Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znaci Bog ima telo na nebu, promenio se i postao "telesan"!? Divota!

On u tom telu nije Bog...i dalje je samo Čovek. Zato je naš posrednik.

Rekli smo od pocetka da je tvoja teologija suprotna biblijskoj - "Ja Bog ne menjam se, zato vi sinovi Jakovljevi ne izgiboste"!

Rekoh...to telo nije Bog. Ono je i dalje Čovek Isus Hristos.

Ko ti dade takvu teologiju? Tvoja sigurno nije, jer si ti pametan covek, a ovo te je neko prevario.

Ovu teologiju nađoh kroz Pismo. Hvala Mire, ali moja mudrost nije važna.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
On u tom telu nije Bog...i dalje je samo Čovek. Zato je naš posrednik.
Znaci i na nebu imas "dva Boga"? Ili ti se Bog menja po potrebi, malo je covek malo je Bog.. Jao Jovane, daj dozovi se pameti!

Secas se da je i na nebu on "SIN COVECJI" (ljubite SINA da se ne razgnevi), to je ono o cemu ti pricam svo vreme, da se on ne menja, ni na nebu, ni na zemlji, jer je i pre toga bio isti!

Znaci nije on od vaskrsenja "izgledom covek" i nije od vaskrsenja SIN BOZJI! Jer ga tako nazivaju i u starom zavetu!

Evo vidi:

"A ta tri coveka, Sedrah, Misah i Avdnago , padose u sred peci ognjene i uzarenu. Tada se prepade car Navuhodonosor i bre ustav progovori i rece svojim dvoranima: ne bacismo li tri coveka svezana u oganj?' Odgovoriše i rekose caru: da, care. Odgovori i rece Eno vidim cetiri coveka odrešena gde hode posred ognja i nije im nista, i cetvrti kao da je Sin Bozji." (Danilo 3:23-25)

Svu sam ti teologiju oborio, a ne mozes to priznati, sta jos zelis?

To je teologija EGW, sto ti pokusavas da uskladis zajedno sa islamom i Jehovinim Svedocima, e pa ne mozes Jovane!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znaci i na nebu imas "dva Boga"? Ili ti se Bog menja po potrebi, malo je covek malo je Bog..

Nema dva Boga na nebu. Isus je isključivo Čovek...ne postoji Bog Isus na nebu.

Secas se da je i na nebu on "SIN COVECJI" (ljubite SINA da se ne razgnevi), to je ono o cemu ti pricam svo vreme, da se on ne menja, ni na nebu, ni na zemlji, jer je i pre toga bio isti!

"Sin" na nebu pre pojave Isusa na zemlji je pitanje koje zavređuje pažnju. Ovo u tekstu je proroštvo o Sinu a ne o stanju na nebu u to vreme. Ukratko...nije Božastvo Božanstvu Sin...niti to može biti. Jedino je Sin kada je u telu.

Znaci nije on od vaskrsenja "izgledom covek" i nije od vaskrsenja SIN BOZJI! Jer ga tako nazivaju i u starom zavetu!

Evo vidi:

"A ta tri coveka, Sedrah, Misah i Avdnago , padose u sred peci ognjene i uzarenu. Tada se prepade car Navuhodonosor i bre ustav progovori i rece svojim dvoranima: ne bacismo li tri coveka svezana u oganj?' Odgovoriše i rekose caru: da, care. Odgovori i rece Eno vidim cetiri coveka odrešena gde hode posred ognja i nije im nista, i cetvrti kao da je Sin Bozji." (Danilo 3:23-25)

Pogledaj dalje...ta jstih ne govori o Isus Hristu već o anđelu jednom. Tako i stoji u Bibliji..kada Navuhodunosor objašnjava šta je video on kaže "anđeo". Kao što znamo izraz Sin Božiji se odnosi zaista i na anđele.

Svu sam ti teologiju oborio,

Nema šta da obaramo..mani se tog izraza..znaš i sam da je to korietio Tripo..a taj izraz mi je uvek bio odvratan iskreno. Jer to oslikava nadmenost i oholost koju sam uvek osuđivao i kod njega pa tako i kod ostalih.

Ali dobro..moj predlog...kako želiš..mpžeš korostiti i taj izraz ali meni je lično odvratan.

Laku noć! Nastavićemo...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, pravedni gnev se moze pojaviti, ali on nema veze sa gnevljivim svadjalackim duhom svetovnih ljudi, psovanjem, tucom.. vec sa ukorom u duhu jevandjelja. I ja ne sudim vec rasudjujem i odvajam istinu od zablude. Adventisti veruju u biblijskog Boga koji je zajednica tri Bozanskih licnosti, Oca, Sina, i Svetoga Duha. U sta veruju tradicionalne crkve i vi na forumu - to je vasa stvar. Mozete verovati i u Kjota koji izlazi iz stomaka svog domacina, kao u filmu "totalni opoziv" Mi Adventisticki Hriscani verujemo u Boga onako kako ga predstavlja biblija"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nema dva Boga na nebu. Isus je isključivo Čovek...ne postoji Bog Isus na nebu.

Ako je Isus samo covek na nebu, i nema veze sa Jehovom (TROJSTVOM) onda:

1) Tebe je otkupio covek, a mogao je i magarac da te otkupi..

2) Isus na zemlji nije bio nista drugo osim nama nepoznatog coveka (obicnog coveka)..

3) Isus na zemlji nije Bog i Jehova nema uopste nikakve veze sa njim, pa Isus govori laz kada kaze da je "postojao od ranije"..

4) Isus na nebu uopste nije Bog vec obican covek rodjen na zemlji..

Boze me sacuvaj! Jer to teologija koju zastupas?

Evo obara te i sam Isus Hristos. On ovde govori da IZRAZ SIN COVECJI NE ZNACI DA JE ON DOSLOVNO COVEK:

"A kad dođe Isus u okoline Ćesarije Filipove, pitaše učenike svoje govoreći: Ko govore ljudi da je Sin čovečiji? A oni rekoše: Jedni govore da si Jovan krstitelj, drugi da si Ilija, a drugi Jeremija, ili koji od proroka. Reče im Isus: A vi šta mislite ko sam ja? A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga... Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima."

Treba li jos dokaza?

"Sin" na nebu pre pojave Isusa na zemlji je pitanje koje zavređuje pažnju. Ovo u tekstu je proroštvo o Sinu a ne o stanju na nebu u to vreme. Ukratko...nije Božastvo Božanstvu Sin...niti to može biti. Jedino je Sin kada je u telu.

Ovo su antropomorfizmi kojima se opisuje nebeska realnost a ne nekakvo "prorocanastvo"!

Nego, ako je tebi izraz SIN BOZJI u SZ "uvek andjeo", s kim se onda Jakov rvao? Sa andjelom? Nema razloga verovati da nije! Jer Bog ne moze boraviti u telu! To je blasfemija i za jevreje i za tebe!

A ako Hristos nije bio Bog u telu, onda nije ni pre toga na taj nacin dosao Jakovu! Bio je to neki andjeo, ili "obican covek" - Bozji poslanik! ---> a to iz ovog verovanja proizlazi! Drugacije se ne moze ni tumaciti!

Jedino je Sin kada je u telu.

Ja ti pokazao da nije tako, i da se i u SZ on naziva SINOM pa neces da verovati!?Naravno da ovo nije bukvalno vec opis odnosa na nacin razumljiv ljudima!

Pogledaj dalje...ta jstih ne govori o Isus Hristu već o anđelu jednom. Tako i stoji u Bibliji..kada Navuhodunosor objašnjava šta je video on kaže "anđeo". Kao što znamo izraz Sin Božiji se odnosi zaista i na anđele.

Zar Isus nije predstavljen "andjelom" u Starom Zavetu? Sad i to porices?

Pa i Danilo ga je video kao coveka? On ga posmatra kao SINA COVECJEG u svojim vizijama! On je i na nebu isto sto i na zemlji!

"Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim."

---> ah reci ces to je "prorocanstvo", ali vidi sad..

Jezekilj ga isto vidi kao SINA COVECJEG:

"I ozgo na onom nebu što im beše nad glavama, beše kao presto, po viđenju kao kamen safir, i na prestolu beše po obličju kao čovek."

Mojsiju Bog ima atribute coveka tj. "noge":

"I videše Boga Izrailjevog, i pod nogama Njegovim kao delo od kamena safira i kao nebo kad je vedro"

On sedi na prestolu kao covek:

"Godine koje umre car Ozija videh Gospoda gde sedi na prestolu visokom i izdignutom, i skut Mu ispunjavaše crkvu."

