Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja samo argumentirano pokazujem kako je nastao Adventizam sedmog dana i što su temelji te zajednice.

Ti ''pokazujes sta su temelji adventisticke zajednice'' a mogu i oni tebi pokazati ''sta su temelji papastva'' sta ste sve radili i sta je sve Papa cutke odobravao. Kazem ja lepo da ti sve ovde radis da bi se osvetio.
Neko ti je napao crkvu i ti sada uzvracas udarac.
Naravno, napad je uvek najbolja odbrana.

Točno, jedna od glavnih preokupacija adventista upravo je napadanje drugih, pogotovo katoličke Crkve.

To nije tacno! Otidji pa vidi da li im je preokupacija ''napadanje katolika'', sigurno umisljas kako oni grme sa propovedaonice da je ''papa vestac''. Oni se time ne bave, vec se bave drugim stvarima i govore o Hristu. Papa je poslednja stvar koju pomenu, ako ga uopste i pomenu i to govore na posebnim predavanjima, i onda uvek okupljenima naglase ''da ako ima katolika u publici ne budu uvredjeni zbog onoga sto se govori''. To je njihova teologija koja se ne moze menjati, ali postoji lep odnos prema ljudima svih vera..
A ti sta radis? , Ti se ni jednom nisi izvinuo za ono sto govoris kao sto se oni izvinu.. Tu se pokazuje razlika u duhu, vidi se da nisu oni paranoici , vec si to zapravo ti, ''paranoik koji non stop tupi jedno isto''.

Ovde na forumu svakako imas ''ostrascene ljude'' koji idu i napadaju, jer nemaju drugog posla,a to je slucaj sa svim denominacijama(ukljucujuci tu i katolike, pravoslavce , a ne samo adventiste), ili se brane ili su dosli ovde da napadaju druge, isto kao i ti...

Ako bi smo sada uzeli tebe i rekli da si ti ''pravi vernik i predstavnik katolicke crkve'', ''onda bi smo takodje mogli tvrditi da su svi katolici takvi''? To je ono sto ti pokusavas da uradis sa adventistima namerno.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postovanje prijatelju Slape,

pa zar ti jos uvijk ovdje napadas adventiste.
Daj molim te rerci nam kada ces se ti pokajati, priznati grijehe svoje i spokojno zatraziti oprostaj?

Tako ako ostanes do karaja samo farisej, koji usuduje druge a sebe i svoju Udrugu hvali, pako te nece mimoici. Pa eto ovo sam ti na vrijem napisao da se priberes pameti dok ne bude prekasno.

Mire ti je jako lepo i kulturno odgovovorio. Dokaze si po stotinu puta dobio. Izgovora neces imati.

Zelim ti sve najbolje

Sad sam se vratio na prethonu stranicu i procitao od SLAPa sledecu izjavu:

Godine 1883. objavljeno je djelo, od 334 stranice, pod naslovom "Crtice iz Pavlova života." U predgovoru, izdavaci su naglasili kako je djelo napisano "s posebnom pomoci Božjega Duha."...
Vrlo malo Adventista je svjesno ove cinjenice, stoga, oni naivno citaju njenu knjigu kao djelo koje joj je objavio Duh Sveti, zavedeni izjavom izdavaca u predgovoru knjige.

SLAPE, molim te daj nam dokaz da Adventisti citaju tu nkjenu knjigu kao djelo koje joj je OBJABVIO DUH SVETI? Gde si to procitao?

Unapred hvala

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dokaze si po stotinu puta dobio. Izgovora neces imati.

Koje dokaze? Možda je meni promaklo, citiraj ih ti još jednom. Nađi mi te dokaze da su nakon listopada 1844. Miller i okupljeni oko njega vjerovali da je završilo vrijeme obraćenja grešnika, a ne Ellen White i pioniri ASD.

Sad sam se vratio na prethonu stranicu i procitao od SLAPa sledecu izjavu:

Godine 1883. objavljeno je djelo, od 334 stranice, pod naslovom "Crtice iz Pavlova života." U predgovoru, izdavaci su naglasili kako je djelo napisano "s posebnom pomoci Božjega Duha."...
Vrlo malo Adventista je svjesno ove cinjenice, stoga, oni naivno citaju njenu knjigu kao djelo koje joj je objavio Duh Sveti, zavedeni izjavom izdavaca u predgovoru knjige.

