Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"Sotona je pokušavao sve moguće da ih zadrži tamo gdje su bili dok zapečaćenje ne prođe, dok zaštitničko pokrivalo
ne pokrije Božji narod, a oni za vrijeme sedam posljednjih zala ostanu bez zaklona od strašne Božje srdžbe. Bog je počeo svoj narod prekrivati ovim pokrivalom i ono će uskoro pokriti sve koji će imati zaklon u dan pogibli. Bog će silno djelovati u prilog svojem narodu, a i Sotoni će biti dopušteno da djeluje.
Vidjela sam kako bi se čudesni znakovi i čuda i lažne reformacije, mogli pojačati i proširiti. Reformacije, kako mi je pokazano, nisu bile reformacije od pogreške do istine, nego od lošeg prema gorem, one koje su prividno pokazivale promjenu srca a bile su samo zaodjenute religioznom vanjštinom, koja je prikrila bezakonje opakih srca. Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo."
(Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

Vidiš li ovo zeleno što sam boldao? Što misliš zašto su Jelena i James White izbacili ove retke iz svih kasnijih izdanja "Ranih spisa"???

Ti toliko fantaziras da to nije normalno :)
Ovo sto ovde pise je sasvim jasno i nikakav problem ne predstavlja, cak i da postoje te reci koje si boldovao.
Sta vise sve je mnogo jasnije kada ubacis ove reci i jasno se vidi da je ona tu jedino mislila na ''one koji su odbacili adventnu poruku'' a ne na ''sve gresnike''.
Pored toga ona tu nije ni mogla govoriti o ''odbacivanju citavog sveta'' , jel je 1849. dobila otkrivenje od Boga da ''zatvaranje vrata i prelazak Hristov u svetinju nad svetinjama'' ne znaci i ''kraj Hristovog posredovanja za gresnike''.
Nameces svoje interpretacije i postavljas gluposti po obicaju.

Možda ti "koprenu s očiju" skine ono što će Jelena napisati sedam mjeseci kasnije, u ožujku 1850. godine ponovo u časopisu "Present Truth", pogledajmo:

"Uzbuđenja i lažne reformacije danas nas ne mogu pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth ožujak 1850.)

Tek ovde nije mogla tvrditi da je ''Bog odbacio sve gresnike'', jer je ovo pisano 1850. kada je ona razumela da ''zatvaranje vrata ne znaci i kraj Hristovog posredovanja za gresnike''. Dakle tvrdis da je ona izjavila nesto sto nikako nije mogla izjaviti, jer bi se to suprotilo njenim ranijim recima.

Dakle ona ovde govori o ''onima koji su odbacili vest adventne poruke'' i da su vrata za njih zatvorena.
A za one koji nisu culi za njih jos uvek ima nade ako se pokaju.
Ona je to sama tako objasnila.
Pogledaj sto sam boldao, ovo se odnosi na ''one kojima su mileriti propovedali po razlicitim denominacijama'', za njih vise nema nada i ''njima su zatvorena vrata'' oni ce ''ICI SA SVOJIM OVCAMA I TRAZITI GOSPODA'' ali ga ''nece naci''.
Ona ni jednom recju ovde nije tvrdila da ''gresnik koji se kaje ne moze biti spasen''.
Opet je u pitanju tvoja namerna lazna interpretacija.

Vidi kako proročica još 1850. uči da je "gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata". "Bog se povukao" i "zatvorio vrata 1844." za sve koji ne prihvaćaju Jelenina snoviđenja i stranjanja.

LAZES SLAPE!
Zatvorio je Bog vrata
''za one koji su odbacili vest adventne poruke'' a ne za ''one koji nisu culi, pa shodno tome nisu mogli ni odbaciti tu poruku''. Ona ne govori ovde da je ''vreme za spasenje svih gresnika proslo''.

I ovo su Jelena i James White izbacili iz svih kasnijih izdanja "Ranih spisa". Što misliš zašto? Možeš li bar malo proviriti iza koprene? Možda ti pomogne podsjećanje na ono što su joj pisali "pajdaši po bogohulnosti", James White i Joseph Bates, o istom pitanju i u isto vrijeme, pa pogledajmo:

Totalno je nebitno sta je James White pisao, a to sto ti postavljas je ''ranijeg datuma'' pre 1849. , dakle pre tog vremena su mileriti verovali da je ''Hristovo posredovanje za gresnike zavrseno i da oni vise nemaju nade'', EGW nakon toga dobija objavu od Boga da je ovo njihovo razumevanje bilo pogresno.
Dakle ona ispravlja njihova pogresna gledista.
Mi dakle ovde ispitujemo EGW, a ne milerite, mi proveravamo nadahnutost Bozjeg proroka, a James White nije prorok.

"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

Joseph Bates je nebitan.
Pisano pre 1849. dakle nebitno.

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

Joseph Bates je nebitan, ali da odgovorim:
Pod terminom ''odbacena crkva i pokvareni svet'' ne misli se na ''sav svet'', vec ''one koji su odbacili adventnu poruku koja se propovedala po razlicitim crkvama i denominacijama''.
Posto ti tvrdis da znas ova pisanija, i da si sve iscitao(sto ja tvrdim da nisi) daj kontekst i pokazi da se ovde misli na ''sav svet''! To ne mozes uciniti, jer si ovo pokupio sa ko zna kojeg sajta, a jos manje mozes dokazati ono sto tvrdis.

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844.
(James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

James White je nebitan. Odgovor:
Pisano 1847. tada su jos mileriti verovali da je ''zatvaranje vrata znacilo kraj mislosti za gresnike''.
1849. EGW dobija objavu da ''zatvaranje vrata ne znaci kraj milosti za sve gresnike''.
Dakle ti vesto manipulises izjavama, bombardujuci nas sa svim odjednom, a neiskusan moze neobracajuci paznju na datume i autora, poverovati kako si ti u pravu. Vesto manipulises, gradeci sliku kakvu bi ti zeleo da drugi vide.
Veoma podlo.

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

James White je nebitan.
Sta nas briga sta je tvrdio James White?
Mozda je on stvarno i nastavio verovanje da je ''zatvaranje vrata znacilo kraj vremena mislosti za sve gresnike''.

Dakle molim te , prilozi mi citate EGW, gde je ona pre 1849. tvrdila ''DA JOJ JE BOG OTKRIO DA JE VREME ZA SPASENJE SVIH GRESNIKA PROSLO''.

Vidi kako se "sveti trojac" do u jotu slaže. "Vrata su zatvorena u listopadu 1844.", "grešnik ostao bez zagovornika", "Lažna crkva također je odbačena".

Lepo si ti ovo sve iskonstruisao istrgnutim citatima, mozes ih vrteti u krug ali ti nista ne vredi jer je jasno da oni ne podrzavaju tvoje glediste.

Mire, pa nije ovo napisala Jelena. Ovo su fusnote koje su dodavali kasniji izdavači "Ranih spisa".

