- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ti siguran sam Jahvea ne voliš...evo poričeš da Jahve uopšte postoji u Novom Zavetu.
Ne poričem Boga ja, nego ti. Da te podsjetim, tvoja je logika poricanja - "Nema Isusa Hrista u Torah, znači nije postojao Isus". I upravo slijedeći tvoju "mudrost", moramo zaključiti - Nema Boga Jahve u Novom zavjetu, znači ne postoji Bog Jahve.
Ti misliš da su tri novozavtna Boga Otac, Sin i Duh...i da Jahvea više nema.
Drzak si. Ja ti gore citirah što vjeruje Kristova Crkva i što dakle vjerujem ja, evo ti nekoliko isječaka iz toga:
Vjerujem u jednoga Boga, Oca ... Isusa Krista ... I u Duha Svetoga ...
Usput, vjeruješ li ti, ovako kako vjeruje Kristova Crkva, u Boga koji je Trojstvo, ili odbacuješ ovo Trojstvo?
Zašto ne kažeš otvoreno da su(koristim tvoju terminologiju-"sva tri Lica Božanstva" ) oni zapravo Jahve. Možeš li to reći otvoreno?
Naravno da mogu reći otvoreno. Ali, reći ću ti to otvoreno tek kad se ti naučiš kulturi dijalogiziranja i diskutiranja. A kultura dijalogiziranja i diskutiranja, naravno iskrena i istinoljubiva a ne 'kurvanjska', znači da ne možeš postavljati pitanja sugovorniku na čija si pitanja prije toga odbio odgovoriti.
Zato, ako želiš iskren i pošten dijalog, najprije odgovori na moje pitanje, pa ćeš dobiti i odgovor na svoja pitanja koja si postavio nakon mojih. Dakle, prihvaćaš li ili odbacuješ Trojstvo kako ga naučava Kristova Crkva, gore ga navedoh.