SLAPE, molim te daj nam dokaz da Adventisti citaju tu nkjenu knjigu kao djelo koje joj je OBJABVIO DUH SVETI? Gde si to procitao?

Nisu li svi njeni spisi "duh proroštva"? Ne kaže li tako vaše adventističko vjerovanje broj 18? Ti Marko ili nisi adventist sedmog dana ili si licemjer.

Ti ''pokazujes sta su temelji adventisticke zajednice'' a mogu i oni tebi pokazati ''sta su temelji papastva'' sta ste sve radili i sta je sve Papa cutke odobravao. Kazem ja lepo da ti sve ovde radis da bi se osvetio.

Ja bih najrađe od tebe čuo "što su temelji papstva", ali neću te maltretirati jer znam da si alergičan na argumente.

Naravno, napad je uvek najbolja odbrana.

Istina je najbolja obrana. Naravno, "argumentirana istina".

To nije tacno! Otidji pa vidi da li im je preokupacija ''napadanje katolika'', sigurno umisljas kako oni grme sa propovedaonice da je ''papa vestac''.

Ne grme sa propovjedaonica, nego vi to potiho i u povjerenju priopćavate ljudima u ciljanim ili slučajnim susretima. To vam je i misija, to morate i činiti. Zar niste dužni naviještati troanđeoske vijesti?

Oni se time ne bave, vec se bave drugim stvarima i govore o Hristu.

Veliš, govore o Kristu. I? Je li im Krist Bog ili anđeo?

Papa je poslednja stvar koju pomenu, ako ga uopste i pomenu i to govore na posebnim predavanjima, i onda uvek okupljenima naglase ''da ako ima katolika u publici ne budu uvredjeni zbog onoga sto se govori''.

:roll::roll::roll: Kažeš nekome da je "Kurvin sin", i onda mu pripomeneš da se ne vrijeđa!? :roll::roll:
Što reći, pucaju i od bratoljublja, i od poštenja i od kulture.

To je njihova teologija koja se ne moze menjati, ali postoji lep odnos prema ljudima svih vera..

Znam, to je njihova teologija. A i kakvu bi drugačiju "teologiju" mogli imati oni kojima su proročica i ostali utemeljitelji naučavali da je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja za grešnike, da je tada Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet. Plodovi sa stabla "zatvarača vrata" i ne mogu biti drugačiji.

A ti sta radis? , Ti se ni jednom nisi izvinuo za ono sto govoris kao sto se oni izvinu..

"Ti se ni jednom nisi izvinuo za ono sto govoris kao sto se oni izvinu" Koja shizofrenost!? A nije samo shizofrenost, nego drskost i bezobrazluk. Mene prozivaš zbog neispričavanja za ono što sam pisao o adventistima. A što sam to ja pisao o adventistima zbog čega bih se trebao ispričati? Što je neistina i laž u onome što sam iznio o adventistima? Znam da ti zbog alergije ne možeš o tome govoriti, ali zamoli nekoga neka u tvoje ime iznese argumente za moje laži o adventistima.

A adventisti se ispričaju!? Kažu vam da ste "kurvin sin", jer su i to baštinili od bogohulnice, i onda vas upozore da se ne vrijeđate. Jesi li ti zaista pri sebi?

Tu se pokazuje razlika u duhu, vidi se da nisu oni paranoici , vec si to zapravo ti, ''paranoik koji non stop tupi jedno isto''.

Sanjaš li i ti "katoličke procesije"?

Ovde na forumu svakako imas ''ostrascene ljude'' koji idu i napadaju, jer nemaju drugog posla,a to je slucaj sa svim denominacijama(ukljucujuci tu i katolike, pravoslavce , a ne samo adventiste), ili se brane ili su dosli ovde da napadaju druge, isto kao i ti...

Ovdje nam može pomoći i matematika (statistika). Izračunaj sam kakav je odnos katolika i adventista na ovom forumu, i onda to usporedi sa brojnošću katolika i adventista na ovim prostorima. Ako si alergičan i na "matematičke argumente", samo kaži pa ću ja izračunati.

