Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sada svako neka donese zaključak za sebe na osnovu ova dva poslednja odgovora - mog i tvog, ko ovde stvarno diskutuje sa ozbiljnošću i u Hrišćanskom duhu i odgovara na pitanja, a ko je tu da samo izvrće date odgovore i iz njih donosi namerno pogrešne zaključke, i da se samo izmotava i zavitlava sa prisutnima.

Pozdrav!

Zaslužio si odmor a sad čekamo onog znalca Marčela ti dotle odmori znamo mi datebi nije lako,samo opušteno.
U poverenju:stvarno imaš bisera...kao da ti je veštica kuvarica ona u rukavu ima svašta raznih bisera a ti joj neke prisvojio i sad svetliš.

Nije lako boriti se sam protiv sebe i istrajati u tom psihijatrijskom stanju,zaslužio si pohvalu i satanailo se divi.
Rim diže nedelju te Vatikan diže nedelju te amerika diže nedelju....te ekumena svih njih pa onda svi dižu...kuku majko koja tu terapija treba.

A ovo je dragulj:
,,1755 godine - do 1844 odnosno 1890 godine - trebalo je da se odigraju svi događaji opisani u šestom pečatu.,,

Ugodan odmor.

MARČELO...đe si junače?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I PONOVO sada svako neka donese zaključak za sebe na osnovu ova TRI poslednja odgovora - mojih i tvojih, ko ovde stvarno diskutuje sa ozbiljnošću i u Hrišćanskom duhu i odgovara na pitanja, a ko je tu da samo izvrće date odgovore i iz njih donosi namerno pogrešne zaključke, i da se samo izmotava i zavitlava sa prisutnima.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Od svih tkz. gresaka kod EGW ja ne nadjoh mnogo(ili ne nadjoh nista), odnosno ono sto je predstavljeno kao greska, kada se bolje osmotri to i nije, vec je rec o prevodu ili izvlacenju iz konteksta, ili pogresnom tumacenju odnosno izvrtanju. Laodikeja je dobro primetio, da prica o "zatvorenim vratima" ne postoji u ucenju EGW, vec je to ucenje onih okupljenih oko Milera o cemu ona pise, a to nije bilo ucenje Adventisticke Crkve. EGW je ucila protiv toga..

Zatim prica da je ona ukinula poglavarstvo je neistina, jer ona to nigde nije rekla.
I kojih ja sve sitnih gresaka i primedbi ovde nisam cuo, koje su se sve pokazale kao namerno izvrtanje i neistine, bar iz mog ugla sagledavanja..

A sve ostale greske su stvar tumacenja, kao npr. orkrivenja i slicno, gde se to ni ne moze okarakterisati kao greska jer niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi da je njegovo tumacenje ispravno.

I na kraju "tvrdnja da je EGW ucila protiv Trojstva " -ja vise ni sam nisam siguran u takve price, jer kao i sve ostalo, izgleda da je ponovo u pitanju vadjenje iz konteksta, ili je rec o njenim govorima koje je ona iznosila pre nego sto je dobila zvanicno otkrivenje od Boga o toj stvari, pa su ih kompilacije uključivale sklapajuci delove njenih ranijih javnih govora, koje ne bi trebale da se nadju u zvanicnom izdanju, jer nisu direktno otkrivenje od Boga i nadahnute. Pa je ona sama posle izbacivala takve delove, sto je sasvim logicno.
Nije svaka njena rec nadahnuta. Prorok moze imati svoje licno misljenje i pogresno razumevanje po mnogim pitanjima..
Koje li izmisljotine i gluposti, da je prorok nepogresiv u reci, pa nije ni jedan bio, nije ni ona..
I kako je sama rekla, Bog joj je otkrivao stvari postepeno..

Na kraju ja bi zakljucio, da ovde ne postoje greske, vec postoje pogresna tumacenja njenih reci i zlonamerni ljudi koji izvrcu..

Sada bi da upitam, da li neko zna, ima li neki kompletni spisak "njenih gresaka", jer hocu sve da ispitam..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Od svih tkz. gresaka kod EGW ja ne nadjoh mnogo(ili ne nadjoh nista), odnosno ono sto je predstavljeno kao greska, kada se bolje osmotri to i nije, vec je rec o prevodu ili izvlacenju iz konteksta, ili pogresnom tumacenju odnosno izvrtanju. Laodikeja je dobro primetio, da prica o "zatvorenim vratima" ne postoji u ucenju EGW, vec je to ucenje onih okupljenih oko Milera o cemu ona pise, a to nije bilo ucenje Adventisticke Crkve. EGW je ucila protiv toga..

Kažem ja Slape nemoj pisati o otvorenim i zatoverenim vratima jer Laki ulazi kroz prozor pa ćega promaja udariti ali on hoće da otvori i zatvori i to ti je.
Sve je to Slap izmislio i Jelenu ona uopšte ne postoji,eto ja pitao komšiju i on nikad čuo za tu lujku,znači izmišljena.
Sad neznam da li su bila tapacirana vrata i da li se čulo kucanje kroz njih?
A to da li je veštica lupala otvorenim vratima...jeste i to mnogo,šta će neuko dete nego da se igra vratima.

Zatim prica da je ona ukinula poglavarstvo je neistina, jer ona to nigde nije rekla.

Uh,UH,uh!
Mire jel ti to želiš rećida ja izmišljam Jelenine reči?
Vidi ovako,imam za tebe samo jedno pitanje hoćeš li za stalno ućutati po pitanju Jelene i izvinuti se ako ti pokažem da nisi čitao njene nogopise i da čuješ da je ona bila tvorac gaženja poglavarstva,DA ili NE?

Na kraju ja bi zakljucio, da ovde ne postoje greske, vec postoje pogresna tumacenja njenih reci i zlonamerni ljudi koji izvrcu..

Baš fino,nigde nema greški,onda mi ti trebaš na neka pitanja odgovoriti kako bi mi videli da je Jelena u pravu.
Zato krenimo redom:
1.Ko je rekao istinu Jovan da će proroci spaliti neprijatelje ili veštica da će neprijatelji spaliti proroke?
Potom idemo redom sva pitanja da ispitamo,dobro je da konačno imamo nekog ko će pokazati da ja lažem i odbraniti vešticu da postane ona Isusov glas pa slušamo.

Sada bi da upitam, da li neko zna, ima li neki kompletni spisak "njenih gresaka", jer hocu sve da ispitam..

Kako može Isusov glas da pogreši?
Nema spiskatamo je sve čisto nigde ni zrno vere.

Mire,tisi vrsni znalac vešticinog dela pa mi reci da li jeJakov imao 12 sinova i da li su oni pagani ako nije onda je veštica u pravu da su to osobine ljudi a ne imena sinova,pardon mešano-sinova i kćeri jer nema kod veštice muško-žensko tako će u 144000 kao neograničen broj (Jovan bio gluv)biti uvrštene i kćeri.Da li ti veruješ kao što Isusov glas reče u liku Jelene ili je smatraš lažnjakom i vešticom?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kažem ja Slape nemoj pisati o otvorenim i zatoverenim vratima jer Laki ulazi kroz prozor pa ćega promaja udariti ali on hoće da otvori i zatvori i to ti je.
Sve je to Slap izmislio i Jelenu ona uopšte ne postoji,eto ja pitao komšiju i on nikad čuo za tu lujku,znači izmišljena.
Sad neznam da li su bila tapacirana vrata i da li se čulo kucanje kroz njih?
A to da li je veštica lupala otvorenim vratima...jeste i to mnogo,šta će neuko dete nego da se igra vratima.

Uh,UH,uh!
Mire jel ti to želiš rećida ja izmišljam Jelenine reči?
Vidi ovako,imam za tebe samo jedno pitanje hoćeš li za stalno ućutati po pitanju Jelene i izvinuti se ako ti pokažem da nisi čitao njene nogopise i da čuješ da je ona bila tvorac gaženja poglavarstva,DA ili NE?

Baš fino,nigde nema greški,onda mi ti trebaš na neka pitanja odgovoriti kako bi mi videli da je Jelena u pravu.
Zato krenimo redom:
1.Ko je rekao istinu Jovan da će proroci spaliti neprijatelje ili veštica da će neprijatelji spaliti proroke?
Potom idemo redom sva pitanja da ispitamo,dobro je da konačno imamo nekog ko će pokazati da ja lažem i odbraniti vešticu da postane ona Isusov glas pa slušamo.

Kako može Isusov glas da pogreši?
Nema spiskatamo je sve čisto nigde ni zrno vere.

Mire,tisi vrsni znalac vešticinog dela pa mi reci da li jeJakov imao 12 sinova i da li su oni pagani ako nije onda je veštica u pravu da su to osobine ljudi a ne imena sinova,pardon mešano-sinova i kćeri jer nema kod veštice muško-žensko tako će u 144000 kao neograničen broj (Jovan bio gluv)biti uvrštene i kćeri.Da li ti veruješ kao što Isusov glas reče u liku Jelene ili je smatraš lažnjakom i vešticom?

Da se ne salimo, ipak su to ozbiljne stvari, ako je ona prevarant, to nije za smeh..
Ajde redom, kazes da imas citat gde ona kaze da "covek nije glava zeni", DA ja cu zacutati i izvinuti se, obećavam, ako mi pokazes da je ona "bila tvorac gazenja poglavarstva" i da je takvo nesto tvrdila eksplicitnim recima. Ja ne nadjoh..
I ako mi to ne dokazes tek onda ima svrhe govoriti o ostalom...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da se ne salimo, ipak su to ozbiljne stvari, ako je ona prevarant, to nije za smeh..
Ajde redom, kazes da imas citat gde ona kaze da "covek nije glava zeni", DA ja cu zacutati i izvinuti se, obećavam, ako mi pokazes da je ona "bila tvorac gazenja poglavarstva" i da je takvo nesto tvrdila eksplicitnim recima. Ja ne nadjoh..
I ako mi to ne dokazes tek onda ima svrhe govoriti o ostalom...

Ne,nisi ti pošten već se ja prevari misleći kako si iskren a ti unapred odbacuješ mogućnost greške tvrdeći kako niko nije mogao pročitati Jelenine spise te time ni razumeti niti može reći da je plagijator i veštica.
Da si iole pošten i bez predrasuda shvatio bi kao prvo:

1.Da generalna konferencija koja je podržala Jelenu NEBI MENJALA njen stav po pitanju poglavarstva i NISU MENJALI zato u toj nazovi crkvi žene uče i starešine su.Oni nebi mogli tvrditi da je ona Božji glas a menjati njen stav ako bi ona tvrdila kako je čovek glava ženi i da ženi nije dozvoljeno da uči,no,ona nije tako učila i sve je to ona pribeležila a generali aminolavali i to se već više decenija provodi u tom udruženju.

2.Veštica je učila menjajući značenje Pavlovih reči kako više nema razlike u spasenju između Jevrejina i Grka ni roba i gospodara (Jevreji su verovali da se siromah i neuk ne mogu spasiti zato im ide priča o bogatom i siromašnom)Isus im ruši predrasudu a veštica to prikazuje rušenjem poglavarstva i kaže da su isti čovek i žena i nemaviše muško i žensko to je plagijator i lažni učitelj koji upade u Korjevu bunu uzimajući da rai ono što joj nije dato.
Pavle se poziva na ZAKON kad kaže da je čovek glava ženi i time ženi nijedozvoljeno da uči a ona je prva to pogazila.

Neću ja neiskrenima ništa nuditi već neka sami pročitaju šta je veštica sve napisala i prepisala pa nek se sami postide videvši tad svoj greh i neznanje.Znam,da nebi prihvatio i da ti dam citat gde ruši poglavarstvo jer ti imaš ogromne predrasude a glumiš iskrenost i to je žalosnije stanje od zavedenog Laodikeje kojeg mi je iskreno žao dok si ti u gorem položaju jer ne želiš znati zato što nećeš istinu.Da si iskreno tražio istinu odavno bi ti pročitao da Jelena ukida poglavarstvo ali ti si tu u ulozi prikolice pa kud traktor pogazi tud i ti gaziš jer te vuče Jelenin duh pobune.