Ne, ovo sto sam ja postavio nisu fusnote, vec lepo pise da je sama EGW prokomentarisala i protumacila sta je mislila tom izjavom...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lepo si Mire zaključio da Stvarnoslap Laže i izvrće sve vreme, a sami citati koje je postavio tu laž jasno razotkrivaju.
On ih postavlja u cilju borbe protiv Ellen White - a ti citati sami po sebi razotkrivaju njegove neistine.

Evo samo neki od tih citata:

"Uzbuđenja i lažne reformacije danas nas ne mogu pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth ožujak 1850.)

Ovaj prvi citat upravo govori da je Isus zatvorio vrata PRVOG odeljka nebeske Svetinje i ušao u DRUGI, a oni koji su ovu svetlost odbacili - ostali su izvan zatvorenih vrata prvog odeljka.

Ovo potvrđuje sledeći citat:

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

Dakle, Isus je 1844 godine izašao iz Svetinje i zatvorio vrata ovog prvog odeljka, i ušao u drugi odeljak u Svetinju nad Svetinjama i otvorio vrata, i od tada on posreduje za grešnike u ovom drugom odeljku, a oni koji su odbacili ovu svetlost oni su ostali iza yatvorenih vrata prvog odeljka i Isus nije mogao da posreduje za njih, i oni su odbačeni jer su prethodno odbacili ovu svetlost i Isusovu posredni;ku slu\bu u drugom odeljku u Svetinji nad Svetinjama.

Sve je čisto i jasno i razotkriva Stvarnoslapove neistine i jasno vidljiva izvrtanja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti toliko fantaziras da to nije normalno :)
Ovo sto ovde pise je sasvim jasno i nikakav problem ne predstavlja, cak i da postoje te reci koje si boldovao.
Sta vise sve je mnogo jasnije kada ubacis ove reci i jasno se vidi da je ona tu jedino mislila na ''one koji su odbacili adventnu poruku'' a ne na ''sve gresnike''.

:roll::roll::roll::roll: A što je adventna poruka? To je ono što je ona trabunjala. Dakle, prema Jeleni, Bog je 22.10.1844. odbacio sve one koji nisu prihvatili njena trabunjanja.

Pored toga ona tu nije ni mogla govoriti o ''odbacivanju citavog sveta'' , jel je 1849. dobila otkrivenje od Boga da ''zatvaranje vrata i prelazak Hristov u svetinju nad svetinjama'' ne znaci i ''kraj Hristovog posredovanja za gresnike''.
Nameces svoje interpretacije i postavljas gluposti po obicaju.

Vidio si da je ipak mogla, citirao sam ti njene riječi. A i ti sam konačno reče kako je Bog odbacio "one koji su odbacili adventnu poruku", dakle, sve koji nisu prihvatili Jelenina trabunjanja.

Tek ovde nije mogla tvrditi da je ''Bog odbacio sve gresnike'', jer je ovo pisano 1850. kada je ona razumela da ''zatvaranje vrata ne znaci i kraj Hristovog posredovanja za gresnike''. Dakle tvrdis da je ona izjavila nesto sto nikako nije mogla izjaviti, jer bi se to suprotilo njenim ranijim recima.

Ništa ja ne tvrdim, to je ona sama napisala. A to što je proturiječila svojim ranijim riječima, za nju je to sasvim normalno i uobičajeno. Ona je to napravila na tisuće mjesta.

Dakle ona ovde govori o ''onima koji su odbacili vest adventne poruke'' i da su vrata za njih zatvorena.
A za one koji nisu culi za njih jos uvek ima nade ako se pokaju.
Ona je to sama tako objasnila.
Pogledaj sto sam boldao, ovo se odnosi na ''one kojima su mileriti propovedali po razlicitim denominacijama'', za njih vise nema nada i ''njima su zatvorena vrata'' oni ce ''ICI SA SVOJIM OVCAMA I TRAZITI GOSPODA'' ali ga ''nece naci''.
Ona ni jednom recju ovde nije tvrdila da ''gresnik koji se kaje ne moze biti spasen''.
Opet je u pitanju tvoja namerna lazna interpretacija.

Ovo smo već riješili. Oni koji su odbacili adventne poruke upravo su oni koji nisu prihvatili njena trabunjanja. Dakle, Bog je prema Jeleni odbacio sve koji nisu prihvatili njena trabunjanja. Ništa ja ne interpretiram, tako Jelena piše.

LAZES SLAPE!
Zatvorio je Bog vrata
''za one koji su odbacili vest adventne poruke'' a ne za ''one koji nisu culi, pa shodno tome nisu mogli ni odbaciti tu poruku''. Ona ne govori ovde da je ''vreme za spasenje svih gresnika proslo''.

:roll::roll::roll: Šta se žestiš, pa nisam ja kriv što je Jelena bogohulnosti naučavala, pročitaj još jednom. Jelena je naučavala i napisala da je "gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata". Ako su vrata zatvorena 1844. (22.10.1844.), za koga su zatvorena??? Mućni malo.

Totalno je nebitno sta je James White pisao, a to sto ti postavljas je ''ranijeg datuma'' pre 1849. , dakle pre tog vremena su mileriti verovali da je ''Hristovo posredovanje za gresnike zavrseno i da oni vise nemaju nade'', EGW nakon toga dobija objavu od Boga da je ovo njihovo razumevanje bilo pogresno.
Dakle ona ispravlja njihova pogresna gledista.
Mi dakle ovde ispitujemo EGW, a ne milerite, mi proveravamo nadahnutost Bozjeg proroka, a James White nije prorok.

Ne ispravlja ona pogrešna vjerovanja Milerita, nego iznosi svoje bogohulno vjerovanje. Mileriti koji nisu pristupili grupi oko James-a White-a, Joseph-a Bates-a i Ellen White, još su 23.10.1844. odbacili vjerovanje kako 22.10.1844. završava vrijeme milosti za grešnike. Sam Miller je priznao da je sve bila velika pogreška. Upravo Ellen White, James White, Joseph Bates i nekolicina okupljenih oko njih nastavljaju vjerovati i naučavati kako je ipak 22.10.1844. završilo vrijeme milosti i pokajanja za grešnike, kako je tada Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada Bog odbacio pokvareni svijet. Zato su časopisi A Word to the Little Flock i Present Truth prepuni njihovih tekstova o "zatvaranju vrata" i "završetku milosti za grešnike"

Joseph Bates je nebitan.
Pisano pre 1849. dakle nebitno.

:roll::roll::roll: Eno ti dolje pisano i poslije 1849. :roll::roll::roll:

Joseph Bates je nebitan, ali da odgovorim:
Pod terminom ''odbacena crkva i pokvareni svet'' ne misli se na ''sav svet'', vec ''one koji su odbacili adventnu poruku koja se propovedala po razlicitim crkvama i denominacijama''.

A tko je prihvatio adventnu poruku??? Jelena, James, Joseph i nekolicina "našmrkanih" kao i oni. I tko je onda "odbačena crkva i pokvareni svijet"? Svi drugi, zar ne?

Posto ti tvrdis da znas ova pisanija, i da si sve iscitao(sto ja tvrdim da nisi) daj kontekst i pokazi da se ovde misli na ''sav svet''! To ne mozes uciniti, jer si ovo pokupio sa ko zna kojeg sajta, a jos manje mozes dokazati ono sto tvrdis.