Ako bi smo sada uzeli tebe i rekli da si ti ''pravi vernik i predstavnik katolicke crkve'', ''onda bi smo takodje mogli tvrditi da su svi katolici takvi''? To je ono sto ti pokusavas da uradis sa adventistima namerno.

Ako bismo uzeli samo tebe, onda bismo mogli ustvrditi da će adventisti izumrijeti. Alergija, u obliku u kojem je ti imaš, naprosto "ubija".

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam 22 godine u Adventimu, i za to vreme sam čuo samo nekoliko predavanja u Beogradskim Adventističkim crkvama koje su usputno pomenule papstvo i Rimokatoličku crkvu, i to je bilo ili u slučajevima kada se održavala serija predavanja na temu biblijske knjige otkrivenja, ili neko slično koje je govorilo o Hristovom dolasku i događajima koji će se odigrati neposredno pre Hristovog dolaska.

Oni koji govore da Adventisti napadaju druge crkve - posebno Rimokatoličku, ne znaju ništa o Adventizmu i Adventistima, već samo izmišljaju, ili poznaju da to nije tako - ali namerno iznose neistine da bi opravdali tu osobinu koju pripisuju drugima.

Adventistička crkva je jedna od vodećih koja poziva na versku - međukonfesionalnu toleranciju.

Tako da su stvarnoslapove optužbe za navodno napadanje i vređanje drugih - prazna priča bez ikakvih osnova.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam 22 godine u Adventimu, i za to vreme sam čuo samo nekoliko predavanja u Beogradskim Adventističkim crkvama koje su usputno pomenule papstvo i Rimokatoličku crkvu, i to je bilo ili u slučajevima kada se održavala serija predavanja na temu biblijske knjige otkrivenja, ili neko slično koje je govorilo o Hristovom dolasku i događajima koji će se odigrati neposredno pre Hristovog dolaska.

I šta onda "usputno" kažu?

Oni koji govore da Adventisti napadaju druge crkve - posebno Rimokatoličku, ne znaju ništa o Adventizmu i Adventistima, već samo izmišljaju, ili poznaju da to nije tako - ali namerno iznose neistine da bi opravdali tu osobinu koju pripisuju drugima.

Amnezija. Amnezija je uvijek sekundarna i popratna dijagnoza kod "alergičara na argunente". Sjetite se, Laodikeja je sam obrazlagao kako je on, na "traženje nekog drugog", iznio adventističko učenje o Ivanovu Otkrivenju. I tada je, ponovo se sjetite, iznio kako oni uče da je Katolička Crkva Kurva. Ja to desetak puta ponavljam, a onda mi Laodikeja kaže da ja "ništa ne znam o Adventizmu i Adventistima". Evo, ovo vam je najzorniji primjer simptoma amnezije.

Adventistička crkva je jedna od vodećih koja poziva na versku - međukonfesionalnu toleranciju.

Ma je li? Kako to poziva?

Tako da su stvarnoslapove optužbe za navodno napadanje i vređanje drugih - prazna priča bez ikakvih osnova.

Od čovjeka alergičnog na argumente, pogotovo kad i amnezija uzme maha, ne može se ni očekivati ništa više od ove tvoje primjedbe.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ironično je Stvarnoslap govoriti o vređanju a ujedno vređati druge.

Čime vas vrijeđam? Tvrdnjom da naučavate kako je Katolička Crkva Kurva? Pa to si ti iznio kao adventističko učenje. Vrijeđam li vas tvrdnjom da su Ellen White i pioniri ASD nakon 22.10.1844. vjerovali i naučavali da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja za grešnike? Pa to je sama Ellen White napisala i priznala, hoćeš li još jednom citat. Vrijeđam li vas tvrdnjom da vam proročica širi paranoju, kada je ponovo sama napisala i ostavila svjedočanstvo da su nju i u snovima katolici proganjali, citirao sam i to. Vrijeđam li vas tvrdnjom da je Ellen White plagirala (otimala od drugih autora), kada su to morali priznati i sami adventisti?

Ili ne čuješ i ne vidiš sebe šta govoriš i pišeš u jednom te istom komentaru, ili to radiš namerno.

Sve izvrsno vidim i čujem. I nemam ni alergiju ni amneziju.

Odgovor sam dao i on je konačan:

Amnezija.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Eto ponovo kad sam od SLAPA trazio dokaze za izjavu koju je dao, nemA JE!

Pre vise meseci dokasalismo argumentima da Slape iznposi lazi protiv adventista.

DA LI JE ELEN WAJT U OPISU VIZIJE, SVAKU REC DOBILA OD BOGA?

Odgovor: Nije!
Evo sta ona izjavljuje:

“ Prilikom opisa svojih vizija, ja takodje zavisim od Duha Gospodnjega i opisujem onako kako mi je pokazano. Pa ipak, U OPISU ONOGA STO SAM VIDELA, RECI SU MOJE LICNO, IZUZEV, AKO MI IH JE DIREKTNO ANDJEO REKAO I JA TAKVE IZJAVE UVEK STAVLJAM POD ZNAK NAVODA.” 1.SM p. 37.

Posle ove izjave, procitajte ponovo izjavu Slapovu, koji je izjavio:“Zar se Jelena sama ne hvali da je svaku napisanu rijec dobila direktno od Boga?”

Sada sami zakljucite da li Slape ovde na forumu iznosi istinu ili lazi.

Evo kako Elena Vajt objasnjava kako su Biblijski proroci primali i opisivali svoje vizije:

“Biblija otkriva Boga kao svoga Autora; pa ipak, ona je pisana ljudskim rukama, razlicitim stilom, koji predstavljau karakter pojedinih pisaca. Otkrivene istine date su Bozjim otkrivenjem (2. Timotiju 3,16); pa ipak, one su iznete ljudkim recnikom.

Beskonacni Bog svojim Duhom osvetljava razum i srce svojih sluga. On im daje snove i vidjenja, simbole i figure, i oni kojima je istina na taj nacin otkrivena, MORAJIU SAMI DA IH UGRADE U LJUDSKI JEZIK.

Deset zapovesti izgovorio je licno Bog, i On ih je svojom rukom napisao. One su Bozansko, a ne ljudsko delo. Medjutim, Biblija, koja otkriva istinu koju je Bog dao, IZRAZENA LJUDKIM JEZIKOM, predstavlja jedinstvo Bozanskoga sa ljudskim. Takvo isto jedinstvo postoji u Hristu, On je bio Bozji Sin i Sin vcoveciji. To je istina i sa Biblijom, slicno kao sto je i sa Hristom, da “Rec postade telo i useli se u nas puno blagodati.” (Jovan 1,14)

Pisana u raslicitim vremenima, od ljudi koji su bili razlicitog polazaja i zanimanja, umnih i duhovnih darova, Knjige Biblije prerdstavljau veliki kotrast u STILU kao i razlike u prirodi i objasnjenjima. Razlicite forme izrazavanja upotrebljavile su razliciti pisci, obicno ISTA ISTINA jasnije je predstavljena jednom od drugog pisca.

Kao sto razliciti pisci predstavljau predmete na razlicite nacine, povrsnom i nemarnom citaocu koji ima sopstvene predrasude moze da isgleda da tu postoje razlike i suprotnosti, a gde razuman i ozbiljan istrazivac istine , unutrasnjeg prosvetljenja, vidi razum i harmoniju. (Eto u tome se SLAPE razlikoje od nas)

Kao sto je predstavljena preko razlicitih osoba, istina je izneta u svojim razlicitim aspektima. Jedan pisac je vise inpresioniran sa jednim delom predmeta; on se osvrne na onu tacku istine koja se uklapa u njegovo iskustvo i moc njegovog shvatnja i primanja otkrivene istine; dok drugi u istoj pokazanoj istini vidi i naglasava drugi deo i svaki od njih pod uticajem Svetoga Duha iznosi onaj aspekt istine koji je najvise uticao na njegov um. Dakle, razliciti su aspekti u svakom od njih, a ipak su u savrsenoj harmoniji. I tako istina predstvaljena je u savrsenoj formi, prilagodjena ljudskim potrebama u svim prilikama zivotnog iskustva.

Bog je svoju istinu saopstio “zemljanim sudovima”, pa ipak, ona je sa Neba.
Svedocanstva su izneda NESAVRSENIM IZRAZIMA LJUDSKOG JEZIKA, pa ipak, to je svedocanstvo od Boga, a verna i poslusna Bozja deca, uz pomoc Njegove sile,u njima vide ‘Bozju blagodat punu istine’.” 1. MS. P. 25-26.

