- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Slape je izjavio:
Katolička Crkva nije Savonarolu uopće proglasila heretikom. ..
Slape, ovo sto sam naveo nisu nikakve moje pamflete, nego cisto istorijsko tvrdjenje, a ti to nezas. Sad sam pogledao Enciklopediju Britanica i u 16 knjizi procitao istoi sto se nalazi i u Crkvenoj istoriji. Savonarola je okrivljen zato sto je ktritikovao papu i kardinale. On je nastojao da se Crkva reformise, a papsatvo mu se suprotstavljalo.
Kad se nešto tvrdi, onda se ne "nabadaju" izvori, nego ih se citira. Eto, Citiraj Enciklopediu Britanicu da točno vidimo što piše. Da vidimo je li bio proglašen heretikom.
Isto tako prihvatamo i Kanon Novoga zaveta, jer nema problema u Kanono, vec kasnije problem nastaje oko tog sto pojedini hriscani ne postuju Kanon Svetog pisma i u Crkvu uvoide kojekave novotarije koje se ne mogu udbraniti Svetim pismom
Kako kasnije problem nastaje? Kanon je definiran koncem 4. stoljeća, a evo, i ti i Laodikeja kažete da je Crkva otpala već početkom 2. stoljeća. A proročica vam Jelena kaže da je Crkva otpala i postala Babilon početkom 4. stoljeća, okrivljujući Konstantina i papu. Dakle, i po tebi i po Laodikeji i po proročici vam Jeleni, kanon su odredili oni koji su "debelo" otpali. Vidiš da imate itekakav problem s kanonom. Što ćete sada s Biblijom koju ste preuzeli od otpadnika?