Pa dobro, nije baš "sav svijet". Nije Bog odbacio Jelenu, James-a, Joseph-a i još nekolicinu "našmrkanih". Sve druge je odbacio, tako su naučavali "pioniri".

James White je nebitan. Odgovor:
Pisano 1847. tada su jos mileriti verovali da je ''zatvaranje vrata znacilo kraj mislosti za gresnike''.
1849. EGW dobija objavu da ''zatvaranje vrata ne znaci kraj milosti za sve gresnike''.

Koji Mileriti su ovo vjerovali 1847.? Oni koji se nisu pridružili "proročici i društvu" već su 23.10.1844. (čim je prošao 22.10. a Isus se nije pojavio na Zemlji) prestali vjerovati da 22.10.1844. završava vrijeme milosti za grešnike. Ovako su nastavili vjerovati jedino Jelena, James, Joseph i malo "odabrano" društvo.

Dakle ti vesto manipulises izjavama, bombardujuci nas sa svim odjednom, a neiskusan moze neobracajuci paznju na datume i autora, poverovati kako si ti u pravu. Vesto manipulises, gradeci sliku kakvu bi ti zeleo da drugi vide.
Veoma podlo.

Upravo obrnuto. Citiram točno ono što su pisali Jelena, James i Joseph. Nisam slučajno navodio i datume uz njihove citate, nego baš zbog toga da se vidi kako su to naučavali u periodu između 1844. i 1851. godine. A ono što su naučavali zaista je strašna bogohulnost.

James White je nebitan.
Sta nas briga sta je tvrdio James White?
Mozda je on stvarno i nastavio verovanje da je ''zatvaranje vrata znacilo kraj vremena mislosti za sve gresnike''.

:roll::roll::roll::roll::roll::roll: Ti ovako drsko prema "svetom James-u", a vidi kako se Jelena i Bogu molila da do tebe dođe i ono što su pisali i James i Joseph:

"Otprilike u isto vrijeme on je počeo objavljivati mali list pod naslovom Present Truth ........Uvijek prije nego što ih je pripremao za slanje poštom, mi smo ih prostrli pred Gospodina, i molili nad njima... . " (Ellen White, Svjedočanstva za crkvu)

Dakle molim te , prilozi mi citate EGW, gde je ona pre 1849. tvrdila ''DA JOJ JE BOG OTKRIO DA JE VREME ZA SPASENJE SVIH GRESNIKA PROSLO''.

Priložio sam, a ako ti još nisi naučio čitati onda je to tvoj problem.

Znaci postavljas citate, u kojima ona uopste ne govori o tome, vec o onome sta su mileriti nekad verovali (kako je Laodikeja i objasnio), ti nemas pojma sa pojmom, izvini ali to je tako.

Zatvorena su vrata prvog odeljka - odnosno Svetnje iz koje je Isus 1844 godine izašao i ušao u drugi odeljak - odnosno u Svetinju nad Svetinjama da obavi završno delo posredovanja za čoveka i otvorio vrata ovog odeljenja.

Oni koji su odbacili ovu svetlost o Isusovom ulasku u drugi odeljak - odnosno u Svetinju nad Svetinjama - oni su ostali iza zatvorenih vrata prvog odeljka - odnosno Svetinje, i onemogućili su Isusu da za njih posreduje, i time bili odbačeni jer su oni prethodno odbacili ovu svetlost.

Daklem radi se isključivo o grupi koja je nakon velikog razočarenja odbacila Svetlost o očišćenju nebeske Svetinje i Isusovoj posredničkoj službi u drugom odeljku - takozvanoj Svetinji.

U tome je cela suština.

Jeste, tako je i ona objasnila svoje reci, a ne ''da vise nema nade za gresnike'', cista izvrtanja i to namerna.

Namecati piscu da je on mislio nesto sto nije je cisti bezobrazluk po meni, a to Slap radi ne samo sa EGW, neko i sa svim svojim sagovornicima, imali smo prilike to da vidimo milion puta..

E mire, mire. Pogledaj, najprije tvrdiš kako „zatvaranje vrata“ i „odbacivanje grešnika“, koje spominje Jelena u citatima koje sam ja navodio, nema veze s njenim vjerovanjem, nego „ona govori o onome sta su mileriti nekad verovali (kako je Laodikeja i objasnio)“, a onda u drugom „očajničkom pokušaju“ ipak to priznaješ njenim stavom, samo što je „odbačeni svijet“ neka minorna grupa među „razočaranima“. Što je onda točno mire? Tvoja i Laodikejina prva ili druga besmislica?

Naravno, niti vam je točno prvo niti drugo, i jedno i drugo vam je besmislica u koju vas je natjerao očaj. Jelena i pioniri ASD zaista su naučavali da je 22.10.1844. „Isus prestao posredovati za grešnike“, tada su „vrata zatvorena“ i tada je „Bog odbacio pokvareni svijet“. Tako su čitavih sedam godina vjerovali, naučavali i pisali Ellen White i ostali pioniri ASD. Nakon isteka tih sedam godina jednu besmislicu i bogohulnost zamjenjuju novom. Od pronositelja sotonske tvrdnje da je 22.10.1844. završilo vrijeme milosti i pokajanja za grešnike, pretvaraju su u „vjerni Ostatak“ koji jedini ima spasonosnu poruku za grešnike. Samo oni znaju kamo je Isus preselio 22.10.1844., a to saznanje je uvjet da molitve grešnika dođu k Bogu i da budu spašeni. Bogohulnost zamijenili novom bogohulnošću.

Sam sebe si razotkrio ovim postom, pa neka ljudi procitaju...

Neka sada sve zajedno pročitaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidio si da je ipak mogla, citirao sam ti njene riječi. A i ti sam konačno reče kako je Bog odbacio "one koji su odbacili adventnu poruku", dakle, sve koji nisu prihvatili Jelenina trabunjanja.

Tako je. ''Bog je odbacio sve one koji nisu prihvatili adventnu poruku''
Pokazalo se da lazes, jer si ti tvrdio da je ona rekla da je ''BOG ODBACIO SVE GRESNIKE OVOGA SVETA'' sto je neistina.
Mozes li sada priznati da si ''lagao'' ili da ''nisi bio upoznat sa cinjenicama''?
Sta je od ta dva?

Ništa ja ne tvrdim, to je ona sama napisala. A to što je proturiječila svojim ranijim riječima, za nju je to sasvim normalno i uobičajeno. Ona je to napravila na tisuće mjesta.

Toga nema.
Ja to nisam nasao, a ti me prosvetli.
Postavi nam da svi vidimo gde je ona pre 1849. rekla da joj je ''BOG OBJAVIO DA JE VREME MILOSTI ZA SVE GRESNIKE ZAVRSENO UKLJUCUJUCI TU I ONE KOJI NISU CULI ADVENTNU PORUKU''???
Molim te prosvetli me da cujem:

Ovo smo već riješili. Oni koji su odbacili adventne poruke upravo su oni koji nisu prihvatili njena trabunjanja. Dakle, Bog je prema Jeleni odbacio sve koji nisu prihvatili njena trabunjanja. Ništa ja ne interpretiram, tako Jelena piše.

