To rekose i adventisti o Elen White(da ne veruju njoj nego Bogu i Bibliji) pa im niko ne veruje.
Bio ti neznalica ili mizerni manipulator, briga me, ali ovo gore što si napisao je notorna laž i smiješna manipulacija. Adventisti sedmog dana su deklarirali ono što vjeruju u svojih
28 vjerovanja, evo jednog od njih:
Vjerovanje broj 18:
Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i isticalo se u službi Elen G. White. Kao Gospodnji vjesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi objezbjeđuje utjehu, vodstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, također, naglašavaju da je Biblija mjerilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joel 2,28.29; Djela 2,14-21; Hebrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)
Ja samo pokazujem kako se sve moze namerno izokrenuti protiv katolicke crkve kao sto i Slap radi protiv adventisticke.
To je podmuklo od njega, i od mene, ali to ti je primer neistine.
Najbolji primjer
namjernog izvrtanja i
podmuklog pokušaja iznošenja neistine, upravo je ona tvoja gornja tvrdnja kako "
Adventisti ne vjeruju Ellen White". Adventisti sami u svom vjerovanju br. 18 deklariraju kako su "
spisi Ellen White neprekidni i autoritativni izvor istine", a ti drsko i podmuklo optužuješ mene da im ja to podmećem. Neznalico, ili podmukli iznositelju neistine, kani se mene i liječi se od "sindroma Jelena". I Jelena je, isto ovako kao ti, optuživala nedužne ljude. Ona je tvrdila da joj Bog pokazuje i prokazuje grijehe drugih, a tko tebi otkriva i tko je tvoj doušnik?
Pa ja i jesam neozbiljan (dobro si primetila), namerno to radim, jer ovde se ne moze ozbiljno diskutovati na moju zalost.
Naravno da namjerno sve ovo radiš, ali nisi ti neozbiljan nego podmukao. Ti si zapravo svojevrsni "Miroljubov klon". I Miroljub se predstavljao pravoslavcem ne bi li tako što više pravoslavaca "pretjerao" u "Jelenin tor".
Za sve ono sto Slap optuzuje adventiste mi mozemo optuziti i katolicku crkvu i uzvratiti istom merom.
Jelena je mogla i Boga optužiti, pa naravno da i vi adventisti možete optužiti koga god hoćete. Nije li Jelena Boga optužila da je Bog svojom rukom zaklonio neke brojke pa je Miller zbog toga pogriješio u računanju
. Evo, ti gore optuži mene da ja adventistima
podmećem da vjeruju ono što vjeruju . Vi adventiti sami deklarirate da vjerujete kako su "
spisi Ellen White neprekidni i autoritativni izvor istine", a mene optužuješ da vam podmećem kako vjerujete Jeleni i onome što ona piše
.
Adventisti imaju ''nepogresivu prorocicu'' katolici imaju ''nepogresivog Papu'' i tumacenje im je ''nepogresivo''. Razlika nije nikakva, a oboje su gresni ljudi..
Razlika je k'o Bog i šeširdžija. Katolička Crkva već dva stoljeća uči kako je Bog žrtvovao svoga Sina da otkupi i spasi svakog grešnika i čitavi svijet, a proročica Jelena je vjerovala i naučavala kako je 22.10.1844. "
završilo vrijeme spasenja za grešnike", kako je tada "
Isus prestao posredovati za grešnike" i kako je tada "
Bog odbacio pokvareni svijet". Ellen White i pioniri ASD nisu ovo samo naučavali, nego su na ovoj bogohulnosti i crkvu ASD utemeljili.
Jedino je Hristos nepogresiv i nema te crkve koja nema grehe, a to sto on veruje u ''stub i uporiste istine'' je skroz pogresno.
Sveti Pavao piše da je "
Crkva stup i uporište istine". Krasno, vjerovati u ono što piše sveti Pavao po tebi je pogrešno i to odbacuješ, pa zato i moraš naći novi i pravi izvor istine. Zato su i tebi i adventistima "
spisi Ellen White neprekidni i autoritativni izvor istine".
U otkrivenju kada se Hristos obraca crkvama on ih ''ukorava za grehe''(citaj), svaka crkva je gresna a Hristos je bezgresan, oni umesto da gledaju na Hrista(koji je bezgresan), oni hoce da ''prave sopstvenu crkvu bezgresnom'' a sve ostale ''sotonskim''.
A tko ovo hoće?
Tko oni? Kako to da ti ovdje ne prepozna upravo Jelenu? Upravo si savršeno Jelenu predočio. Upravo Jelena vas adventiste "razasla" po svijetu da propovjedate kako ste vi "
vjerni Ostatak", a svi ostali su
Babilon - Kurva i kurvine kćeri.
