Alberto Rivera - trovatelj istine

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo istražuj, možda i ti nekada nešto budeš razumeo.

Lijenčine kao ti uvijek umjesto istraživanja odaberu povjerovati patološkim lažovima.

Nego, daj nam reci odakle ti ove dolje sotonske laži? Od kojih patoloških lažova si se ovako inficirao (zatrovao)?

Imaj na umu i ko je bila prva žena Muhamedova...Fatima..i ko je bio njen brat Varlam...monahinja katoličke crkve koja je svo imanje manastira prodala i dala Muhamedu..a njen brat katolički sveštenik...hajde dalje mozgaj...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Lijenčine kao ti uvijek umjesto istraživanja odaberu povjerovati patološkim lažovima.

Lenštine kao ti samo znaju da negiraju...i ništa drugo. Ti ne znaš da postaviš tezu...uglevnom opovrgavaš.

Nego, daj nam reci odakle ti ove dolje sotonske laži?

Tebi su to laži zato što ti nisi ranije pročitao ništa drugo od onoga što iznosiš..nemaš svestranost već uskogrudost tipičnog Balkaca i tradicionaliste. Znanje za tebe predstavlja nešto što je strano, nešto što je strašno i naravno od sotone...kao i vakcine što si proglasio da su od Sotone..dakle učmalost Balkanca i tradicionaliste.

Jednostavno za razumeti. Nedostaje ti širine u svakom pogledu..i u tvom pristupu sa sagovrnikom i u znanju i u metodolgiji...

Moraš raditi na sebi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A sve što je izneto u vezi teme..pogledaj još jednom koliko izvora se sam koristio...pitaš za Riveru...pusti Riveru..imaš i druge stvari koje sam naveo koje vode u tom pravcu što priča Rivera. Naravno, nisam rekao da to vodi u tom pravcu da opravda svaku Riverinu tvrdnju...ali ide u opštem smislu u tom pravcu da je islam projekat od strane hrišćana a kada vidimo ko je najviše stradao od novoveraca jasno je protiv koga je usmereno kao projekat. Kada je odradio svoj posao taj "projekat" je proglašen "neprijateljem" protiv koga se vide krstaški ratovi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Lenštine kao ti samo znaju da negiraju...i ništa drugo. Ti ne znaš da postaviš tezu...uglevnom opovrgavaš.

Diskusija s postavljanjem teza i činjeničnim dokazivanjem moguća je samo s ljudima kojima razum funkcionira. S vama lijenčinama, koji umjesto korištenja razuma odabirate vjerovati patološkim lažovima normalna diskusija nije moguća.

Tebi su to laži zato što ti nisi ranije pročitao ništa drugo

Ne. To su laži jer naprosto jesu laži. Osim toga, sam si sebe prokazao patološkim lažovom, jer se pozivaš na patološkog lažova Riveru, a onda još tvrdiš drugačije od njega. I zaista, nadmašio si Riveru. Veći si patološki lažov od Alberta Rivere.

od onoga što iznosiš..nemaš svestranost već uskogrudost tipičnog Balkaca i tradicionaliste.

Da, ja sam "tipični uskogrudni Balkanac", a ti si "prosvijećeni i prosvijetljeni Miroljubovac". ;)

Znanje za tebe predstavlja nešto što je strano,

Kada i od koga si ti nešto čuo oznanju? Od Miroljuba? Ili od Jovana Deretića? Ili si ti "kompilacija Miroljuba i Deretića"?

Moraš raditi na sebi.

A ti bi trebao nositi pelene.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Diskusija s postavljanjem teza i činjeničnim dokazivanjem moguća je samo s ljudima kojima razum funkcionira. S vama lijenčinama, koji umjesto korištenja razuma odabirate vjerovati patološkim lažovima normalna diskusija nije moguća.

Ti normalnu diskusiju nisi imao ni sa jednim tvojom oponentom..tako da trebaš ipak sebe preispitati. Samo oni koji ti laskaju imaju kod tebe "poštovanje".

Da, ja sam "tipični uskogrudni Balkanac"

Negativne strane Balkana uglavnom. Ali zapitaj se gde smo zato...gde su Balkanske zemlje u Evropi.

To su laži jer naprosto jesu laži. Osim toga, sam si sebe prokazao patološkim lažovom, jer se pozivaš na patološkog lažova Riveru, a onda još tvrdiš drugačije od njega. I

To donosiš čisto Balkanski ad hok...bez preispitivanja da bi racionallno pristupio problemu. Recimo, ti ne možeš istrepeti mogućnost drugačijeg..ili nemaš fleksibilnost da kažeš..ok..možda Rivera iznosi neistinu po pitanju detalja ali šta ako drugi izvori idu donekle u prilog tome..recimo kada sam ti pokazao uticaj katoličkog shvatanja o Mariji, ti si naravno odlučio i dalje da budeš uporan u negiranju. Nepostoji kod tebe ta odmerenost da kažeš..moguće je donekle da je tako a možda Rivera samo preteruje...sada smo videli da ima ali možda Rivera je samo donekle upravu. Dakle, nemaš tu odmerenost već iskljuvost, ponižavanje čoveka, nazivanje pogrdnim nazivima..itd...svi su ti patološki lažovi, plaćenici..tipična dijagnoza manije i sumjničavosti. To nije dobro. Jedva ti je preko usana prešlo da Nestorijanci da..verovatno nisu verovali u dogmu o Marijinoj bezgrešnosti. A i to si negirao u početku.

Kada i od koga si ti nešto čuo oznanju? Od Miroljuba? Ili od Jovana Deretića? Ili si ti "kompilacija Miroljuba i Deretića"?

Po mentalnom sklopu oni su bliži tebi...samo ti još to nisi ukapirao. I kod njih postoji ista manija za svojim egom koji se oslikava u nacionalizmu. Samo što oni u odnosu na tebe mnogo više znaju...ali ga koriste na pogrešan način.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti normalnu diskusiju nisi imao ni sa jednim tvojom oponentom..tako da trebaš ipak sebe preispitati. Samo oni koji ti laskaju imaju kod tebe "poštovanje".

Svi moji oponenti ovdje bili su subotari, a svi subotari, eutanazirani "duhom proroštva", sljedbenici su patoloških lažova.

Recimo, ti ne možeš istrepeti mogućnost drugačijeg..ili nemaš fleksibilnost da kažeš..ok..možda Rivera iznosi neistinu po pitanju detalja ali šta ako drugi izvori idu donekle u prilog tome..

Nema drugih činjenica koje idu u prilog onome što je notorna laž. Zato se svi patološki lažovi naprosto vrte u krug. Patološki lažov broj 1 pozove patološkog lažova broj 2 da za njega svjedoči. Tada lažov broj 2 pozove patološkog lažova broj 3 da za njega svjedoči. I na koncu patološki lažov broj 3 poziva za svjedoka patološkog lažpova broj 1. Vidi kako se zatvorio "krug patoloških lažova". Trojica patoloških lažova sami, a svaki tvrdi da ima dva svjedoka da ne laže. Tako funkcionirate ti, tripo i Laodikeja. Jedan napiše notornu besmislicu, idiotizam, i pozove drugu dvojicu da potvrde njegovu virtuoznost. Laodikeja je to doveo do "savršenstva". Kad tražiš izvor, on te pošalje na svoj internet blog koji je zbirka gluposti.

recimo kada sam ti pokazao uticaj katoličkog shvatanja o Mariji, ti si naravno odlučio i dalje da budeš uporan u negiranju.

Lažeš. Ništa ja nisam negirao. Ja sam samo ustvrdio da to do muslimana nije moglo doći od Nestorijanca Waraqaha, nego da je došlo od nekih pravovjerenih kršćana. Što je notorna činjenica. A to što si ti alergičan na činjenice je tvoj problem.

Nepostoji kod tebe ta odmerenost da kažeš..moguće je donekle da je tako a možda Rivera samo preteruje...sada smo videli da ima ali možda Rivera je samo donekle upravu.

Zašto bih tako rekao kada tako nije? Ne traži od mene da podržavam laži, i to sotonske laži. Rivera je sotonski i patološki lažov, jer ono što on iznosi nije benigna podvala od nekoga drugoga, nego je od njega svjesno smišljana izmišljotina kako bi što više naškodio Kristovoj Crkvi. Rivera je znao da je to što čini zločin prema Kristovoj Crkvi i znao je da joj time šteti, ali baš zbog toga to i činio. To je, dakle, grijeh protiv Duha Svetoga, neoprostivi grijeh, piše u Pismu.

Dakle, nemaš tu odmerenost već iskljuvost, ponižavanje čoveka, nazivanje pogrdnim nazivima..itd...svi su ti patološki lažovi, plaćenici..tipična dijagnoza manije i sumjničavosti.

Stotinu puta sam ti se "obratio kao čovjeku". Međutim, kada ti na najočitijem primjeru pokažem da lažeš - iznosiš laž kako je brat Muhamedove žene katolički svećenik, i to ponavljaš, kako drugačije da te nazovem nego "šljame ljudski"?

To nije dobro. Jedva ti je preko usana prešlo da Nestorijanci da..verovatno nisu verovali u dogmu o Marijinoj bezgrešnosti. A i to si negirao u početku.

"Boli mene ona stvar" za Nestorijance. Otpad od Kristove Crkve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pateticni manipulatori i lazovi su bili oni koji su stvorili Rimokatolicku crkvu, jer su proglasili Boga Oca, Gospoda Isusa, Svetog Duha, i apostole - budalama i ludacima, jer su pogazili i odbacili rec Bozju i istinu jednom predanu svetima, i uveli svoje dogme, svoje zakone, svoju ritualno obrednu praksu, i to sve iz mnogobostva.

Takodje, umesto ljubavi Bozje i milosti - uveli su mrznju, okrutnost, zlocinacki duh ubistva ljudi i neistomisljenika, a umesto slave Bogu, slavu pripisali ljudima i verskim vodjama.

