- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Ti meni hoćeš reći ovako - Ako sam ja ubio stotinu ljudi, ali sam imao pravu zajednicu s Kristom, ta moja ubojstva ne mogu utjecati na moje spasenje!?!?!?
Čovječe, jesi li ti normalan? Imaš li uopće savjest? Kako bi to mogao "imati pravu zajednicu s Kristom", a u to vrijeme ubiti stotinu ljudi?
Ti izgleda mešaš babe i žabe...ubistvo hiljade ljudi i verovanje da je Alberto bio upravu? Zar toliko možeš izjednačavati stvari? I dalje ne razumeš suštinu hrišćanstva.
Jednako vrijedi: Kako to misliš "imati pravu zajednicu s Kristom", a širiti laži patoloških lažova?
A šta ako nije bio lažov? A šta ako neko nije to mogao znati i ostao u svom stavu da je govorio istinu? Ti bi znači uveo kaznu za misaoni delikt...to nikako ne valja. Ti možeš biti u zabludi u pogledu bilo koje teološke ili filozofske stvari ali ti nisu zbog toga niti spasen niti izgubljen..shvati to. Nije neznanje ili zabluda ono što ti određuje konačnu sudbinu. Bog će odlučiti ispravno koje su pobude srca..ko smo mi da namećemo kriterijume? A ti to upravo radiš. I grešiš naravno.
Vidio sam na temi o Covidu da si pristalica da se angažiraju pravi stručnjaci u medicinskom području i da se upravo korištenjem ljudskog znanja u tom području što više pomogne ljudima u čitavom svijetu. Zato te pitam. Ako u ovome "vapiš i u pomoć pozivaš ljudsko znanje u medicini", zašto kao "vrag od tamjana" bježiš od uglednih i priznatih povjesničara da ih priupitaš o Riveri!? Ne da ti strah od istine. Bojiš se istine. Zato i bježiš od istine. Ali i to je tvoje osobno pravo. Imaš pravo odbaciti istinu i Boga, i prikloniti se đavlini. Sveti Pavao reče: Sve vam je dopušteno, ali vam sve ne koristi.
Što se mene tiče voleo bih i javnu raspravu o ovom pitanju. Zašto da ne..vrlo rado bih gledao i ako bih mogao i učestvovao. Ali...koliko su mediji za to zaisnteresovani?