Slape je napisao:
Postoje tumačenja raznih katolika, ali Katolička Crkva nije nikada objavljivala svoje "službeno tumačenje" Otkrivenja.
Slape, hvala na odgovoru. Ja sam mislio da mozda postoji, a ja jos nisam ga video, a ti tvrdis da i ne postoji. Zato mora da postoji razlog. Upravo zbog toga sto Otkrivenje upire prst u Katolicku crkvu i osudjuje neke njene postupke, zbog toga ona i nema svoje tumacenje Otkrivenja. Posto su njeni vernici poceli proucavati Bibliju i ukazivati na nedoslednost njihove crkve koja se udaljila od Htristovog Jevandjelja, Katolicka crkva bila je zabraniula vernicima da citaju Bibliju.
Medjutim, buduci da je Biblisjoko inostrano drustvo koje su osnovali protestanti, na veliko stmpalo i rasturalo Biboliju, i pored zabrane, katolici su kupovali i citali Bibliju, Vatrikan je bio primoran da ponovo dozvoli vernicima, jer su je mnogi i bez odobrenja citali. Tako je Drugi Vatikanski koncil ponovo odobrio katolicima da mogu citati Bibliju, iakoi svestenici cesto savetuju vernike da je ne citaju.
Zato ne treba da smo iznenadjeni sto Slape poznaje druge oblasti svoje religije, ali vrlo malo poznaje Bibliju.