Zato je jadni indijski vodja Mahatma Gandi rekao "SVIDJA MI SE VAS HRISTOS ALI MI SE NE SVIDJAJU VASI HRISCANI.
VASI HRISCANI SU TAKO RAZLICITI OD VASEG HRISTA"

Hriscanstvo onih koji su trebali da budu svetlost svetu...postade tama
..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Svi moji oponenti ovdje bili su subotari, a svi subotari, eutanazirani "duhom proroštva", sljedbenici su patoloških lažova.

Nije istina. Već i slagao ili se ne sećaš. Biće ovo prvo

A ako su subotari znači da treba da ih mrziš? Da ih častiš svakojakim uvredama? Je li to tvoj nivo razumevanja?

Nema drugih činjenica koje idu u prilog onome što je notorna laž.

Već si zacementirao da je nešto laž ali nećeš da dopustiš drugačiju mogućnost.

Patološki lažov broj 1 pozove patološkog lažova broj 2 da za njega svjedoči. Tada lažov broj 2 pozove patološkog lažova broj 3 da za njega svjedoči. I na koncu patološki lažov broj 3 poziva za svjedoka patološkog lažpova broj 1

A šta ako si ti taj patološki lažov kako kažeš za ostale a oni zapravo govore istinu?

Lažeš. Ništa ja nisam negirao. Ja sam samo ustvrdio da to do muslimana nije moglo doći od Nestorijanca Waraqaha, nego da je došlo od nekih pravovjerenih kršćana

Prvo si i to negirao..opet ne govoriš istinu..nego si tvrdi da tamo nema katolika uopšte. Posle si tek to mogao zaključiti posle mnogo tekstova koje sam priložio. Dakle, zaboravljaš šta si goivorio..ali dobro tada nisi znao i ne bi ti promenio mišljenje da ja nisam morao tone teksta da stavljam i dokaza nego bi tvrdio i dalje da tamo katolika nije bilo. A sada ipak moraš priznati pritisnut činejnicama da je bilo nekih katolika koji su mu to preneli. Ok, najveći utiacj na njega je ima Varah..pa sad teško da je to stiglo od ikoga drugog osim od njega..Kuran zapravo i ne govri o uticaju drugih osim Varaha..ali dobro...pod pretpostavkom da je i od nekih drugih...

Rivera je sotonski i patološki lažov, jer ono što on iznosi nije benigna podvala od nekoga drugoga, nego je od njega svjesno smišljana izmišljotina kako bi što više naškodio Kristovoj Crkvi. Rivera je znao da je to što čini zločin prema Kristovoj Crkvi i znao je da joj time šteti, ali baš zbog toga to i činio.

Zašto bi tek tako stao protiv svoje crkve osim ako zaista niej imao sve one neprijatnosti? Ali da uzmemo u obzir i to da je radio iz nekog ko zna kog razloga to..i slagao..uzmimo i tu činjenicu kao mogućnost. Ok. I mi nemoramo njemu verovati. Ali u svetlosti novih razumevanja i otkrivanja nekih detalja u vezi Muhameda i oko njega možemo sklopiti kockice da je bilo uticaja katoličanstva ili pre svega hrišćanstva..mada si prvo govorio judaizam i Jevreji da su ga stvorili. Ne, nisu. Hrišani su. Imamo dalje pokazatelj da je Kuran smišljeno napravljen upravo da bi se stvorila nova religija...nađeni delovi Kurana iz vremena pre Muhameda. Sada idemo dalje...zašto je i kome išlo u prilog od hrišćana? Nestorijancima? Ne, jer zašto bi oni stvarali novog proroka na svom tlu koji će opovrgavati hrišćanstvo i plus njih učiniti podanicima nove vere? Ali da li su Nestorijanci nekom smetali? Kome? Pa zar ne onima što su ih osudili i prokleli? I ko bi mogao da im se sveti na ovaj način? Oni sami sebi? Ne naravno. Kada istražiš okolnosti...nećemo reći da je to sigurno bilo...ali ne može se reći da je onda Rivera patološki lažov.

Stotinu puta sam ti se "obratio kao čovjeku". Međutim, kada ti na najočitijem primjeru pokažem da lažeš - iznosiš laž kako je brat Muhamedove žene katolički svećenik, i to ponavljaš,

Zašto da ne iznosim svoje mišljenje kao da ti možeš reći 100% da nije. Ako se znači ne složim sa tobom onda sam šljam a ako se složim onda ćeš se prema meni odnositi kao sa čovekom? Baš ti je filozofija. Evo ja sam ti rekao...ne tvrdim 100% da je bio katolički sveštenik i monah ali sumjnjam na osnovu onoga što znamo u vezi Nestorijanaca i onoga što znamo da je preneto Muhamedu. Ja sam rekao da je ovo teza...ne tvrdim 100% li imam pravo da rekonstruišem događaje.

Natrag