- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ova formulacija je u vreme Nikeje i neposredno nakon nje...
Ovu tezu si preuzeo od Dan Brown-a iz njegova romana "Da Vincijev Kod". Osim ove laži, da je Konstantin od smrtnog čovjeka Isusa stvorio Boga, Dan Brown iznosi još jednu jednako gnjusnu laž, a to je Dan Brown-ova teza da je Isus bio oženjen i imao djecu s Marijom Magdalenom.
Kao prvo, temeljna Dan Brown-ova teza (tvrdnja) je notorna laž. On tvrdi da je Isuovo božanstvo "izglasano na Nicejskom Koncilu", međutim, Nicejski Koncil nije uopće raspravljao o tome je li Isus božanske naravi ili je samo smrtni čovjek, nego o tome je li Isus u vječnosti zajedno s Ocem ili ima početak.
Dan Brown-u nije bilo dovoljno iznijeti ovu gnjusnu i sotonsku laž, nego ju je dodatno garnirao svojim "zmijskim otrovom". Tako Dan Brown piše:
"Nicejski je Koncil izglasao Isusovu božansku narav skoro za dlaku.", dok je zapravo rezultat glasovanja bio 300 naprama 2!
Dakle kad Toma prepoznaje Boga u Hristu on misli na silu kojom je vaskrsao jer se uverio d je vaskrsao a pre toga nije verovao. Ali Toma ne raspravlja o prirodi Hristovoj na zemlji.
Zašto izmišljaš što Toma misli. Jesi li ti osobno sreo Tomu i je li ti Toma "u četiri oka" rekao što je mislio kad se Isusu obraćao sa: "Gospodin moj i Bog moj!" Tomu nisi sreo, siguran sam, a izmišljaš Tomine misli samo zato da bi podkrijepio svoje samovoljne antikristovske konstrukcije i teze. Ovakvom tvojom egzegezom vrlo jednostavno se dokaže da je Bog đavao, a đavao Bog. Kani se rabote da "izmišljaš što tko misli", i onda to još biblijskom tekstu dodaješ. Sjeti se riječi svetog Ivana: "Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi."
P.S. Nisi mi odgovorio na pitanje. Evo ga ponovo: Koji su kršćani "prave Kristove crkve" od IV vijeka pa do danas?
Poslednja izmena: