Upravo Biblija ne pominje Isusa Hrista u Torah
. Znači nije
Divno! Porekao si njegovu "preegzistenciju"?
Jesam li u pravu, on ranije nije postojao nigde, treba mi samo kratko DA ili NE?
Isus Hristos je rođen od Marije...ne pre toga
Znaci Isus Hristos nije niko i nista?
On je samo "obican covek" kao ti i ja!
Da li gresim?
Jeste. I on je..i svaki verujući...
Znaci Petar je
SIN BOZJI i ti si Jovane
SIN BOZJI?
Divno!
Ajde sad to dokazi biblijom, dokazi da su svi ljudi
SINOVI BOZJI odnosno da se taj naziv primenjuje na njih? Ali nemoj mi navoditi tekst iz postanja jer tamo pomenuti
SINOVI BOZJI su "pali andjeli" a ne "obicni ljudi", to ne pali kao argumenat!
Izrael se naziva
SIN BOZJI zato sto kroz njegov rodoslov dolazi
SIN BOZJI -ISUS HRISTOS!
Zato i kaze
"IZ EGIPTA DOZVAH SINA SVOJEGA" (nije narod
SIN BOZJI) , to je
"obecano seme" -ISUS HRISTOS!
Biblija govori o "obecanom semenu" svo vreme i to je teza koju razvija!
U Psalmu 89 i Solomon nazvan sin Božiji
Ovde se jedino pominje izraz "
SIN ADAMOV" ali nigde izraz
SIN BOZJI koji se primenjuje na ljude!
U Psalmu 89 i Solomon nazvan sin Božiji kao i u 2. Samuilovoj 7,14...
"
Podignuću seme tvoje nakon tebe, koje će izaći iz utrobe tvoje, i utvrdiću carstvo njegovo..Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih"
Ovde se uopste ne koristi izraz
SIN BOZJI , a prorocanski se ovo odnosi na Hrista ne na ljude! Zato ne mozes to koristiti!
"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna." 1. Jovanova 3,1
To dobijamo "
usinovljenjem" odnosno "
novorodjenjem" i "
vaskrsenjem" postajemo nesto sto nismo bili pre toga, o tome sam vec govorio ranije! A to se dogadja kasnije! To dobijamo kroz Hrista, a nismo imali pre toga!
Teologija ti je takva da veze s vezom nemas Jovane, pokupio si tu glupost od drugih i moras to sebi priznati!
Zato što ima Božanski autoritet...kao Čovek ima Božanski autoritet..
Jesu se Mojsiju klanjali i govrili mu
"BOZE MOJSIJE!"? Pa i on je bio
"faraonu namesto Boga" (po vama je imao titulu
BOG), pa mu se nisu tako obracali! A Isusu jesu, i klanjali su mu se kao Bogu, i andjeli mu se klanjuju!
Znas li ti sta znaci kada ti se "andjeli klanjaju"! U grckom izraz klanjanje znaci "obozavanje"!
Nijednom andjelu ili stvorenju se ne klanja, jer:
"JA SAM JAHVE I SLAVE SVOJE NECU DATI NIKOME"
Ako budeš imao volje objasniću ti i ovo detaljnije.
Ne moras da mi objasnjavas, to je Jehovisticka teologija Jovane, nju znam dobro, zato sam i otisao od njih!
Bozanstvo nije nesto sto se moze
"zaraditi ili zasluziti" jer Bozanstvo nije titula to je priroda! Hristu se klanjaju jer je drugacije prirode a ne
"po zaslugama"!
Ako se
"bozanstvo" (autoritet) stice
"zaslugama" zasto je onda sotoni (luciferu) odbio dati ono sto mu pravom prirpada a dao je to Isusu? U ovom slucaju Bog bi zaista bio nepravedan!
NE!
Niko se u bibliji ne naziva
BOGOM (ili malim bogom) jer to pripada jedino Tvorcu Jehovi, i on kaze da niko drugi osim njega nije Bog!
Izraz
"bog" malim slovom se upotrebljava za ljude samo zato sto su oni taj epitet prisilno prisvojili i onda se upozoravaju da iako su uzurpirali taj Bozji autoritet oni "nisu nista" u odnosu na Boga (smrtni su). I djavo se u bibliji naziva
"bogom" pa to ne znaci da je on stvarno bog, vec se tako naziva jer je sebi taj epitet nasilno prisvojio! Tako i ljudi!
