Ne, Filibljani 2,6-8 ukazuju da je Isus pre dolaska u Božasnkom oblilčju ali nakon dolaska uzeo je obličje sluge. Isus dakle ne može biti u Božanskom obličju i biti sluga..prosto ko pasulj kako ti kažeš.
Isus, koji je
Bog, je
uzeo obličje sluge - čovjeka. Što je onda Isus, koji je
Bog, postao uzimajući i
obličje čovjeka? Prosto k'o pasulj, postao je
Bogočovjek.
A ova tvoja teza -
Isus dakle ne može biti u Božanskom obličju i biti sluga, oprosti, je "
mnogo imbecilna i mnogo drska".
O tvojoj drskosti. Tko to može Bogu (Isusu) zabraniti da bude i Bog i čovjek? Tko si ti, čovječe, da kažeš Bogu: Možeš Bože postati čovjek, ali moraš prije toga prestati biti Bog.
A sada o imbecilnosti tvoje teze:
ili - ili. Bože, ili si Bog ili si čovjek. Oboje ne možeš biti istovremeno.
Zamislimo sliku. Isus je osuđen na smrt vješanjem, što znači da će najprije sam na ramenima donijeti teški drveni križ na mjesto razapinjanja, a onda će ga na tom križu razapeti. S obzirom da Isus
na ramenima ima glavu, po tvojoj logici, najprije bi mu morali
odrezati glavu s ramena kako bi mu na ramena mogli
staviti križ. Jer, tvoja logika kaže: Ne može na ramenima
istovremeno biti i glava i križ. E, može.
Nije se nastanila u svom Božanskom obličju. On koji je Reč Božija je uzeo obličje sluge..
Opet svetog apostola Ivana praviš lažovom. Zašto to činiš? Ivan kaže da je
Riječ, koja je Bog,
postala tijelom i nastanila se među nama.
Bog je Njegova priroda pre dolaska ali On je uzeo drugu prirodu.
1 + 1 = 2.
Bog ima svoju prirodu (1). Postajanjem čovjekom Bog uzima i čovjekovu prirodu (1), i tako postaje Bogočovjek koji ima dvije prirode 1 + 1 = 2. Prosto k'o pasulj.
Rekoh..Bog ne može biti sluga...Ako je sluga kao i svaki od nas onda ne može imati i prirodu Boga. To je nemoguće...
Ti mu ne dopuštaš da bude oboje? Tko si ti?
Kada bi ti određivao možda..ali sva sreća pa ne određuješ ti...
..
Oprosti, ali
kršćanin nisi. Navedi mi koji su to kršćani koji tvrde da Isus na zemlji nije bio Bog.
Zašto si brate dragi opterećen zajednicom..crkvom..da li ti je preča Reč Božija i iskren dijalog iako se ne složimo od pukog preispitivanja zajednice..moja je zajednica sa Bogom...tom težim.
Nisam ja opterećen Crkvom zajednicom, nego je tebi mrska. Nije valjda zbog toga što joj je Isus zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati.?
Nego Slape ... nekako si tu samo da kritikuješ
Varaš se. Ja samo branim stado od vas ričući lavova.
P.S. S obzirom da sam odbijaš deklarirati koja je to "prava Kristova i apostolska crkva" kojoj pripadaš, čim uhvatim vremena ja ću potražiti i ovdje staviti.