Slažem se, kota, da je Bog ljubav i milost i td., ali, hoćeš li se ti složiti sa mnom da je uporedo sa tim i nemilosrdan. Nećeš, naravno. Eto, ti vidiš samo dobru stranu Boga, a ja vidim i onu koja nije dobra. Ne znam šta mu je pa ovako kinji ljude - svoja stvorenja? Zadrma, recimo, Zemlju, pa pobije dvjesto hiljada ljudi. Među tim hiljadama ubijenih i desetine hiljada su djeca - mala, nevina stvorenja, kao anđelčići. Uostalom, tvoj i moj davni predak, nazvao ga je krvnikom, u epskoj narodnoj pjesmi: "Smrt Marka Kraljevića". Misliš li da je to uradio bez osnova?
Kada vidis na televiziji da je neko mesto,grad ili drzava nastradali od zemljotresa,poplava ili pozara pogledaj dobro ko tamo zivi u sta veruju i cime se bave pa ces da vidis da je to potpuno u suprotnosti sa zakonima Bozijim.Indija,Pakistan,Indonezija i tako njima slicne zemlje ljudi koji tamo zive se bave crnom magijom i sve rade u savezu sa djavolom.Mole se idolima,prinose zrtvu djavolu i sta ocekuju milost imali su dovoljno vremena ali se nisu pokajali.U Rusiji je izbio pozar zbog toga sto je i Rusija puna greha sta se samo radi po Moskvi protistucija cveta,krimial i mnoge druge stvari zato se to i kaznjava od strane Gospoda.Sta bi ti uradio da si nekoga stvorio sve mu dao i on pocne da pljuje po tebi i ode u savez sa tvojim neprijateljem?Videces sta ide na Srbiju ovo sto se desilo nije nista samo pocetak stradanja i sve ce tako da bude dok se zivog Boga ne setimo.A ako se pitas sto su izginula deca u zemljotresu pa njih je Gospod odmah primio u carstvo svoje dok se nisu opoganili u grehu kao njihovi roditelji.Gospod puni carstvo svoje ljudskim dusama da nadomesti broj palih andjela a otpala je 1/3.Ja bih po tvom misljenju imao vece pravo da se ljutim na Gospoda jer sam licno sahranio vecinu svoje blize rodbine a medju njima i svog oca ali ja sam srecan jer su dali zivote za Gospoda i Pravoslavlje.Dobili su venac mucenika i zasluzeno mesto u carstvu Bozijem,nadam se da ce mi Gospod u drugom poluvremenu odbrane Srbije,Srpskoga naroda i Pravoslavlja podariti da dam zivot svoj i tako uzdignute glave izadjem pred Svetog Savu,Svetog cara Lazara i sve Srpske mucenike sto su polozili svoj zivot.Mene ne interesuje ovozemaljski zivot i njegova blaga mene zanima zivot u Carstvu Bozijem sa Gospodom Isusom Hristom i svim svetima amin.