Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neukost i mutavost je tvoja - ja te probleme nemam, i ne hvalim se neznanjem.

Jovan govori o budućnosti, kada će Vatikan koji se nalazi u Rumu biti spaljen.

Nije Vatikan veliki grad, već je Vatikan deo Rima koji je veliki grad.
Vatikan nije grad - već je Vatikan u stvari Rim, odnosno njegov deo koji je odeljen od statka grada i dobio nezavisnost 1929 godine od strane Musolinija.

Biblija se ne povlađuje za ljudskim merilima i odlukama, i ona govoreći o Rimu - misli na sedište papske stolice ne obazirući se na ljudske odluke da odvoje jedan deo Rima i poroglase ga nezavisnim.
Za Boga - Vatikan je Rim, oduvek i u prošlosti i budućnosti.

U Rim uplovljavaju moreplovci - pa time i u Vatikan koji je njegov deo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neukost i mutavost je tvoja - ja te probleme nemam, i ne hvalim se neznanjem.

Ne moraš se ni hvaliti, sve se vidi.

Jovan govori o budućnosti, kada će Vatikan koji se nalazi u Rumu biti spaljen.

A do tada će Vatikan narasti i biti veliki grad, mora će se podići i okružiti ga, pa će u njega uplovljavati brodovi i moreplovci.

Nije Vatikan veliki grad
, već je Vatikan deo Rima koji je veliki grad.

Onda lažeš da će Vatikan biti spaljen.

Vatikan nije grad - već je Vatikan u stvari Rim, odnosno njegov deo koji je odeljen od statka grada i dobio nezavisnost 1929 godine od stramne Musolinija.

"Vatikan nije grad - već je Vatikan u stvari Rim". I još kažeš kako se ne hvališ mutavošću!? Što će ti hvaljenje uz ove bisere?

U Rim uplovljavaju moreplovci - pa time i u Vatikan koji je njegov deo.

Ti se zaista ne trebaš hvaliti mutavošću.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju - razumnome je sve razumno i jasno.
Onome kome zajedljivost i još uz to mržnja zaslepi oči - on ništa ne vidi.

Žalim, ali tako je.

Svi moji argumenti su u predhodnim komentarima.

Hvala ti na utrošenom vremenu.

Pozdrav i svako dobro.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne postoji Adventističko učenje, jer Adventisti nemaju svoje učenje - već učenje biblije.

:roll::roll::roll:

Draganče pa ti lažeš tako da ti se i Adv.smeju :beee::beee::beee:

Pa ja znam kakav si ali sad si me iznenadio....gde je zapravo dno tvojih poriva za laganjam?
Pa što čitaš onda kukavnu vešticu i nudiš njena maštanja spali to kao sav normalan svet i čitaj Bibliju kužiš li ti starino šta ti govorim,šta će ti smeće u stanu? Ostavi Biblije ostalo na oganj i onda možeš izjaviti ovo gornje a dotle li prevarant koji prodaje vešticine plagijate i nemaš straha od Boga i slobodno jedeš hleb od tih nesretnih novaca ...čuješ li ti Pavlovu anatemu za to što radite tamo nudeći subotu kao pečat umesto jevanđelja.

Niko nije rekao da je zver izdeljena, već da zver predstavlja novu silu kao naslednika Rima koja je nastala na tlu podeljenog zapadnog Rimskog carstva koje su podelili deset careva posle njegovog raspada 476 godine nove ere, a to je papska država Vatikan.

Tih deset država prave kompromis za zveri i deluju u korist zveri, što možemo videti u istorijskom kontekstu, da je papski Rim u savezu sa svetovnim vlastima progonio sve koji nisu prihvatali papske dogme.

Ma ko tebe pita ovde za papu šta ti je...pitam te da li su onih 10 rogova deo zveri ili se oni kao zasebne države VAN ZVERI ujedinjuju sa zveri i ko spaljuje Rim zver ili 10 rogova izvan zveri koji ujediniše oblasti sa zveria ti meni referate i tuđe maštarije nudiš,meni to NE TREBA sve mi je to poznato zato hoću da čujem tvoje verovanje a ne kopije tuđih,dakle:

Takođe, ovo poglavlje upućuje na to, da će ovi carevi omrznuti na zver odnosno papstvo, jer će na kraju shvatiti da ih je ono prevarilo i vodilo krivim putem u borbi protiv Boga, i kako biblija kaže - oni će je spaliti i uništiti.

