Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kud ćeš veće pokvarenosti i drskosti od toga da netko tko uopće nije kršćanin dođe ovdje docirati o Kristu i kršćanstvu. Ako ima minimum poštenja neka ovdje otvoreno kaže kojoj vjerskoj skupini pripada.

Upravo o tome celo vreme i pišem pa od Marka, Laodikeje, dobijam epitete, koje bi, da jesu ono što tvrde da su, teško uputili nekome ko je Kristov, jer za takve epitete, po Kristu, sledi Pakao. No, oni u pakao ne veruju. U grob da, u Pakao ne.

Dakle, pokvarenost i drskost im je znak raspoznavanja, ma kakvi da su pojedinačno. A ista dolazi od sektaškog, bogohulnog učenja da su oni crkva.

Poštenja? Da, da imaju imalo iskrenosti prema sebi i drugima, rekli bi ko su, Ali ne mogu, jer oni duboko veruju da su Kristovi, iako u Krista, onakveg kakav jeste, oni ne veruju. Naime, ubeđeni su u to da je ono što ih sekta uči istina, kodovi su im ubačeni citiranjem redaka iz Pisama, a oni i veruju da je Pismo sve i svja.

To što Pisma govore drugačije, što kontekst govori drugačije, njima važno nije, čitaju ga i tumače kroz oči i usta Ellen Gould Harmon White.

Uostalom, kakva se iskrenost, kakvo poštenje mogu očekivati od onih koji su u nju, već pomenutu kršteni?

A koje si ti vjerske fele? Adventist nisi, jer su ASD Trojstvo 1980. usvojili, a ti si ga odbacio.

Tko kaže da nije adventist? Onda po tome ni Veith nije adventist....

No stvar je dakako drugojaćija, jer biti adventist ne znači ispovedati veru u Trojstvo, niti ne ispovedati veru u Trojstvo.

Sve dokle god su mu spisi, lik, delo, Ellen Gould Harmon White sine qua non, on jeste adventist sedmog dana.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Gospodin moj i Bog moj!"

Ὁ κύριός μου καὶ ὁ θεός μου
.

"Gospodin moj i Bog moj!"

Ὁ κύριός μου καὶ ὁ θεός μου
..........

P.S. S obzirom da si morao napustiti adventističku sektu, koja službeno vjeruje da je Isus Bogočovjek, kojoj sekti si se sada pridružio, ili si možda osnovao svoju vlastitu sektu? :) Vi protestanti češće osnivate i mijenjate sekte nego čarape.

U ovome se s tobom ne slažem. :)
Žao mi je Slape, što ovako pišeš. Darth, govori ono što vidi. No, ja neću reći ništa novo...što rekoh već...iznesoh svoj stav a Isus jeste rekao da će svakojake reči govoriti na vas.
Ja tebi Slape želim da te Hristos vodi u životu i neću te nikad grditi kao ti mene. Niti bilo koga drugog.
Budi mi pozdravljen..za nastavak diskusije uvek ali za ono što je van toga ne bih zaista.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vrati se ti Jovane na forum krstaricu, ovdje nema vajde raspravljati se sa ova dva lika. Ne znam zašto si se i vraćao, jer te jedno vrijeme nije bilo. Kad sam pitao slapa da mi odgovori ako je Isus Bogočovjek čijom silom čini čuda, svojom ili Očevom, stalno se izvlačio jer će biti uhvaćen u prevari. Isto kao i što ti veliš kako to da Isus Bogočovjek kaže da dan Sudnji samo Otac zna, e ne on. Zašto Isus ako je Bogočovjek veli moj Otac je veći od mene itd. itd.
Brate Kainose, svugde ima onih za koje se Hristos moli...oprosti im jer ne znaju šta čine. A pisanje sa argumentima i lepim istinama uvek...i svuda.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Žao mi je Slape, što ovako pišeš.

A što ti to smeta u mome tekstu koji si citirao? Smetati te mogu samo dvije stvari.

1. Smetaju ti riječi svetog Tome u kojima Isusa naziva Bogom.

2. Smeta ti moje pitanje - kojoj si sada sekti pristupio, nakon što si odbacio ono što vjeruju adventisti.

Što ti smeta od ove dvije stvari?

za nastavak diskusije uvek ali za ono što je van toga ne bih zaista.

Počnimo onda s diskusijom. Odgovori na dva slijedeća pitanja.

