Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Isus Hrist mu nikada ne bi dozvolio da uzme simbole beskvasnog hleba i crvenog vina jer je njime uz molitvu sklopio Novi Savez sa svojih tada 11 apostola.Juda je uzeo simbole Hristovog tela i krvi, ali nedostojno, po rečima apostola Pavla "KOJI NEDOSTOJNO JEDE, SUD SEBI JEDE I PIJE"
Da razumes Bibliju ti to ne bi rekao,ali je ne razumes pa zato tako i kazes.Nije sklopio savez sa nikakvih 144 000, već sa svim ljudima svojom smrću na krstu, jer ako je to učinio samo sa određenom grupom ljudi - onda za ostale nije umro na krstu, niti imaju udela u Hristovom telu i krvi, i nisu odkupljeni od greha i smrti.
Reč Božja ne isključuje ni jednog čoveka iz plana spasenja, a evo šta kaže povodom uzimanja simbola:
"Jer ja primih od Gospoda što vam i predadoh, da Gospod Isus onu noć u koju bivaše predan uze hljeb
I zahvalivši prelomi i reče: uzmite, jedite, ovo je tijelo moje, koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hljeb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe.
Tako koji nedostojno jede ovaj hljeb ili pije čašu Gospodnju, kriv je tijelu i krvi Gospodnjoj.
Ali čovjek da ispituje sebe, pa onda od hljeba da jede i od čaše da pije;
Jer koji nedostojno jede i pije, sud sebi jede i pije, ne razlikujući tijela Gospodnjega.
Zato su među vama mnogi slabi i bolesni, i dovoljno ih spavaju.
Jer kad bismo sebe rasuđivali, ne bismo osuđeni bili" ( 1 Korinćanima 11. 23 - 31 )
Simbol hleba i vina je dat celom svetu, i ljudi u tom činu uzimanja simbola - prihvataju Hrista i njegovu žrtvu kao odkup za lične grehe, jer u suprotnom tu žrtvu ne priznaju.
Juda jeste uzeo simbole, ali nedostojno, po rečima apostola Pavla.
Učenje JS o 144000 je potpuno nebiblijski, i zasniva se na principu logike JS, koju često koriste u dokazivanju istine.
Zaokret, ti ne poznaješ pismo, jer nešto ovako ne bi tvrdio.
Bog jeste sklopio zavet sa Izrailjem u starom zavetu, ali i sa svim narodima:
( ISAIJA 56 poglavlje )
Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje moje, i pravda će se moja objaviti.
56:2 Blago čoveku koji tako čini, i sinu čovečjem koji se drži toga čuvajući subotu da se ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zlo.
56:3 I neka ne govori tuđin koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od svog naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suvo drvo.
56:4 Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže subote moje i izbiraju šta je meni ugodno, i drže zavet moj,
56:5 Njima ću dati u domu svom i među zidovima svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.
56:6 A tuđine koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne oskvrne i drže zavet moj,
56:7 Njih ću dovesti na svetu goru svoju i razveseliću ih u domu svom molitvenom; žrtve njihove paljenice i druge žrtve biće ugodne na oltaru mom, jer će se dom moj zvati dom molitve svim narodima"
Dakle, teorija o 144 000 na osnovu pogrešnog tumačenja biblije - ne stoji.
Evnusi,cak i ako su bili jevrejskog porekla nisu bili priznati za punopravne clanove izraelskog naroda prema 5.Moj 23:1ALI je prihvatio i sve druge narode koji učestvuju u zavetu koji je sklopio sa Izrailjem.
( ISAIJA 56 poglavlje )
Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje moje, i pravda će se moja objaviti.
56:2 Blago čoveku koji tako čini, i sinu čovečjem koji se drži toga čuvajući subotu da se ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zlo.
56:3 I neka ne govori tuđin koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od svog naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suvo drvo.
56:4 Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže subote moje i izbiraju šta je meni ugodno, i drže zavet moj,
56:5 Njima ću dati u domu svom i među zidovima svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.
56:6 A tuđine koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne oskvrne i drže zavet moj,
56:7 Njih ću dovesti na svetu goru svoju i razveseliću ih u domu svom molitvenom; žrtve njihove paljenice i druge žrtve biće ugodne na oltaru mom, jer će se dom moj zvati dom molitve svim narodima"