Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Za tebe su besmislice, za ozbiljnog proučavaoca biblije i proročanstava ne.

Ozbiljni proučavaoče Biblije, molim Vas nabrojite točno tih deset europskih naroda i država.

P.S. Jehovinim se svjedocima nazivaju od 1931. godine članovi sljedbe koja je do tada bila poznata pod imenom »Ozbiljnih istraživača Biblije«. Od 1953. godine denominacija se označuje i kao »Društvo novog svijeta«. Ovu sljedbu je utemeljio trgovac Charles Taze Russel, rođen 1852. u Pittsburgu. Njezina je duhovna domovina američki adventizam 19. stoljeća.
HTML:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jehovini_svjedoci

Napomena: Nijedna sličnost nije slučajna.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ozbiljni proučavaoče Biblije, molim Vas nabrojite točno tih deset europskih naroda i država.

P.S. Jehovinim se svjedocima nazivaju od 1931. godine članovi sljedbe koja je do tada bila poznata pod imenom »Ozbiljnih istraživača Biblije«. Od 1953. godine denominacija se označuje i kao »Društvo novog svijeta«. Ovu sljedbu je utemeljio trgovac Charles Taze Russel, rođen 1852. u Pittsburgu. Njezina je duhovna domovina američki adventizam 19. stoljeća.
HTML:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jehovini_svjedoci

Napomena: Nijedna sličnost nije slučajna.

Sta hoces reci, da se Adventisti trebaju zvati ''ozbiljni istrazivaci Biblije''?
Ti nemas pojma sa pojmom stvarno!
Evo kako izvrces naocigled svima! C.T.Russell osniva grupu ''ozbiljnih istrazivaca biblije'', on je pod uticajem adventizma formirao svoju posebnu zajednicu. Dok se adventisti nikad nisu tako nazivali niti imaju ikakve veze sa C.T.Russell-om. Ali ti si ipak Laodikeju nazvao ''ozbiljni istrazivac biblije''.
Covece imas li ti imalo postenja???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali ti si ipak Laodikeju nazvao ''ozbiljni istrazivac biblije''.

:roll::roll::roll::roll::roll: Nisam ga ja nazvao, on je sam sebe tako nazvao. :mig:

Sta hoces reci, da se Adventisti trebaju zvati ''ozbiljni istrazivaci Biblije''?

Tako se zovu vaša "duhovna pastorčad", Jehovini svjedoci. Pored svih nebuloza koje su vam iznjedrili i koje vam baštine pioniri ASD, i da im preotmete ime "ozbiljni istraživači Biblije", to bi bila sitnica. Što se mene tiče, preotmite im i ime, briga mene.

Ti nemas pojma sa pojmom stvarno!

"Štaćeš", nemam. Nisam "ozbiljni istraživač Biblije".

Evo kako izvrces naocigled svima! C.T.Russell osniva grupu ''ozbiljnih istrazivaca biblije'',

:roll::roll::roll::roll: I, mire? Što sam ja izvrnuo? Što sam ja drugačije tvrdio?:mig:

on je pod uticajem adventizma formirao svoju posebnu zajednicu. Dok se adventisti nikad nisu tako nazivali niti imaju ikakve veze sa C.T.Russell-om.

:roll::roll::roll: Nemaju adventisti veze s Russell-om!? Zato on ima veze s vama. Kao što si sam naveo, "pod uticajem adventizma formirao je svoju posebnu zajednicu".

Ali ti si ipak Laodikeju nazvao ''ozbiljni istrazivac biblije''.

Nisam, "majkemi". Tako se sam nazvao.

Covece imas li ti imalo postenja???

Čovječe, imaš li ti imalo očiju???

P.S. Jesi li i ti "ozbiljni istraživači Biblije", kao što Laodikeja naznači sebe?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
:roll::roll::roll::roll::roll: Nisam ga ja nazvao, on je sam sebe tako nazvao. :mig:

Ovo je veoma podmuklo.

