Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
"Sotona je pokušavao sve moguće da ih zadrži tamo gdje su bili dok zapečaćenje ne prođe, dok zaštitničko pokrivalo
ne pokrije Božji narod, a oni za vrijeme sedam posljednjih zala ostanu bez zaklona od strašne Božje srdžbe. Bog je počeo svoj narod prekrivati ovim pokrivalom i ono će uskoro pokriti sve koji će imati zaklon u dan pogibli. Bog će silno djelovati u prilog svojem narodu, a i Sotoni će biti dopušteno da djeluje.
Vidjela sam kako bi se čudesni znakovi i čuda i lažne reformacije, mogli pojačati i proširiti. Reformacije, kako mi je pokazano, nisu bile reformacije od pogreške do istine, nego od lošeg prema gorem, one koje su prividno pokazivale promjenu srca a bile su samo zaodjenute religioznom vanjštinom, koja je prikrila bezakonje opakih srca. Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)
Vidiš li ovo zeleno što sam boldao? Što misliš zašto su Jelena i James White izbacili ove retke iz svih kasnijih izdanja "Ranih spisa"???
Ti toliko fantaziras da to nije normalno
Ovo sto ovde pise je sasvim jasno i nikakav problem ne predstavlja, cak i da postoje te reci koje si boldovao.
Sta vise sve je mnogo jasnije kada ubacis ove reci i jasno se vidi da je ona tu jedino mislila na ''one koji su odbacili adventnu poruku'' a ne na ''sve gresnike''.
Pored toga ona tu nije ni mogla govoriti o ''odbacivanju citavog sveta'' , jel je 1849. dobila otkrivenje od Boga da ''zatvaranje vrata i prelazak Hristov u svetinju nad svetinjama'' ne znaci i ''kraj Hristovog posredovanja za gresnike''.
Nameces svoje interpretacije i postavljas gluposti po obicaju.
Možda ti "koprenu s očiju" skine ono što će Jelena napisati sedam mjeseci kasnije, u ožujku 1850. godine ponovo u časopisu "Present Truth", pogledajmo:
"Uzbuđenja i lažne reformacije danas nas ne mogu pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth ožujak 1850.)
Tek ovde nije mogla tvrditi da je ''Bog odbacio sve gresnike'', jer je ovo pisano 1850. kada je ona razumela da ''zatvaranje vrata ne znaci i kraj Hristovog posredovanja za gresnike''. Dakle tvrdis da je ona izjavila nesto sto nikako nije mogla izjaviti, jer bi se to suprotilo njenim ranijim recima.
Dakle ona ovde govori o ''onima koji su odbacili vest adventne poruke'' i da su vrata za njih zatvorena.
A za one koji nisu culi za njih jos uvek ima nade ako se pokaju.
Ona je to sama tako objasnila.
Pogledaj sto sam boldao, ovo se odnosi na ''one kojima su mileriti propovedali po razlicitim denominacijama'', za njih vise nema nada i ''njima su zatvorena vrata'' oni ce ''ICI SA SVOJIM OVCAMA I TRAZITI GOSPODA'' ali ga ''nece naci''.
Ona ni jednom recju ovde nije tvrdila da ''gresnik koji se kaje ne moze biti spasen''.
Opet je u pitanju tvoja namerna lazna interpretacija.
Vidi kako proročica još 1850. uči da je "gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata". "Bog se povukao" i "zatvorio vrata 1844." za sve koji ne prihvaćaju Jelenina snoviđenja i stranjanja.
LAZES SLAPE!
Zatvorio je Bog vrata ''za one koji su odbacili vest adventne poruke'' a ne za ''one koji nisu culi, pa shodno tome nisu mogli ni odbaciti tu poruku''. Ona ne govori ovde da je ''vreme za spasenje svih gresnika proslo''.
I ovo su Jelena i James White izbacili iz svih kasnijih izdanja "Ranih spisa". Što misliš zašto? Možeš li bar malo proviriti iza koprene? Možda ti pomogne podsjećanje na ono što su joj pisali "pajdaši po bogohulnosti", James White i Joseph Bates, o istom pitanju i u isto vrijeme, pa pogledajmo:
Totalno je nebitno sta je James White pisao, a to sto ti postavljas je ''ranijeg datuma'' pre 1849. , dakle pre tog vremena su mileriti verovali da je ''Hristovo posredovanje za gresnike zavrseno i da oni vise nemaju nade'', EGW nakon toga dobija objavu od Boga da je ovo njihovo razumevanje bilo pogresno.
Dakle ona ispravlja njihova pogresna gledista.
Mi dakle ovde ispitujemo EGW, a ne milerite, mi proveravamo nadahnutost Bozjeg proroka, a James White nije prorok.
"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)
Joseph Bates je nebitan.
Pisano pre 1849. dakle nebitno.
"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)
Joseph Bates je nebitan, ali da odgovorim:
Pod terminom ''odbacena crkva i pokvareni svet'' ne misli se na ''sav svet'', vec ''one koji su odbacili adventnu poruku koja se propovedala po razlicitim crkvama i denominacijama''.
Posto ti tvrdis da znas ova pisanija, i da si sve iscitao(sto ja tvrdim da nisi) daj kontekst i pokazi da se ovde misli na ''sav svet''! To ne mozes uciniti, jer si ovo pokupio sa ko zna kojeg sajta, a jos manje mozes dokazati ono sto tvrdis.
"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844.
(James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)
James White je nebitan. Odgovor:
Pisano 1847. tada su jos mileriti verovali da je ''zatvaranje vrata znacilo kraj mislosti za gresnike''.
1849. EGW dobija objavu da ''zatvaranje vrata ne znaci kraj milosti za sve gresnike''.
Dakle ti vesto manipulises izjavama, bombardujuci nas sa svim odjednom, a neiskusan moze neobracajuci paznju na datume i autora, poverovati kako si ti u pravu. Vesto manipulises, gradeci sliku kakvu bi ti zeleo da drugi vide.
Veoma podlo.
"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)
James White je nebitan.
Sta nas briga sta je tvrdio James White?
Mozda je on stvarno i nastavio verovanje da je ''zatvaranje vrata znacilo kraj vremena mislosti za sve gresnike''.
Dakle molim te , prilozi mi citate EGW, gde je ona pre 1849. tvrdila ''DA JOJ JE BOG OTKRIO DA JE VREME ZA SPASENJE SVIH GRESNIKA PROSLO''.
Vidi kako se "sveti trojac" do u jotu slaže. "Vrata su zatvorena u listopadu 1844.", "grešnik ostao bez zagovornika", "Lažna crkva također je odbačena".
Lepo si ti ovo sve iskonstruisao istrgnutim citatima, mozes ih vrteti u krug ali ti nista ne vredi jer je jasno da oni ne podrzavaju tvoje glediste.
Mire, pa nije ovo napisala Jelena. Ovo su fusnote koje su dodavali kasniji izdavači "Ranih spisa".
Ne, ovo sto sam ja postavio nisu fusnote, vec lepo pise da je sama EGW prokomentarisala i protumacila sta je mislila tom izjavom...
Poslednja izmena: