Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Dokazi da je religija tacna postoje pronadjeni su istorijski ostaci sodome i gomore arheolozi tvrde da je nepoznato kako su gradovi unisteni oni su navodno nakon unistenja potonuli u zemlju a ostaci su pronadjeni

u crvenom moru su pronadjeni ostaci dvokolica oruzja i oklopi egipatskih vojnika takodje su postojale spise u aleksandrijakoj biblioteci o izlasku jevreja iz egipta i o raznim nevoljama koje su ih udesile postojali su samo delovi kompletnih spisa koji su unisteni a prevodjenjem sa jednog jezika na drugi spise su izgubile znacenje i danas se drugacije tumace

postoje takodje i lazni dokazi kao otisak isusovog lica u nekoj vrsti peskira ono sto se na krpi nalazi uopste nije krv vec neka druga tecnost tj. hocu da kazem da su postojala razna svestena lica pape i kardinali koji nisu verovali u Boga i koji su hteli da vladaju narodom kao sto je pomenuto, postoje mnoge greske u istoriji religije ali i dokazi koji ukazuju da Bog postoji

ja iskreno ne verujem da je svet nastao pre 6000 godina jer sam procitao bibliju i pise da kad je agara sluskinja sarina otisla iz hanana ismailo je imao 14 godina a ona ga je nosila na ledjima i on je plakao kad ga je ostavila danasnje racunanje vremena je nastalo oko 245 godine pre nove ere sto znaci da se nezna kako je vreme nekada bilo racunano

oni koji ne veruju nece biti spaseni ali ako se pokaju i poveruju gospod ce ih docekati sirom otvorenih ruku

po ateizmu svet je nastao slucajno sve se slucajno desilo sta je starije kokoska ili jaje,kad je pocelo vreme? kad je vremenu kraj

oni posto ne veruju nemaju odgovore na ova pitanja ali kad se svako zapita i vidi ova pitanja sta god rekao on u dubini duse veruje

po naukama prirodnim sve je realno gde je realnost u tome sto je svemir beskonacan i sto vreme nema pocetak i kraj sta je uzrok delovanja sile gravitacije pitanja na koja sam religija ima odgovor

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Lepo. Hvala ti na opširnom izveštaju. Dobrodošao na forum. I samo, da te podsetim, da si propustio jednu malu sitnicu: Odgovor na pitanje ove teme:,,Da li postoji religija u kojoj postoji istina?''. S jednom malom napomenicom: Da ne odgovoriš IMA! U svim religijama!
Jer smo to više puta apsolvirali. Usvakoj ima istine i laži. Ali nas interesuje ona druga - u kojoj ima SAMO istine, ili eventualno 99,99 % istine i 0,01 % laži.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Lepo. Hvala ti na opširnom izveštaju. Dobrodošao na forum. I samo, da te podsetim, da si propustio jednu malu sitnicu: Odgovor na pitanje ove teme:,,Da li postoji religija u kojoj postoji istina?''. S jednom malom napomenicom: Da ne odgovoriš IMA! U svim religijama!
Jer smo to više puta apsolvirali. Usvakoj ima istine i laži. Ali nas interesuje ona druga - u kojoj ima SAMO istine, ili eventualno 99,99 % istine i 0,01 % laži.

Ne bih uzimao procente, zavise od vrste mjerenja.
Ali samo je islam (pokornost Jednome Bogu) cista vjera 100%.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
islam jeste cista vera ako cemo racunati koja je vera najcistija

Hocu da kazem da sve sto pise u Bibliji jeste istina ako neko kaze da je laz i tako se utvrdi bar jedna sitnica da je laz to znaci da je taj deo Biblije pogresno protumacen ili pogresno preveden

islam je religija veoma slicna jevrejskoj religiji jedan Bog koji nema sliku,Bozije lice se u kamenu i glini nemoze isklesati obe vere ovo tvrde u obe vere se obrezuju vernici kako pise u starom zavetu svako ko se obreze bice u tvom narodu i bice tvoje vere i jedino sa njim ces se moci uroditi to je rezim jevreja svi vernici moraju u osmom danu zivota biti obrezani kako bi bili prihvaceni kao pripadnici te religije

pitanje je dali posoji religija u kojoj ima istine da to su 3 religije ostalo su lazi hindu i druge gluposti veruju u slonove sa 6 ruku i 10 nogu bukvalno imaju 100 bogova imaju vise bogova nego naroda decija masta jednom recju laz ocigledna laz nek mi kaze onaj ko misli da ima istine u budizmu i hinduizmu ili nekoj drugoj religiji za koju neznam

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pravi i lažni Bog

Lepo, hvala na odgovoru i tum5e i Hariju. Pokrstićemo se to nije nikakav problem, muslimani ionako kao i sve Crkve jedva čekaju da pokrste i prime nove vernike. Oberučke će me prihvatiti kao i sve ostale Crkve. Ali mi nešto sada tu nije jasno.
Kako to da se lažni Bog (Hrišćanski) javio nama 2.100 godina (Starim Zavetom) pre pravog boga (Muslimanski) i 500 godina (Novim Zavetom) pre pravog boga (Alah).
Pa još više od pola toga prepisano od lažnog Boga u Kuranu!?
Vrlo čudno i interesantno? Zar ne?
Šta je Bog toliko dugo čekao i ostavio svoje vernike, bez upustva za život i rad!!?

Pozdrav obojici. I evo jedan lep link za sve forumaše, koji žele da se pokrste u muslimane.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Lepo, hvala na odgovoru i

tum5e i Hariju. Pokrstićemo se to nije nikakav problem, muslimani ionako kao i sve Crkve jedva čekaju da pokrste i prime nove vernike. Oberučke će me prihvatiti kao i sve ostale Crkve. Ali mi nešto sada tu nije jasno.
Kako to da se lažni Bog (Hrišćanski) javio nama 2.100 godina (Starim Zavetom) pre pravog boga (Muslimanski) i 500 godina (Novim Zavetom) pre pravog boga (Alah).
Šta je Bog toliko dugo čekao i ostavio svoje vernike, bez upustva za život i rad!!?

Pozdrav obojici. I evo jedan lep link za sve forumaše, koji žele da se pokrste u muslimane.

pobogu uvredio si me ja sam hriscanin samo kazem da je jedina istina u islamu da postoji jedan bog kao kod nas to sto sam rekao da je cista znaci da je lepo napisana hteo sam da kazem ukradena religija islam je ukradena religija od jevreja a ja muslimane ne branim jedino sto je dobro kod njih hteo sam da kazem jesu obicaji koji su ukradeni od jevreja jevrejske religije u koju verujemo mi hriscani mi verujemo u stari i novi zavet zao mi je sto sam pogresno shvacen ali ako nekog vise ne volim od pagana hindu itd to su muslimani,a pod tri istinite religije sam govorio o hriscanstvu i sotonama rekao sam tri jer se hriscanska religija deli na dve religije ako razumes sta govorim nisam hteo nikog da uvredim zato sam o islamu govorio tako blago,nemogu da kazem mrzim muslimane jer nikog ne treba mrzeti tako pise ljubi bliznjeg svog kao samoga sebe bez obzira na boju koze veru pol i kastu,ja kao pravi hriscanin ne mrzim nikoga a hriscansku veru stari i novi zavet smatram jedinim istinitim religijama kao i sotonsku jer djavo zaista postoji ali on nije nas gospodar kako oni veruju kuran je falsifikat jednom recju nadam se da si shvatio zasto sam onako govorio.a sto se tice tog sto si rekao za primanje novih vernika upravu si jednog dana ce ih biti vise nego nas hriscana u srbiji jer imaju i do desetoro dece jednog dana ce nas sutati i vladati nama ukoliko se ne vratimo putu bozijem i bog ce nas izbaviti od njihovih saka nadam se da si me razumeo
ja sam hriscanin i nimalo ne podrzavam islam
slazem se oko svega sto si rekao o tome kako se njihov bog javio posle naseg a pravi je ,jos jedan dokaz kao sto rekoh o tome da su ukrali veru od jevreja zar ne?

