Alberto Rivera - trovatelj istine

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Po svim istraživanjima veći je broj onih koji se ne slažu s mjerama koje traju već godinu dana.

Odakle ti ova TZ? Vi ste samo bučni i glasni ali to ne znači da ste u većini. Upravo to pokazuje koliko se ljudi vakciniše. No, nije to tema. Samo primer. Zato i vas neko u odnosu na većinu može nazvati zabludelim imbecilima(samo koristim tvoje kvaliifikacuije ali ja ne mislsim tako o vama ma kolik ose ne slagao-mada ti si posebna biiljka..ovo radiš u inat a ne iz ubeđenja)

A zašto ne bi poslao desetorici profesora povijesti pitanje - "Što znate o tome da su Rimokatolici u 7. stoljeću tajno stvorili Islam"? Da te nije možda sram ovo pitanje poslati znanstvenicima?

Nije problem...rekao sam ti. Ali to ljude pre svega ne zanima...kada su verske stvari u pitanju ateističku nauku to ne zanima i nemaju taj iskreni motiv za istraživanjem. Ja mogu da razgovaram i razgovarao sam sa mnogim intelektualcima iz mog miljea i neki koji su slušali Riveru veruju mu. A nisu verujući već su samo sa intelektualnog aspekta skloni da prihvate to kao mogućnost.

Za sada možemo rekonstruistati po ovom što sam naveo.

Dakle, Varah može biti katolik i po tome što nije bilo manastira kod Nestorijanaca, po nekim izvorima, a pošto on dolazi iz manastira to je samo od tradicinalnih zajednica tj. katolika.

Rekonstrukcija događaja...

A nisi odgovrio na tezu zašto bi Nestorijanci stvorili proroka koji će ratovati protiv njih? Šta nisliš o tome?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato i vas neko u odnosu na većinu može nazvati zabludelim imbecilima(samo koristim tvoje kvaliifikacuije ali ja ne mislsim tako o vama ma kolik ose ne slagao-mada ti si posebna biiljka..ovo radiš u inat a ne iz ubeđenja)

Ali zaista je činjenica da samo par patoloških lažova i nekolicina imbecila tvrdi da su katolici tajno stvorili islam. To su naprosto činjenice.

Ja mogu da razgovaram i razgovarao sam sa mnogim intelektualcima iz mog miljea i neki koji su slušali Riveru veruju mu.

To što mu netko vjeruje, ne mijenja činjenice. A činjenice su da je Rivera patološki lažov.

A nisi odgovrio na tezu zašto bi Nestorijanci stvorili proroka koji će ratovati protiv njih? Šta nisliš o tome?

A tko tvrdi da su Nestorijanci stvorili proroka i islam!?!? Što je tebi čovječe? Zašto si zapeo za tu imbecilnu retoriku? Zašto bi netko morao "stvoriti proroka i islam"? Muhamed je stvorio islam, i točka, bez ičijih upliva. Što bi ti rekao da netko tvrdi kako su neki Marsovci doveli Isusa na zemlju i stvorili kršćanstvo.

Evo ti jedan savjet - Počni stvari gledati onakvima kakve jesu, a ne onakvima kako tebi paše da jesu.

I ponavljam stari savjet - Pošalji pisma desetorici profesora povijesti i pitaj ih "Što misle o tome da su katolici tajno podvalili Muhameda i stvorili islam".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To što mu netko vjeruje, ne mijenja činjenice. A činjenice su da je Rivera patološki lažov.

Nije uopšte bitno da li mu veruje minorna manjina ili većina..bitno je da li ono što priča ima ikakvog utemeljenja? Ovo se pak mora tražiti sporednim putem..kao što sa već i pokazao kako.

A tko tvrdi da su Nestorijanci stvorili proroka i islam!?!? Što je tebi čovječe? Zašto si zapeo za tu imbecilnu retoriku? Zašto bi netko morao "stvoriti proroka i islam"? Muhamed je stvorio islam, i točka, bez ičijih upliva

A Kuran pronađen pre Muhameda :)

Evo ti jedan savjet - Počni stvari gledati onakvima kakve jesu, a ne onakvima kako tebi paše da jesu.

