Član
- Učlanjen(a)
- 08.02.2010
- Poruka
- 196
ne znam ja koje je imao argumente ali je za zivota imao 120.000 sledbenika dok je Isus imao svega dvanaest od kojih ga je jedan izdao , a ostali mu okrenuli ledja kad je bilo najteze ...
http://serbianforum.org/religija/67592-odnos-religije-i-nauke-6.html#post249298
pogledaj ovaj post, pa mi reci da li je Muhammed s.a.w.s. mogao u 7. veku znati sve to ? neko je dole napomenuo :
ne znam sta je time hteo da kaze , ali kako god i da je razmisljao sa 100% mozga mislim da nebi mogao znati sta je u svemiru kako je svet nastao , i ostalo za koje sam naveo dokaze u gornjem postu.. a sad mi reci dal je i kako je on Mogao biti Autor Kur'ana kao lazni prorok a da je sve to pogodio ? i da nema nijedne greske u njegovoj objavi ..?
to je samo objava sa neba ..
vrsio je i Muhammed s.a.w.s cuda isto kao i Isus a evo i dokaz :
1. u njegovim rukama Uzvišenog su slavili pijesak i hrana,
2. kamen ga je pozdravljao,
3. sa njim je kamila govorila,
4. naocigled svijeta pred njim je zaplakala grana palme u njegovoj džamiji u Medini; sa njom je razgovarao, a nakon toga ostavio na svoj minber,
5. iz prstiju njegove ruke potekla je voda,
6. dok je na otvorenom prostoru obavljao nuždu, ispred njega su se sastavile dvije palme da bi ga zaklonile, a nakon toga se ponovo rastavile,
7. kada je jedan beduin od njega zatražio da mu pokaže cudo, na njegov poziv ispred njega se stvorilo stablo drveta i izgovorilo rijeci potvrde da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Božiji rob i Božiji poslanik.
8. sa jednim covjekom je razgovarao vuk i najavio da ce se on Alejhisselam pojaviti.
9. Isra i Mi ’ radž,
10. rascjepljenje mjeseca na njegovo pokazivanje prstom,
11. svojim ashabima je jednom prilikom, dok su jeli meso od ovce, rekao da ne lome njene kosti. Kada su rucali i njeno meso pojeli,proživio je ovcu, naredio joj da ustane i ona je ustala.
neka to bude dokaz da je bio odabran.
Nevjernici su oni koji govore: „Allah je jedan od trojice.” (El - Ma’ide, 73.)
Kao sto sam znas , i Isus je Govorio : Neka bude Volja Tvoja , Bog ne gresi.. a da li se Islam Pojavio da ispravi Hriscanstvo, to je vrlo moguce, kad sta vise naveo sam ti gore da je Isus rekao da je njegovo ucenje samo za njegov narod.. A Islam je za ceo svet..
Nije svrha da Ispravi Hrista, vec Hriscanstvo onakvo kakvo je danas , a video si gore ili sam pogresio u vezi onoga ?
pitao si koja je svrha Islama ? 6 strana bi mogao da ti navedem , svrha je da se ljudima propisu pravi zakoni, da se resi materijalna situacija da se isprave ljudi u verovanju , da se Mole samo Gospodaru , a ne ljudima(ne mislim na Hrista)
a znas na sta mislim da ne pisem o svemu..
To sto je Ozenio Devojcicu, ili sto sigurno nije jasno kako Muslimani mogu da imaju 4 zene.. ?
znas da po statistici ima mnogo vise zena nego muskaraca ? reci mi samo kolko ozenjenih muskaraca imaju pored zene i ljubavnicu ? mnogo , a to nije cudno , da se zena tako seta od muskarca do muskarca ..? Islam ima resenje i za to , a to je umesto ljubavnice da imas dve zene, koja ce biti srecna pored muza , a ne na ulici il nekom baru..
Hrisanstvo od postanka i prvih faza razvoja delilo na mnoge sekte , zato sto su svi tumacili Bibilju, koja je puna kontradikcija, drugacije. cak su se skupovi Biskupa pravili kako bi raspravili , i uvek je bilo nesuglasice , tako da mislim da nije bilo tesko preobratiti ljude u Islam. u Istinsku i pre svega najcistiju religiju...
Mole se Samo JEDNOM ONOM koji je na Nebesima , tako da ..
Dodato posle 24 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
a evo i nesto zanimljivo sto ce te mozda zanimati ..
a to je Najava Poslanika Muhammeda s.a.w.s. u Starom zavetu
„Podignut cu im proroka izmedju njihove brace, kao što si ti. Stavit cu svoje rijeci u njegova usta, da im kaže sve što mu zapovjedim. A ne bude li tko poslušao mojih rijeci što ih prorok bude govorio u moje ime, taj ce odgovarati preda mnom.” (Ponovljeni zakon18,18-19)
Navedeni nagovještaj o dolasku Poslanika ne može se odnositi ni na koga drugog do na Poslanika islama Muhammeda, a.s., iz više razloga: 1. U pocetku ovog nagovještaja se kaže: „Podignut cu im proroka izmedju njihove brace, kao što si ti...” Ovo se ne može odnositi ni na jednog poslanika izmedju Izraelcana, jer se kaže da nagoviješteni poslanik treba da bude, ne iz reda Izraelcana, nego iz reda njihove brace, to jest od potomstva Ismailova, a.s., Ishakova, a.s., brata. (Ibrahim, a.s., je otac i Arapa i Jevreja. Od Ismaila, a.s., vode porijeklo Arapi, a od Ishaka, a.s., Jevreji). Muhammed, a.s., kao Poslanik islama vodi porijeklo od Ismaila, a.s., za koga se u jevrejskim svetim knjigama kaže da ce ga Bog blagosloviti i da ce se od njegovog potomstva izroditi veliki narod:
„I za Jišmaela (Ismaila) uslišah te. Evo ga blagosivljam; rodnim cu ga uciniti i silno ga razmnožiti; dvanaest ce knezova od njega postati i u velik ce narod izrasti.” (Postanak 17,20)
-ako bi se ovo odnosilo na Isusa onda se nije ostvarilo dok je Muhammed s.a.w.s. Izdigao veliki narod...
„Ne pojavi se više prorok u Izraelu ravan Mojsiju.” (Ponovljeni zakon 34,10)
-ovo pobija svaku sumlju da se govori o nekom proroku U Izraelu
Muhammed I Mojsije
a) Mojsije je kao i naš Poslanik bio utemeljivac Zakona, dok to Isus nije bio, nego je poslan da djeluje u okviru Mojsijeva zakona, Tori. On to sam licno priznaje i izjavljuje:
„Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i Proroke! Ne dodjoh da ih ukinem, vec da ih ostvarim.” (Matej 5,17)
b) Mojsije i naš Poslanik su se ženili, dok Isus nije.
c) Mojsije je umro prirodnom smrcu, dok Isus nije.
d) Mojsije i naš Poslanik su nakon smrti zakopani u zemlju. Kršcani kažu da je Isus nakon smrti uskrsnuo.
e) Mojsije se na Sinaju, na putu za Palestinu, borio protiv svojih neprijatelja i to tražio od svojih sljedbenika.
Naš Poslanik se borio protiv svojih neprijatelja koji su se digli protiv njega. Isus nije.
Isus je BOZJI SIN!!!zato i dolazi ON DA SUDI a ne neki "prorok" ili covek!!kako bi mogao covek da sudi covecanstvu???!!!radi sta hoces,ali ces odgovor na Sudu davati ISUSU!!!ne nekom "proroku" Muhamedu....a ti vidi sta ces mu odgovoriti...uzgred...i Hitler se borio protiv svojih protivnika..i to je trazio od svojih sledbenika...pa jer ga to cini Bozjim covekom?sta si time hteo reci?da je Muhamed veliki zato sto je ubijao?sta je to novo na svetu?ili medju ljudima?kakve to ima veze sa Bogom?pa i papa ubija svoje protivnike...i jevreji....pa?a Isus je kad su dosli po njega naredio Petru da spusti noz i mirno posao.....a ne rekao-ubijte zbog mene....On je trazio od ljudi da ubijaju neprijatelja u njima samima-svoje grehe....i dao je sebe za iskupljenje grehova u koje je covek pao od Adama i Eve jer nijedan covek to nije mogao da ucini....Bog se ovaplotio medju ljudima da bi otkupio njihove grehe....da bi mogli da se pokajemo i ocistimo svoje duse i vratimo se Njemu od koga smo otpali jos od praroditelja-od Adama i Eve..
Poslednja izmena: