- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ako su imali takvo ubeđenje bez zle namere..tako shvatili nesmatram ih neprijateljima.
Hmm......
Ko nije sa mnom, protiv mene je, i ko ne sabira sa mnom, rasipa. Mt 12.30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ako su imali takvo ubeđenje bez zle namere..tako shvatili nesmatram ih neprijateljima.
Netačno je to da je Hristos na zemlji Bogo-Čovek..
JP 4,56: Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran." Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" Reče mu Isus: "Ne seri Toma, nisam ti ja Bog." Na to se Toma zacrveni, poklopi ušima i pridruži se putujućem cirkusu Ellen White, koji je u Judeju došao na proljetnu sadnju kupusa.
JP 4,56: Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran." Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" Reče mu Isus: "Ne seri Toma, nisam ti ja Bog." Na to se Toma zacrveni, poklopi ušima i pridruži se putujućem cirkusu Ellen White, koji je u Judeju došao na proljetnu sadnju kupusa.
Uostalom, čak i tako "eminentni" pripadnici "zajednice" kao što je Veith, na sva zvona kukaju kako im je "crkva" pala prihvatanjem Trojstva, pa ih niko ne napada zbog toga, čak naprotiv. Niti ih smatra otpadnicima.
Zašto?
Zato što se i jedni i drugi, i oni koji slede "zvanično verovanje" i oni koji ga "omega otpadom" nazivaju, pozivaju na sine qua non, na stub vere same zajednice, smrtnu ženu i njezin lik i delo.
Kako tumačiš Petrove reči "čovek" Isus Hristos? Zašto nema formulacije BogoČovek? Kako to recimo razumešKoliko si u pravu najbolje svjedoči ovo gore Laodikejino buncanje. Naime, Laodikeja nema nikakvu primjedbu na Jovanove tvrdnje kako Isus nije bio Bog kad se rodio, nije Bogočovjek, ali eto, ima Laodikeja potrebu pišati po mojim osporavanjima Jovanove bogohulnosti.
Kako tumačiš Petrove reči "čovek" Isus Hristos?
Navedi točno gdje sam ja tvrdio da Isus nije čovjek. Nemoj me napadati i optuživati bez dokaza.
Zašto Petar ne koristi formulaciju BogoČovek već samo "Čovek"?
Zašto sveti Petar ne koristi formulaciju Trojstvo?
Naime, budući da je Bog Otac rodio Sina, po Arijevom mišljenju, bilo je vremena kad Sin nije postojao.