Ja imam tu širinu o kojoj ti govoriš..ja ne smatram da će se svet srušiti ako se pokaže da Rivera nije ništa u prvau..ne neće, niti da su njegove teze potpuno pogrešne. Ja ne mislim da se mora verovati na reč Riveri niti bilo kome. Zato su potrebna lična i samostalna istraživanja. Kako god..vreme će pokazati kak ogod.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije uopšte bitno da li mu veruje minorna manjina ili većina.

Gle čuda, čak se slažem s tobom. :)

.bitno je da li ono što priča ima ikakvog utemeljenja?

Nema baš nikakvog utemeljenja. Jer, dva-tri patološka lažova (Alberto Rivera, Valter Veith, ???) koji tvrde, i nekolicina imbecila koji vjeruju da su "katolici tajno podmetnuli Muhameda i osnovali Islam" nisu nikakvo utemeljenje. To je naprosto kolektivna shizofrenija.

Ovo se pak mora tražiti sporednim putem..kao što sa već i pokazao kako.

Nešto napisah na drugoj temi (Covid) o "žudnji i strahu" prema istini. Tebe istina o ovome (Riverinoj priči), ne samo da ne interesira, nego te plaši. Ti se bojiš istine o "Riverinoj priči". I kako te strah od istine tjera dalje od istine, ti se priklanjaš laži, a priklanjanjem laži, rekao sam na drugoj temi, čovjek samovoljno bira pakao". Ja ti zaista ne želim da u paklu završiš.

Ja ne mislim da se mora verovati na reč Riveri niti bilo kome. Zato su potrebna . Kako god..vreme će pokazati kak ogod.

Prvo, ne znam što ti ovdje točno podrazumijevaš pod "lična i samostalna istraživanja"? Ako pod ovim podrazumijevaš one svoje "misaono-verbalne vratolomije" o Muhamedu, Waraqahu i katolicima, onda ti to nisu nikakva istraživanja, nego kako već rekoh, bježanje od istine koja te plaši. Kada bi ti zaista htio i žudio za istinom po tom pitanju, ti bi je pošao tražiti tamo gdje se ona može naći. :)Ti bi poslušao moj savjet, i poslao bi desetorici uglednih i priznatih profesora povijesti slijedeće pitanje - "Što mi možete reći o tome da su katolici tajno podmetnuli Muhameda i osnovali Islam?

Jedna anegdota (autotest):

Umre subotar, i evo ga na jednom, nikad vidio i nikad bio, mjestu. Otvaraju se vrata, pojavi se sveti Petar i pozdravi subotara: "Hvaljen Isus i Marija". Prepozno je subotar da je pred njim Petar (subotara ni pendrekom ne bi natjerali da kaže "sveti Petar"), i gotovo mu se zamrači pred očima. Misli subotar, gotov sam sada, što li sam sve u svom životu izgovorio protiv Marije, nazivao je Semiramidom, podrugljivo nebeskom kraljicom, nijekao joj čistoću, a nu sada - Petar je u svome pozdravu stavlja ravno uz Isusa - "Hvaljen Isus i Marija". Probio znoj subotara, Petru je sve jasno, ali ga ostavio par minuta tako "na ledu". Šta ti bi, Petar će subotaru, šta si se tako uzvrpoljio? Poče subotar mucati, točno po mislima koja su mu maloprije navirala, ali ga Petar vrlo brzo prekine i upita. OK, pusti to sada, znam sve, pravio sam ja na zemlji iste gluposti kao i ti, još i gore. Kaži ti meni svoju želju, bi li ti u raj ili bi u pakao. Samo te moram upozoriti na još jednu stvar, doda Petar subotaru. Ako hoćeš u pakao, tamo ideš bezuvjetno. Ali, ako bi htio u raj, morat ćemo napraviti jedan kratki test, u kojem ćeš ti potpuno sam odabrati sudbinu čitave svoje vječnosti. Slegne ramenima subotar, znajući da nema bolje varijante.

Pozva Petar subotara da uđe unutra, i kaže mu: Istina će te uvesti u raj, a neistina će te odvesti u pakao. Zato mi sada odgovori: Je li Alberto Rivera govorio istinu o katolicima i Islamu ili je lagao? :):(:oops:

Jovane, što bi ti na ovo odgovorio svetom Petru? A vi ostali subotari, što biste vi odgovorili u ovakvoj situaciji na ovakvo pitanje? :oops:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nešto napisah na drugoj temi (Covid) o "žudnji i strahu" prema istini. Tebe istina o ovome (Riverinoj priči), ne samo da ne interesira, nego te plaši. Ti se bojiš istine o "Riverinoj priči". I kako te strah od istine tjera dalje od istine, ti se priklanjaš laži, a priklanjanjem laži, rekao sam na drugoj temi, čovjek samovoljno bira pakao". Ja ti zaista ne želim da u paklu završiš.