1. Navedi kršćane koji vjeruju i ispovijedaju da je Isus na zemlji bio samo čovjek.

2. Kojoj vjerskoj grupi ti pripadaš?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dakle, pokvarenost i drskost im je znak raspoznavanja, ma kakvi da su pojedinačno. A ista dolazi od sektaškog, bogohulnog učenja da su oni crkva.

Darth, evo da te obradujem: 1598810913268.png
vidis kako to lepo izgleda, CRKVA, a ne kult kao sto ti lupetas neistinu i laz.

Ceo svet zna da su Adventisti Crkva priznata u celome sveto, samo pakosni i zlovoljni Darth to jos nije naucio.
Darth, nije nas ni briga da li ces nas ti priznati za CRKVU, vazno je da nas prizn nas GOSPOD ISUS HRISTOS.
A ti se ljuti i nadimaj koliko god ti je volja, adventisti jesu CRKVA, a ti pripadas kultu.

Da, da imaju imalo iskrenosti prema sebi i drugima, rekli bi ko su, Ali ne mogu, jer oni duboko veruju da su Kristovi, iako u Krista, onakveg kakav jeste, oni ne veruju.

Ovo je bez stida i sramote izjavio EGWajtista zabludeli kultista, a to je cistsa LAZ!
Velika je sramota da se i takvi nazivaju Krscanima, a to svakako nisu, jer hriscanin voli i svoje neprijatelje a Darth iz dna duse mrsi i svolje prijetelje. "Po rodovima poznacete ih".

EVO KAKO ADVENTISTI VERUJU U HRUSTA:

4. Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božiji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božiju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korinćanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korinćanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)

5. Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.(1. Mojsijeva 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Dela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korinćanima 3,18; Efescima 4,11.12; Dela 1,8; Jovan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)

9. Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božijoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju, Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski greh, tako da oni koji verom prihvate ovo pomirenje mogu imati večni život, a celokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorčevu bezgraničnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravednost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuđuju naš greh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božiju pobedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje, daje čvrsto obećanje o konačnoj pobedi nad grehom i smrću. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim će se saviti svako koleno na Nebu i na Zemlji.(Jovan 3,16; Isaija 53; 1. Petrova 2,21.22; 1. Korinćanima 15,3.4.20-22; 2. Korinćanima 5,

10. Iskustvo spasenja
U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je učinio Hrista, koji nije znao za greh, grehom za nas, tako da u Njemu možemo biti učinjeni Božijom pravdom. Vođeni Svetim Duhom mi osećamo svoju potrebu, priznajemo svoju grešnost, kajemo se zbog svojih prestupa, i upražnjavamo veru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamene i Primera. Ova vera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Reči i dar je Božije blagodati. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božiji sinovi i kćeri i oslobođeni od vlasti greha. Nanovo smo rođeni i posvećeni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božiji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudionici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu. (2. Korinćanima 5,17-21; Jovan 3,16; Galatima 1,4; 4,4-7: Titu 3,3-7; Jovan 16,8; Galatima 3,13.14; 1. Petrova 2,21.22; Kološanima 1,13.14; Rimljanima 8,14-17; Galatima 3,26; Jovan 3,3-8; 1. Petrova 1,23; Rimljanima 12,2; Jevrejima 8,7-12; Jezekilj 36,25-27; 2. Petrova 1,3.4; Rimljanima 8,1-4; 5,6-10; Rimljanima 10,17; Luka 17,5; Marko 9,23.24; Efescima 2,5-10; Rimljanima 3,21-26)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što ti to smeta u mome tekstu koji si citirao? Smetati te mogu samo dvije stvari.

1. Smetaju ti riječi svetog Tome u kojima Isusa naziva Bogom.

2. Smeta ti moje pitanje - kojoj si sada sekti pristupio, nakon što si odbacio ono što vjeruju adventisti.

Što ti smeta od ove dvije stvari?

Počnimo onda s diskusijom. Odgovori na dva slijedeća pitanja.

1. Navedi kršćane koji vjeruju i ispovijedaju da je Isus na zemlji bio samo čovjek.

2. Kojoj vjerskoj grupi ti pripadaš?
Svi oni koji ne koriste termin Bogo-Čovek a takvih je podosta pre IV veka.

A sve što iznosim je nezavisno od bilo koje verske grupe već je zasnovano na razumevanju Pisma. Ovo što sam izneo u vezi Hristove zemaljske prirode.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Isus jeste rekao da će svakojake reči govoriti na vas.

Da, to je zaista rekao. No postavlja se pitanje da li se to zaista odnosi na adventiste sedmog dana, ili se to odnosi na nekoga drugog. Da li je neko od drugih napadima na adventiste svoju veru propagira? Napada li adventiste neko zbog Hrista? Zbog vere u Hrista? Govori li neko drugi, ribareći ljude da je SDA "kurva"? Ulazi li neko na okupljanja adventista sedmog dana i napada ih? NE

FB_IMG_1598708660802.jpg

Pročitajte malo ovo na slici.

Dovoljno je.

Nikakvi dalji odgovori nisu potrebni...

Jer sve potvrđuje ono što je ranije rečeno.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
."Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božiji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božiju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i da obnovi sveSin.". (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korinćanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korinćanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)
Tako Adventisticki hriscani veruju u Hrista, a Darth, prica gluposti to to njemu i prilici.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

A koji su to kršćani "prave Kristove crkve" od IV vijeka pa do danas?

A sve što iznosim je nezavisno od bilo koje verske grupe već je zasnovano na razumevanju Pisma. Ovo što sam izneo u vezi Hristove zemaljske prirode.

A slaže li se ovo tvoje učenje sa nekim od 50.000 već postojećih učenja protestantskih sekti, također zasnovanih na samovoljnom razumijevanju i tumačenju Pisma, ili je ovo tvoje 50.001.?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A koji su to kršćani "prave Kristove crkve" od IV vijeka pa do danas?

Ne bih da se mešam. Napisah gore, da je sve jasno... posebno o kojim se to Kršćanima, tačnije "kršćanima" radi.

Hoćeš detalje?

Izvoli maleni hint:

Baštine ebionite, pavlikijance, arijance, manihejce, gnostike, nestorijance, patarene, bogumile, katare, husite... za sebe tvrde da su "kruna" reformacije....

Uz sve to, čini se da zaboravljaju da Svetog Pisma nema sve do upravo IV stoleća.... dakle, sve i da su postojali nekakvi "kršćani" sleditelji Pisma pre IV stoleća, da su postojali nekakvi "apostoli" koji su išli od sela do sela i od grada do grada, propovedajući, nisu mogli nositi nikakvih Pisama, posebno ne onakvih kakvo je PIsmo danas, kakvo je od IV stoleća.

Sve što su mogli nosati sa sobom i mlatarati s time, bila je Torah.

Ali, postojanje takvih "kršćana" podrazumevalo bi da su isti pomenuti u Novom Zavetu, da je propovednicima, apostolima i učenicima bilo naređeno da sa sobom nose primerke Torah-a, a toga nema. Kao što nema ni nošenja Evanđelja. Apostoli sa sobom nose i propovedaju Duhom. Ne knjigama.

Dakle, o kome se onda tu radi?

O onima koje sam nabrojao, posebno onima koje Laodikejski sabor anatemiše zbog judaiziranja upravo kada? U IV stoleću. O "kršćanima" samo po nazivu, ne i po suštini. Onima koji od svih tekstova apostolskog vremena koriste takozvano Hebrejsko Evanđelje, apokrif Matije nastao na prelazu između II u III stoleće i koji se razlikuje od Matije Kršćanskog kanona po tome što se u njemu nalazi mnoštvo aramejskih izraza, i u kome Isus nije ništa više od čoveka. No problem sa tim "evanđeljem" je u tome što je pisano jezikom koji je od jezika vremena apostola mlađi čitava dva stoleća.

A slaže li se ovo tvoje učenje sa nekim od 50.000 već postojećih učenja protestantskih sekti, također zasnovanih na samovoljnom razumijevanju i tumačenju Pisma, ili je ovo tvoje 50.001.?

Teško. No to i nije za čudo. Pre nekoliko dana nabasah na knjigu "Strange gods of Judaism", i privučen naslovom, uzeh vreme da pročitam. Na momente delovalo je da autor govori istinu, da bi se u stvarnosti očitovalo da tekst krije za Scriptulatore tako čestu aroganciju. Naime, autor se ne libi da Katolike nazove papistima, a svoju tvrdnju kako su Kršćani pravi Izrael, ilustruje time da pravi Izrael poštuje Scripture i ne sledi "ljudske tradicije". U svom izlaganju, u toj knjizi, napadnuti su Fariseji, ne zbog svoje arogancije i samovolje, nego upravo zbog "tradicija", dok naravno autor ima samo reči hvale na sleđenje Mojsija.....

Protestanti su to, američki protestanti, oni kojima je lakmus test i definicija Kršćanstva samo i isključivo samo Biblija. A iz toga se ne može roditi ništa više od širenja deobom.

Poslednja izmena:
Natrag