Pa to te i pitam KO SPALJUJE RIM oni rogovi što su deo zveri ili onih 10 što će pristupitiu savez sa zveri,hajde već jednom reci pa šta ako ispadne d vas je i tu lagala to se Lakiću među stotinama drugh laži neće ni primetiti ne brinisvi znaju ko je Jelena Bela.
Dakle,ko spaljuje Rim?

Deset rogova ili careva koji su nastali na tlu Evrope nakon raspada zapadnog Rimskog carstva 476 godine nove ere, ili današnjih deset ekonomski najmoćnijih država Evrope - spaljuju sedište Rimokatoličke crkve Vatikan.

Mirko,reci ti ovako,imali zver teritoriju ili nema i koje oblasti čine ZVERa onda napišida li će se oni unutar sebe paliti iliće to činiti 10careva koji nisu deo zveri već će tek biti?
Ti negira ono što ja zapisa pa sad testiramo imali tvoj odokativni tekst ikakvu težinu i da li ima imalo istine.Ti se uvek zaletiš istaneš bez da daš odgovor samo kopiraš neke gluposti i kažeš ODGOVORENO a to veze sa pitanjem nema,vidi Slaviša glava sem kopiranja služi i za razmišljanje.

Čije ti učenje nudiš Slapu?
Zar veštica ne uči kako je ta žena katolička crkva a to znači popaliće desetine hiljada objekata i to oni sami sebi će učiniti...rekoh ja samo PSIHIJATRIJA to rešava.

Sad više nije crkva već Vatikan pa nije Vatikan opisani GRAD on je DRŽAVA.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Imas ti ''papinu rec'' koja je ''iznad reci Bozje Biblije''.
Sta ces nisi ti kriv sto vam Papa rece da ''je njegova poslednja''!
Ti moras da ga slusas.

Ma pusti ti papu , nije papa tako velk kako ga zamišljate , nevjerujemo mi u papu , već u Boga ,i Crkvu , papa je samo poglavar , kako ga Taramana zove poglavica i ništa više.

Svi su ovde ''ozbiljni'' samo si ti ''neozbiljan

Sve ovo štoje navedeno dolje , izgledami daste ivi postali neozbiljni. Ovo dolje čitaj sam što pišeš pa zaključi , koliko si postao neozbiljan
NIJE NEPOGRESIVA REC APOSTOLA U BIBLIJI PO VAMA, VEC PAPA TREBA DA NAM PROTUMACI STA SU ONI HTELI RECI.

Jeste i nekog ko sedi u toj crkvi tvrdeci za sebe da je ''namesnik Bozji'' i da je ''njegova rec poslednja''(nasuprot svemu onome sto su ucili apostoli, za sta su i zivot polozili, da se evandjelje siri)!
Izdali su Boga i apostole, pa kako ne bi i Bozju rec sakrili od naroda, jer sve ono sto su apostoli ucili, vekovima je bilo sakriveno od naroda. Jer to ''evandjelje Hristovo''? Sakriti od ljudi spasenje u Hristu?
''Uciti ih da se bicuju, DA BI SPASENJE ZARADILI?'' , ''DA BI SPASENJE KUPILI NOVCIMA''?
Jeste to ucilli???

Ne sramotim ja sebe, sramotis ti Boga i svoju katolicku veru, sve katolike i Papu, jer si ih predstavio "inkvizitorima", da ti Jelena saka padne "zavrsila bi jadna na lomaci", sta je sa mea kulpom? Dok Papa moli za oprost ti progonis protestante i spaljujes vestice..

To napadaj Slapa a ne jednu crkvu

Dakle, papa je priznao grijehe ljudi u Crkvi i molio za oprost. A što su napravili Ellen White i pioniri ASD? Oni su krili i nijekali greške i bogohulnosti, i još su te skandalozne pogreške postavili kao temelj svom naučavanju i crkvi ASD. Kužiš razliku?

