Aktivnosti Ateista

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
:)
Uvek antiprotivan ;)

Šta misliš o sugestivnom pitanju?
Da li je po tvom mišljenju to alatka kojom bi trebao da se služi bilo koji čovek, a pogotovo onaj koji se drži visokih moralnih normi.Govorimo naravno o ateistima, a ne o vernicima.
Ne, nisam ja uvijek antiprotivan. Imam svoje izgrađeno mišljenje o životu i svijetu u kome sam se našao i rezonujem po tom mišljenju.
Što se tiče tvoga pitanja, ako sam te dobro razumio, nikakvim alatkama ili pomagalima, ljudi ne bi trebali da se služe do svojom slobodnom mišlju. Sve ideologije ( i religija je vrsta ideologije), sve ideje, koje sebe nastoje promovisati na što većem broju pristalica, vode jednoumlju i na kraju do sukoba sa nekom drugom ideologijom ili vjerom, dakle do borbe u ime svoje ideologije, a protiv nečije druge ideologije. Dok se god svijet bude vrtio u tome začaranom krugu, gledaćemo u nebo i čekati Isusa da nas spasi!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Što se tiče tvoga pitanja, ako sam te dobro razumio, nikakvim alatkama ili pomagalima, ljudi ne bi trebali da se služe do svojom slobodnom mišlju.
Napomenuo sam da se pitanje odnosi na ateiste koji se pozivaju upravo na svoje visoke moralne norme koje su im jedino merilo.
Tema je o aktivnostima ateista pa nemamo potreba da se razvodnjavamo drugima :)
Kada se radi o sugestivnom pitanju,to je redovna metoda kojom se služi organizacija Ateisti Srbije.
Da li je to metoda kojom treba da se služi neko pogotovo kada je u pitanju teizam/ateizam?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Napomenuo sam da se pitanje odnosi na ateiste koji se pozivaju upravo na svoje visoke moralne norme koje su im jedino merilo.
Visoke moralne norme? Ne znam koji ateisti tako tvrde. Ako neki i tvrde, u zabludi su. Moralne norme su svojstvene svim ljudima - podjednako i teistima i ateistima. Tu nesporazum nekada nastaje zato što teisti ne mogu zamisliti da se neko može rukovoditi moralnim normama, ako to nisu one Božije moralne norme.
Kada se radi o sugestivnom pitanju,to je redovna metoda kojom se služi organizacija Ateisti Srbije.
Da li je to metoda kojom treba da se služi neko pogotovo kada je u pitanju teizam/ateizam?
Ne, to nije metoda kojom treba da se neko služi, ako mu je stalo do istine. Zašto? Zato što odgovor na sugestivno pitanje nikada nije pouzdan odgovor. Čak se i na sudu zabranjuju takve vrste pitanja.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
На сајту имају овако нешто:
Izašao je četvrti broj časopisa Veliki Prasak!

Otvoreno pismo svim posetiocima

Dobrodošli nevernici i vernici, svi vi Homo sapiens sapiensi! Ovo je sajt otvoren za sve dobre ljude!
Prvenstveno bi bilo dobro razjasniti nekoliko najvećih zabluda i predrasuda o ateistima:

1. ateisti su komunisti
  2. ateizam je sekta
  3. ateisti mrze vernike
Ateisti nisu isto što i komunisti

Ateisti su svi ljudi koji ne veruju ni u jednog boga. Tu je kraj definicije i sve ostalo što se pripisuje ateistima nije tačno! Poznato je da su komunisti često zabranjivali religiju i trudili se da je potisnu. Većina komunista su bili ateisti, ali to ne znači da su svi ateisti bili komunisti. Današnji pokret ateista ne pruža odgovore na politička pitanja, nego okuplja ljude koji su protiv svakog uređenja koje čoveku nameće šta treba da misli i koje cenzuriše njegova lična osećanja.

