Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Cetiri pitanja koja nikakvu poentu ne daju, niti dokazuju da juda nije prisustvovao euharistiji i uzeo hleb i vino..
Isti odg. kao i Zaokretu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Cetiri pitanja koja nikakvu poentu ne daju, niti dokazuju da juda nije prisustvovao euharistiji i uzeo hleb i vino..
Zbog ogromnog greha koji je Juda Iskariotski napravio kraduci hriscanske pare i izdavsi isusa za 30 srebrnika ap.Pavle pise sledece u delima apostoslkim da potseti sve na to da je takva osoba pod kletvom samoga Boga
Dela ap 1:20
Jer se piše u knjizi psaltiru: Da bude dvor njegov pust, i da ne bude nikoga ko bi živeo u njemu, i: Vladičanstvo njegovo da primi drugi.
Psalam 109:7-20
Rise, to samo vi JS tako tumacite Bibliju. Svakako da Hristos nije pravio diskriminaciju medju svojim ucenicima, a da jeste, Juda bi bio u pravu. Simboli Hristovog tela i krvi ponudjeni su svima i svakako da je i Juda primio ih kao i ostali.
Nikako nemogu da razume vas JS. Bio sam prisutan za vreme Pricesca u vasoj bogomolji. Djakoni nude hleb i vino svima koji su prisutni, ali skoro niko ne uzima. To znaci da vi potcenjujte Hristovu zrtvu kroz koju imamo spasenje. Vasa teorija da Svetu veceru mogu da prime samo pripadnici 'svetaca" koji sami sebe ubrajaju u 144000 je totalno pogresna.
Vi se ne drzite Biblije negi uvodite novotarije koje su suprotne jasnim biblijskim izjavama.
Oni koji sami sebe ubrajaju u 144000 moglo bi biti da su mnogi od njih fanatisi kao sto su za sebe smatrali i fariseji koje je Hristos osudo.
Rise da li si ikad procitao ovu Pavlovu izjavu: "Jer kad god jedete ovaj hleb i casu ovu pijete, SMRT GOSPODNJU OBZNANJUJETE, dokle ne dodje.
Ali covek DA ISPITUJE SEBE, pa onda od hleba da jede i od case da pije.
Jer koji NEDOSTOJNO JEDE I PIJE, sud sebi jede i pije, ne razlikujuci tela gospodnjega." 1. Korincanima 11,26-29.
Zar ovo tebi ne dokazuje da svako ima pristum Svetoj veceri. Pavle opominje i ukazuje da neki i nedostojni uzimaju simbolje Hristovog tela i krvi.
To je dokaz da je i Juda primio hleb i vin koje je Hristos davao.
To sto ti i tvoji adventisti,a i svi takozvani hriscani ,(svi sem JS,kolko ja znam),
mislite da je dokaz da je Juda primio hleb i vino od Isusa nije tacno zbog mnogo stvari.
1.Juda Iskariotski je bio belosvetska lopina koja je krao hriscansku kasu.
Jovan 12:
А Јуда Искариотски, један од његових ученика, који је намеравао да га изда, рекао је: 5 „Зашто се ово мирисно уље није продало за триста денара и то дало сиромашнима?“ 6 Али то није рекао зато што се бринуо за сиромашне, него зато што је био лопов имао је кутију за новац па је узимао оно што се у њу стављало.
[/QUOTE]Rise, koliko je meni poznato niko od hriscana ne brani Judu, tacno je to sto si rekao da nije bio kako treba. Medjutim, i to je tacno da je on bio zajedno sa Hristom ucenicima na obredu Svete vecer. Pocetak obreda ne pocinje prtimanjem hleba i vina, nego je poceo obredom pranja nogu u kom je i Juda ucestvovao. U pravu si da je Hristos sve znao o Judi i da bi mu mogao zabraniti da uzme ucesca, ali On to nije ucinio. Juda je posle primanja Svete vecer izasao napolje.
To pokazuje da je svima dozvoljeno da pridju trpezi Gospodnjoj bez ubzira kakav je ko.
Zato sam ti naveo sta Pavle pise, da svako sam sebe treba da ispituje dali je dostojan ili nije, a to ne treba da cini niko za drugoga, jer to ni Hristos nije ucinio za Judu.
Bas danas am citao Hristovu pricu o fariseju i cariniku. Kad sam procitao farisejevo hvalisanje, pomislio sam, da je bio Jehovin svedok, sigurno bi sebe ubrojao u 144000 spasenih.
Sta ti kazes na to?
Juda Iskariotski je svetac za mnoge crkve a vidim i u SPC jer ga ima u hramu sv.save sa nimbusom,oreolom na glavi kao i svi ostali sto je nedopustiva sramota za nekoga ko se zove Hriscaninom