Slape, verujes li ti da Duh Sveti utice na ljude i da im pomaze da bolje razumeju istinu?

Verujes li ti onome sto je Hristos izjavio: "I Utesitelj Duh Sveti, koga ce Otac poslati u moje ime,ON CE VAS NAUCITI SVEMU I napomenuce VAM SVE STO VAM REKOH.(Jovan 14,26.
"A kada dodjr On, Duh istine, uputivce vas na svaku istinu." (Jovan 16,13)
SLAPE, verujes li ti Da Duh Sveti savetoje, upucuje i pomaze vernim Bozijim svedocima?

SLAPE, Verujes li ti da Duh Sveti daje darove vernicima Crkve?

Apostol Pavle izjavljuje: "A za duhovne darove necu vam zatajiti. Darovi su razliciti, ali je Duh jedan... Jer jednome se daje Duhom rijeci premudrosti...A ovo sve cini jedan i taj isti Duh, razdjeljujuci po svojoj vlasti svakome kako hoce." (1. Korincanima 12,1-11)

"A On je dao jedne apostole, a druge proroke,a jedne evandjerliste i jedne pastire i ucitelje." (Efescima 4,11)

Slape, verujes li ti u to?

Svako dobro koje neko ucini ucinio je to pod uticajem Svetog Duha.

Cekamo na Splapov odgovor.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, sve sto si napisao su samo tvoje zelje,nasve je toodgovoreno i obelodanjeno kao neistina.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto ponovo kad sam od SLAPA trazio dokaze za izjavu koju je dao, nemA JE!

Pre vise meseci dokasalismo argumentima da Slape iznposi lazi protiv adventista.

DA LI JE ELEN WAJT U OPISU VIZIJE, SVAKU REC DOBILA OD BOGA?

Odgovor: Nije!
Evo sta ona izjavljuje:

“ Prilikom opisa svojih vizija, ja takodje zavisim od Duha Gospodnjega i opisujem onako kako mi je pokazano. Pa ipak, U OPISU ONOGA STO SAM VIDELA, RECI SU MOJE LICNO, IZUZEV, AKO MI IH JE DIREKTNO ANDJEO REKAO I JA TAKVE IZJAVE UVEK STAVLJAM POD ZNAK NAVODA.” 1.SM p. 37.

Posle ove izjave, procitajte ponovo izjavu Slapovu, koji je izjavio:“Zar se Jelena sama ne hvali da je svaku napisanu rijec dobila direktno od Boga?”

Sada sami zakljucite da li Slape ovde na forumu iznosi istinu ili lazi.

Svašta je Jelena pisala. Toliko je "svašta" pisala da je nerjetko sama sebe opovrgavala. Ne bi bio problem da je ona priznala da opovrgava svoje, nego je ona Bogu podmetnula da Bog opovrgava sam sebe. Ako nekoga interesira iznosim li ja ovdje istinu ili laž, ja sam voljan priložiti dokaze za ovu svoju tvrdnju.

Evo kako Elena Vajt objasnjava kako su Biblijski proroci primali i opisivali svoje vizije:

“Biblija otkriva Boga kao svoga Autora; pa ipak, ona je pisana ljudskim rukama, razlicitim stilom, koji predstavljau karakter pojedinih pisaca. Otkrivene istine date su Bozjim otkrivenjem (2. Timotiju 3,16); pa ipak, one su iznete ljudkim recnikom.

Beskonacni Bog svojim Duhom osvetljava razum i srce svojih sluga. On im daje snove i vidjenja, simbole i figure, i oni kojima je istina na taj nacin otkrivena, MORAJIU SAMI DA IH UGRADE U LJUDSKI JEZIK.

OK, samo kako ovdje, među svetopisamske pisce, utrpati Jelenu? Novozavjetni pisci nam otkrivaju da je Bog žrtvovao svoga Sina za sve grešnike, i tu potpuno razumijemo kako im je "Bog svojim Duhom osvijetlio razum i srce". Ali, tko je "osvijetlio razum i srce" onima koji su vjerovali i naučavali da je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, da je tada Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet? Čije sluge su bili ovi koji su propovjedali ovo Antievanđelje? Kako ćeš Jelenu utrpati među evanđeliste, kad je ona vjerovala, propovjedala i naučavala Antievanđelje.

