- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
"Cinjenica je da je Sveti Duh vodio Katolicku Crkvu da odredi Kanon Novog i Starog zavete godine 382 na sinodu u RIMU pod papom Damasus I. Ova odliuka je bila ponovljena na Saboru Hipo 393. i u Kartagi 397 i 419. Vi, prijatelji moji. primate iste knjige Novog zaveta koje je papa Damasus odredio za kanonske, a ne druge.”(Catholic Bridge)
Na osnovu obvoga izgleda potpuno drugacije nego sto si ti do sada tvrdio. Izgleda da Pravoslavna Crkva i nije sastavila Kanon Biblije, nego Katolicka.
Sveta, katolička i apostolska Crkva je odredila kanon Svetog Pisma. Što tebi nije jasno?
A sada da vidimo ko ima pravo da tumaci Biboliju?
"Pogledajte cinjenoice, jedini razlog da vi i ja imamo Knon Novovog zaveta je zbog poverljivog autotiteta Katolicke Crkve. Kao sto je to Avgustin rekao: “Ja ne bih verovao u Jevandjelje da nije autoriteta Katolicke Crkve.” (Against the Letter of Mani Called "The Foundation" 5:6).
Vidiš što ti je pametan čovjek? I zaista, samo bi budala i imbecil vjerovao u ono za što nema ni jednog svjedoka. A kakve li su tek budale i imbecili oni koji vjeruju i svojim Svetim Pismom zovu i prihvaćaju ono što su preuzeli od otpadnika.
I sada na karju bih te zamolio da mi ponovo kazes, koje taj autoritet i cije naredbe i ja treba da slusam?
Ti slušaj Jelenu. A trebao bi i Laodikeju, jer je on po vlastitom kazivanju nasljednik Jelenin i sada on dobiva "viđenja" kako bi vodio "vjerni ostatak".