U redu papa priznao pogreške , što oni trebaju priznat , nisu nikog spaljivali , nisu nikog ubili , nisu nikog prisiljavali , kojim se htio pridružit pridružijo im se ko nije nisuga ni prisiljavali
Tih deset država prave kompromis za zveri i deluju u korist zveri, što možemo videti u istorijskom kontekstu, da je papski Rim u savezu sa svetovnim vlastima progonio sve koji nisu prihvatali papske dogme.

Sledeće poglavlje iz otkrivenja prikazuje Rimokatoličku crkvu sa sedištem u Vatikanu i ovaj kompromis koji su carevi zemaljski prikazani simbolom deset rogova činili sa njom - odnosno zveri kojom je ona predstavljena, i koji će činiti u budućnosti pred sam kraj istorije sveta, kada će ponovo napraviti kompromis sa zveri u cilju progonstva Božjeg naroda.

Takođe, ovo poglavlje upućuje na to, da će ovi carevi omrznuti na zver odnosno papstvo, jer će na kraju shvatiti da ih je ono prevarilo i vodilo krivim putem u borbi protiv Boga, i kako biblija kaže - oni će je spaliti i uništiti.

Eto opet se mlati prazna slama
:roll::roll::roll::roll::roll: Ja sam tražio da dokažeš da je Vatikan veliki grad, i da u Vatikan uplovljavaju brodovi i moreplovci. Da te podsjetim što si tvrdio:

Ma kakvi dokazi , to su tumačenja samo voljaca , i opet naglašavam mlaćenje prazne slame.

Stvarnoslap, da li je u pitanju tvoja neukost ili neznanje ja ne znam, ali ako je tako, onda nije sramota ne znati - vec se time hvaliti kao znanjem.

Nije sramota neznat , veća je sramota lupati gluposti

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma pusti ti papu , nije papa tako velk kako ga zamišljate , nevjerujemo mi u papu , već u Boga ,i Crkvu , papa je samo poglavar , kako ga Taramana zove poglavica i ništa više.

To rekose i adventisti o Elen White(da ne veruju njoj nego Bogu i Bibliji) pa im niko ne veruje.
Ja samo pokazujem kako se sve moze namerno izokrenuti protiv katolicke crkve kao sto i Slap radi protiv adventisticke.
To je podmuklo od njega, i od mene, ali to ti je primer neistine.

Sve ovo štoje navedeno dolje , izgledami daste ivi postali neozbiljni. Ovo dolje čitaj sam što pišeš pa zaključi , koliko si postao neozbiljan

Pa ja i jesam neozbiljan (dobro si primetila), namerno to radim, jer ovde se ne moze ozbiljno diskutovati na moju zalost.

Za sve ono sto Slap optuzuje adventiste mi mozemo optuziti i katolicku crkvu i uzvratiti istom merom.
Adventisti imaju ''nepogresivu prorocicu'' katolici imaju ''nepogresivog Papu'' i tumacenje im je ''nepogresivo''. Razlika nije nikakva, a oboje su gresni ljudi..

Jedino je Hristos nepogresiv i nema te crkve koja nema grehe, a to sto on veruje u ''stub i uporiste istine'' je skroz pogresno.
U otkrivenju kada se Hristos obraca crkvama on ih ''ukorava za grehe''(citaj), svaka crkva je gresna a Hristos je bezgresan, oni umesto da gledaju na Hrista(koji je bezgresan), oni hoce da ''prave sopstvenu crkvu bezgresnom'' a sve ostale ''sotonskim''.

''Stub i uporiste istine'' kaze on, kao da istina dolazi ''sa zemlje'' a ne ''sa neba'' gde i Gospod prebiva.
Crkva je ''nebeska a ne zemaljska''.
U tome je sva nevolja, ''JER ONI NE BRANE HRISTA''(kao sto treba) ''VEC INSTITUCIJU''.