U životu nisam sreo Pravoslavca koji brani vešticu a njene laži su suprotstavljene Pravoslavlju....svašta danas ima.
Da samtidao citat gde veštica ukida poglavarstvo ti bi rekao:vidiš nije rekla ,,od sad čovek više nije glava ženi,, jer zaista nije tako formilisala rečenicu i eto opravdana jer jer samo tom formilacijom bi bila kriva a ako napiše malo drugačije onda je OK.ti si lukaviji nego sam i pomislio.
Tako veštica nije ukinula poglavarstvo a uči i svi učitelji uče od nje.

Pavle Božji čovek reče da žena NE MOŽE DA UČI a veštica to ceo život radila i pisala opravdavajući svoju pobunu vadeći iz konteksta stihove kao vešti plagijator.Da,Pavle je kriv nije on razumeo ko šta sme raditi.
Zašto ti lepo ne odeš u Jelenine đake kad već sve lepo poučava,zašto se kriješ iza nekog krštenja bebe u pravoslavlju kad gaziš pravoslavno učenje braneći vešticu.
Ti si opasan neki glumac.Nedavno sam imao priliku da razgovaram sa jednim monahom-sveštenikom i on Adv. naziva jeres a ti ispravom naukom.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, sve ovo o čemu ti pišeš su tvoje lične trice i kučine, i ništa nije tako u Jeleninim spisima - već je sve jasno i određeno.

Naravno da ne postoje nikakve greške u spoisima Ellen White, već samo pokušaj pojedinaca da se tako prikaže na osnovu ličnog shvatanja biblije i vađenja iz istorijskog i literarnog konteksta pojedinih citata i prikazivanja u ličnoj mudro smišljenoj projekciji, čime se prividno veštački stvaraju navodne pogreške - koje u prirodnom kontekstualnom sagledavanju ne postoje.

Tvoj komentar o tome kako sam ja navodno zaveden - se zasniva na tvom pukom praznom mišljenju i pokušaju da prikažeš stvari onakve kakve one nisu, i predstavlja autentičnu zamene teze, jer stvar je upravo suprotna - da je zavedenost upravo tvoj lični problem koji je više duhovne prirode, jer se tiče tvoje lične neobraćenosti i ne dopuštanja Bogu da deluje u tvom životu, a potom i da te osvedoči u pogrešnost tvojih teorija i da ti duhovni vid da realnost vidiš onakvu kakva ona jeste.

Ja ovaj problem nemam - jer sve što govorim bilo o samoj istini ili braneći Ellen White i prihvatajući njene spise kao Bogom nadahnute - ja imam lično osvedočenje od Gospoda.

Dakle, nije problem u meni - već upravo u tebi, a ja se molim da ti Gospod da - da ga rešiš u skorije vreme, ili bar u vremenu kada Bog sam bude objavio istinu, i dobiješ priliku da se nađeš u broju izabranih i vernih.

Neka ti Gospod pomogne u tome!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znam,da nebi prihvatio i da ti dam citat gde ruši poglavarstvo jer ti imaš ogromne predrasude a glumiš iskrenost i to je žalosnije stanje od zavedenog Laodikeje kojeg mi je iskreno žao dok si ti u gorem položaju jer ne želiš znati zato što nećeš istinu.Da si iskreno tražio istinu odavno bi ti pročitao da Jelena ukida poglavarstvo ali ti si tu u ulozi prikolice pa kud traktor pogazi tud i ti gaziš jer te vuče Jelenin duh pobune.

Sad jos i imam predrasude i glumim iskrenost?
I jos sam u gorem polozaju nego Laodikeja?
A istinu necu, nego mi je drze da zivim u lazi?
Jao meni? :)

Taramana da li ti stvarno verujes u ovo sto si napisao?
Znas da to nije istina u vezi mene, i tamo gore sam ti sve napisao o sebi i vise nego sto sam morao, jer svi citaju na forumu, pa i nije dobro pisati sve o sebi, ali to sam uradio zato da bih ti pokazao svoju iskrenost, a ti si to okarakterisao kao neiskrenost? Zaista me iznenadjujes..

U životu nisam sreo Pravoslavca koji brani vešticu a njene laži su suprotstavljene Pravoslavlju....svašta danas ima.

