Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Otvaranje ove potpuno nebitne teme je dokaz da JS uopšte ne shvataju značajne teme niti ih zanimaju. Šta je bitno jel uzeo simbole ili nije. Valjda je bitno kako je prihvatao BOga ili ga nije prihvatao.
Pozdrav za naseg cika Miku,
E sad nadam se da ce vam biti razumnije,a li ako ni sad nije razumnije,zaptajte se ,"zasto zelite da tvrdite da je Juda Iskariotski uzeo simbole hleba i vina",i sta je cilj vase tvrdnje? Mozda da opravdate Judu iskariotsog ili pak sve zlikovce na ovom svetu koji su bili i koji jos treba da budu???Sta je vas cilj?,zasto zelite da dokazete da je Juda Iskariotski bio "pricescen"???
Veoma je bitno,jer na osnovu lazi da se Juda Iskariotski pricestio,popovi legalno uzimaju pare od tajkuna i kriminalaca za pricest,
jer ce oni tako biti cisti pred svetom i bogom zbog svojih kriminalnih dela...
Ko opravda Judu Iskariotskog da ga je Isus pricestio ,taj opravdava i pricest kriminalaca svih boja,
eto to je ono sto crkva zeli da uradi zbog novca.
Veoma je bitno,jer na osnovu lazi da se Juda Iskariotski pricestio,popovi legalno uzimaju pare od tajkuna i kriminalaca za pricest,jer ce oni tako biti cisti pred svetom i bogom zbog svojih kriminalnih dela....Ko opravda Judu Iskariotskog da ga je Isus pricestio ,taj opravdava i pricest kriminalaca svih boja,eto to je ono sto crkva zeli da uradi zbog novca.
Posatovanje Rise,
Sa tekstom iz Jevandjelja koje si naveo potpuno se slazem.
Svacetiri jevandjelista daju slicne, a po neki put, i malo razlicite izvestaje.
Zato mi ih nazivamo Sinopticka Jevandjelja.
Neki od njih naglasi jedan detalj a drugi ga zanemare.
Reci nam zbog cega ti uzimas SAMO Jovanov izvestaj, a zanemarujes ostala TRI?
Za ispravno tumacenje Jevandjelja potrebno je uzeti u obzir svacetiri Jevanjdjelja.
A kad skupimo ih sve zajedno, onda svako jasno moze da vidi da Juda jeste uzeo ucesca u Svetoj veceri.
U proslom mom komentaru to sam upravo objasnio.
Vi smatrate da Sveta vecera pripada samo svecima, a to se ne moze potvrditi Biblijom.
Mi ne zelimo da opravdamo Judino bezakonje, ali nemamo pravo ni da ga sudimo. Sud pripada Bogu, a ne nama. A svako od nas, ako nedostojno jede hleb i casu pije sud SEBI jede i pije, a ne nekome drugom. Tako nas uci Novi zavet.
Tako i danas mnogi nemarno prilaze toj Trpezi, a to je Pavle lepo objasnio.
Medjutim, nije resenje u odbacivanju ucesca u Svetoj veceri, nego Novi zavet nas poziva da preispitamo sami sebe i onda da primimo simbole Hristovog stradanja.
Pavle jasno uci: "Ali covek da ispituje sebe PA ONDA OD HLEBA DA JEDE I OD CASE DA PIJE." 1. Korincanima 11,28.
RISE, KAKO TI RAZUMES OVE Hristove reci:
"Ja sam hleb zivota... i hleb koji cu ja dati TELO je moje, koje cu dati za zivot svetu... AKO NE JEDETE TELA SINA COVECIJEGA I NE PIJETE KRVI NJEGOVE, NECTETE IMATI ZIVOTA U SEBI. KOJI JEDE MOJE TELO I PIJE MOJU KRV IMA ZIVOT VECNI I ja cu ga vaskrsnuti u poslednji dan. " Jovan 6,51-54.
Ako se ti ne ubrajas u 144,000 i zbog toga ne priomas simbole Hristovog tela i krvi, sta ce biti sa tvojim spasenjem?
Dakle izdajnik i lopov Juda Iskariotski nije primio beskvasni hleb pod Isusovim blagoslovom,a kamoli da je pio crveno vino takodje pod Isusovim blagoslovom.
Šta je bitno i da jeste. JS sa ovim temama dokazuju da ne shvataju ono što je bitno.
A sta je za tebe bitno???,i za tvoju crkvu...
Da li ti je bitnija laz,ili pak istina?