да, побио је безбожнике и опет ће, на жалост његову, а и моју.[/font][/size][/color]
могу да издвојим само један добар део:
матеј, глава 22
25. у нас беше седам браће; и први оженивши се умре, и не имавши порода остави жену своју брату свом. 26. а тако и други, и трећи, све до седмог.
27. а после свих умре и жена.
28. о васкрсењу дакле кога ће од седморице бити жена? јер је за свима била.
29. а исус одговарајући рече им: варате се, не знајући писма ни силе божје.
30. јер о васкрсењу нити ће се женити ни удавати; него су као анђели божји на небу.
бавиш се ти много лошијим стварима, твоја мржња и бестидне речи немају границе. глумиш разумног човека који може да процени који је хришћанин добар, а који није, а срце ти је зло. ја рекох, па макар ме бановали, дубоко сада верујем у то. јер не може добар човек тако говорити, а познајем прилично добронамерних људи и никада не чух овако гадне и изопачене речи.
ако си ти због аџувана и мужељубника способан овако да хулиш, онда је то заиста тужно за видети.
матеј, глава 12
33. или усадите дрво добро, и род његов биће добар; или усадите дрво зло, и род његов зао биће; јер се по роду дрво познаје.
34. породи аспидини! како можете добро говорити, кад сте зли? јер уста говоре од сувишка срца.
35. добар човек из добре клети износи добро; а зао човек из зле клети износи зло.
36. а ја вам кажем да ће за сваку празну реч коју кажу људи дати одговор у дан страшног суда.
37. јер ћеш се својим речима оправдати, и својим ћеш се речима осудити.
то је и суштина атеизма - сатанизам, јер и сотона је први бунтовник, лажов и богохулник, а његови се по делима познају. свако ко истим путем иде, своју мржњу може да прикрива, али та иста мржња искочи јер се човек распознаје какав је тек када је тестиран (кушан). тада из срца излази или смерни праведник или горди бунтовник, ругач и бестидник.
отуда и толика борба атеиста са вером и религијом, јер не могу потискивати своју одбојност према богу и разуму. тада "разумни" атеиста говори као да разума нема, хулећи на онога који га највише и воли, а пристаје на дела онога преваранта коме уопште стало није до човека. јер љубомора што бог заволе човека учини да превари и еву и адама, а вара и дан данас сваког сина (и кћер) адамовог
када те судија осуди на неку казну, мислиш ли да му не би било драже да ниси починио грех и да не мора да те кажњава? али правде ради, сваки преступник мора на суд. и уместо тебе плати казну и то није довољно? не желиш ни то да прихватиш? онда огањ за синове бунта и бестидног безакоња.
јеврејима, глава 10
26. јер кад ми грешимо намерно, пошто смо примили познање истине, нема више жртве за грехе;
27. него страшно чекање суда, и ревност огња који ће да поједе оне који се супроте.
28. ко преступи закон мојсијев, без милости умире код два или три сведока.
29. колико мислите да ће горе муке заслужити онај који сина божијег погази, и крв завета којом се освети за погану уздржи, и духа благодати наружи?