Tako je ''Bog je odbacio sve one koji nisu prihvatili adventnu poruku, a culi su''.
''Ali nije odbacio one koji nisu culi'' tj. ceo ostali gresni svet. A ti si ranije tvrdio suprotno.
Slape, konacno si priznao da LAZES!

:roll::roll::roll: Šta se žestiš, pa nisam ja kriv što je Jelena bogohulnosti naučavala, pročitaj još jednom. Jelena je naučavala i napisala da je "gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata". Ako su vrata zatvorena 1844. (22.10.1844.), za koga su zatvorena??? Mućni malo.

Haha, nije rekla za koga su zatvorena, i ti ne mozes dokazati da je mislila na ''sve gresnike ukljucujuci tu i one koji nisu culi adventnu poruku''. Dakle nije rekla da ''svim gresnicima vise nema spasenja''. Voleo bi ti da je to tako Slape , ali nije.
A ako imas dokaza da jeste postavi..
Sta mi tu kopiras ''jedno te isto'' iz svoje arhive, ti nista novo nisi postavio na forum, otkad si ovde i neces, tebe nagoni neka manija..

Ne ispravlja ona pogrešna vjerovanja Milerita, nego iznosi svoje bogohulno vjerovanje. Mileriti koji nisu pristupili grupi oko James-a White-a, Joseph-a Bates-a i Ellen White, još su 23.10.1844. odbacili vjerovanje kako 22.10.1844. završava vrijeme milosti za grešnike. Sam Miller je priznao da je sve bila velika pogreška.

Ovo je skroz netacno. Adventisticka crkva nastaje oko Milerita, jedan deo nije mogao da prihvati da je Miler pogresio i pokusavali su da ponovo istraze prorocanstva i nadju gde je greska u racunanju datuma(oni su pomerali datum i mislili da je greska u racunanju), dok su drugi prihvatili misljenje da je ceo pokret lazan i da ga nije nadahnuo Bog, pa su stoga i racunanje datuma napustili, tako onda i Miler priznaje da je pogresio.
Imas dve grupe, ovi prvi su nastavili da istrazuju prorocanstva i oko njih su James White, Joseph Bates EGW i ostali...
A ovi drugi odbacuju sve kao lazno..
Adventisticka crkva nije bila oformljena sve to 1860.-ih godina..

Upravo Ellen White, James White, Joseph Bates i nekolicina okupljenih oko njih nastavljaju vjerovati i naučavati kako je ipak 22.10.1844. završilo vrijeme milosti i pokajanja za grešnike, kako je tada Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada Bog odbacio pokvareni svijet. Zato su časopisi A Word to the Little Flock i Present Truth prepuni njihovih tekstova o "zatvaranju vrata" i "završetku milosti za grešnike"

Tacno, to nisu ''adventisti sedmog dana'' vec Mileriti, jer Adv. crkva nije bila oformljena sve do 1860. godine, pa ih zato i nazivamo Mileriti. Ti bi ih sve zajedno strpao u isti kos kao da su oni ''imali oformljena verovanja''.
Mileriti, odnosno ta prva struja oko EGW su nastali od ljudi iz raznih crkava sa suprotnim verovanjima, pa sve do 1860. oni nisu imali ''zvanicnu doktrinu'' i mogao je pisati ko je sta hteo po tim novinama.
Ti upravo iz tog perioda i izvlacis citate, sto je podlo.
Nista od toga ne igra ulogu u nasoj diskusiji, jer oni ''zvanicno verovanje nisu imali'', i nisu bili ''crkva''.
Nama je bitno sta je EGW tvrdila pre i posle toga i da li su njene izjave ''konzistentne'', mi ispitujemo nju kao proroka.
Dakle ajde malo dublje da istrazimo a mani se ti Joseph-a Bates-a i Jamesa White-a.

A tko je prihvatio adventnu poruku??? Jelena, James, Joseph i nekolicina "našmrkanih" kao i oni. I tko je onda "odbačena crkva i pokvareni svijet"? Svi drugi, zar ne?

Ne, nego ti ovo tako zelis da predstavis, ''odbaceni su samo oni koji nisu prihvatili adventnu poruku koju su oni propovedali'', a ostali su ''mogli i dalje da prihvate ako se pokaju'' ''oni koji nisu culi'', a onima koji su culi ''a odbacili'' njima vise nije bilo oprostaja. O tome ona govori.
Dakle gresnicima je i dalje bilo moguce da se spasu..
A sta si ti ovde tvrdio lazno? Tvrdio si da je EGW ucila da ''nijednom gresniku nema spasenja nakon 1844''?
Dakle lagao si! Ili dokazi da nisi!?

Daj citate od EGW pre 1849.

Pa dobro, nije baš "sav svijet". Nije Bog odbacio Jelenu, James-a, Joseph-a i još nekolicinu "našmrkanih". Sve druge je odbacio, tako su naučavali "pioniri".

Da ti nisi nesto ''smrknuo'' dok pises ovo, leba ti priznaj ili si popio pivu, da ti bude lakse da se posle i ne secas sta si po forumu trabunjao?

Naravno, niti vam je točno prvo niti drugo, i jedno i drugo vam je besmislica u koju vas je natjerao očaj. Jelena i pioniri ASD zaista su naučavali da je 22.10.1844. „Isus prestao posredovati za grešnike“, tada su „vrata zatvorena“ i tada je „Bog odbacio pokvareni svijet“.

Molim te za citat Jelene da joj je ''BOG OTKRIO DA JE 1844. ISUS PRESTAO POSREDOVATI ZA SVE GRSNIKE''.
Ako toga nema onda si ti lazov.
Cekam citat:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sve ovo je besmisleno iz prostog razloga što ovde ne razgovaramo da bi ČULI I MOLILI DA RAZUMEMO već što se kreće sa predrasudom kako je veštica bezgrešna i kako su njena usta Isusova usta i taj strah je jači od straha prema Bogu.

Ipak moj zaključak ostaje kao jedino rešenje a to je psihijatrija.

Kad vam neko tvrdi da se proroštvo obrnuto ima desiti od zapisanog ikad počne osobe listovima hartije predsavljati i kad proroke počne gluvima i slepima činiti rugajući se njihovim proroštvima i menjajući njihove reči i kad umesto Isusa satanu počnu Mesijom predstavljatii kad svaki element proroštva zamene za neku reč kako bi uklopili svoje hipoteze onda tu samo psihijatrija može rešiti ovu muku ali ona to zasad ne radi pa imamo veru gde krave lete i ko tako ne veruje nije dobronameran.

Kad pitate zašto ne može biti kako prorok Božji reče oni odmah nude vešticu kao Isusov glas i tu je kraj.Bog šetao iz sobe u sobu...majko mila,Bog samo one što su do lažne godine gledali u prvusobu mogao spasiti a potom satana preuzeo tu sobu i Isus iz druge može spasiti one koji sad u drugu sobu gledaju...bodljikava žica od 10 metara i visoki napon to rešava.