Ne uopšte. Rivera može govoriti istinu a može biti i u krivu. To ne može uticati na odnos sa Hristom. Odnos prema reči Božijoj i istini u njoj. Zato ja Riveru mogu bez ikakve predrasude razmatrati...moje istraživanje ide u pravcu da uvidim ima li takvih mogućnosti ili ne. Ništa više od toga.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jedna anegdota (autotest):

Umre subotar, i evo ga na jednom, nikad vidio i nikad bio, mjestu. Otvaraju se vrata, pojavi se sveti Petar i pozdravi subotara: "Hvaljen Isus i Marija". Prepozno je subotar da je pred njim Petar (subotara ni pendrekom ne bi natjerali da kaže "sveti Petar"), i gotovo mu se zamrači pred očima. Misli subotar, gotov sam sada, što li sam sve u svom životu izgovorio protiv Marije, nazivao je Semiramidom, podrugljivo nebeskom kraljicom, nijekao joj čistoću, a nu sada - Petar je u svome pozdravu stavlja ravno uz Isusa - "Hvaljen Isus i Marija". Probio znoj subotara, Petru je sve jasno, ali ga ostavio par minuta tako "na ledu". Šta ti bi, Petar će subotaru, šta si se tako uzvrpoljio? Poče subotar mucati, točno po mislima koja su mu maloprije navirala, ali ga Petar vrlo brzo prekine i upita. OK, pusti to sada, znam sve, pravio sam ja na zemlji iste gluposti kao i ti, još i gore. Kaži ti meni svoju želju, bi li ti u raj ili bi u pakao. Samo te moram upozoriti na još jednu stvar, doda Petar subotaru. Ako hoćeš u pakao, tamo ideš bezuvjetno. Ali, ako bi htio u raj, morat ćemo napraviti jedan kratki test, u kojem ćeš ti potpuno sam odabrati sudbinu čitave svoje vječnosti. Slegne ramenima subotar, znajući da nema bolje varijante.

Pozva Petar subotara da uđe unutra, i kaže mu: Istina će te uvesti u raj, a neistina će te odvesti u pakao. Zato mi sada odgovori: Je li Alberto Rivera govorio istinu o katolicima i Islamu ili je lagao? :):(:oops:

Jovane, što bi ti na ovo odgovorio svetom Petru? A vi ostali subotari, što biste vi odgovorili u ovakvoj situaciji na ovakvo pitanje?

Šta bi bilo kada bi bilo.

Na sudu neće te niko pitati za teološka uverenja..već za to kako si živeo u ovom životu. Šta misliš koliko milijardi ljudi koji su živeli su imali zabluda po bilo kom teološkom pitanju? Dakle, imaš pogrešnu predstavu o sudu...da će se tamo razmatrati teološka pitanja? Ne, tamo će se razmatarati srca..jer Hristos je rekao da samo zajednica sa Njim spasava a ne čisto razumevanje teoloških stvari. Kada bi to odlučivalo niko ne bi bilo spasen jer nema čoveka koji nije imao ikada po neku teološku zabludu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Na sudu neće te niko pitati za teološka uverenja..

A hoće li te pitati jesi li širio laži patoloških lažova i tako služio laži - ocu laži?

Ti zaista "zadivljuješ" svojom "invalidnošću" u percipiranju stvarnosti i činjenica. Jesi li promovirao i propagirao patološkog lažova (Alberta Riveru) nije teološko pitanje, nego je pitanje o tome "kojemu gospodaru služiš". Služiš li Bogu ili đavlu. A baš biraš raj ili pakao.

