Da li je Bog dobar?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kalista, ti si, izgleda, "izašla iz medveđe kože"..., sad si u lisičijoj! Odgovaraš poput opsjednutog - poznatim bajkovitim teološkim stilom. Možeš pisati stranice i stranice na takav način... Daj malo se spusti na zemlju! Ne pozivaj se sada na kolektivnu odgovornost. To ne postoji ni u jednom pravu na kugli zemaljskoj. A ja se ne sjećam da negdje postoji ni u Božijem pravu. Ne stoji nigdje: ako sgriješi jedan, svi ste grešni! A Bog se upravo tako ponašao. Dakle, napisala si skoro cijeli stranicu, a nisi odgovorila na jednostavno pitanje: Da li je pravedno da svi ljudi ispaštaju za pastari grijeh svoga pretka? Kažeš, Bog je opominjao, slao signale, žrtvovao sina..., neće biti da da ga baš niko nije slušao!? Neće biti da nije uvijek bilo pobožnih i bogobojažljivih ljudi. No, Bog pokažnjava i njih!!!

Iz nedostatak osnovne kulture ne tolerišu se tuđa mišljenja zato svi oni što drugačije misle i nisu deo ovoga naprednog svjeta već ih svrstaju u opsjednute.
Ako se dobro sjećam tvrdnja naprednih i savremenih jeste da Boga nema ili da on ne postoji! sada se postavlja pitanje zašto ovi isti svetski naučnici insistiraju da njima ovde neki problematični ribari obijasne kako je neki Bog izmislio zlo i da to isto zlo on odobrava jer nije dobar?
Koja to bezbožnička logika da onaj koji i ne postoji muči i kažnjava dobre ljude?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Iz nedostatak osnovne kulture ne tolerišu se tuđa mišljenja zato svi oni što drugačije misle i nisu deo ovoga naprednog svjeta već ih svrstaju u opsjednute.
Ako se dobro sjećam tvrdnja naprednih i savremenih jeste da Boga nema ili da on ne postoji! sada se postavlja pitanje zašto ovi isti svetski naučnici insistiraju da njima ovde neki problematični ribari obijasne kako je neki Bog izmislio zlo i da to isto zlo on odobrava jer nije dobar?
Koja to bezbožnička logika da onaj koji i ne postoji muči i kažnjava dobre ljude?
Kažu da kurva najviše govori o poštenju! Ista je stvar i sa kulturom. U citiranom postu nema nikakve netolerancije, samo polemičko mišljenje. Kada ateisti polemišu sa teistima o Bogu, pa moraju ga pominjati, iako ne vjeruju u njegovo postojanje, o čemu bi inače govorili?

Član
Učlanjen(a)
19.01.2011
Poruka
29
Prirodniji??? Kako li će se 6 milijardi ćudi uklopiti u jednu jedinu? To nije moguće ni po zakonu vjerovatnoće. Najbolji dokaz da sam u pravu, smo ja i ti. Da ne idem dalje. Cijeni se da danas u svijetu ima najmanje 50% ateista ili agnostika. Otkuda toliki broj onih koji ne vjeruju? Otuda što svoju ćud ne mogu da uklope u tu jednu jedinu, svemoguću, apsolutnu, neporecivu...

Da ne pominjemo onih stotinak milijardi ljudi sto su ziveli kroz minule vekove

Dodato posle 21 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Naravno da apsolut nije dovoljan sam sebi. Zato i postoji kao trojba - Otac, Sin i Sveti duh. Procitaj -->http://serbianforum.org/religija/32949-sveto-trojstvo-3.html#post389690
A sto se tice logike i odgovora na pitanje teme, vrati se malo u nazad, od pocetka teme i mozda cesh naci neke odgovore. Npr. --->
1. ---> http://serbianforum.org/religija/57247-da-li-je-bog-dobar.html#post165374
2. --->http://serbianforum.org/religija/57247-da-li-je-bog-dobar-4.html#post167352
3. --->http://serbianforum.org/religija/57247-da-li-je-bog-dobar-8.html#post175483
4.--->http://serbianforum.org/religija/57247-da-li-je-bog-dobar-34.html#post383473
I tako...
A da, pozdrav svim forumashima! Evo i mene nazad na forum. :)

Mislim da sam lepo procitao naslov teme.Da li je Bog dobar..??? Iako se ovde najvise polemise o Hriscanstvu gde bog ima 3 lica,pitanje je prilicno jasno i odnosi se na pojam ''bog'' a ne na pojam ''hriscanski bog''.Ne poseduju svi bogovi tri lica.

Nov sam na ovom forumu,i idem po redu,ne mogu sve procitati u dva dana,pa i ako ponovim necije vec izneto misljenje ja se najiskrenije izvinjavam..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kažu da kurva najviše govori o poštenju! Ista je stvar i sa kulturom. U citiranom postu nema nikakve netolerancije, samo polemičko mišljenje. Kada ateisti polemišu sa teistima o Bogu, pa moraju ga pominjati, iako ne vjeruju u njegovo postojanje, o čemu bi inače govorili?

quote_icon.png
Prvobitno napisao Jurivaka
Kalista, ti si, izgleda, "izašla iz medveđe kože"..., sad si u lisičijoj! Odgovaraš poput opsjednutog

Bezbožniku je šala potcenjivati, ismejavati i druge ljude vređati da bi provocirao, dragi moj Jurivako ojalovićeš i ovu temu tvojom nekulturom. Imaj bar malo respekta dragi moj Jurivako prema pravilima ovoga foruma, dokle da klevetiš ime uredništva?
Biraj malo tvoje reči dragi moj Jurivako, ovde ima i pobožnih.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bezbožniku je šala potcenjivati, ismejavati i druge ljude vređati da bi provocirao, dragi moj Jurivako ojalovićeš i ovu temu tvojom nekulturom. Imaj bar malo respekta dragi moj Jurivako prema pravilima ovoga foruma, dokle da klevetiš ime uredništva?
Biraj malo tvoje reči dragi moj Jurivako, ovde ima i pobožnih.
Misliš da je dovoljno biti samo pobožan. Nije, mora se nešto i znati. pogotovu ako se javljaš na stranicama nekog foruma. Između ostalog, treba znati i šta je kulturni dijalog i šta je provociranje. Recimo, u tvom slučaju, ti smatraš provociranjem ono što ne razumiješ i što ne znaš. Evo, citirao si moje riječi: "Kalista, ti si, izgleda, "izašla iz medveđe kože"..., sad si u lisičijoj! Odgovaraš poput opsjednutog", ovo bi po tebi trebalo da bude neka provokacija, nekultura, šta li? Nije, dragi, moj, to samo govori o tvom jadnom neznanju. Da te nešto naučim. Kalista je mitsko ime žene koja se pretvarala u medvjeda i lisicu, a zbog čega, e to te neću učiti, ostaviću te u tvom neznanju. Zbog toga upotrijebljne riječi koje si citirao, ne predstavljaju nikakvu provokaciju, a to je, naravno, shvatila i ona kojoj su bile namijenjene. Prema tome, pobožni čovječe, budi ti pobožan i dalje, ali, usput, prvo nešto nauči, pa onda javno komentariši nečije tekstove.
I nemoj ovo smatrati uvredom. Neznanje nije grijeh, ali kao što vidiš, nije uputno javno ga pokazivati.
Takođe, od tebe, kao pobožnog čovjeka, očekujem izvinjenje, zbog gluposti koje si napisao u svom neznanju!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.01.2011
Poruka
29
Osobina mnogih teista je da, kada nemaju ili ne znaju odgovor na neko pitanje, kažu: to je Božija promisao! I nema dalje nikakve priče. Bog je neshvatljiv??? Ako je Bog stvorio čovjeka ovakvim kakvi smo mi danas, a pri tome stvorio ga je prema svome liku i obličju, - tako sam kaže u svojoj objavi, onda on mora biti shvatljiv ljudima, jer ništa prirodnije nego da dijete poznaje svoga oca, i ništa prirodnije nego da dijete ima neke osobine svoga oca! Ili, nikoga od nas nije napravio naš stvarni otac, nego tamo neki apsolut, iz koga je moguće sve sakriti.

I ako je covek stvoren po bozjem oblicju da li to znaci da bog ima slepo crevo..??? Ili pupak..? I sta je sa Adamom i Evom..??? jesu li oni imali pupak..??? :)

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
I ako je covek stvoren po bozjem oblicju da li to znaci da bog ima slepo crevo..??? Ili pupak..? I sta je sa Adamom i Evom..??? jesu li oni imali pupak..??? :)
Smejesh se i to je ok. Svestan si kolika "mudrost" proizilazi iz tvog "poznavanja" teme na koju bi da se izrugujes ?
Covek jeste stvoren po Tvorcevom oblichju ali ako si iole upoznat sa tematikom, znao bi da napravish razliku izmedju materijalnog i duhovnog. Ako se makar oko toga mozemo sloziti, onda je pitanje "slepog creva" i ostalih organa kod Tvorca neozbiljno. Isus je imao slepo crevo i pupak, Bog Otac ne.
Adam i Eva nisu imali pupak iz prostog razloga. A ti budi pametan kao sto i jesi pa sam zakljuci.

Izvinjavam se sto sam bio off-topic.

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Ovakav jedan video sadržaj od nekih 15-tak minuta može mnogima dočarati suštinu nekih stvari i kako sve može funkcionisati bez ikakvih uvreda ili prozivki. Kada religiozni zatucanici, oni uticajni na vrhu, budu prihvatili da ne treba mešati boga sa bilo kojom religijom, jer jedno sa drugim nema veze, već "indirektne" (dan i noć), tada, onda će zavladati mir na zemlji.

Uskratite sebi 15 minuta vremena.
Da napomenem, video klip je na engleskom, ali, veoma razumljiv.
Bez obzira da li govorite ingliš ili ne.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.01.2011
Poruka
29
Smejesh se i to je ok. Svestan si kolika "mudrost" proizilazi iz tvog "poznavanja" teme na koju bi da se izrugujes ?
Covek jeste stvoren po Tvorcevom oblichju ali ako si iole upoznat sa tematikom, znao bi da napravish razliku izmedju materijalnog i duhovnog. Ako se makar oko toga mozemo sloziti, onda je pitanje "slepog creva" i ostalih organa kod Tvorca neozbiljno. Isus je imao slepo crevo i pupak, Bog Otac ne.
Adam i Eva nisu imali pupak iz prostog razloga. A ti budi pametan kao sto i jesi pa sam zakljuci.

Izvinjavam se sto sam bio off-topic.

Smejem se iz drugog razloga,zato sto su na svim slikama prikazani sa pupkom a posto znamo,kako pise da su nastali znamo i da nikako ne bi mogli imati pupak.Izvinjavam se ako si se bilo cime uvredio ali ovo je rasprava i ako se ja ne vredjam od svih mogucih stvari iznesenih ovde(a ima i smesnih i uvredljivih),ne vidim zasto tebe pogadja jedno ocigledno pitanje..?
BTW slepo crevo je evolucijski zaostatak koji trenutno nema nijednu funkciju u organizmu..
Takodje izvinjenje zbog OT

Dodato posle 15 minuta:

God2-Sistine_Chapel.jpg
I kome sad da verujem,tebi ili Mikelandjelu..???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Smejem se iz drugog razloga,zato sto su na svim slikama prikazani sa pupkom a posto znamo,kako pise da su nastali znamo i da nikako ne bi mogli imati pupak.Izvinjavam se ako si se bilo cime uvredio ali ovo je rasprava i ako se ja ne vredjam od svih mogucih stvari iznesenih ovde(a ima i smesnih i uvredljivih),ne vidim zasto tebe pogadja jedno ocigledno pitanje..?
BTW slepo crevo je evolucijski zaostatak koji trenutno nema nijednu funkciju u organizmu..
Takodje izvinjenje zbog OT

Dodato posle 15 minuta:

Pogledajte prilog 12323
I kome sad da verujem,tebi ili Mikelandjelu..???
Slepo crevo nije beskorisno. Ono ima vaznu ulogu za imuno sistem kod coveka. Ne postoje "nepotrebni organi". Mani se Darvinizma i slicnih budalastina.
Slepo crevo ipak nije sasvim beskorisno - ONA :: SMEDIA
Sto se Mikelandjela tice, on nije znao kako izgleda Adam, Eva, Bog Otac, Bog Sin Isus, kao sto ni mi ostali ne znamo. Ali za slepo crevo i pupak makar znamo . Bar za toliko retardi nismo. Zanimljiv je tvoj put da preko slika ili skulptura odredjenih umetnika dodjes do odgovora na teoloska pitanja :)
PS: off topic smo definitivno. Drzimo se teme molim te.

Natrag