Zaista se pitam Mire kako te nije sramota takve reči Slapu upućivati,jer on ništa svoje ne nudi već tidaje citate veštica i umesto da ponizno ispitaš jeli to zaista vešticin nogopis i šta ona tamo mantra ti olako potežeš reč laž a nikakvog osnova za to nemaš.
Ako misliš glumiti pravoslavca onda to više ne ide jer ni jedan pravoslavac neće braniti neistinu a ti to činiš i po cenu teškog greha gde druga nazivaš lažovom samo zato što pokazuje šta je veštica pisala i preuzimala od drugih i time ti želi pomoći ali ko vama može oteti vešticu...

Konačno i definitivno psihijatrija i prikladno zbrinjavanje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve ovo je besmisleno iz prostog razloga što ovde ne razgovaramo da bi ČULI I MOLILI DA RAZUMEMO već što se kreće sa predrasudom kako je veštica bezgrešna i kako su njena usta Isusova usta i taj strah je jači od straha prema Bogu.

Ipak moj zaključak ostaje kao jedino rešenje a to je psihijatrija.

Kad vam neko tvrdi da se proroštvo obrnuto ima desiti od zapisanog ikad počne osobe listovima hartije predsavljati i kad proroke počne gluvima i slepima činiti rugajući se njihovim proroštvima i menjajući njihove reči i kad umesto Isusa satanu počnu Mesijom predstavljatii kad svaki element proroštva zamene za neku reč kako bi uklopili svoje hipoteze onda tu samo psihijatrija može rešiti ovu muku ali ona to zasad ne radi pa imamo veru gde krave lete i ko tako ne veruje nije dobronameran.

Kad pitate zašto ne može biti kako prorok Božji reče oni odmah nude vešticu kao Isusov glas i tu je kraj.Bog šetao iz sobe u sobu...majko mila,Bog samo one što su do lažne godine gledali u prvusobu mogao spasiti a potom satana preuzeo tu sobu i Isus iz druge može spasiti one koji sad u drugu sobu gledaju...bodljikava žica od 10 metara i visoki napon to rešava.

Taramana, daj se jednom uozbilji.
Ja prvi ne polazim od toga da je ''vestica bezgresna'' a niti bilo ko drugi, jer ako neko i veruje da je ona prorok(ja ne verujem), opet nijedan prorok nije bezgresan. Niti bilo ko ovde ima strah od Jelene a ponajmanje ja.
Ovo jos nigde nisam cuo da neko ima strah od jelene, a pogotovo ne od nekog adventiste da cujem takvo nesto..
Sto se tice drugog dela, to su cista tvoja ismejavanja i verovanja, i odnose se na tumacenje otkrivenja.. Shvati vec jednom da koliko je denominacija i koliko je ljudi, toliko ce biti i raznih tumacenja te knjige i ima ih.
Ti mislis da si ispravno protumacio otkrivenje i ''Bog ti je otkrio'' , kako god.
Mislis li da mozes i druge ubediti da je tvoje tumacenje ispravno? NE.
I nikada neces uspeti. Upravo zato jer svako ima svoje tumacenje, a to sto je vesticom nazivas jer imas drugacije tumacenje otkrivenja i mislis da je ono ispravno , po knjizi koju niko i ne razume, je skroz nerazumno a pomalo i smesno..
Svako ce ti reci da su ''to tvoja licna tumacenja'' i neces nikoga ubediti, dok se vec jednom ne urazumis i uhvatis jasnih stihova Biblije, mani se vise tih nejasnih. Nikome otkrivenje nije jasno, a da je ''vestica pogresila tumaceci otkrivenje'' neces dokazati nikome, a ponjmanje nekom adventisti...
Dakle, daj neki jasni stih Biblije, i pokazi kako je ''vestica'' govorila suprotno.
Ja sam trazio to o poglavarstvu, jer Pavle rece jedno a ti kazes da ''vestica'' rece drugo. I ti umesto da me uveris citatom, ti me ostavi da nagadjam da li govoris istinu ili izmisljas...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pokazalo se da lazes, jer si ti tvrdio da je ona rekla da je ''BOG ODBACIO SVE GRESNIKE OVOGA SVETA'' sto je neistina.
Mozes li sada priznati da si ''lagao'' ili da ''nisi bio upoznat sa cinjenicama''?

Postavi nam da svi vidimo gde je ona pre 1849. rekla da joj je ''BOG OBJAVIO DA JE VREME MILOSTI ZA SVE GRESNIKE ZAVRSENO UKLJUCUJUCI TU I ONE KOJI NISU CULI ADVENTNU PORUKU''???
Molim te prosvetli me da cujem:

Navalio si "k'o junac", pa evo ti:

Pošto mi je Bog pokazao putovanje adventnog naroda u Sveti Grad kao i bogatu nagradu onima koji čekaju povratak svojega Gospodina sa svadbe, smatram dužnošću da ukratko opišem što mi je Bog otkrio. ….

Dok sam se molila kod obiteljskog oltara, Sveti Duh je sišao na mene i činilo mi se da se uzdižem sve više i više, visoko iznad mračnog svijeta. Osvrnula sam se tražeći u svijetu adventni narod, ali ga nisam mogla naći dok mi jedan glas nije rekao: „Pogledaj ponovno i malo više.“ Nato sam podigla oči i ugledala ravnu, usku stazu koja se dizala visoko iznad svijeta. Po toj stazi išao je adventni narod prema gradu koji se nalazio daleko na kraju puta. Na samom početku puta iza njih je svijetlilo jako svjetlo za koje mi je jedan anđeo rekao da je ponoćni poklik. Ovo svjetlo je obasjavalo čitavu stazu i osvjetljavalo im noge da se ne bi spoticali. Dokle god su pogled upirali u Isusa koji je išao pred njima vodeći ih u grad, bili su sigurni. Ali neki su se ubrzo umorili i rekli da je grad odviše daleko i da su očekivali kako će prije stići do njega. Isus ih je hrabrio podignuvši svoju slavnu desnicu i iz Njegove je ruke poteklo svjetlo koje je preplavilo adventnu skupinu pa su povikali: „Aleluja!“ Drugi su se nepromišljeno odrekli svjetla iza sebe i rekli da to nije Bog koji ih vodi tako daleko. Svjetlo iza njih odmah je iščeznulo; noge su im ostale u potpunom mraku pa su se spoticali i iz vida izgubili cilj i Isusa te su pali s puta u mračan i zao svijet. Nije im bilo moguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio. Padali su uzduž čitavog puta jedan za drugim".
(Ellen White, "A Word to the Little Flock", 1847., poglavlje „To the remnant scattered abroad“)

Pogledajte, „Bog Jeleni pokazuje putovanje adventnog naroda“ i „Sveti Duh silazi na Jelenu“ i ona nakon toga opisuje „putovanje adventnog naroda“. Neki se „nepromišljeno odriču svjetla“, piše Jelena, pa su „pali s puta u mračan i zao svijet“. Što se s njima događa nakon toga? „Nije im bilo moguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio“, piše Jelena.