''Stub i uporiste istine'' kaze on, kao da istina dolazi ''sa zemlje'' a ne ''sa neba'' gde i Gospod prebiva.
Opet se izruguješ riječima svetog Pavla. Možeš, kad vi adventisti imate drugi izvor istine, imate "
spise Ellen White koji su neprekidni i autoritativni izvor istine". Mi nemamo, pa moramo vjerovati Pavlu, ostalim piscima Novog zavjeta i Crkvi.
Crkva je ''nebeska a ne zemaljska''.
U tome je sva nevolja, ''JER ONI NE BRANE HRISTA''(kao sto treba) ''VEC INSTITUCIJU''.
Bogohuliš isto kao i tvoja proročica. Crkva je
i nebeska i zemaljska. Nebeska je jer joj je Glava Krist, a zemaljska je jer su joj udovi ljudi, zemljani. Ti bi htio
raščerečiti Kristovu Crkvu. Ti bi Crkvu na silu rastrgao, htio bi joj razdvojiti udove, tijelo i Glavu. Koja bogohulnost.
Ja ni pravoslavnu crkvu ne smatram bezgresnom, vec gledam samo na Hrista i njega sledim..
A tko je tvrdio da je Crkva bezgrešna? Crkva je
i sveta i grešna, jednako kao što je "
i nebeska i zemaljska". Sveta je jer joj je Krist Glava, a grešna je po svojim udovima, grešnim ljudima. Nije Krist svojom žrtvom na križu ljude učinio bezgrešnima, nego je grešnom čovjeku otvorio put spasenja. I Krist postaje Glava Crkvi koju čine i grešni ljudi. Crkva je takva, takvu ju je Isus utemeljio i ne može biti drugačija. Ali i takvoj Crkvi, grešnoj po grešnosti ljudi koji su u Crkvi, Krist je zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati i da će biti s njom sve do svršetka svijeta.
Hristos je ''PUT ISTINA I ZIVOT'' i puta van njega nema, i ne moze istina biti u nekakvoj instituciji na zemlji , vec u njemu samom.
A od koga si čuo da je
Krist "put, istina i život"? Je li ti ovo možda strina ili kakva tetka rekla? Pa i ako ti je rekla strina ili tetka, kako možeš biti siguran da su ti strina ili tetka rekle istinu? Otkuda njima istina, tko je njima rekao?
Crkva je
jedini jamac da je Krist put, istina i život. U Crkvi je propovijedano da je Krist put, istina i život, zatim je u Crkvi to zapisano i Crkva je jedina koja to već dva tisućljeća vjeruje i naučava. Ako odbaciš Crkvu, ostao si bez jedinog svjedoka i jamca da je Krist put, istina i život. Da Crkva ovu istinu nije prenosila i za nju jamčila kroz dva tisućljeća, ti nikada ne bi ni saznao da je Krist put, istina i Život. Ja ne znam koliko ti vjeruješ svojoj strini i svojoj tetki, ali da ovu istinu o Kristu nije prenijela Crkva od apostola do mene danas, ja u ovo ne bih povjerovao taman da me deset tvojih strina i tetaka u to uvjerava. Kad odbaciš Crkvu i autoritet Crkve odbacio si jedinog jamca i jedinog prenositelja istine o Kristu. Kad odbaciš Crkvu i autoritet Crkve možeš slobodno i Sveto Pismo u vatru baciti. Ponovo je Crkva jedini jamac da je ono što piše u Svetom Pismu istina i da je od Boga nadahnuto. Dakle, kad odbaciš Crkvu i autoritet Crkve onda si kao pilot koji na 10 000 metara iskače iz aviona bez padobrana. Malo je vjerojatno da će ga strina i tetka dočekati na zemlji sa zračnim jastucima.
Dok izraz ''crkva'' u bibliji nije termin koji se koristi za katolicku, pravoslavnu(ili bilo koju drugu crkvu) , vec on oznacava ''skup ljudi - okupljenih oko Hrista''.
Što si ovim dokazao ili opovrgao? Nije li Isus
ostavio i zadužio apostole da okupljaju ljude i da ih vode? Nisu li apostoli, jednako kao njih Isus, ostavljali i zaduživali nove "pastire stada" da okupljaju ljude i vode ih?
To je prava crkva, kao sto rece: ''gde su dva ili tri sabrana u moje ime, onde sam ja medju njima'' to je crkva, a ne ovo sto mi imamo na zemlji: ''katolicka, pravoslavna ili adventisticka''.