Pisana u raslicitim vremenima, od ljudi koji su bili razlicitog polazaja i zanimanja, umnih i duhovnih darova, Knjige Biblije prerdstavljau veliki kotrast u STILU kao i razlike u prirodi i objasnjenjima. Razlicite forme izrazavanja upotrebljavile su razliciti pisci, obicno ISTA ISTINA jasnije je predstavljena jednom od drugog pisca.

Opet OK, ali naučavanje da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika nije "ISTINA NA DRUGI NAČIN", nego "LAŽ", i to sotonska laž. Slažeš li se?

Kao sto razliciti pisci predstavljau predmete na razlicite nacine, povrsnom i nemarnom citaocu koji ima sopstvene predrasude moze da isgleda da tu postoje razlike i suprotnosti, a gde razuman i ozbiljan istrazivac istine , unutrasnjeg prosvetljenja, vidi razum i harmoniju. (Eto u tome se SLAPE razlikoje od nas)

A tako znači. Ti nisi "površan i nemaran čitatelj", ti "nemaš predrasude", ti si "ozbiljan istraživač istine" i ti "imaš unutarnje prosvjetljenje", pa si ti, za razliku od mene, ipak prepoznao Božju istinu u onome da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, da je tada završilo vrijeme obraćenja i spasenja za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet. Vidi što ti je "unutarnje adventističko prosvjetljenje". Vidiš što nitko drugi ne vidi.

Kao sto je predstavljena preko razlicitih osoba, istina je izneta u svojim razlicitim aspektima. Jedan pisac je vise inpresioniran sa jednim delom predmeta; on se osvrne na onu tacku istine koja se uklapa u njegovo iskustvo i moc njegovog shvatnja i primanja otkrivene istine; dok drugi u istoj pokazanoj istini vidi i naglasava drugi deo i svaki od njih pod uticajem Svetoga Duha iznosi onaj aspekt istine koji je najvise uticao na njegov um. Dakle, razliciti su aspekti u svakom od njih, a ipak su u savrsenoj harmoniji. I tako istina predstvaljena je u savrsenoj formi, prilagodjena ljudskim potrebama u svim prilikama zivotnog iskustva.

OK, OK. Znači Evanđelje i ono Jelenino da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, da je tada završilo vrijeme obraćenja i spasenja za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet, su u savršenoj harmoniji. Da, što ti je "unutarnje prosvjetljenje". Ja jadnik, neprosvjetljen, ne bih ovo nikada uočio.

Bog je svoju istinu saopstio “zemljanim sudovima”, pa ipak, ona je sa Neba.
Svedocanstva su izneda NESAVRSENIM IZRAZIMA LJUDSKOG JEZIKA, pa ipak, to je svedocanstvo od Boga, a verna i poslusna Bozja deca, uz pomoc Njegove sile,u njima vide ‘Bozju blagodat punu istine’.” 1. MS. P. 25-26.

Ma, sad mi je sve jasno. Još kad bi dobio "unutarnje prosvjetljenje".

Slape, verujes li ti da Duh Sveti utice na ljude i da im pomaze da bolje razumeju istinu?

Ja nisam "iznutra prosvijetljen" pa se nemoj rugati ako pogriješim, ali ja vjerujem da Duh Sveti pomaže ljudima da bolje razumiju istinu.

Verujes li ti onome sto je Hristos izjavio: "I Utesitelj Duh Sveti, koga ce Otac poslati u moje ime,ON CE VAS NAUCITI SVEMU I napomenuce VAM SVE STO VAM REKOH.(Jovan 14,26.
"A kada dodjr On, Duh istine, uputivce vas na svaku istinu." (Jovan 16,13)
SLAPE, verujes li ti Da Duh Sveti savetoje, upucuje i pomaze vernim Bozijim svedocima?

Marko, sve ja ovo vjerujem. Opet nemoj zamjeriti, vjerojatno je to zbog mog "neprosvjetljenja", ali meni je nekako sumnjiv duh koji ih je poučio i uputio da naučavaju kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, kako je tada završilo vrijeme obraćenja i spasenja za grešnike i kako je tada Bog odbacio pokvareni svijet.

Natrag