Ateizam nije nikakva sekta

Ukoliko se ograničimo na najraniju definiciju reči sekta: “neutralni pojam za manjinsku grupu koja dolazi u konflikt sa većinom“, onda su ateisti stvarno sekta. Međutim, jasno je da u tu definiciju spada ogroman broj veoma raznih grupa ljudi, počevši od političke opozicije, pa sve do vegetarijanaca.
Međutim, u moderno doba se pod sektama najčešće podrazumevaju zatvorene verske grupe, odnosno kultovi. A znamo da su ateisti, po definiciji, ljudi koji nemaju nikakve veze sa verom i religijom, pa je pogrešno vezivati religijski termin sekta sa ateistima.
Ateisti ne mrze vernike

Ovo je najbitnija stavka i zato je možda najbolje da u startu naznačimo da svi ljudi koji veruju u boga, idu u crkvu ili džamiju, krste se ili klanjaju, mole bogu pred obred, spavanje, pranje ruku i umivanje ili bilo kad, slave slavu, venčavaju se u crkvi, idu na pričest, poste petkom ili nekim drugim danima i generalno svi koji privatno, ili javno u crkvi, rade bilo šta vezano za religiju što ne ugrožava život i slobodu drugih ljudi, svi takvi ljudi imaju pravo i slobodu da sve to rade ako i kad god žele!
Sa druge strane, mešanje crkve i njenih predstavnika u poslove države, nametanje moralnih pravila i normi zasnovanih na religijskim tekstovima, uvođenje verskih učenja i simbola u državne škole, uvođenje verske službe u Vojsku Srbije, nametanje doprinosa za izgradnju verskih objekata, zahtevanje poštovanja i nasilno nametanje žalosti zbog smrti predstavnika samo jedne vere i poistovećivanje veroispovesti sa nacionalnom pripadnošću, apsolutno su nedopustiva kršenja osnovnih ljudskih prava svih građana i građanki jedne sekularne države!

http://
ateisti.com/

А имају они неких активности, зато им и смета Бог. Зато и имају дефиницију: "Ateisti su svi ljudi koji ne veruju ni u jednog boga."

А под овим "ни у једног бога" мисле управо на једног јединог Бога који смета са Својим заповестима и уредбама. Све те речи Божије ометају слободу, али не слободу као што је хришћанин осећа, већ у бунту и самовољи, самољубљу и распојасаности, блуду и разврату, мењању моралних критеријума у складу са временом, што имамо случај код њихових активности:

А 90% активности су пљување цркве и вере уопште:

• Romantična renesansa klasične barokne verske države
  • Evo ih opet popovi, da li nam slede topovi i novi lopovi?
  • Patrijarh važniji od dece
  • CIP daje 2 miliona za SPC vilu, 0 za prihvatilište za decu
  • Predsedniče: Države da se ne mešaju u spor SPC-MPC

Активности су им потпуна мржња и ругање, како цркви, тако и онима који верују. Све исто гледају и етикетирају, а дају себи за право да класификују вернике. Довољно ми је било што сам прочитао један од коментара:

Сувише глуп за науку? Пробај са религијом.

Не само да је велика предрасуда у питању, већ говори о коликој се надмености у ствари ради. Али то је њихов проблем и једино остаје нада да ће се срце одметничко Оцу вратити, јер свако од нас има шансу, и то не само једну. Сваке секунде нашега живота ми имамо шансу да бирамо Спасење. Тако да изговора неће бити.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
На сајту имају овако нешто:

http://
ateisti.com/

А имају они неких активности, зато им и смета Бог. Зато и имају дефиницију: "Ateisti su svi ljudi koji ne veruju ni u jednog boga."

А под овим "ни у једног бога" мисле управо на једног јединог Бога који смета са Својим заповестима и уредбама. Све те речи Божије ометају слободу, али не слободу као што је хришћанин осећа, већ у бунту и самовољи, самољубљу и распојасаности, блуду и разврату, мењању моралних критеријума у складу са временом, што имамо случај код њихових активности:

А 90% активности су пљување цркве и вере уопште:

Активности су им потпуна мржња и ругање како цркви, тако и онима који верују. Све исто гледају и етикетирају, а дају себи за право да класификују вернике. Довољно ми је било што сам прочитао један од коментара:

Не само да је велика предрасуда у питању, већ говори о коликој се надмености у ствари ради. Али то је њихов проблем и једино остаје нада да ће се срце одметничко Оцу вратити, јер свако од нас има шансу, и то не само једну. Сваке секунде нашега живота ми имамо шансу да бирамо Спасење. Тако да изговора неће бити.

Odgledao sam video. Odlican je. Slazem se sa svim sto je rekao ovaj covek.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
jooooj ahahahahaahhaaha sta ovaj prica e xD kao prajd je umetnost, ovaj paja patak ce da dodje i mene da ubedjuje da je homosexsualnost prirodna stvar, a prica mi o realnosti sve su to jedne nebulozne budale koje ih placaju strane obavestajne sluzbe i sve su to izdajnici ove zemlje, ja bi njih pitao ko njima daje pare? i homosexualnos moze samo da bude prirodno da muskarac i zena imaju oba pola organa, e tad samo moze da bude prirodno necu da ulazim u bibliju i sta pise, i sad posto ovaj paja patak ima problem, pa sta to mene briga? pa ako on radi nesto sto nije normalno i ne prirodno sta ja imam sa tim? necu da mi prica daje nesto sto je neprirodno i ne normalno, prirodno i normalno samo zato sto on to radi, i bolest homoseksualizma je uklonjena pod pritiskom homosexualaca koje znamo da su na veoma jakim pozicijama i nije im u interesu da ih tretiraju kao bolesne, pa pominje zivotinje, pa sta sad zivotinje ne mogu da se rode bolesne? sta one su postedjene bolesti? toliko o ovom paja patku a i sta oni imaju da paradiraju negde gde nisu ne pozeljni? sto guraju prst u oko i ovako napacenom narodu koji samo trtazi varnicu gde da se isprazni? on ce da mi kaze da sam ja zaosta a ovi na zapadu su kao duse briznici i zive u 30 veku

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
jooooj ahahahahaahhaaha sta ovaj prica e xD kao prajd je umetnost, ovaj paja patak ce da dodje i mene da ubedjuje da je homosexsualnost prirodna stvar, a prica mi o realnosti sve su to jedne nebulozne budale koje ih placaju strane obavestajne sluzbe i sve su to izdajnici ove zemlje, ja bi njih pitao ko njima daje pare? i homosexualnos moze samo da bude prirodno da muskarac i zena imaju oba pola organa, e tad samo moze da bude prirodno necu da ulazim u bibliju i sta pise, i sad posto ovaj paja patak ima problem, pa sta to mene briga? pa ako on radi nesto sto nije normalno i ne prirodno sta ja imam sa tim? necu da mi prica daje nesto sto je neprirodno i ne normalno, prirodno i normalno samo zato sto on to radi, i bolest homoseksualizma je uklonjena pod pritiskom homosexualaca koje znamo da su na veoma jakim pozicijama i nije im u interesu da ih tretiraju kao bolesne, pa pominje zivotinje, pa sta sad zivotinje ne mogu da se rode bolesne? sta one su postedjene bolesti? toliko o ovom paja patku a i sta oni imaju da paradiraju negde gde nisu ne pozeljni? sto guraju prst u oko i ovako napacenom narodu koji samo trtazi varnicu gde da se isprazni? on ce da mi kaze da sam ja zaosta a ovi na zapadu su kao duse briznici i zive u 30 veku

Prajd ko prajd me ne zanima ali sam za postovanje prava svih. Homoseksualnost ne smatram bolescu i smatram da svi treba da se tretiraju isto.
Sve sto je rekao za popove, za gospodina pod umetnickim imenom Irinej, za politicare, za separaciju drzave i crkve, za visedecenijsko pljackanje ljudi na racun hrama, za poreske olaksice, za neobrazovanost i primitivizam svestenstva, za davanje drzavnih sredstava ovim prodavacima magle, za prikrivanje njihovih kriminalnih radnji, bukvalno za sve se slazem od slova do slova.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ma necu da ulazim u to sto je on rekao za popove i drzavu, to znam i ja kao vernik sta je on to kao meni otvorio oci? ulazim u ono sto on naziva normalnim a u stvari nije normalno, i svi se tretiraju isto imaju oni ista prava, nego kao oni su ugrozeni dobijaju otkaz sa posla ili sta ti ja znam, pa moj otaj je dobio otkaz a nije peder, ko u ovoj drzavi nije ugrozen? i sad ako neki gej dobije otkaz a gazda nije ni znao da je gej, onda je to diskriminacija gej populacije, a kad samohrana majka dobije otkaz nikom nista, pa sve te manjine imaju veca prava nego mi a pricaju mi o pravima, ako je on bolestan (a jeste) to ne znaci da je on umno poremecen, nego znaci da on ima neki problem, isto kao sto neko voli da ih toko sexualnog odnosa bicuju nabojaju kugle u usta biju maltretiraju sadomazo ovo ono, to nije normalno i ti ljudi imaj uneki problem u glavi ili gde vec

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
ma necu da ulazim u to sto je on rekao za popove i drzavu, to znam i ja kao vernik sta je on to kao meni otvorio oci? ulazim u ono sto on naziva normalnim a u stvari nije normalno, i svi se tretiraju isto imaju oni ista prava, nego kao oni su ugrozeni dobijaju otkaz sa posla ili sta ti ja znam, pa moj otaj je dobio otkaz a nije peder, ko u ovoj drzavi nije ugrozen? i sad ako neki gej dobije otkaz a gazda nije ni znao da je gej, onda je to diskriminacija gej populacije, a kad samohrana majka dobije otkaz nikom nista, pa sve te manjine imaju veca prava nego mi a pricaju mi o pravima, ako je on bolestan (a jeste) to ne znaci da je on umno poremecen, nego znaci da on ima neki problem, isto kao sto neko voli da ih toko sexualnog odnosa bicuju nabojaju kugle u usta biju maltretiraju sadomazo ovo ono, to nije normalno i ti ljudi imaj uneki problem u glavi ili gde vec

Druze, cela poenta ovog videa je bila o popovima, drzavi i drustvu generalno. I slazem se sa njim da je homoseksualnost normalna. Kad viids scenu sa dve devojke, hoces da kazes da to nije normalno.:D
Uglavnom poceo je govor o homoseksualnosti posto je bila konferencija prajda, ali poenta onog sto je pricao nema uopste veze sa prajdom.
E sad slazem se sa tobom da treba da postoje prioriteti u drustvu i da ljudi levo i desno dobijaju otkaze i potpuno si u pravu da ima i slucaja zloupotrbe statusa manjina ali nije o tome rec u ovom videu. Naveo si dobar primer za samohrane majke.
Uostalom, poznata je stvar da je medju svestenstvom veci procenat homoseksualaca nego generalno u populaciji. Dobro, ovo uglavnom vazi za katolicke svestenike ali izgleda da je prisutno i medju nasim vladikama. Nije problem sto su homoseksualci nego sto zlostavljaju decu. Te devijacije u drustvu vernici ne pominju kad protestuju protiv prajda a nema ih ispred patrijarsije da se zale direktoru na ono sto rade njegovi zaposleni.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja ne volim ni lezbejke, pa kako da volim lezbejke? nem ja problem ni da vidi dva muskarca da se ljube u parku ili drze za ruke, ma ne zanima me to, ali necu propagandu i da mi reklamiraju to, sta ja sad treba da idem da setam i da pricam ja sam strejt? pa koga to briga? homosexsualnos moze samo da bude normalna kao pojava ali to nije normalna stvar, prirodno nije normalna stvar, a to sto on prica je problem uvopste, sta kao gejevi ne zlostavljaju? oni su dusebriznici? pogotovu kad usvoje neko dete i onda posto nisu u krvnom srotstvu sa tim detetom sta ce da bude nego zlostavljanje, ne kazem da svi zlostavljaju ali isto tako ni svi svestenici ne zlostavljaju decu, jos kad uzmemo u obzir da gej brakovi traju veoma kratko, pa mene majke ne sme da pusti da odem u crkvu kad se sveti kolac, jer zna da cu popu da da m 50din i ako mi nesto kaze da cu da ga prebijem u crkvi, ja nisam ovca da me neko sisa niti ostavljam pare u crkvi, isto kao sto ne dozvoljavam ovim propagandistima da prave budalu od mene tako ne dozvoljavam ni crkvi (ljudima u crkvi)

Natrag