Zašto dodaješ Svetom Pismu ono što u Svetom Pismu ne piše? Gdje ti piše, ''
gde su dva ili tri sabrana u moje ime, ... to je crkva"?
Bog ne gleda ko je ko, on je sa svima, jer ''njemu su crkva ljudi''.
Crkva su
Krist + ljudi. Nema Crkve bez Krista, a smiješno je misliti da su Crkva tri čovjeka, još je smješnije misliti da su Crkva dva čovjeka, a najsmješnije je misliti da Crkva može biti jedan čovjek. A apsurdno je misliti da Crkva može biti bez ljudi.
Pavle rece: ''Ne znate li da ste vi crkva Bozja i da Hristos zivi u vama''? . ''Ljudi su crkva a ne institucija''.
A tko je tvrdio da je "institucija" Kristova Crkva. Kako bi institucija mogla biti Crkva? Institucija je svojevrsni ustroj koji
osigurava i omogućava djelovanje Crkve i ispunjavanje misije Crkve. Instituciju nisu uspostavili ni apostoli niti njihovi nasljednici. Instituciju je uspostavio sam Krist, ostavljajući apostolima zadaću da
okupljaju Crkvu,
uređuju odnose u Crkvi,
propovjedaju u Crkvi i
uče u Crkvi.
Podelili su Hrista na delove i onda podelise i vernike, prave svadju na forumu, a svi smo mi jedna crkva.
Ko ovo ne uvidja on ostaje u tami i na forumu se bori protiv istine i Hrista.
U tami ostaju i protiv istine se bore oni koji propovijedaju
Antievanđelje. A Antievanđelje je bogohulna vijest da je Isus prestao posredovati za grešnike, da je završilo vrijeme milosti i spasenja za grešnike i da je Bog odbacio pokvareni svijet. U jednakoj tami ostaju i oni koji slijede i brane "
propovjednike Antievanđelja".
Zato sam i rekao, ako urodjenik na pustom ostrvu cita Bibliju, da li ce mu katolicka crkva protumaciti?
Ne! Nego ce mu protumaciti ''sam Isus Hristos'', jer ''ON JE ISTINA'' a ''NE CRKVA''.
Zato vama adventistima i ne treba Krist kao tumač. Niste na pustom otoku da vam može protumačiti samo Krist, pa vam kao "
jedini i nepogrešivi tumač biblijskih principa" služe
spisi Ellen White.
Crkva je samo ''TELO HRISTOVO'' i sluzi Hristu, to je ''SKUP LJUDI'', a to smo mi.
Kroz to ''telo''(crkvu) se ''prenosi istina'' kroz ''njegov narod'' i zato se kaze da je ''crkva stub i uporiste istine'', a taj stub su ''svi verni ljudi''.
A kako se to "
kroz tijelo (crkvu) prenosi istina"? Je li onda istina ono što Crkva prenosi čitava dva tisućljeća, ili je istina ono što Ellen White tvrdi da joj je Bog objavio 18 stoljeća nakon silaska Duha Svetoga? Ako su Crkva "svi vjerni ljudi", ako je takva Crkva "stup i uporište istine" i ako se kroz takvu Crkvu prenosi istina, kako se istinom može prihvatiti
tvrdnja jedne osobe, samoproglašene proročice Ellen White? Pogotovo, kako istinom prihvatiti i proglasiti tvrdnje osobe koja je naučavala najstrašnije bogohulnosti, osobe koja je propovijedala Antievanđelje?
Ja treba da stedim Slapa radi iskrenih vernika katolicke crkve, i da ne pokusavam da radim izvrtanja protv katolicke crkve, koje on sam cini protiv adventisticke?
Jesam li ja što izvrnuo, ili je Ellen White
sama priznala da je nakon listopada 1844. vjerovala da je završilo vrijeme za obraćenje grešnika? Ovakvim gnjusnim podmetanjima nećeš naškoditi meni, ali ako možeš, ne nanosi štetu bar samom sebi.
Kazi ti njemu lepo da prestane da se ponasa kao sto se sotona ponasa(jer sotoni je cilj da zametne svadju medju vernima i da ih razjedini i udalji od Hrista).
Od Krista ljude odvraćaju i Kristu se izruguju oni koji naučavaju da je Krist prestao posredovati za grešnike. To je sotonino djelo.
Zato i rekoh da je Slap sramota za katolicku crkvu, jer ono cime se ovaj covek bavi, svaki ozbiljan vernik se toga gnusa..
Ti si samo tužitelj, hvala Bogu da nisi i sudac.