Zato ja tebe ponovo stavljam u slijedeću situaciju:

Kaže ti sveti Petar: Istina će te uvesti u raj, a neistina će te odvesti u pakao. Zato mi sada odgovori: Je li Alberto Rivera govorio istinu o katolicima i Islamu ili je lagao? :):(:oops:

Jovane, što bi ti na ovo odgovorio svetom Petru? A vi ostali subotari, što biste vi odgovorili u ovakvoj situaciji na ovakvo pitanje? :oops:

Ne uopšte. Rivera može govoriti istinu a može biti i u krivu. To ne može uticati na odnos sa Hristom. Odnos prema reči Božijoj i istini u njoj. Zato ja Riveru mogu bez ikakve predrasude razmatrati...moje istraživanje ide u pravcu da uvidim ima li takvih mogućnosti ili ne. Ništa više od toga.

Lažeš sebi i lažeš drugima. Zašto!? Kad bi ti zaista htio saznati što je istina u Riverinoj priči o Katolicima, Muhamedu i Islamu, ti bi desetorici uglednih i priznatih profesora povijesti poslao ovakvo pitanje - "Što mi možete reći o tome da su katolici tajno podmetnuli Muhameda i osnovali Islam?, i zamolio bi ih da ti odgovore. Zašto ti to odbijaš učiniti? Zato što se bojiš istine.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A hoće li te pitati jesi li širio laži patoloških lažova i tako služio laži - ocu laži?

Ti zaista "zadivljuješ" svojom "invalidnošću" u percipiranju stvarnosti i činjenica. Jesi li promovirao i propagirao patološkog lažova (Alberta Riveru) nije teološko pitanje, nego je pitanje o tome "kojemu gospodaru služiš". Služiš li Bogu ili đavlu. A baš biraš raj ili pakao.

Zato ja tebe ponovo stavljam u slijedeću situaciju:

Kaže ti sveti Petar: Istina će te uvesti u raj, a neistina će te odvesti u pakao. Zato mi sada odgovori: Je li Alberto Rivera govorio istinu o katolicima i Islamu ili je lagao? :):(:oops:

Jovane, što bi ti na ovo odgovorio svetom Petru? A vi ostali subotari, što biste vi odgovorili u ovakvoj situaciji na ovakvo pitanje?

Ako sam ja poverovao da je Rivera upravu a pokazalo se da nije, ali sam imao pravu zajednicu sa Hristom ta moja eventualna zabluda ne može uticati na moje spasenje. Jer opet ti kažem ispravno razumevanje svake pojedinisti u vezi dogme ili onome što je neko rekao o nečemu zaista ne spasava niti vodi u propast. Ja mogu samo se baviti činjenicama je li on tačan ili nije..ali ja pred Bogom ne dolazim na ispit iz istorije već na ispit kakav sa odnos ostvario sa Isusom.

Upravo ovo je i povezano sa onim što sam i pisao na temi kako se spasavju neznabošci. Upravo neće im se suditi prema bilo kakvoj dogmi koju nisu znali ili su bili u zabludi već da li su prepoznali u svom životu ono što Bog od njih traži u njihovom životu.

Lažeš sebi i lažeš drugima. Zašto!? Kad bi ti zaista htio saznati što je istina u Riverinoj priči o Katolicima, Muhamedu i Islamu, ti bi desetorici uglednih i priznatih profesora povijesti poslao ovakvo pitanje - "Što mi možete reći o tome da su katolici tajno podmetnuli Muhameda i osnovali Islam?, i zamolio bi ih da ti odgovore. Zašto ti to odbijaš učiniti? Zato što se bojiš istine.

To je lična stvar kome ću se obratiti i kako ću sam pristupiti tom pitanju. Nema svrhe potencirati šta ko treba da uradi..imaš internet..imaš pretržaivč..traži, dokaži da teze koje sam postavio nisu tačne, ja ću biti objektivan i reći da to si upravu ili ne to nisi upravu. Tako da ovo nije tema koja je istražena dovoljno već bih mogao to pitati samo one koji su se bavili konkretno ovom temom premda ni ja nisam neko ko je bez znanja u ovoj oblasti...rekoh ti već.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako sam ja poverovao da je Rivera upravu a pokazalo se da nije, ali sam imao pravu zajednicu sa Hristom ta moja eventualna zabluda ne može uticati na moje spasenje.

