Član
- Učlanjen(a)
- 06.09.2010
- Poruka
- 38
Дакле, човјек може да буде добар и зао. То значи да је одговор на питање да ли је човјек добар - позитиван. Јесте, човјек је добар. Али, злоупотребљавајући слободну вољу човјек у одређеним ситуацијама бира да буде зао. И то је јасно као дан, шта више, данас се такво понашање и превише испољава у друштву којег смо дио. Човјек је, у неку руку, доказ да у васиони постоји добро и зло, те да постоји свјесно биће које је у стању да прави разлику између добра и зла. Е, да ли то сад значи да је човјек зао? Убјеђен сам, уредниче, да човјек није зао, баш из разлога јер има слободну вољу! То би, отприлике, значило да ни Бог, који је човјека створио и дао му право да бира, никако није зао. Јер, како би нешто што је суштински зло могло да створи нешто и да му да слободну вољу? Управо супротно, зло настоји да одузме сваку врсту слободе, па и слободу воље.
Но, ако се не љутиш, ја бих да ти поставим конкретно питање - зашто сматраш да Бог није добар?
Но, ако се не љутиш, ја бих да ти поставим конкретно питање - зашто сматраш да Бог није добар?