Ni Mojsije se u bibliji ne nazva
"bogom" vec mu je receno
"bices faraonu NAMESTO BOGA" sto znaci da ce u njegovo ime govoriti! A Mojsija niko nikad tako oslovljavao nije, zato to nije "titula"!
Teologija Jehovinih Svedoka (inace slicna je piramidinoj teologiji) je krs, i nije odrziva.. Da jeste, biblija bi tada bila "politeisticka knjiga", jer bi ljudi andjeli i svi drugi mogli postati "mali bogovi" (bog). Pa bi djavo takodje opravdano bio "bog" i djavola bi smo onda trebali slaviti a ne kriviti sto nam je ukazao na nepravednost Bozju!
Inace, ne znam znas li ti ko se Piramidi javio pa mu otkrio tu njegovu sotonologiju? On je to pisao na forumu, a taj duh i ti sledis! To je i duh svih ostalih Jehovinih Svedoka i njima slicnih..
Upravo Biblija ne pominje Isusa Hrista u Torah
. Znači nije
Divno! Porekao si njegovu "preegzistenciju"?
Jesam li u pravu, on ranije nije postojao nigde, treba mi samo kratko DA ili NE?
Isus Hristos je rođen od Marije...ne pre toga
Znaci Isus Hristos nije niko i nista?
On je samo "obican covek" kao ti i ja!
Da li gresim?
Jeste. I on je..i svaki verujući...
Znaci Petar je
SIN BOZJI i ti si Jovane
SIN BOZJI?
Divno!
Ajde sad to dokazi biblijom, dokazi da su svi ljudi
SINOVI BOZJI odnosno da se taj naziv primenjuje na njih? Ali nemoj mi navoditi tekst iz postanja jer tamo pomenuti
SINOVI BOZJI su "pali andjeli" a ne "obicni ljudi", to ne pali kao argumenat!
Izrael se naziva
SIN BOZJI zato sto kroz njegov rodoslov dolazi
SIN BOZJI -ISUS HRISTOS!
Zato i kaze
"IZ EGIPTA DOZVAH SINA SVOJEGA" (nije narod
SIN BOZJI) , to je
"obecano seme" -ISUS HRISTOS!
Biblija govori o "obecanom semenu" svo vreme i to je teza koju razvija!
U Psalmu 89 i Solomon nazvan sin Božiji
Ovde se jedino pominje izraz "
SIN ADAMOV" ali nigde izraz
SIN BOZJI koji se primenjuje na ljude!
U Psalmu 89 i Solomon nazvan sin Božiji kao i u 2. Samuilovoj 7,14...
"
Podignuću seme tvoje nakon tebe, koje će izaći iz utrobe tvoje, i utvrdiću carstvo njegovo..Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih"
Ovde se uopste ne koristi izraz
SIN BOZJI , a prorocanski se ovo odnosi na Hrista ne na ljude! Zato ne mozes to koristiti!
"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna." 1. Jovanova 3,1
To dobijamo "
usinovljenjem" odnosno "
novorodjenjem" i "
vaskrsenjem" postajemo nesto sto nismo bili pre toga, o tome sam vec govorio ranije! A to se dogadja kasnije! To dobijamo kroz Hrista, a nismo imali pre toga!
Teologija ti je takva da veze s vezom nemas Jovane, pokupio si tu glupost od drugih i moras to sebi priznati!
Zato što ima Božanski autoritet...kao Čovek ima Božanski autoritet..
Jesu se Mojsiju klanjali i govrili mu
"BOZE MOJSIJE!"? Pa i on je bio
"faraonu namesto Boga" (po vama je imao titulu
BOG), pa mu se nisu tako obracali! A Isusu jesu, i klanjali su mu se kao Bogu, i andjeli mu se klanjuju!
Znas li ti sta znaci kada ti se "andjeli klanjaju"! U grckom izraz klanjanje znaci "obozavanje"!
Nijednom andjelu ili stvorenju se ne klanja, jer:
"JA SAM JAHVE I SLAVE SVOJE NECU DATI NIKOME"
Ako budeš imao volje objasniću ti i ovo detaljnije.
Ne moras da mi objasnjavas, to je Jehovisticka teologija Jovane, nju znam dobro, zato sam i otisao od njih!