Jezekilju je Bog izgledom "covek":

"I čuh gde mi progovori iz doma, i Čovek stajaše kod mene. I reče mi: Sine čovečji, ovo je mesto prestola mog i mesto stopa nogu mojih, gde ću nastavati usred sinova Izrailjevih do veka; i dom Izrailjev neće više skvrniti sveto ime moje, ni oni ni carevi njihovi kurvarstvom svojim i mrtvim telesima careva svojih na visinama svojim."

Ti zaobilazis bibliju, i svoje tvrdnje ne potkrepljujes njome, uopste ne citiras!

Nema šta da obaramo..mani se tog izraza..znaš i sam da je to korietio Tripo..a taj izraz mi je uvek bio odvratan iskreno. Jer to oslikava nadmenost i oholost koju sam uvek osuđivao i kod njega pa tako i kod ostalih.

Ok, upravu si. Nisam trebao da upotrebim taj izraz, jer ja nisam taj koji treba tebi nesto da dokazujem i da obaram, to je posao Boga i on treba da te povede ispravnim putem. Samo kazem da tvoja nauka nije odrziva sa stanovista biblije. Ja ti iznosim moje misljenje a i misljenje crkve, odnosno vecine Hriscana..

Mire, pravedni gnev se moze pojaviti, ali on nema veze sa gnevljivim svadjalackim duhom svetovnih ljudi, psovanjem, tucom.. vec sa ukorom u duhu jevandjelja

Covekov gnev je "uvek pravedan" jer to je osecaj za pravdu usadjen u njegovo bice, to je slika Bozja u nama!

A taj osecaj ume i da zavara, zbog nase nesavrsenosti..

Na primer kada se udaris po prstu, gnev je posledica "pravednog osecaja" da "se nesto pogresno dogodilo" - odnosno da nesto nije u redu sa prirodnim zakonima, jer "zasto se cekic nije zaustavio pre nego sto je udario u prst"! I zar ne bi trebalo da su zakoni prirode drugacije osmisljeni?

Dakle, u tebi vice "osecaj za pravdu", i ti trazis pravdu, a onda je posledica toga gnev i poneka psovka! (nekada covek cak nije ni svestan zasto psuje).

Apsolutno je uvek svaki gnev posledica "osecaja za pravdu"! Cak je i sotona "osecao da mu je ucinjena nepravda"!

Iz ovoga svega, mi znamo da taj osecaj ume da zavara ako ga ne koristimo pravilno (a to nismo jos u stanju), zato je Bog reko da vodimo racuna o tim nasim osecajima da ne uzimamo nista u svoje ruke jer "moja je osveta ja cu vratiti" i da se ne gnevimo u tom smislu da nesto sami preduzimamo, jer mi ne znamo sve okolnosti! Zato covek sebe zaustavlja, ali osloboditi se gneva ne moze! To je duboko usadjeno u njegovo bice!

Znaci, "pravdan gnev" ne postoji kao definicija, jer "gnev je uvek pravedan", on svakome ko ga oseca izgleda kao pravedan...

Adventisti veruju u biblijskog Boga koji je zajednica tri Bozanskih licnosti, Oca, Sina, i Svetoga Duha. U sta veruju tradicionalne crkve i vi na forumu - to je vasa stvar

Bog nije nekakva "zajednica osoba" jer on nije "mnozina" on je "jedinina"! Dakle, vasa definicija Trojstva je pogresna, i to ne samo u odnosu na nasu trinitarnu teologiju nego i u odnosu na protestantsku!

Kako ti onda ocekujes da vas neko smatra trinitaristima?

Mozete verovati i u Kjota koji izlazi iz stomaka svog domacina

Mozete vi verovati u sta god zelite, ali to ne dopusta da koristite nase termine! Definicija Trojstva nije da je Bog "zajednica tri bica" vec je on "jedinstven u sebi" i ima tri ipostasa! Dakle ne "tri osobe"(bica) vec "ipostasa"!

Nazovite ga vi nekim svojim terminom TRI SVETA, TRI BICA, TRIJADOM (kao Jovan sto naziva i Elen White), ali ne mozete koristiti nas termin koji oznacava nesto potpuno drugo!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vase Trojstvo nije Hriscansko Trojstvo!
Vi imate "TRI OSOBE" kod nas nije tako!

Oni (adventisti, nazovi trinitarci)imaju tri bića, beigns. Tri odvojena bića. Što je samo i isključivo samo produkt nepoznavanja jezika kombinovanog sa materijalizmom. Naime ni grčki ni latinski, a kad smo već kod toga ni hebrejski, ne poistovećuju lice, osobnost, sa bićem. *

Latinski "Persona" - je ličnost, osobnost.

