Da li je Juda Iskariotski uzeo simbole

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Juda je uzeo simbole Hristovog tela i krvi, ali nedostojno, po rečima apostola Pavla "KOJI NEDOSTOJNO JEDE, SUD SEBI JEDE I PIJE"

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Juda je uzeo simbole Hristovog tela i krvi, ali nedostojno, po rečima apostola Pavla "KOJI NEDOSTOJNO JEDE, SUD SEBI JEDE I PIJE"
Isus Hrist mu nikada ne bi dozvolio da uzme simbole beskvasnog hleba i crvenog vina jer je njime uz molitvu sklopio Novi Savez sa svojih tada 11 apostola.
Jos tacnije, Isus je sklopio Novi Savez sa 144.000 otkupljenih sa zemlje,sa nekima koji se tada jos nisu ni rodili,a sa kojima ce da caruje 1000 godina .
On sa Judom Iskariotskim da sklopi takav savez nema ni teoretske sanse

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije sklopio savez sa nikakvih 144 000, već sa svim ljudima svojom smrću na krstu, jer ako je to učinio samo sa određenom grupom ljudi - onda za ostale nije umro na krstu, niti imaju udela u Hristovom telu i krvi, i nisu odkupljeni od greha i smrti.

Reč Božja ne isključuje ni jednog čoveka iz plana spasenja, a evo šta kaže povodom uzimanja simbola:

"Jer ja primih od Gospoda što vam i predadoh, da Gospod Isus onu noć u koju bivaše predan uze hljeb
I zahvalivši prelomi i reče: uzmite, jedite, ovo je tijelo moje, koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hljeb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe.
Tako koji nedostojno jede ovaj hljeb ili pije čašu Gospodnju, kriv je tijelu i krvi Gospodnjoj.
Ali čovjek da ispituje sebe, pa onda od hljeba da jede i od čaše da pije;
Jer koji nedostojno jede i pije, sud sebi jede i pije, ne razlikujući tijela Gospodnjega.
Zato su među vama mnogi slabi i bolesni, i dovoljno ih spavaju.
Jer kad bismo sebe rasuđivali, ne bismo osuđeni bili"
( 1 Korinćanima 11. 23 - 31 )

Simbol hleba i vina je dat celom svetu, i ljudi u tom činu uzimanja simbola - prihvataju Hrista i njegovu žrtvu kao odkup za lične grehe, jer u suprotnom tu žrtvu ne priznaju.

Juda jeste uzeo simbole, ali nedostojno, po rečima apostola Pavla.

Učenje JS o 144000 je potpuno nebiblijski, i zasniva se na principu logike JS, koju često koriste u dokazivanju istine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nije sklopio savez sa nikakvih 144 000, već sa svim ljudima svojom smrću na krstu, jer ako je to učinio samo sa određenom grupom ljudi - onda za ostale nije umro na krstu, niti imaju udela u Hristovom telu i krvi, i nisu odkupljeni od greha i smrti.

Reč Božja ne isključuje ni jednog čoveka iz plana spasenja, a evo šta kaže povodom uzimanja simbola:

"Jer ja primih od Gospoda što vam i predadoh, da Gospod Isus onu noć u koju bivaše predan uze hljeb
I zahvalivši prelomi i reče: uzmite, jedite, ovo je tijelo moje, koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hljeb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe.
Tako koji nedostojno jede ovaj hljeb ili pije čašu Gospodnju, kriv je tijelu i krvi Gospodnjoj.
Ali čovjek da ispituje sebe, pa onda od hljeba da jede i od čaše da pije;
Jer koji nedostojno jede i pije, sud sebi jede i pije, ne razlikujući tijela Gospodnjega.
Zato su među vama mnogi slabi i bolesni, i dovoljno ih spavaju.
Jer kad bismo sebe rasuđivali, ne bismo osuđeni bili"
( 1 Korinćanima 11. 23 - 31 )

Simbol hleba i vina je dat celom svetu, i ljudi u tom činu uzimanja simbola - prihvataju Hrista i njegovu žrtvu kao odkup za lične grehe, jer u suprotnom tu žrtvu ne priznaju.

Juda jeste uzeo simbole, ali nedostojno, po rečima apostola Pavla.