Bozanstvo nije nesto sto se moze
"zaraditi ili zasluziti" jer Bozanstvo nije titula to je priroda! Hristu se klanjaju jer je drugacije prirode a ne
"po zaslugama"!
Ako se
"bozanstvo" (autoritet) stice
"zaslugama" zasto je onda sotoni (luciferu) odbio dati ono sto mu pravom prirpada a dao je to Isusu? U ovom slucaju Bog bi zaista bio nepravedan!
NE!
Niko se u bibliji ne naziva
BOGOM (ili malim bogom) jer to pripada jedino Tvorcu Jehovi, i on kaze da niko drugi osim njega nije Bog!
Izraz
"bog" malim slovom se upotrebljava za ljude samo zato sto su oni taj epitet prisilno prisvojili i onda se upozoravaju da iako su uzurpirali taj Bozji autoritet oni "nisu nista" u odnosu na Boga (smrtni su). I djavo se u bibliji naziva
"bogom" pa to ne znaci da je on stvarno bog, vec se tako naziva jer je sebi taj epitet nasilno prisvojio! Tako i ljudi!
Ni Mojsije se u bibliji ne nazva
"bogom" vec mu je receno
"bices faraonu NAMESTO BOGA" sto znaci da ce u njegovo ime govoriti! A Mojsija niko nikad tako oslovljavao nije, zato to nije "titula"!
Teologija Jehovinih Svedoka (inace slicna je piramidinoj teologiji) je krs, i nije odrziva.. Da jeste, biblija bi tada bila "politeisticka knjiga", jer bi ljudi andjeli i svi drugi mogli postati "mali bogovi" (bog). Pa bi djavo takodje opravdano bio "bog" i djavola bi smo onda trebali slaviti a ne kriviti sto nam je ukazao na nepravednost Bozju!
Inace, ne znam znas li ti ko se Piramidi javio pa mu otkrio tu njegovu sotonologiju? On je to pisao na forumu, a taj duh i ti sledis! To je i duh svih ostalih Jehovinih Svedoka i njima slicnih..
Mire, da li si ti procitao tekst koji si sam postavio? Tamo lepo pise "IPOSTAS JE IZRAZ KOJIM SE U PRAVOSLAVNOJ CRKVI ODREDJUJE OSOBENOST SVAKOG LICA U SVETOJ TROJICI" Dakle - govori se o OSOBENOSTI ili posebnoj licnosti, ali o istoj Bozanskoj prirodi i telesnom svojstvu. Izraz LICE oznacava licnost. Sinonimi su "TRI LICNOSTI, OSOBE, BICA.."
Ti ne razumes sta ovde pise jer ne znas pravoslavnu teologiju! Ipak izigravas ucitelja i nama prvoslavnima! (jako arogantno).
Pitaj bilo kog svestenika i on ce ti reci isto sto i ja:
Trojstvo nije skup "tri bica", vec jedinstvo "tri licnosti". Sto znaci da Bog ima tri licnosti ili naravi! A ove licnosti su nepomesane i opste jedna s drugom!
I ti razgovaras "sam sa sobom" kada razmisljas! (ispitaj sebe i videces da je tacno). To je zbog toga sto imas svest i podsvest, dve licnosti u sebi! Tokom sna se gasi svest i pali se podsvest koja poducava svest kako da se nosi sa problemima u budnom stanju! Kod Boga su i ova svest i podsvest do te mere osvescene i povezane, da se ovo desava i u budnom stanju! To bi bilo najprostije objasnjenje da shvatis!
To zasigurno nije jedno telo sa tri glave, vec tri tela identicne Bozanske prirode
Bog nema "tri glave" i "sest ruku"! On bi imao tri glave, kada bi se radilo o "tri bica"! Onda bi zaista mogli da ga slikamo sa "tri glave" - a to je kod vas!
Bog ima "tri licnosti" koje su sve u "jednom telu" (iako on nema fizicko telo)!
Dakle, on nema "tri bica u jednom telu" kako vi adventisti ucite! Ili tri bica odvojena! Zato vase Trojstvo nije nase Trojstvo! Ono bi se moglo nazvati
TRIJADOM!
A veze s pravoslavnom teologijom nemas a zelis nas uciti sta nasa crkva kaze! Zaista je ovo jako arogantno od tebe!