Da li je Juda Iskariotski uzeo simbole

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Luka 22;29 I ja ostavljam vama carstvo kao što je Otac moj meni ostavio
30 Da jedete i pijete za trpezom mojom u carstvu mom, i da sedite na prestolima i sudite nad dvanaest koljena Izrailjevih.

Po vama Isus je ove reči isključivo uputio svojim učenicima, što je potpuno pogrešno, jer tada bi morali da priznate - da će u 144 000 biti samo 12 apostola.
Ipak, biblija govori o SVIM ljudima, da će biti na nebu, sa razlikom, što će 12 apostola imati posebnu ulogu sudija, kao prvenci vere.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tih 12 apostola su samo temelj na Isusu koji je stena....
Otkrivenje 21:
14 I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih.
Ali medju njima sigurno nije Juda Iskariotski koji je izbacen vec na njegovo mesto uzet Matija.
Dela ap:1;26

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaokret, ironično si neozbiljan, i praviš se namerno naivan da bi druge osudio i diskreditovao.

Naravno da sam mislio na Judu Iskariotskoga, jer diskusija je o njemu, i ti zaboravljaš naslov teme koju si sam pokrenuo "Da li je Juda Iskariotski uzeo simbole"

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dakle Juda Iskariotski je iskljucen od apostola noci kad je Isus bio zajedno sa ucenicima i kad je identifikovao iskariotskog kao svog izdajnika.
Tek kad je posle umocenog zalogaja otisao ,tek onda Isus daje 11 apostola simbole beskvasnog hleba i crvenog vina koji oznacavaju simbole Novog Saveza.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dao je i Judi ali je on primio nedostojno, i zato je po tom zalogaju sotona ušao u njega.

Hleb koji je dao Judi, bio je isti hleb koji je dao kasnije i učenicima, spravljen od iste vode i brašna kao i Judin zalogaj.

Natrag