P.S. Jesi li i ti "ozbiljni istraživači Biblije", kao što Laodikeja naznači sebe?

Svi su ovde ''ozbiljni'' samo si ti ''neozbiljan'', eto vidimo po gornjem.
A da bibliju ''nisi ozbiljno proucavao'', to svi vidimo, ne treba da nam se hvalis.
Imas ti ''papinu rec'' koja je ''iznad reci Bozje Biblije''.
Sta ces nisi ti kriv sto vam Papa rece da ''je njegova poslednja''!
Ti moras da ga slusas.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je veoma podmuklo.

Naravno da je podmuklo. Nasrneš na mene i optužiš me za nešto što nema veze sa mnom. OK, to ste vi adventisti. Ipak, ova tvoja optužba je sitnica prema onome da su vama adventistima svi drugi "kurvini sinovi".

Svi su ovde ''ozbiljni'' samo si ti ''neozbiljan'', eto vidimo po gornjem.

Zar ti nešto vidiš? Kako onda ne vidiš što sam pišeš?

A da bibliju ''nisi ozbiljno proucavao'', to svi vidimo, ne treba da nam se hvalis.

Kad nisam "ozbiljni istraživač Biblije" kao Laodikeja. A jesi li i ti "ozbiljni istraživač Biblije"?

Imas ti ''papinu rec'' koja je ''iznad reci Bozje Biblije''.
Sta ces nisi ti kriv sto vam Papa rece da ''je njegova poslednja''!
Ti moras da ga slusas.

Ja imam vjeru Crkve staru dvije tisuće godina. Još iz apostolskih dana.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno da je podmuklo. Nasrneš na mene i optužiš me za nešto što nema veze sa mnom. OK, to ste vi adventisti. Ipak, ova tvoja optužba je sitnica prema onome da su vama adventistima svi drugi "kurvini sinovi".

Strasno. Ja nasrnuo?
Nasrnuo si ti na Laodikeju i adventiste zbog Pape, omileo ti je papa, pa skrguces zubima i izivljavas se nad adventisima, a posto je ona za tebe vestica spalio bi je ti i na lomaci da mozes.

Zar ti nešto vidiš? Kako onda ne vidiš što sam pišeš?

Ja pisem normalne stvari, dok ti pises uglavnom besmislice i lazi.
Ja sam covek realan, dok si ti pristrasan u svakoj reci..

Ja imam vjeru Crkve staru dvije tisuće godina. Još iz apostolskih dana.

Jeste i nekog ko sedi u toj crkvi tvrdeci za sebe da je ''namesnik Bozji'' i da je ''njegova rec poslednja''(nasuprot svemu onome sto su ucili apostoli, za sta su i zivot polozili, da se evandjelje siri)!
Izdali su Boga i apostole, pa kako ne bi i Bozju rec sakrili od naroda, jer sve ono sto su apostoli ucili, vekovima je bilo sakriveno od naroda. Jer to ''evandjelje Hristovo''? Sakriti od ljudi spasenje u Hristu?
''Uciti ih da se bicuju, DA BI SPASENJE ZARADILI?'' , ''DA BI SPASENJE KUPILI NOVCIMA''?
Jeste to ucilli???
Ovo je vise nego bogohulno, a ne ovo sto su adventisti radili pokusavajuci da razumeju Bibliju, pa su mozda i gresili.
Taj vas na tronu, sakrio je od ljudi Bibliju, jer se on samoproglasio za ''istinu''(nasuprot Hristu koji je istina), i kad on progovori ''to je rec Hristova'' a svi ostali moraju da slusaju'' i da se poklone, jer to je rec crkve, ''I Papin glas je glas Bozji'' a on je ''nepogresiv glas''.
Ovo je Bogohulno, jer niko ''nije istina sem Isusa Hrista''.
NIJE NEPOGRESIVA REC APOSTOLA U BIBLIJI PO VAMA, VEC PAPA TREBA DA NAM PROTUMACI STA SU ONI HTELI RECI.