Učenje JS o 144000 je potpuno nebiblijski, i zasniva se na principu logike JS, koju često koriste u dokazivanju istine.
Da razumes Bibliju ti to ne bi rekao,ali je ne razumes pa zato tako i kazes.
Kao sto je Stari Savez Bog Otac sklopio samo sa IZRAELOM,a ne i sa ostalim narodima,
bas tako je
Novi Savez Bog Otac sklopio sa "Izraelom" a ne sa ostalim narodima....preko Isusove krvi
Јеремија 31:
Ево, долазе дани“, говори Јехова, „кад ћу с Израеловим домом и с Јудиним домом склопити нови савез,+ 32 не као онај савез који сам склопио с њиховим праочевима оног дана кад сам их узео за руку да их изведем из египатске земље.+ ’Тај мој савез они су раскинули,+ иако сам им ја био муж‘,*+ говори Јехова.“
33 „А ово је савез+ који ћу склопити с Израеловим домом после тих дана“,+ говори Јехова. „Свој закон ставићу у њих+ и уписаћу га у њихова срца.+ Бићу њихов Бог, и они ће бити мој народ
1.petrova 2:9
9 A vi ste izbrani rod,
carsko sveštenstvo, sveti narod,
narod dobitka, da objavite dobrodetelji Onog koji vas dozva iz tame k čudnom videlu svom;
ali za tebe je to visoka matematika....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaokret, ti ne poznaješ pismo, jer nešto ovako ne bi tvrdio.

Bog jeste sklopio zavet sa Izrailjem u starom zavetu, ali i sa svim narodima:

( ISAIJA 56 poglavlje )

Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje moje, i pravda će se moja objaviti.
56:2 Blago čoveku koji tako čini, i sinu čovečjem koji se drži toga čuvajući subotu da se ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zlo.
56:3 I neka ne govori tuđin koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od svog naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suvo drvo.

56:4 Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže subote moje i izbiraju šta je meni ugodno, i drže zavet moj,
56:5 Njima ću dati u domu svom i među zidovima svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.
56:6 A tuđine koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne oskvrne i drže zavet moj,

56:7 Njih ću dovesti na svetu goru svoju i razveseliću ih u domu svom molitvenom; žrtve njihove paljenice i druge žrtve biće ugodne na oltaru mom, jer će se dom moj zvati dom molitve svim narodima"

Dakle, teorija o 144 000 na osnovu pogrešnog tumačenja biblije - ne stoji.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zaokret, ti ne poznaješ pismo, jer nešto ovako ne bi tvrdio.

Bog jeste sklopio zavet sa Izrailjem u starom zavetu, ali i sa svim narodima:

( ISAIJA 56 poglavlje )

Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje moje, i pravda će se moja objaviti.
56:2 Blago čoveku koji tako čini, i sinu čovečjem koji se drži toga čuvajući subotu da se ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zlo.
56:3 I neka ne govori tuđin koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od svog naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suvo drvo.

56:4 Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže subote moje i izbiraju šta je meni ugodno, i drže zavet moj,
56:5 Njima ću dati u domu svom i među zidovima svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.
56:6 A tuđine koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne oskvrne i drže zavet moj,

56:7 Njih ću dovesti na svetu goru svoju i razveseliću ih u domu svom molitvenom; žrtve njihove paljenice i druge žrtve biće ugodne na oltaru mom, jer će se dom moj zvati dom molitve svim narodima"

Dakle, teorija o 144 000 na osnovu pogrešnog tumačenja biblije - ne stoji.

Stari Savez je Bog sklopio samo sa narodom izrael ,ni sa jednim drugim narodom!!!
Ipak dao je mogucnost pojedincima da postanu "proseliti" a ti proseliti su imali mnoga ogranicenja u odnosu na fizicke Izraelce.
5.Мој 29:1
1 Ovo su reči zaveta koji zapovedi Gospod Mojsiju da učini sa sinovima Izrailjevim u zemlji moavskoj, osim zaveta koji je učinio s njima na Horivu.
Novi Savez je sklopljen sa Izraelom Bozjim,a ne sa fizickim narodom Izrael.U taj Bozji Izrael dolazi samo 144.000 otkupljenih sa zemlje
Galatima 6:16 I koliko ih god po ovom pravilu žive, na njima biće mir i milost, i na Izrailju Božijem.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ALI je prihvatio i sve druge narode koji učestvuju u zavetu koji je sklopio sa Izrailjem.

( ISAIJA 56 poglavlje )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
ALI je prihvatio i sve druge narode koji učestvuju u zavetu koji je sklopio sa Izrailjem.

( ISAIJA 56 poglavlje )

Evnusi,cak i ako su bili jevrejskog porekla nisu bili priznati za punopravne clanove izraelskog naroda prema 5.Moj 23:1
1 U sabor Gospodnji da ne ulazi ni utučen ni uškopljen.
Sa Novim Savezom svako ko bude medju 144000 otkupljenih sa zemlje bice pinopravan .ali to nema veze sa Judom iskariotskim....koji je proklet.
Sto se tice "tudjina" to su svi nejevrejski pripadnici koji ulaze u 144.000 otkupljenih sa zemlje i to je to. Ali to nema nikakve veze sa Judom iskariotskom .
Svakoga koga Jehova Bog direktno ubije na bilo koji nacin ili baci prokletstvo ,svaki onaj koji to Bozje prokletstvo zeli da preokrene u blagoslov lose ce proci...

Natrag