Grčki "
Πρόσωπο" - je ličnost, osobnost.

*Jedini jezik u kome su ličnost, osoba, poistovećeni sa bićem je engleski i njemu srodni germanski jezici. Ujedno, u tim jezicima, često se za biće koristi izraz "creature", koji potiče iz Latinskog i označava stvorenje. Otuda i Raselovačka blasfemija.

A to samo potvrđuje da teologija kvazi trinitarista - adventista sedmog dana i potiče sa tog, engleskog govornog područja i da je plod uma, ljudskog uma oblikovanog upravo tim jezikom.

Dakle, svi oni, pa i Jovan, sve što "veruju" ili propovedaju, je ljudsko, plod ljudskog uma, i to anglosaksonskog, skriptulatorskog uma.

Znaci Bog ima telo na nebu, promenio se i postao "telesan"!? Divota!

Problem je, ne u tome što oni veruju da je Bog postao telesan, nego što oni veruju da je oduvek telesan. Doslovno da Otac ima telo, Sin ima telo. da imaju ruke, noge, glavu. Zato im Duh Sveti i predstavlja problem, pa Ga čas predstavljaju kao auru, čas kao bezličnu silu, čas im je duh Očev, čas Sinovljev...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
2) Isus na zemlji nije bio nista drugo osim nama nepoznatog coveka (obicnog coveka)..

3) Isus na zemlji nije Bog i Jehova nema uopste nikakve veze sa njim, pa Isus govori laz kada kaze da je "postojao od ranije"..

Postoji tekst koji može na prvi pogled navoditi na takav zaključak ali Isus ne govori o prepostojanju...

4) Isus na nebu uopste nije Bog vec obican covek rodjen na zemlji..

Isus jeste Čovek..i na nebu jer je naš zastupnik..zastupnik čoveka...naravno.

Evo obara te i sam Isus Hristos. On ovde govori da IZRAZ SIN COVECJI NE ZNACI DA JE ON DOSLOVNO COVEK:

"A kad dođe Isus u okoline Ćesarije Filipove, pitaše učenike svoje govoreći: Ko govore ljudi da je Sin čovečiji? A oni rekoše: Jedni govore da si Jovan krstitelj, drugi da si Ilija, a drugi Jeremija, ili koji od proroka. Reče im Isus: A vi šta mislite ko sam ja? A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga... Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima."

Treba li jos dokaza?

Ni izraz "sin Božiji" ne upućuje na Božanstvo Isusa Hrista već na poseban status pred Bogom. Taj izraz postoji i za anđele i za ljude.

Ovo su antropomorfizmi kojima se opisuje nebeska realnost a ne nekakvo "prorocanastvo"!

Nego, ako je tebi izraz SIN BOZJI u SZ "uvek andjeo", s kim se onda Jakov rvao? Sa andjelom? Nema razloga verovati da nije! Jer Bog ne moze boraviti u telu! To je blasfemija i za jevreje i za tebe!

A ako Hristos nije bio Bog u telu, onda nije ni pre toga na taj nacin dosao Jakovu! Bio je to neki andjeo, ili "obican covek" - Bozji poslanik! ---> a to iz ovog verovanja proizlazi! Drugacije se ne moze ni tumaciti!

Ovde Bog može uzeti obličje anđela. Nikakav problem sa takvim razumevanjem.

Zar Isus nije predstavljen "andjelom" u Starom Zavetu? Sad i to porices?

Pa i Danilo ga je video kao coveka? On ga posmatra kao SINA COVECJEG u svojim vizijama! On je i na nebu isto sto i na zemlji!

"Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim."

Danilo nije vidieo Isusa...ako je i Božansko biće uzelo obličje anđela to je već drugo. Ali tekst ne sugerivše da se radi o Bogu-Jahveu..kao u slučaju Jakova.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jovan se mora držati što dalje od Biblije, vidiš da propovjeda i širi Piramidinu nauku. (mlati Piramidinu slamu)

Ah, pa da, a ovamo kada se pomene da su možda Josip bar Yaakob bar Israel i Imhotep - Yamhatpa jedna te ista ličnost, skriptulatori Milerovog opredeljenja dobijaju ospicerole (bolest nastalu križanjem ospica i histerije)...

N.j.b.l. si. Eno Laodikeja pravi lomaču, spalit će te. :)

Ah, ne damo mi Antoniju.... :cool:

Natrag