dobra ti je ona o tome zasto je bog toliko cekao vidim da mislis kao i ja sto se tice njih nemogu da ih mrzim ali ih ne volim a oni su jednom recju pagani koji su ukrali veru falsifikovali je imam misljenje crno o njima nekad sam ih mrzio dok nisam uvideo da bog kaze da ne treba mrziti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Koji deo mog posta si ti doživeo kao uvredu tvoje ličnosti? Pošto mi to apsolutno nije bila namera, a prvi put ti se obraćam i prvi put čitam tvoj post tako da ne znam uopšte o kome se radi (ličnosti)?!
Ali te potpuno razumem. I Hrista su doživljavali kao uvredu i I veku, tako da ja to sve razumem.
Moja namera je bila samo da odgovrim na 2 odgovora koja su upućena na moje pitanje koja je najispravnija religija na svetu.
I ti i Hari ste odgovorili da je najčistija vera Islam, a ja sam na to samo odgovorio – na šta imam pravo. Jer kada ništa ne bi odgovorio na moje pitanje, ispada da je najispravnija i najčistija religija Islam, a kako to mogu uraditi kada istoriske činjenice potvrđuju ono što sam naveo.
Normalno kao i uvek nisam koristio ni jednu nekulturnu ili uvredljivu reč. A tako će i ostati kada sam ja u pitanju.

Inače za tvoju informacju meni ne bi smetalo da je za mene bilo ko bilo šta rekao. Ja sam za slobodu volje i izražavanja i svako ima pravo na svoje mišljenje. Što sam više puta na postovima i potvrdio.
Po meni Muslimani nisu ukrali veru od Jevreja, nego su prepisali veći deo biblije i tako napravili kuran i njihovu veru – kako bi odvojili vernika od Hrista. Jedinog pravog Spasioca ljudi.
Pozdrav i Bog s tobom

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Lepo, hvala na odgovoru i tum5e i Hariju. Pokrstićemo se to nije nikakav problem, muslimani ionako kao i sve Crkve jedva čekaju da pokrste i prime nove vernike. Oberučke će me prihvatiti kao i sve ostale Crkve. Ali mi nešto sada tu nije jasno.

Po ovome sto pises vidi se da ne znas.

Ne postoji hriscanski Bog, zar tako malo razumijes?
Bog je Jedan, Svestvoritelj i Vrhovni Zakonodavac, Odrzitelj Ravnoteze.
Ima li Arapa hriscana?
Ima.
Arapi govore arapski jezik? Da.
Citaju Bibliju na arapskom?
Svakako!
Kako pise Bog u Bibliji na arapskom?
Allah!

Eureka! Naucili smo nesto!

Allah u Kur'anu za islam kaze: Danas sam vjeru usavrsio i zadovoljan Sam da je to islam.

Islam nije prepisivanje i nije nova vjera, islam je usavrsena vjera, Kur'an je savrsena Knjiga, shvacas?

Allah ni u jednoj epohi ni jedan narod nije ostavljao bez Upute, tako da niko nece moci negirati da nikada nije cuo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
pa sto se onda javio narodu posle boga hriscanskog u sta su muslimani pre toga verovali nisi upravu i istorijski dokazi to potvrdjuju a to sto si musliman(pretpostavljam) znaci da je tvoja vera jaka i to postujem nemam nista protiv tebe i islama samo protiv ateista zato necu da se prepucavam sa teistima ako sam druge vere

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
pa sto se onda javio narodu posle boga hriscanskog u sta su muslimani pre toga verovali nisi upravu i istorijski dokazi to potvrdjuju a to sto si musliman(pretpostavljam) znaci da je tvoja vera jaka i to postujem nemam nista protiv tebe i islama samo protiv ateista zato necu da se prepucavam sa teistima ako sam druge vere
Izvini ali pises sasvim nerazumljivo.
Musliman znaci: pokoran Bogu.
Zar je Mojsije bio ista drugo nego musliman?
Zar je Hrist bio ista drugo nego musliman?

Grijesis ako positovjecujes: musliman je Turcin.
Grijesi ako poistovjecujes: musliman je Arap.
Grijesis ako positivjecujes: musliman je Bosnjak.
Grijesis ako tvrdis: Srbin nije musliman. itd.

Bog se objavljuje ljudima od Adama, i svi koji se Njemu pokoravaju nazivaju se na rapaskom jeziku muslimanima.

Islam, da ponovim, nije nova vjera.

Jer musliman, ako se pridrzava Kur'ana, vjeruje u Toru, Psalme, Jevandjelje i sve druge knjige u kojima je Bog ukazao na Istinu.
Jer musliman ne pravi razliku medju Bozjim poslanicima, to pravo pripada jedino Bogu.

Vjernici se ne svadjaju i ne ubijaju.

Natrag