Ja ni pravoslavnu crkvu ne smatram bezgresnom, vec gledam samo na Hrista i njega sledim..
Hristos je ''PUT ISTINA I ZIVOT'' i puta van njega nema, i ne moze istina biti u nekakvoj instituciji na zemlji , vec u njemu samom.
Dok izraz ''crkva'' u bibliji nije termin koji se koristi za katolicku, pravoslavnu(ili bilo koju drugu crkvu) , vec on oznacava ''skup ljudi -okupljenih oko Hrista''.
To je prava crkva, kao sto rece: ''gde su dva ili tri sabrana u moje ime, onde sam ja medju njima'' to je crkva, a ne ovo sto mi imamo na zemlji: ''katolicka, pravoslavna ili adventisticka''.
Bog ne gleda ko je ko, on je sa svima, jer ''njemu su crkva ljudi''.
Pavle rece: ''Ne znate li da ste vi crkva Bozja i da Hristos zivi u vama''? . ''Ljudi su crkva a ne institucija''.
Podelili su Hrista na delove i onda podelise i vernike, prave svadju na forumu, a svi smo mi jedna crkva.
Ko ovo ne uvidja on ostaje u tami i na forumu se bori protiv istine i Hrista.

Zato sam i rekao, ako urodjenik na pustom ostrvu cita Bibliju, da li ce mu katolicka crkva protumaciti?
Ne! Nego ce mu protumaciti ''sam Isus Hristos'', jer ''ON JE ISTINA'' a ''NE CRKVA''.
Crkva je samo ''TELO HRISTOVO'' i sluzi Hristu, to je ''SKUP LJUDI'', a to smo mi.
Kroz to ''telo''(crkvu) se ''prenosi istina'' kroz ''njegov narod'' i zato se kaze da je ''crkva stub i uporiste istine'', a taj stub su ''svi verni ljudi''.

To napadaj Slapa a ne jednu crkvu

Ja treba da stedim Slapa radi iskrenih vernika katolicke crkve, i da ne pokusavam da radim izvrtanja protv katolicke crkve, koje on sam cini protiv adventisticke? Kazi ti njemu lepo da prestane da se ponasa kao sto se sotona ponasa(jer sotoni je cilj da zametne svadju medju vernima i da ih razjedini i udalji od Hrista).

Zato i rekoh da je Slap sramota za katolicku crkvu, jer ono cime se ovaj covek bavi, svaki ozbiljan vernik se toga gnusa..

Ja bi te sada zamolio nesto. Da kada odes u crkvu, zamolis nekog katolickog svestenika da nas poseti na forumu, pa da lepo pricamo kao ozbiljni duhovni ljudi, a sa Slapom mi nemamo sta razgovarati..

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Postovi koji sadrže uvrede bilo koje vrste, neće više biti tolerisani i brisaće se!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To rekose i adventisti o Elen White(da ne veruju njoj nego Bogu i Bibliji) pa im niko ne veruje.

Bio ti neznalica ili mizerni manipulator, briga me, ali ovo gore što si napisao je notorna laž i smiješna manipulacija. Adventisti sedmog dana su deklarirali ono što vjeruju u svojih 28 vjerovanja, evo jednog od njih:

Vjerovanje broj 18: Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i isticalo se u službi Elen G. White. Kao Gospodnji vjesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi objezbjeđuje utjehu, vodstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, također, naglašavaju da je Biblija mjerilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joel 2,28.29; Djela 2,14-21; Hebrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)

Ja samo pokazujem kako se sve moze namerno izokrenuti protiv katolicke crkve kao sto i Slap radi protiv adventisticke.
To je podmuklo od njega, i od mene, ali to ti je primer neistine.

Najbolji primjer namjernog izvrtanja i podmuklog pokušaja iznošenja neistine, upravo je ona tvoja gornja tvrdnja kako "Adventisti ne vjeruju Ellen White". Adventisti sami u svom vjerovanju br. 18 deklariraju kako su "spisi Ellen White neprekidni i autoritativni izvor istine", a ti drsko i podmuklo optužuješ mene da im ja to podmećem. Neznalico, ili podmukli iznositelju neistine, kani se mene i liječi se od "sindroma Jelena". I Jelena je, isto ovako kao ti, optuživala nedužne ljude. Ona je tvrdila da joj Bog pokazuje i prokazuje grijehe drugih, a tko tebi otkriva i tko je tvoj doušnik?

