Da li je Juda Iskariotski uzeo simbole

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uzeo je nedostojno, i zato je sotona ušao u njega, i otvrdnuo ga u nameri da izda Hrista.

Pitam se zašto JS ne uzimaju večeru Gospodnju, jer vernik tada prima život od Hrista, primajući simbole njegovog tela i krvi koje je prineo za ljudske grehe.
Tako nas spasava, a JS time sebe isključuju iz spasenja, odbijajući telo i krv Hristovu, jer Isus je rekao "AKO NE JEDETE TELA SINA ČOVEČIJEGA, I NE PIJETE KRVI NJEGOVE - NEĆETE IMATI ŽIVOTA U SEBI"

Žao mi je JS, jer svesno sebe isključuju iz spasenja svojom lakovernošću, da više slušaju lažne tumače biblije, nego Boga.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Uzeo je nedostojno, i zato je sotona ušao u njega, i otvrdnuo ga u nameri da izda Hrista.

Pitam se zašto JS ne uzimaju večeru Gospodnju, jer vernik tada prima život od Hrista, primajući simbole njegovog tela i krvi koje je prineo za ljudske grehe.
Tako nas spasava, a JS time sebe isključuju iz spasenja, odbijajući telo i krv Hristovu, jer Isus je rekao "AKO NE JEDETE TELA SINA ČOVEČIJEGA, I NE PIJETE KRVI NJEGOVE - NEĆETE IMATI ŽIVOTA U SEBI"

Žao mi je JS, jer svesno sebe isključuju iz spasenja svojom lakovernošću, da više slušaju lažne tumače biblije, nego Boga.

Takvom prokletniku kao sto je Juda Iskariotski,nikada Isus Hrist ne bi dao da uzme simbole,ni dostojno nit nedostojno.
Ako si primetio cusnuo mu je umocen zalogaj u usta i Iskariotski je odmah otisao...Jovanovo jevandjelje je to mnogo bolje razjasnilo zagonetku iz prva tri jevandjelja .

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zašto onda apostol Pavle daje mogućnost - da neki u novom zavetu mogu uzeti nedostojno, i time jesti sebi sud.
Da li je Bog tokom istorije i njima branio, ili će im braniti da to čine?

Juda jeste uzeo, ali nedostojno.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zašto onda apostol Pavle daje mogućnost - da neki u novom zavetu mogu uzeti nedostojno, i time jesti sebi sud.
Da li je Bog tokom istorije i njima branio, ili će im braniti da to čine?

Juda jeste uzeo, ali nedostojno.

Simbole uzimaju samo izabrani za 144000 sa kojima Jehova Bog preko svog sina Isusa sklapa Novi savez.
Nit Jehova ,niti Isus ne bi dozvolili Judi Iskariotskom da ucestvuje u tom Novom Savezu,ali ti to ne razumes jer verujes da to treba svako da uzima.
Svi oni koji umisljaju da su oni ti pozvani ,da su cak svi pozvani na uzimanje simbola .tzv "pricest" navlace na sebe Bozju osudu.
Osim njih postoje i druge osobe koje nisu razumele da je to ogromna prednost,pa su se prejedali i spavali na ovoj svecanosti tako da su i na taj nacin zgazili Isuovu zrvu i bili odbaceni jer su "nedostojno jeli" iako su imali poziv od Boga na "vencanje" ,oni su dosli u "Neprikladnom odelu"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaokret, gde piše da samo 144 000 treba da uzimaju večeru Gospodnju?
Drugo, gde piše da svi drugi koji uzimaju navlače na sebe sud?

Molim biblijski odgovor bez predpostavki i logike JS.

OBRED VEČERE GOSPODNJE ILI PRIČESTI

ISUSOVA POSLEDNJA VEČERA SA UČENICIMA:

"I posla Petra i Jovana rekavši: Idite ugotovite nam pashu da jedemo.
A ovi Mu rekoše: Gde hoćeš da ugotovimo.
A On im reče: Eto kad uđete u grad, srešće vas čovek koji nosi vodu u krčagu; idite za njim u kuću u koju on uđe,
I kažite domaćinu: Učitelj veli: gde je gostionica gde ću jesti pashu s učenicima svojim.
I on će vam pokazati veliku sobu prostrtu; onde ugotovite.
A oni otidoše i nađoše kao što im kaza; i ugotoviše pashu.
I kad dođe čas, sede za trpezu, i dvanaest apostola s Njim.
I reče im: Vrlo sam želeo da ovu pashu jedem s vama pre nego postradam;
Jer vam kažem da je odsele neću jesti dok se ne svrši u carstvu Božijem.
I uzevši čašu dade hvalu, i reče: Uzmite je i razdelite među sobom;
Jer vam kažem da neću piti od roda vinogradskog dok ne dođe carstvo Božije.
I uzevši hleb dade hvalu, i prelomivši ga dade im govoreći: Ovo je telo moje koje se daje za vas; ovo činite za moj spomen.
A tako i čašu po večeri, govoreći: Ova je čaša novi zavet mojom krvi koja se za vas proliva" ( jevanđelje po Luki 22. 8 - 20 )

"A u prvi dan prijesnijeh hljebova pristupiše učenici k Isusu govoreći: gdje ćeš da ti zgotovimo pashu da jedeš?
A on reče: idite u grad k tome i tome, i kažite mu: učitelj kaže: vrijeme je moje blizu, u tebe ću da učinim pashu s učenicima svojijem.
I učiniše učenici kako im zapovjedi Isus, i ugotoviše pashu.
A kad bi uveče, sjede za trpezu sa dvanaestoricom...
I kad jeđahu, uze Isus hljeb i blagoslovivši prelomi ga, i davaše učenicima, i reče: uzmite, jedite; ovo je tijelo moje.
I uze čašu i davši hvalu dade im govoreći: pijte iz nje svi;
Jer je ovo krv moja novoga zavjeta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja grijeha.
Kažem vam pak da neću otsad piti od ovoga roda vinogradskoga do onoga dana kad ću piti s vama novoga u carstvu oca svojega"
( jevanđelje po Mateju 26. 17 - 29 )

VEČERA GOSPODNJA SIMBOL HRISTOVE SMRTI - OSUDA ZA NEDOSTOJNOST:

"Јер ја примих од Господа шта вам и предадох, да Господ Исус ону ноћ у коју биваше предан узе хлеб.
И захваливши преломи и рече: Узмите, једите, ово је тело моје које се за вас ломи; ово чините мени за спомен.
Тако и чашу, по вечери, говорећи: Ова је чаша нови завет у мојој крви; ово чините, кад год пијете, мени за спомен.
Јер кад год једете овај хлеб и чашу ову пијете, смрт Господњу обзнањујете, докле не дође.
Тако који недостојно једе овај хлеб или пије чашу Господњу, крив је телу и крви Господњој.
Али човек да испитује себе, па онда од хлеба да једе и од чаше да пије;
Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући тела Господњег.

Зато су међу вама многи слаби и болесни, и довољно их спавају.
Јер кад бисмо себе расуђивали, не бисмо осуђени били.
Али кад смо суђени, наказује нас Господ, да се не осудимо са светом.
Зато, браћо моја, кад се састајете да једете, ишчекујте један другог.
Ако ли је ко гладан, нека једе код куће, да се на грех не састајете. А за остало уредићу кад дођем"
( 1 poslanica Korinćanima 11. 23 - 34 )

ISUS - HLEB ŽIVOTA:

"Tada im reče Isus: Zaista, zaista vam kažem: Mojsije ne dade vama hleb s neba, nego vam Otac moj daje hleb istiniti s neba;
Jer je hleb Božiji onaj koji silazi s neba i daje život svetu.
Tada Mu rekoše: Gospode! Daj nam svagda taj hleb.
A Isus im reče: Ja sam hleb života: Koji meni dolazi neće ogladneti, i koji mene veruje neće nikad ožedneti...
Ja sam Hleb života.
Očevi vaši jedoše manu u pustinji, i pomreše.
Ovo je hleb koji silazi s neba: da koji od Njega jede ne umre.
Ja sam hleb živi koji siđe s neba; koji jede od ovog hleba živeće vavek; i hleb koji ću ja dati telo je moje, koje ću dati za život sveta:
A Jevreji se prepirahu među sobom govoreći: Kako može ovaj dati nama telo svoje da jedemo.
A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina čovečijeg i ne pijete krv Njegovu, nećete imati život u sebi.
Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:

Jer je telo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.
Koji jede moje telo i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu.
Kao što me posla živi Otac, i ja živim Oca radi; i koji jede mene i on će živeti mene radi.
Ovo je hleb koji siđe s neba: ne kao što vaši očevi jedoše manu, i pomreše; koji jede hleb ovaj živeće vavek"
( jevanđelje po Jovanu 6. 32 - 58 )

Da li moj Zaokret uviđaš iz ovoga - da oni koji odbijaju da uzimaju večeru Gospodu, da se oni odriču Hrista i njegove žrtve na krstu, nemaju zajednicu sa Hristom u njegovoj krvi, i isključuju sebe iz večnog života.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tema je dal je Juda iskariotski uzeo simbole.