EGW to nije tvrdila, ali ovaj vas to tvrdi(i suproti se Hristu vekovima), a ti ''ne smes ni citati bibliju'' jer neces razumeti bez Pape. Zao mi te je!

Ocrnices svakog ko napadne vas ''ljudski autoritet'' Papu.
Zato to i radis, jer napala ga je EGW (i ona ti je trn u oku, a ti vise volis Papu nego Isusa Hrista).
Ocrniti EGW po svaku cenu da bi opravdao svoj ''ljudski autoritet'' Papu, to je jedini cilj.
Bibliju bi ti spalio, jer ti ne odgovara sta tamo pise.

Srecno ti bilo u uzaludnom pokusaju. Jer radeci ovo ides i sebi nasuprot.
Ti nemas ''rec Bozju'', vec ''rec ljudsku''(i zato ces propasti).
Optuzujes adventiste da ni ''oni nemaju Rec Bozju''(ali ipak su oni u boljem polozaju od tebe).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Strasno. Ja nasrnuo?

Upravo tako. Laodikeja se sam predstavio kao "ozbiljni istraživač Biblije", a ti nasrnuo na mene zašto ga tako oslovljavam. Znam, ti to ne vidiš.

Nasrnuo si ti na Laodikeju i adventiste zbog Pape, omileo ti je papa, pa skrguces zubima i izivljavas se nad adventisima, a posto je ona za tebe vestica spalio bi je ti i na lomaci da mozes.

Ja sam samo pokazao kakve je bogohulnosti naučavala Ellen White, a ti u nemogućnosti da to opovrgneš nasrćeš na mene bezočnim lažima i optužbama.

Ja pisem normalne stvari, dok ti pises uglavnom besmislice i lazi.
Ja sam covek realan, dok si ti pristrasan u svakoj reci..

Argumentima se dokazuje realnost, vjerodostojnost i nepristranost, a ne hvalisanjem. Koliko vidim, ti si ostao bez argumenata za obranu naučavanja Ellen White, pa bi promjenio temu i diskutirao o meni. I to iznošenjem bezočnih laži i optužbi.

Jeste i nekog ko sedi u toj crkvi tvrdeci za sebe da je ''namesnik Bozji''

Svi su po apostolskom naslijeđu namjesnici Božji. Nisu valjda namjesnici Božji oni koje su američki farmeri u 19. stoljeću ustoličavali.

i da je ''njegova rec poslednja''(nasuprot svemu onome sto su ucili apostoli, za sta su i zivot polozili, da se evandjelje siri)!

Ellen White i pioniri ASD su ti iznjedrili Antievanđelje. Bog je u Radosnoj vijesti (Evanđelju) poručio da je Sina svoga žrtvovao za spasenje svakog grešnika, a baš ovi tvoji (pioniri ASD) navijestiše svijetu kako je 22.10.1844. završilo vrijeme milosti i obraćenja za grešnike, kako je tada Isus prestao posredovati za grešnike i kako je Bog odbacio pokvareni svijet.

Izdali su Boga i apostole, pa kako ne bi i Bozju rec sakrili od naroda, jer sve ono sto su apostoli ucili, vekovima je bilo sakriveno od naroda. Jer to ''evandjelje Hristovo''? Sakriti od ljudi spasenje u Hristu?
''Uciti ih da se bicuju, DA BI SPASENJE ZARADILI?'' , ''DA BI SPASENJE KUPILI NOVCIMA''?
Jeste to ucilli???

Kako skriveno od naroda, kad je narod kroz sva stoljeća vjerovao da je svaki grešnik otkupljen i spašen Kristovom žrtvom. Nego dođoše tvoji farmeri i donesoše vijest da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme spasenja za grešnike.

Ovo je vise nego bogohulno, a ne ovo sto su adventisti radili pokusavajuci da razumeju Bibliju, pa su mozda i gresili.

Nitko nikada u povijesti ljudskog roda nije naučavao tako nešto bogohulno kao što su naučavali Ellen White i pioniri ASD.

Taj vas na tronu, sakrio je od ljudi Bibliju, jer se on samoproglasio za ''istinu''(nasuprot Hristu koji je istina), i kad on progovori ''to je rec Hristova'' a svi ostali moraju da slusaju'' i da se poklone, jer to je rec crkve, ''I Papin glas je glas Bozji'' a on je ''nepogresiv glas''.

Laprdaš kao i obično, to ti je u krvi. Kako vi dođoste do Biblije, kad je sakrivena? Jesu li vam je Albigenzi predali?

Ovo je Bogohulno, jer niko ''nije istina sem Isusa Hrista''.
NIJE NEPOGRESIVA NI REC APOSTOLA U BIBLIJI PO VAMA, VEC PAPA TREBA DA NAM PROTUMACI STA SU ONI HTELI RECI.

Crkva tumači Božju riječ, neće valjda farmeri. Jesi li vidio kakve bogohulnosti iznjedre kad je farmeri uzmu u svoje ruke i kad je tumače.

EGW to nije tvrdila, ali ovaj vas to tvrdi(i suproti se Hristu vekovima), a ti ''ne smes citati bibliju'' jer neces razumeti bez Pape. Zao mi te je!

Zato mi vjerujemo da je Isus svojom žrtvom spasio svakog grešnika, baš kao što su vjerovali apostoli, a tvoji vjerovaše i naučavaše da od 22.10.1844. Isusova žrtva ništa više ne vrijedi grešnicima. Tko onda proturiječi Isusu i apostolima?

Ocrnices svakog ko napadne vas ''ljudski autoritet'' Papu.
Zato to i radis, jer napala ga je bas zato EGW (i ona ti je trn u oku, a ti vise volis Papu nego Isusa Hrista).

Napala je Jelena i Boga, kako neće papu. I nije samo napala Boga, nego ga je uvukla u sve svoje prljave rabote i pripisala mu svoje bogohulnosti.

Ocrniti EGW po svaku cenu da bi opravdao svoj ''ljudski autoritet'' Papu, to je jedini cilj.
Bibliju bi i ti spalio, jer ti ne odgovara sta tamo pise.

Ne treba Jelenu ocrnjivati, dovoljno ju je samo citirati. Nitko nju ne može ocrniti koliko je ona samu sebe ocrnila u svojim vlastitim spisima.

Srecno ti bilo u uzaludnom pokusaju. Jer radeci ovo ides i sebi nasuprot.
Ti nemas ''rec Bozju'', vec ''rec ljudsku''(i zato ces propasti).
Optuzujes adventiste da ni ''oni nemaju Rec Bozju''(ali ipak su oni u boljem polozaju od tebe).

Nemam ja što vi imate, priznajem. Nema zapravo nitko što vi imate. Tko još može imati proročicu Jelenu?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
srecno.
Ljudi mogu videti da ti nemas ni jedan jedini odgovor na ono sto su radile tvoje pape i crkva, sakrivajuci istinu i evandjelje od naroda.
To sto su radili je bogohulno.
Sreca tvoja sto ja nemam vremena da visim na forumu i odgovaram, inace bi pokazao sta je tvoja crkva radila.
Zato sto ne mozes drugacije, branis se napadom na adventiste, jer jedino oni osdadose verni izvornom protestantizmu.
Napad je uvek najbolja odbrana, zar ne?
Zato su i naoravili kontrareformaciju, a ti si u prvim redovima.
Kad budes isao na poklonjenje Papi pozdravi ga od mene, jer ga smstram dobrim ali prevarenim covekom..

Natrag