Primjetite crvene i boldane rečenice na kraju citata. Iako je ovo Jelenino viđenje uvršteno u knjigu „Rani spisi“ u izdanjima nakon 1851. godine, ovog crvenog dijela nema. Nema ga, jer su ga Jelena i James izbacili pokušavajući sakriti od svih budućih naraštaja adventista bogohulno naučavanje kako je Bog odbacio sav pokvareni svijet.

Tako je ''Bog je odbacio sve one koji nisu prihvatili adventnu poruku, a culi su''.
''Ali nije odbacio one koji nisu culi'' tj. ceo ostali gresni svet. A ti si ranije tvrdio suprotno.
Slape, konacno si priznao da LAZES!

Gdje Jelena u gornjem svom tekstu razdvaja na neke koji su čuli i neke koji nisu čuli? Svi koji ne spadaju u "adventni narod" su pokvareni svijet, i Bog ga je odbacio 22.10.1844. kada su i vrata zatvorena.

Haha, nije rekla za koga su zatvorena, i ti ne mozes dokazati da je mislila na ''sve gresnike ukljucujuci tu i one koji nisu culi adventnu poruku''. Dakle nije rekla da ''svim gresnicima vise nema spasenja''. Voleo bi ti da je to tako Slape , ali nije.
A ako imas dokaza da jeste postavi..

Vidjesmo gore. Vrata su zatvorena za sav pokvareni svijet kojeg je Bog odbacio. Baš tako piše Jelena.

Imas dve grupe, ovi prvi su nastavili da istrazuju prorocanstva i oko njih su James White, Joseph Bates EGW i ostali...
A ovi drugi odbacuju sve kao lazno..

Tako je. Ovi drugi već 23.10.1844. priznaju pogrešku pa tako odbacuju i vjerovanje da 22.10.1844. prestaje vrijeme milosti i pokajanja za grešnike, a ovi drugi (Ellen White, James White, Joseph Bates i još nekolicina „našmrkanih“) i dalje nastavljaju vjerovati i naučavati da su 22.10.1844. „vrata zatvorena“, da je „Isus prestao posredovati za grešnike“ i da je „završilo vrijeme milosti i pokajanja za grešnike“. Vidjeli smo čitavo mnoštvo tekstova Jelene, Jamesa i Josepha koji o tome svjedoče.

Tacno, to nisu ''adventisti sedmog dana'' vec Mileriti, jer Adv. crkva nije bila oformljena sve do 1860. godine, pa ih zato i nazivamo Mileriti. Ti bi ih sve zajedno strpao u isti kos kao da su oni ''imali oformljena verovanja''.

Ne, ti bi ih htio sve zajedno strpati i pomiješati ne bi li tako zametnuo trag. Kažeš „to nisu ''adventisti sedmog dana'' vec Mileriti“. Mileriti su širi pojam mire, ovdje je riječ o „pionirima i utemeljiteljima crkve ASD“.

Mileriti, odnosno ta prva struja oko EGW su nastali od ljudi iz raznih crkava sa suprotnim verovanjima, pa sve do 1860. oni nisu imali ''zvanicnu doktrinu'' i mogao je pisati ko je sta hteo po tim novinama.

Ma nemoj!? „Sve do 1860. oni nisu imali ''zvanicnu doktrinu“!? A vidi što kaže proročica:

Neka nitko ne pokušava ukloniti temelje naše vjere -
temelje koji su uz proučavanje riječi i objave postavljeni na početku našega rada. Na tim temeljima mi smo gradili u posljednjih pedeset godina. Mogu neki pretpostaviti da su pronašli novi smjer i da mogu položiti čvršći temelj nego što je postavljen. Međutim, to je velika prijevara. Drugi temelj nitko ne može postaviti osim onoga koji je postavljen. (Ellen White, Testimonies For The Church, 1904. god.)

„Temelji vjere postavljeni su na početku rada“,
još prije pedeset godina
, poručuje proročica Jelena 1904. godine. Dakle, već u prvim godinama, znatno prije nego što će se nazvati Adventistima sedmog dana. Kako se ti usudiš prkositi proročici i tvrditi kako „sve do 1860. nisu imali „zvaničnu doktrinu“?

A za ovo kako je „mogao pisati tko je što htio po tim novinama“, što da ti kažem? Izgleda da je zaista tako i bilo. I Jelena i James i Joseph i neki drugi zaista su „svašta“ pisali.

Ti upravo iz tog perioda i izvlacis citate, sto je podlo.

Nije ništa od mene podlo, nego je od tebe drsko i bezobrazno prema proročici i ostalim pionirima ASD. Ne reče li gore Jelena kako su „temelji vjere ASD postavljeni baš u tom periodu“?

Nista od toga ne igra ulogu u nasoj diskusiji, jer oni ''zvanicno verovanje nisu imali'', i nisu bili ''crkva''.

Opet si drzak i bezobrazan prema proročici Jeleni. Jelena kaže da su „temelji vjere postavljeni na samom početku“, a ti je praviš lažljivicom i tvrdiš da tada nisu imali „zvanično vjerovanje“. Kako te nije sram ili strah?

Nama je bitno sta je EGW tvrdila pre i posle toga i da li su njene izjave ''konzistentne'', mi ispitujemo nju kao proroka.
Dakle ajde malo dublje da istrazimo a mani se ti Joseph-a Bates-a i Jamesa White-a.

Najprije prkosiš Jeleni i praviš je lažljivicom kako prije 1860. nisu imali nikakva zvanična vjerovanja, a sada ti je kao važno kakvi su Jelenini stavovi. Ako ti je zaista važno, eno ti gore Jeleninog stava – „temelji vjere postavljeni su na početku rada i drugi temelj nitko ne može postavljati“.

Ne, nego ti ovo tako zelis da predstavis, ''odbaceni su samo oni koji nisu prihvatili adventnu poruku koju su oni propovedali'', a ostali su ''mogli i dalje da prihvate ako se pokaju'' ''oni koji nisu culi'', a onima koji su culi ''a odbacili'' njima vise nije bilo oprostaja. O tome ona govori.

Kako kad su 22.10.1844. „zatvorena vrata“, „Isus prestao posredovati za grešnike“ i kad je „Bog odbacio sav pokvareni svijet“?

Dakle gresnicima je i dalje bilo moguce da se spasu..

Prema Jeleni i pionirima sve do 1851. ipak nije.

Da ti nisi nesto ''smrknuo'' dok pises ovo, leba ti priznaj ili si popio pivu, da ti bude lakse da se posle i ne secas sta si po forumu trabunjao?

Lako za moja trabunjanja i šmrkanja, Adventistima sedmog dana crkvu su utemeljili "našmrkani" na trabunjanjima i besmislicama.