Pa ja i jesam neozbiljan (dobro si primetila), namerno to radim, jer ovde se ne moze ozbiljno diskutovati na moju zalost.

Naravno da namjerno sve ovo radiš, ali nisi ti neozbiljan nego podmukao. Ti si zapravo svojevrsni "Miroljubov klon". I Miroljub se predstavljao pravoslavcem ne bi li tako što više pravoslavaca "pretjerao" u "Jelenin tor".

Za sve ono sto Slap optuzuje adventiste mi mozemo optuziti i katolicku crkvu i uzvratiti istom merom.

Jelena je mogla i Boga optužiti, pa naravno da i vi adventisti možete optužiti koga god hoćete. Nije li Jelena Boga optužila da je Bog svojom rukom zaklonio neke brojke pa je Miller zbog toga pogriješio u računanju :ludd/:. Evo, ti gore optuži mene da ja adventistima podmećem da vjeruju ono što vjeruju :ludd/:. Vi adventiti sami deklarirate da vjerujete kako su "spisi Ellen White neprekidni i autoritativni izvor istine", a mene optužuješ da vam podmećem kako vjerujete Jeleni i onome što ona piše :ludd/:.

Adventisti imaju ''nepogresivu prorocicu'' katolici imaju ''nepogresivog Papu'' i tumacenje im je ''nepogresivo''. Razlika nije nikakva, a oboje su gresni ljudi..

Razlika je k'o Bog i šeširdžija. Katolička Crkva već dva stoljeća uči kako je Bog žrtvovao svoga Sina da otkupi i spasi svakog grešnika i čitavi svijet, a proročica Jelena je vjerovala i naučavala kako je 22.10.1844. "završilo vrijeme spasenja za grešnike", kako je tada "Isus prestao posredovati za grešnike" i kako je tada "Bog odbacio pokvareni svijet". Ellen White i pioniri ASD nisu ovo samo naučavali, nego su na ovoj bogohulnosti i crkvu ASD utemeljili.

Jedino je Hristos nepogresiv i nema te crkve koja nema grehe, a to sto on veruje u ''stub i uporiste istine'' je skroz pogresno.

Sveti Pavao piše da je "Crkva stup i uporište istine". Krasno, vjerovati u ono što piše sveti Pavao po tebi je pogrešno i to odbacuješ, pa zato i moraš naći novi i pravi izvor istine. Zato su i tebi i adventistima "spisi Ellen White neprekidni i autoritativni izvor istine".

U otkrivenju kada se Hristos obraca crkvama on ih ''ukorava za grehe''(citaj), svaka crkva je gresna a Hristos je bezgresan, oni umesto da gledaju na Hrista(koji je bezgresan), oni hoce da ''prave sopstvenu crkvu bezgresnom'' a sve ostale ''sotonskim''.

A tko ovo hoće? :mig: Tko oni? Kako to da ti ovdje ne prepozna upravo Jelenu? Upravo si savršeno Jelenu predočio. Upravo Jelena vas adventiste "razasla" po svijetu da propovjedate kako ste vi "vjerni Ostatak", a svi ostali su Babilon - Kurva i kurvine kćeri. :mig:

''Stub i uporiste istine'' kaze on, kao da istina dolazi ''sa zemlje'' a ne ''sa neba'' gde i Gospod prebiva.

Opet se izruguješ riječima svetog Pavla. Možeš, kad vi adventisti imate drugi izvor istine, imate "spise Ellen White koji su neprekidni i autoritativni izvor istine". Mi nemamo, pa moramo vjerovati Pavlu, ostalim piscima Novog zavjeta i Crkvi.

Crkva je ''nebeska a ne zemaljska''.
U tome je sva nevolja, ''JER ONI NE BRANE HRISTA''(kao sto treba) ''VEC INSTITUCIJU''.