Ti meni hoćeš reći ovako - Ako sam ja ubio stotinu ljudi, ali sam imao pravu zajednicu s Kristom, ta moja ubojstva ne mogu utjecati na moje spasenje!?!?!? :ludd/::ludd/::ludd/:

Čovječe, jesi li ti normalan? :ludd/: Imaš li uopće savjest? :ludd/: Kako bi to mogao "imati pravu zajednicu s Kristom", a u to vrijeme ubiti stotinu ljudi? :ludd/:

Jednako vrijedi: Kako to misliš "imati pravu zajednicu s Kristom", a širiti laži patoloških lažova? :ludd/::ludd/: Što Krist, koji je Istina, ima zajedničko s patološkim lažovima i njihovim lažima. :ludd/::ludd/:

Ovaj čovjek nema savjesti. Strašno.

To je lična stvar kome ću se obratiti i kako ću sam pristupiti tom pitanju. Nema svrhe potencirati šta ko treba da uradi..

Naravno, to je tvoje osobno pravo kome ćeš se obratiti i koga ćeš pitati i konzultirati je li Rivera lagao. Što se mene tiče, obrati se ti još većem patološkom lažovu od Rivere i pitaj ga za Riveru. Ali tako rade oni koji se boje istine, i onda jadnici, u strahu od istine, bježe u imbecilizam i postaju propagatori patoloških lažova.

Vidio sam na temi o Covidu da si pristalica da se angažiraju pravi stručnjaci u medicinskom području i da se upravo korištenjem ljudskog znanja u tom području što više pomogne ljudima u čitavom svijetu. Zato te pitam. Ako u ovome "vapiš i u pomoć pozivaš ljudsko znanje u medicini", zašto kao "vrag od tamjana" bježiš od uglednih i priznatih povjesničara da ih priupitaš o Riveri!? Ne da ti strah od istine. Bojiš se istine. Zato i bježiš od istine. Ali i to je tvoje osobno pravo. Imaš pravo odbaciti istinu i Boga, i prikloniti se đavlini. Sveti Pavao reče: Sve vam je dopušteno, ali vam sve ne koristi.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Na sudu neće te niko pitati za teološka uverenja..već za to kako si živeo u ovom životu.

Na sudu će te pitati o ljubavi...
Čovjek koji je zahvaćen Ljubavlju Božjom, ne kleveće i ne širi laži, odriče se laži i raduje se Istini koja oslobađa.

Ako je tebi/vama stalo do istine, zar je tako teško uguglati " Alberto Rivera" da bi vidio kakav je to bolesnik i pokvarenjak bio? Ali, zapravo, ni on nije bio drugačiji od drugih antikatolika kojima je jedini cilj bio da šire laži o Katoličkoj crkvi. No, razmijem da je to jako teško za vas, ako prestanete blatiti druge, urušit će cam se jedan od stupova na kojima ste izgradili svoju doktrinu.
Bojim se da vi/ protestanti već imate prisilne misli i ne možete se više iščupati iz tog vrtloga (nemira) iz kojeg, (radi vlastite afirmacije) neprestano napadate jednu svetu katoličku Crkvu.

Šta misliš koliko milijardi ljudi koji su živeli su imali zabluda po bilo kom teološkom pitanju?? Ne, tamo će se razmatarati srca..jer Hristos je rekao da samo zajednica sa Njim spasava a ne čisto razumevanje teoloških stvari.

Postoje zablude koje su učinjene iz neznanja i slabosti, nemaju svi judi teološko obrazovanje, ali ako imaju vjeru, nadu i ljubav, a to su teološke kreposti koje nas sjedinjuju s Bogom, više od svih vizija, mudrovanja ili prorokovanja.
Postoje i zablude koje ljudi čine jer su zli i tvrdokorni, jer im je srce tako otvrdnulo da ne žele čuti istinu - e, to je već grijeh protiv Duha Svetoga.

Slažem se s tobom da Isus gleda na srce čovjeka.
Ok.
Što za tebe znači kad Isus kaže: "Učite se od mene jer sam blaga i ponizna srca"?
Samo jednom je Isus direktno rekao: "Učite se od mene..."
Dakle, samo dva predmeta imamo za naučiti: blagost i poniznost.
Što bi bila blagost, ako to nije strpljiva ljubav s bližnjima (i njihovim pogreškama).
I poniznost? Živjeti i hoditi u Istini (
u Bogu, jer Bog je Istina) i shodno tome u istini o samom sebi.

O, da, o tome će nas Gospodin pitati na Posljednjem sudu.

Natrag