Molim te za citat Jelene da joj je ''BOG OTKRIO DA JE 1844. ISUS PRESTAO POSREDOVATI ZA SVE GRSNIKE''.
Ako toga nema onda si ti lazov.
Cekam citat:

Hoćeš li citat u kojem Jelena iznosi svoj stav ili hoćeš Jelenino viđenje kako su „vjerovali neki mileriti“?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, daj se jednom uozbilji.
Ja prvi ne polazim od toga da je ''vestica bezgresna'' a niti bilo ko drugi, jer ako neko i veruje da je ona prorok(ja ne verujem), opet nijedan prorok nije bezgresan.

To objasni Adv.da ona nije prorok već veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta meni ne treba jer znam.
Javerujem da je veštica prorok i to lažni jer svako predkazivanje budućnosti je prorokovanje pa ako pogreši nije Božji a ona sve pogrešila.
I sad se pitam ponovo šta radi Pravoslavac u Adventizmu i zašto brani nekog koga ni prorokom ne smatra a opet rećida nije proročica je netačno jer je proricala a drugastvar je što je lagala zato je laćni prorok ali je prorok.
Reći da je ne priznaješ za proroka znači odbaciti njene reči a ti se ubipokušavajući nešto dokazati a ni znanja niti poznanja njenih spisa nemaš...šta uopšte radiš to od sebe?

Ja neću da ulazim sa tobom udubljudiskusiju ida navaljujem pitanjima jer znamda ne umeš odgovoriti pa čekam da se malo urazumiš i odmoriš pa pustiš druge da njih pritisnema oni su još lukaviji pa eskiviraju taj duel jer unaju da ne mogu dokazati Biblijom ništa od Jeleninih igrački da joj je Bog dao.Razmisli dobro jer ti ovo savetujem kao svom detetu.
Ti mislišako sam ja prema tebi popustljiviji da trebaš likovati kao eno Taramana nemože da mi dokaže da je Jelena bila rušitelj poglavarstva...grešiš,rekao sam ti da sam uzmeš i pročitaš sve i onda se postidiš sam za svoje brzopletosti jer nije poenta oduvati nekog dokazom već mu pomoći da sam počne razmišljati i ne misliti o sebi u superlativu jer se uvek može prilepiti dokaz i sve srušiti ali je pametnije pomoći da sagovornik KOJI JE ISKREN sam nađe i uveri se bez blamiranja i pompe i ja to još uvek nudim.

Vidiš kako je Marko providno i lukavo eskivirao dijalog u stilu ,,moja gordost i odgj ne mogu toliko da se sagnu da bi razgovarao sa nekim od onih što su dole jer imam pametnija poslaa i rečnik nam se razlikuje,,utom glumačkom stilu i providno pobeže Marčelo a ja ga čekao jer baš bi voleo pitati ga ponešto i sa njim bi to išlo onako oštrije i citatima ali pobeže čovek svestan svega i zašto bi dovodio sebe u položaj da se pokaže neznalicom?

Zna on da ja umem razgovarati na više načinaa tosve zavisi od sagovornika sa druge strane.Kad startuje lažima onda ide sarkazam a kad iskreno razgovara onda bratski.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Navalio si "k'o junac", pa evo ti:

Pošto mi je Bog pokazao putovanje adventnog naroda u Sveti Grad kao i bogatu nagradu onima koji čekaju povratak svojega Gospodina sa svadbe, smatram dužnošću da ukratko opišem što mi je Bog otkrio. ….

Dok sam se molila kod obiteljskog oltara, Sveti Duh je sišao na mene i činilo mi se da se uzdižem sve više i više, visoko iznad mračnog svijeta. Osvrnula sam se tražeći u svijetu adventni narod, ali ga nisam mogla naći dok mi jedan glas nije rekao: „Pogledaj ponovno i malo više.“ Nato sam podigla oči i ugledala ravnu, usku stazu koja se dizala visoko iznad svijeta. Po toj stazi išao je adventni narod prema gradu koji se nalazio daleko na kraju puta. Na samom početku puta iza njih je svijetlilo jako svjetlo za koje mi je jedan anđeo rekao da je ponoćni poklik. Ovo svjetlo je obasjavalo čitavu stazu i osvjetljavalo im noge da se ne bi spoticali. Dokle god su pogled upirali u Isusa koji je išao pred njima vodeći ih u grad, bili su sigurni. Ali neki su se ubrzo umorili i rekli da je grad odviše daleko i da su očekivali kako će prije stići do njega. Isus ih je hrabrio podignuvši svoju slavnu desnicu i iz Njegove je ruke poteklo svjetlo koje je preplavilo adventnu skupinu pa su povikali: „Aleluja!“ Drugi su se nepromišljeno odrekli svjetla iza sebe i rekli da to nije Bog koji ih vodi tako daleko. Svjetlo iza njih odmah je iščeznulo; noge su im ostale u potpunom mraku pa su se spoticali i iz vida izgubili cilj i Isusa te su pali s puta u mračan i zao svijet. Nije im bilo moguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio. Padali su uzduž čitavog puta jedan za drugim".
(Ellen White, "A Word to the Little Flock", 1847., poglavlje „To the remnant scattered abroad“)

Alo Slape, jel ti mislis da smo mi naivni, da smo mala deca i da niko od nas ovo nije citao?
Licno sam procitao ove reci, sve sa zadnjim boldovanim, i niko nije izbacio te reci kada sam ih ja citao upravo u adventistickoj nekoj knjizi, kao sto ti tvrdis da su izbacene. Znaci i ovo je tvoja laz kada kazes da je neko izbacio.

Sada, gde se ovde kaze da je ''Bog odbacio sve gresnike''?
Nigde! Ona govori o onima koji su otpali od istine i kaze: ''Drugi su se nepromišljeno odrekli svjetla iza sebe i rekli da to nije Bog koji ih vodi tako daleko'' , tu dakle govori o onima koji su ''odbacili adventnu poruku''.
I onda idu ove zadnje reci upucene njima: ''Nije im bilo moguće vratiti se ponovo na put i poći u grad''

Koga je Bog odacio ovde? One koji su i sami ''odbacili adventnu poruku''.

I na kraju, ova vizija se ''odnosi na daleku buducnost'', i doseze sve do vremena ''Hristovog dolaska'' pa onda idu i reci da je Bog ''odbacio sav pokvareni svet'' to ce se zaista i desiti na kraju: ''kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio.".

Znaci ove reci ne dokazuju apsolutno nista. Trebace ti nesto bolje.
Ti mislis da si ti pronasao ne znam sta tajno i sakriveno, skladistis gluposti po hardu, misleci da to niko od adventista ne zna, pa moja baba ovo zna bolje od tebe, mozda nju da posaljem na forum da te isprasi, u njenoj knjizi sam ovo i procitao :)

Primjetite crvene i boldane rečenice na kraju citata. Iako je ovo Jelenino viđenje uvršteno u knjigu „Rani spisi“ u izdanjima nakon 1851. godine, ovog crvenog dijela nema. Nema ga, jer su ga Jelena i James izbacili pokušavajući sakriti od svih budućih naraštaja adventista bogohulno naučavanje kako je Bog odbacio sav pokvareni svijet.

Nema ga nigde. Ali ga ima u knjizi moje babe :)
Ne lazi Slape!

Gdje Jelena u gornjem svom tekstu razdvaja na neke koji su čuli i neke koji nisu čuli? Svi koji ne spadaju u "adventni narod" su pokvareni svijet, i Bog ga je odbacio 22.10.1844. kada su i vrata zatvorena.

Ne razdvaja nikog Slape, zato sto vizija ''ide u daleku buducnost'' i govori o ''Hristovom drugom dolasku'' o ''putovanju u grad jerusalim''. Svi oni koji nisu na tom putu su ''svet koga je Bog odbacio''.

Vidjesmo gore. Vrata su zatvorena za sav pokvareni svijet kojeg je Bog odbacio. Baš tako piše Jelena.

Tacno tako, ''sav pokvareni svet je odbacen'' u vreme Hristovog drugog dolaska, odnosno na kraju sveta, jer ova vizija ''doseze u daleku buducnost''. Ali ona tu ne zeli reci, da je ''u njeno vreme Bog odbacio sav pokvareni svet'', to ce se tek desiti u vreme Hristovog drugog dolaska. Treba biti slep pa ne videti da ona tu govori o ''PUTOVANJU ADVENTISTA U SVETI GRAD JERUSALIM'' - A kada ljudi putuju u Jerusalim? Simbolicno za zivota svi mi putujemo, ali fizicki i realno to se desava u vreme Hristovog drugog dolaska. Dakle ona ovde govori o simbolicnom duhovnom putovanju, ali i o kraju sveta...

Hoćeš li citat u kojem Jelena iznosi svoj stav ili hoćeš Jelenino viđenje kako su „vjerovali neki mileriti“?

Daj ti meni lepo citat gde Jelena kaze da joj je ''BOG OTKRIO DA JE 1844. ISUS PRESTAO POSREDOVATI ZA SVE GRSNIKE''.

Jos mi nista nisi dao i opet ponavljas stare citate koje svi znamo.
Zar je moguce Slape da nemas drugih!?

I sad se pitam ponovo šta radi Pravoslavac u Adventizmu i zašto brani nekog koga ni prorokom ne smatra a opet rećida nije proročica je netačno jer je proricala a drugastvar je što je lagala zato je laćni prorok ali je prorok.
Reći da je ne priznaješ za proroka znači odbaciti njene reči a ti se ubipokušavajući nešto dokazati a ni znanja niti poznanja njenih spisa nemaš...šta uopšte radiš to od sebe?

Hoces prost odgovor?
Ja sam covek koji prezire i mrzi laz, i boricu se protiv svake lazi iznesene protiv bilo koga, makar to bio i onaj koga ja ne smatram za duhovnog vodica. Ovde se gadno nalagalo o toj zeni, a ja to ne podnosim, ni najmanju laz...
Ustao sam protiv Slapa kada je udarao po tebi, pa opet tebe ne smatram svojim uciteljem i vodicem, tako sada ustajem i za Jelenu, jer imala ona makar i 100 gresaka, nije zla zena i ovde se gadno laze o njoj..

Ja neću da ulazim sa tobom udubljudiskusiju ida navaljujem pitanjima jer znamda ne umeš odgovoriti pa čekam da se malo urazumiš i odmoriš pa pustiš druge da njih pritisnema oni su još lukaviji pa eskiviraju taj duel jer unaju da ne mogu dokazati Biblijom ništa od Jeleninih igrački da joj je Bog dao.Razmisli dobro jer ti ovo savetujem kao svom detetu.

Taramana, ja tebe bratom smatram to znas, i znas da si mi drag, i necu se ja ljutiti, slobodno ti pitaj ali i odgovori lepo ono sto sam te ja pitao. Mogu ja da ne znam i hiljadu pitanja ali da odgovaram na ono sto znam ili mislim da znam, pa ako i pogresim ne stidim se da prihvatim ispravku. Nisam ja niko i nista ovde i ne uzdizem ja sebe niti patim od ponosa..
Ako sam ostar u odgovorima, ostar sam zato sto smatram da su ovo lazi, a ne zato sto je to usmereno protiv licnosti onoga kome se obracam, umem ja i da preteram pa se unapred i izvinjavam..

Ti mislišako sam ja prema tebi popustljiviji da trebaš likovati kao eno Taramana nemože da mi dokaže da je Jelena bila rušitelj poglavarstva...grešiš,rekao sam ti da sam uzmeš i pročitaš sve i onda se postidiš sam za svoje brzopletosti jer nije poenta oduvati nekog dokazom već mu pomoći da sam počne razmišljati i ne misliti o sebi u superlativu jer se uvek može prilepiti dokaz i sve srušiti ali je pametnije pomoći da sagovornik KOJI JE ISKREN sam nađe i uveri se bez blamiranja i pompe i ja to još uvek nudim.

Pa lepo je to sto si ti popustljiv i ja sam tako prema tebi bio, ali koliko da cutim?
Daj ti meni taj stih, ili bar uputi gde da trazim. Sad ja treba da tragam i pokusavam od toliko stranica da nadjem deo za koji ti smatras da je ona u tom delu ''rusila poglavarstvo''?

Ja tako ne radim, ja svakom postavim citat onako kako bi zeleo i meni drugi da postavi, a ne da me drzi u tami..
Slobodno ti udri po meni da se ja postidim. Ja ne dizem nos i nikad nisam, niti likujem nad bilo kim pogotovo ne nad tobom, ja i ne volim nikoga da dovedem u ne zgodan polozaj, zato i izbegavam svo vreme da odgovaram ovde, jer znam da ako krenem i ako se dublje pozabavim temom, da to nece biti dobro..
Tebi nisam odgovarao jer si stariji i zato sto te postujem i bratom smatram, ali zar stvarno trebam da cutim na ono sto smatram da je neistina?
Odgovori mi bez ikakvog ustrucavanja i pokazi da gresim, pa cu te i ja podrzati, ja samo istinu podrzavam i samo istinu trazim...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jedan od prvih znakova ucrkvi da li služi Bogu jeste poglavarstvo koje je postavljeno u početku da je čovek glava ženi i Pavle se u svojim poslanicama poziva baš na taj zakon pišući da žene ne mogu biti učitelji u skupštinama.
Jedan od prvih buntovnika i borac za izjednačavanje polova te time i ukidanje poglavarstva je veštica po imenu E G Vajt.
Po njenoj preporuci generalna konferencija uvodi u praksu da žene postaju starešine i učitelji.
Sledbenici veštice idanas služe u Korejevoj buni gde sami uzeše d obavljaju nešto što im nije dato.

Tamo decenijama tačnije od vešticine pobede jer masoni zastupaju tu ideju anarhije gde Bog nije glava čoveku niti čovek glava ženi dobija podršku određenog broja žena i stižu desetci koji izmamiše osmeh generalima te se blagonaklonogledalo na pobunu.Božja reč je zakon i ona se ne menja jer se ni Bog ne menja.
Oni će vam natovariti kamen koji niko nije izneoda ga vi iznesete i padnete pod službu smrti umesto da vam nude jevanđelje i tako vas tovare a sami beže od podčinjavanja zakonu ostajući u Korejevoj buni samovolje.

Natrag