Bogohuliš isto kao i tvoja proročica. Crkva je i nebeska i zemaljska. Nebeska je jer joj je Glava Krist, a zemaljska je jer su joj udovi ljudi, zemljani. Ti bi htio raščerečiti Kristovu Crkvu. Ti bi Crkvu na silu rastrgao, htio bi joj razdvojiti udove, tijelo i Glavu. Koja bogohulnost.

Ja ni pravoslavnu crkvu ne smatram bezgresnom, vec gledam samo na Hrista i njega sledim..

A tko je tvrdio da je Crkva bezgrešna? Crkva je i sveta i grešna, jednako kao što je "i nebeska i zemaljska". Sveta je jer joj je Krist Glava, a grešna je po svojim udovima, grešnim ljudima. Nije Krist svojom žrtvom na križu ljude učinio bezgrešnima, nego je grešnom čovjeku otvorio put spasenja. I Krist postaje Glava Crkvi koju čine i grešni ljudi. Crkva je takva, takvu ju je Isus utemeljio i ne može biti drugačija. Ali i takvoj Crkvi, grešnoj po grešnosti ljudi koji su u Crkvi, Krist je zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati i da će biti s njom sve do svršetka svijeta.

Hristos je ''PUT ISTINA I ZIVOT'' i puta van njega nema, i ne moze istina biti u nekakvoj instituciji na zemlji , vec u njemu samom.

:roll::roll::roll: A od koga si čuo da je Krist "put, istina i život"? Je li ti ovo možda strina ili kakva tetka rekla? Pa i ako ti je rekla strina ili tetka, kako možeš biti siguran da su ti strina ili tetka rekle istinu? Otkuda njima istina, tko je njima rekao?

Crkva je jedini jamac da je Krist put, istina i život. U Crkvi je propovijedano da je Krist put, istina i život, zatim je u Crkvi to zapisano i Crkva je jedina koja to već dva tisućljeća vjeruje i naučava. Ako odbaciš Crkvu, ostao si bez jedinog svjedoka i jamca da je Krist put, istina i život. Da Crkva ovu istinu nije prenosila i za nju jamčila kroz dva tisućljeća, ti nikada ne bi ni saznao da je Krist put, istina i Život. Ja ne znam koliko ti vjeruješ svojoj strini i svojoj tetki, ali da ovu istinu o Kristu nije prenijela Crkva od apostola do mene danas, ja u ovo ne bih povjerovao taman da me deset tvojih strina i tetaka u to uvjerava. Kad odbaciš Crkvu i autoritet Crkve odbacio si jedinog jamca i jedinog prenositelja istine o Kristu. Kad odbaciš Crkvu i autoritet Crkve možeš slobodno i Sveto Pismo u vatru baciti. Ponovo je Crkva jedini jamac da je ono što piše u Svetom Pismu istina i da je od Boga nadahnuto. Dakle, kad odbaciš Crkvu i autoritet Crkve onda si kao pilot koji na 10 000 metara iskače iz aviona bez padobrana. Malo je vjerojatno da će ga strina i tetka dočekati na zemlji sa zračnim jastucima.

Dok izraz ''crkva'' u bibliji nije termin koji se koristi za katolicku, pravoslavnu(ili bilo koju drugu crkvu) , vec on oznacava ''skup ljudi - okupljenih oko Hrista''.

Što si ovim dokazao ili opovrgao? Nije li Isus ostavio i zadužio apostole da okupljaju ljude i da ih vode? Nisu li apostoli, jednako kao njih Isus, ostavljali i zaduživali nove "pastire stada" da okupljaju ljude i vode ih?

To je prava crkva, kao sto rece: ''gde su dva ili tri sabrana u moje ime, onde sam ja medju njima'' to je crkva, a ne ovo sto mi imamo na zemlji: ''katolicka, pravoslavna ili adventisticka''.

Zašto dodaješ Svetom Pismu ono što u Svetom Pismu ne piše? Gdje ti piše, ''gde su dva ili tri sabrana u moje ime, ... to je crkva"?

Bog ne gleda ko je ko, on je sa svima, jer ''njemu su crkva ljudi''.