Simboli Novog Saveza su beskvasni hleb i crveno vino koji se uzimaju samo jednom godisnje na dan kad je isus sa svojim ucenicima sklopio Novi savez a to je bilo na jevrejsku psahu 14 nisana.
Tada su sa njim bili samo 11 apostola dok je Juda iskariotski izbacen ili isteran.I na taj nacin zeli da se kaze da je to samo za odabrane,to je savez za Kraljevstvo,

Nazalost ,mnogima je malo jedanput godisnje pa to rade kad god pozele i ko god pozeli kao mnogi kriminalci ,a opravdanje za tu bogohulnost jeste kao da je i Juda iskariotski bio pricescen.
Ovako savest ih ne grize kad pricescuju kriminalce svih vrsta ,jer su uverili sami sebe da je to korisno,i da je Iskarioski uzeo simbole.

Dakle dao sam stotinu puta na ovoj temi dokaz da Juda iskariotski dobio samo Isusov umocen zalogaj u ciniju pa u usta i tek kad je izbacen i otisao da ga izda tek onda je isus davao simbole svojim ucenicima kao Savez za kraljevstvo.
jel ti znas kolko njih ucestvuje u tom savezu za kraljevstvo??? Biblija kaze samo 144.000.
Ostali ne uzimaju simbole jer nisu pozvani u taj savez i ako bi ih uzeli onda bi ih uzeli nedostojno kao sto su ih vremenom mnogi i uzimali nedostojno.,ali Juda Iskariotski ih nije uzeo cak ni nedostojno jer nije bolo sanse da prevari isusa,ili pak mislis da je Isus dozvolio Iskariotskom da ga prevari???

Dal si mozda procitao i razumeo Luka 22: ?
28 A vi ste oni koji ste se održali sa mnom u mojim napastima. (jel i Iskariotski?)
29 I ja ostavljam vama carstvo kao što je Otac moj meni ostavio: (Jel i Iskariotskom?)
30 Da jedete i pijete za trpezom mojom u carstvu mom, i da sedite na prestolima i sudite nad dvanaest koljena Izrailjevih. (da nije mozda i iskariotski sa njima?)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Gde piše da SAMO 144 000 uzimaju večeru Gospodnju?
Zar ti nisam rekao na stotinu mesta<al ti to ne razumes ili ne vidis?
Otkrivenje 14:1.3
1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.

2 I čuh glas s neba kao glas voda mnogih, i kao glas groma velikog; i čuh glas gudača koji guđahu u gusle svoje.
3 I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.

Лука 22:
28 A vi ste oni koji ste se održali sa mnom u mojim napastima. (jel i Iskariotski?)
29 I ja ostavljam vama carstvo kao što je Otac moj meni ostavio: (Jel i Iskariotskom?)
30 Da jedete i pijete za trpezom mojom u carstvu mom, i da sedite na prestolima i sudite nad dvanaest koljena Izrailjevih. (da nije mozda i iskariotski sa njima?)
Otkrivenje 5:10
10 I učinio si nas Bogu našem careve i sveštenike, i carovaćemo na zemlji.
Otkrivenje 20:6
6 Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi shvatio.

Evo ponovo:

Dakle, gde piše "SAMO 144000 SMEJU DA UZIMAJU OVE SIMBOLE, I ONI ĆE JEDINI BITI SA ISUSOM NA NEBU"

Biblija ne kaže ništa o tome, već upravo "DA ĆE I 144000 I VELIKO MNOŠTVO SPASENIH BITI PRED PRESTOLOM BOŽJIM NA STAKLENOM MORU NA NEBU"

"Potom vidjeh, i gle, narod mnogi, kojega ne može niko izbrojiti, od svakoga jezika i koljena i naroda i plemena, stajaše pred prijestolom i pred jagnjetom, obučen u haljine bijele, i palme u rukama njihovima.
I povikaše glasom velikijem govoreći: spasenije Bogu našemu, koji sjedi na prijestolu, i jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prijestola i starješine i četiri životinje, i padoše na lice pred prijestolom, i pokloniše se Bogu,

Govoreći: amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našemu va vijek vijeka. Amin" ( otkrivenje 7. 9 - 12 )

Razlika između 144 000 i velikog mnoštva je ta, što veliko mnoštvo sačinjavaju SVE umrle verne tokom istorije, koji su u času Hristovog drugog dolaska vaskrsnuti iz svojih grobova.

144 000 su oni koji će živi dočekati Hrista, i zato su okarakterisani kao oni "KOJI SU ODKUPLJENI SA ZEMLJE IZMEĐU ŽIVIH"

Dakle, oni su jedina grupa živih spasenih u času Hristovog drugog dolaska, dok su ostali živi bezbožni ostatak sveta, i oni su otkupljeni između tih živih bezbožnika, jer su ostali verni do kraja, dok je svet živeo u grehu.

Oni imaju i posebno iskustvo u progonstvu i mukama Jakovljevim koje su doživljavali u poslednjem vremenu.
Zato pevaju pesmu Mojsijevu, pesmu pobede koju su pevali Izrailjci nakon izlaska iz Egipatskog ropstva.
Oni su izašli iz ropstva modernog Misira, koji predstavlja novi svetski poredak.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nisi shvatio.

Evo ponovo:

Dakle, gde piše "SAMO 144000 SMEJU DA UZIMAJU OVE SIMBOLE, I ONI ĆE JEDINI BITI SA ISUSOM NA NEBU"

Biblija ne kaže ništa o tome, već upravo "DA ĆE I 144000 I VELIKO MNOŠTVO SPASENIH BITI PRED PRESTOLOM BOŽJIM NA STAKLENOM MORU NA NEBU"

"Potom vidjeh, i gle, narod mnogi, kojega ne može niko izbrojiti, od svakoga jezika i koljena i naroda i plemena, stajaše pred prijestolom i pred jagnjetom, obučen u haljine bijele, i palme u rukama njihovima.
I povikaše glasom velikijem govoreći: spasenije Bogu našemu, koji sjedi na prijestolu, i jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prijestola i starješine i četiri životinje, i padoše na lice pred prijestolom, i pokloniše se Bogu,

Govoreći: amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našemu va vijek vijeka. Amin" ( otkrivenje 7. 9 - 12 )

Razlika između 144 000 i velikog mnoštva je ta, što veliko mnoštvo sačinjavaju SVE umrle verne tokom istorije, koji su u času Hristovog drugog dolaska vaskrsnuti iz svojih grobova.

144 000 su oni koji će živi dočekati Hrista, i zato su okarakterisani kao oni "KOJI SU ODKUPLJENI SA ZEMLJE IZMEĐU ŽIVIH"

Dakle, oni su jedina grupa živih spasenih u času Hristovog drugog dolaska, dok su ostali živi bezbožni ostatak sveta, i oni su otkupljeni između tih živih bezbožnika, jer su ostali verni do kraja, dok je svet živeo u grehu.

Oni imaju i posebno iskustvo u progonstvu i mukama Jakovljevim koje su doživljavali u poslednjem vremenu.
Zato pevaju pesmu Mojsijevu, pesmu pobede koju su pevali Izrailjci nakon izlaska iz Egipatskog ropstva.
Oni su izašli iz ropstva modernog Misira, koji predstavlja novi svetski poredak.

Isus je sklopio Novi Savez za carstvo samo sa odredjenom grupom ucenika.
Luka 22;29 I ja ostavljam vama carstvo kao što je Otac moj meni ostavio
30 Da jedete i pijete za trpezom mojom u carstvu mom, i da sedite na prestolima i sudite nad dvanaest koljena Izrailjevih.
Da je hteo Isus je mogao da pozove i ucenike i ucenice,pa svi da jedu pashu sa njime,ali nije .
Jel mozes da zamislis Judu Iskariotskog da bude jedan od 144.00 Isusovih sucareva i susvestenika koji ce da ubijaju zle i da donesu savrsenstvo svim ljudima???
Dal je iko mogao da natera Isusa na tako nesto da prihvati izdajnika i prokletnika???cccc
Moj post 108 ti govori vise o 144000 kao sucarevima i susvestenicima Isusa.

Natrag