Uporedio sam tekst u sva cetiri jevandjelja koji govori o poslednjij veceri, i ociledno je da je Juda uzeo veceru Gospodnju koju je Isus podelio ucenicima, jer tekst tako kaze:
( Luka 22 poglavlje )
Približavaše se pak praznik prijesnih hlebova koji se zove pasha.
22:2 I gledahu glavari sveštenički i književnici kako bi Ga ubili; ali se bojahu naroda.
22:3 A sotona uđe u Judu, koji se zvaše Iskariot, i koji beše jedan od dvanaestorice.
22:4 I otišavši govori s glavarima svešteničkim i sa starešinama kako će im Ga izdati.
22:5 I oni se obradovaše, i ugovoriše da mu dadu novce.
22:6 I on se obreče, i tražaše zgodna vremena da im Ga preda tajno od naroda.
22:7 A dođe dan presnih hlebova u koji trebaše klati pashu;
22:8 I posla Petra i Jovana rekavši: Idite ugotovite nam pashu da jedemo.
22:9 A ovi Mu rekoše: Gde hoćeš da ugotovimo?
22:10 A On im reče: Eto kad uđete u grad, srešće vas čovek koji nosi vodu u krčagu; idite za njim u kuću u koju on uđe,
22:11 I kažite domaćinu: Učitelj veli: gde je gostionica gde ću jesti pashu s učenicima svojim?
22:12 I on će vam pokazati veliku sobu prostrtu; onde ugotovite.
22:13 A oni otidoše i nađoše kao što im kaza; i ugotoviše pashu.
22:14 I kad dođe čas, sede za trpezu, i dvanaest apostola s Njim.
22:15 I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;
22:16 Jer vam kažem da je odsele neću jesti dok se ne svrši u carstvu Božijem.
22:17 I uzevši čašu dade hvalu, i reče: Uzmite je i razdelite među sobom;
22:18 Jer vam kažem da neću piti od roda vinogradskog dok ne dođe carstvo Božije.
22:19 I uzevši hleb dade hvalu, i prelomivši ga dade im govoreći: Ovo je telo moje koje se daje za vas; ovo činite za moj spomen.
22:20 A tako i čašu po večeri, govoreći: Ova je čaša novi zavet mojom krvi koja se za vas proliva.
22:21 Ali evo ruka izdajnika mog sa mnom je na trpezi.
22:22 I Sin čovečiji, dakle, ide kao što je uređeno; ali teško čoveku onome koji Ga izdaje!
22:23 I oni staše tražiti među sobom koji bi, dakle, od njih bio koji će to učiniti.
Dakle, ovaj tekst jasno kaze da je Isus podelio hleb i vino kao simbole njegovog tela i krvi, a da je Juda jos uvek bio tu za stolom i zajedno sa ucenicima jeo hleb i pio ono sto je Isus razdelio, i da nakon toga Isus govori da ce ga izdati onaj koji sedi sa njim za trpezom, sto pokazuje da je Juda bio tu zajedno sa ucenicima nakon sto su uzeli veceru Gospodnju.
Moguce da je Isus potom posebno dao Judi jos jedan komad hleba - da bi pokazao svog izdajnika, i da je Juda onda izasao iz prostorije.
Nadam se da smo sada resili ovu misteriju na osnovu svedocanstva biblije.