Crkva su Krist + ljudi. Nema Crkve bez Krista, a smiješno je misliti da su Crkva tri čovjeka, još je smješnije misliti da su Crkva dva čovjeka, a najsmješnije je misliti da Crkva može biti jedan čovjek. A apsurdno je misliti da Crkva može biti bez ljudi.

Pavle rece: ''Ne znate li da ste vi crkva Bozja i da Hristos zivi u vama''? . ''Ljudi su crkva a ne institucija''.

A tko je tvrdio da je "institucija" Kristova Crkva. Kako bi institucija mogla biti Crkva? Institucija je svojevrsni ustroj koji osigurava i omogućava djelovanje Crkve i ispunjavanje misije Crkve. Instituciju nisu uspostavili ni apostoli niti njihovi nasljednici. Instituciju je uspostavio sam Krist, ostavljajući apostolima zadaću da okupljaju Crkvu, uređuju odnose u Crkvi, propovjedaju u Crkvi i uče u Crkvi.

Podelili su Hrista na delove i onda podelise i vernike, prave svadju na forumu, a svi smo mi jedna crkva.
Ko ovo ne uvidja on ostaje u tami i na forumu se bori protiv istine i Hrista.

U tami ostaju i protiv istine se bore oni koji propovijedaju Antievanđelje. A Antievanđelje je bogohulna vijest da je Isus prestao posredovati za grešnike, da je završilo vrijeme milosti i spasenja za grešnike i da je Bog odbacio pokvareni svijet. U jednakoj tami ostaju i oni koji slijede i brane "propovjednike Antievanđelja".

Zato sam i rekao, ako urodjenik na pustom ostrvu cita Bibliju, da li ce mu katolicka crkva protumaciti?
Ne! Nego ce mu protumaciti ''sam Isus Hristos'', jer ''ON JE ISTINA'' a ''NE CRKVA''.

Zato vama adventistima i ne treba Krist kao tumač. Niste na pustom otoku da vam može protumačiti samo Krist, pa vam kao "jedini i nepogrešivi tumač biblijskih principa" služe spisi Ellen White.

Crkva je samo ''TELO HRISTOVO'' i sluzi Hristu, to je ''SKUP LJUDI'', a to smo mi.
Kroz to ''telo''(crkvu) se ''prenosi istina'' kroz ''njegov narod'' i zato se kaze da je ''crkva stub i uporiste istine'', a taj stub su ''svi verni ljudi''.

:roll::roll::roll: A kako se to "kroz tijelo (crkvu) prenosi istina"? Je li onda istina ono što Crkva prenosi čitava dva tisućljeća, ili je istina ono što Ellen White tvrdi da joj je Bog objavio 18 stoljeća nakon silaska Duha Svetoga? Ako su Crkva "svi vjerni ljudi", ako je takva Crkva "stup i uporište istine" i ako se kroz takvu Crkvu prenosi istina, kako se istinom može prihvatiti tvrdnja jedne osobe, samoproglašene proročice Ellen White? Pogotovo, kako istinom prihvatiti i proglasiti tvrdnje osobe koja je naučavala najstrašnije bogohulnosti, osobe koja je propovijedala Antievanđelje?

Ja treba da stedim Slapa radi iskrenih vernika katolicke crkve, i da ne pokusavam da radim izvrtanja protv katolicke crkve, koje on sam cini protiv adventisticke?

Jesam li ja što izvrnuo, ili je Ellen White sama priznala da je nakon listopada 1844. vjerovala da je završilo vrijeme za obraćenje grešnika? Ovakvim gnjusnim podmetanjima nećeš naškoditi meni, ali ako možeš, ne nanosi štetu bar samom sebi.

Kazi ti njemu lepo da prestane da se ponasa kao sto se sotona ponasa(jer sotoni je cilj da zametne svadju medju vernima i da ih razjedini i udalji od Hrista).

Od Krista ljude odvraćaju i Kristu se izruguju oni koji naučavaju da je Krist prestao posredovati za grešnike. To je sotonino djelo.

Zato i rekoh da je Slap sramota za katolicku crkvu, jer ono cime se ovaj covek bavi, svaki ozbiljan vernik se toga gnusa..

Ti si samo tužitelj, hvala Bogu da nisi i sudac.

Natrag