Nije uopšte bitno da li mu veruje minorna manjina ili većina.
Gle čuda,
čak se slažem s tobom.
.bitno je da li ono što priča ima ikakvog utemeljenja?
Nema baš nikakvog utemeljenja. Jer,
dva-tri patološka lažova (Alberto Rivera, Valter Veith, ???) koji tvrde, i
nekolicina imbecila koji vjeruju da su
"katolici tajno podmetnuli Muhameda i osnovali Islam" nisu nikakvo utemeljenje. To je naprosto kolektivna shizofrenija.
Ovo se pak mora tražiti sporednim putem..kao što sa već i pokazao kako.
Nešto napisah na drugoj temi (Covid) o
"žudnji i strahu" prema istini. Tebe istina o ovome (Riverinoj priči), ne samo da ne interesira,
nego te plaši.
Ti se bojiš istine o "Riverinoj priči". I kako te strah od istine tjera dalje od istine,
ti se priklanjaš laži, a priklanjanjem laži, rekao sam na drugoj temi,
čovjek samovoljno bira pakao". Ja ti zaista ne želim da u paklu završiš.
Ja ne mislim da se mora verovati na reč Riveri niti bilo kome. Zato su potrebna . Kako god..vreme će pokazati kak ogod.
Prvo, ne znam što ti ovdje točno podrazumijevaš pod "
lična i samostalna istraživanja"? Ako pod ovim podrazumijevaš one svoje "misaono-verbalne vratolomije" o
Muhamedu,
Waraqahu i katolicima, onda ti to
nisu nikakva istraživanja, nego kako već rekoh,
bježanje od istine koja te plaši. Kada bi ti zaista
htio i žudio za istinom po tom pitanju, ti bi je pošao tražiti
tamo gdje se ona može naći.
Ti bi poslušao moj savjet, i poslao bi desetorici uglednih i priznatih profesora povijesti slijedeće pitanje -
"Što mi možete reći o tome da su katolici tajno podmetnuli Muhameda i osnovali Islam?
Jedna anegdota (
autotest):
Umre subotar, i evo ga na jednom, nikad vidio i nikad bio, mjestu. Otvaraju se vrata, pojavi se sveti Petar i pozdravi subotara: "
Hvaljen Isus i Marija". Prepozno je subotar da je pred njim Petar (subotara ni pendrekom ne bi natjerali da kaže "sveti Petar"), i gotovo mu se zamrači pred očima. Misli subotar, gotov sam sada, što li sam sve u svom životu izgovorio protiv Marije, nazivao je
Semiramidom, podrugljivo
nebeskom kraljicom, nijekao joj čistoću, a nu sada - Petar je u svome pozdravu stavlja ravno uz Isusa - "
Hvaljen Isus i Marija". Probio znoj subotara, Petru je sve jasno, ali ga ostavio par minuta tako "na ledu". Šta ti bi, Petar će subotaru, šta si se tako uzvrpoljio? Poče subotar mucati, točno po mislima koja su mu maloprije navirala, ali ga Petar vrlo brzo prekine i upita. OK, pusti to sada, znam sve, pravio sam ja na zemlji iste gluposti kao i ti, još i gore. Kaži ti meni svoju želju, bi li ti u raj ili bi u pakao. Samo te moram upozoriti na još jednu stvar, doda Petar subotaru. Ako hoćeš u pakao, tamo ideš bezuvjetno. Ali, ako bi htio u raj, morat ćemo napraviti jedan kratki test, u kojem ćeš ti potpuno sam odabrati sudbinu čitave svoje vječnosti. Slegne ramenima subotar, znajući da nema bolje varijante.
Pozva Petar subotara da uđe unutra, i kaže mu:
Istina će te uvesti u raj, a
neistina će te odvesti u pakao. Zato mi sada odgovori:
Je li Alberto Rivera govorio istinu o katolicima i Islamu ili je lagao?
Jovane, što bi ti na ovo odgovorio svetom Petru? A vi ostali subotari, što biste vi odgovorili u ovakvoj situaciji na ovakvo pitanje?