Ja sam ti rekao zasto je to tako, postoje stvari koje ja ne mogu da prihvatim, a postoje stvari za koje smatram da su adventisti u pravu, a ovo za Jelenu je sasvim logicno da me interesuje s obzirom na moju povezanost sa njima i posto tamo imam rodjake, cesto se pitam u vezi te crkve da nije to istina? ..
Mozes ti misliti sta god zelis o meni, to ne igra nikakvu ulogu ovde i mi se ne bavimo samnom vec sa Jelenom.
Napisao sam ti ovo gore da vidis da ja zaista zelim odgovor i da sam iskren, ali tebi to ne vredi..

Zašto ti lepo ne odeš u Jelenine đake kad već sve lepo poučava,zašto se kriješ iza nekog krštenja bebe u pravoslavlju kad gaziš pravoslavno učenje braneći vešticu.
Ti si opasan neki glumac.Nedavno sam imao priliku da razgovaram sa jednim monahom-sveštenikom i on Adv. naziva jeres a ti ispravom naukom.

Ne krijem se ja ni iza koga i ni iza cega, niti glumim, vec govorim otvoreno sa tobom.
Cim te covek malo pritisne ti ospes paljbu po licnosti, zasto to radis?
Ja nisam nigde rekao da si ti neiskren ili da se pretvaras, cak sam te vise puta i branio i od Slapa i od drugih, kod Laodikeje uveravajuci ga da si ti iskren, znas da ono sto govoris o meni nije istina, a nabacio bi mi svasta..

Da samtidao citat gde veštica ukida poglavarstvo ti bi rekao:vidiš nije rekla ,,od sad čovek više nije glava ženi,, jer zaista nije tako formilisala rečenicu i eto opravdana jer jer samo tom formilacijom bi bila kriva a ako napiše malo drugačije onda je OK.ti si lukaviji nego sam i pomislio.

Nisam ja lukav ni najmanje, nego ja znam da ona to nigde nije izjavila.
A ovo sto generalna radi i postavlja zene za pastore nema nikakve veze sa njom. Ipak ja znam mnogo vise nego sto ti zelis da predstavis i ti si toga svestan, i zato mi i ne das da govorim, jer znas da takvog citata nema, a ovde eto vidimo sada i tvoje priznanje da ona to nigde nije izjavila.

Zasto izmisljas i podmeces? Nisam ja lukav nego ti.
Ja sam ti cak i poverovao da postoji takav citat, zasto si me slagao?

Rekao si mi da ne izmisljas i ja sam ti poverovao, ocekujuci citat, cak stavise prizeljkujuci ga, jer to bi resilo i moje nedoumice, ali ti si me slagao.
Sad kao ''nije ona tako formulisala'', nego je ''malo drugacije formulisala'', znam ja dobro sta je ona rekla i koji ces ti citat upotrebiti ovde, a koji nema nikakve veze sa poglavarstvom, jer je u pitanju izvrtanje, i ona tamo uopste o poglavarstvu i ne govori, i ti si svestan toga i zato i ne smes da potavis taj citat! Jer znas da to nije istina!

Veštica je učila menjajući značenje Pavlovih reči kako više nema razlike u spasenju između Jevrejina i Grka ni roba i gospodara (Jevreji su verovali da se siromah i neuk ne mogu spasiti zato im ide priča o bogatom i siromašnom)Isus im ruši predrasudu a veštica to prikazuje rušenjem poglavarstva i kaže da su isti čovek i žena i nemaviše muško i žensko to je plagijator i lažni učitelj..

Svi mi znamo sta ove reci znace u bibliji i da se tu ne govori o poglavarstvu vec o spasenju, znala je to i Jelena, a ti ako ne izvrces, postavi njene reci da vidimo kako to ona ''rusi poglavarstvo''.
Ja bi zaista voleo da ti se izvinim, da priznam da gresim i da zavrsim ovaj razgovor, jer iskreno, nije mi do nastavljanja, sve me to iscrpljuje..

veštica to prikazuje rušenjem poglavarstva i kaže da su isti čovek i žena i nemaviše muško i žensko

Dokazi da je ona svojim tumacenjem ovoga stiha ''porusila poglavarstvo'' i dokazi da je ona tu ''govorila o poglavarstvu a ne o necemu drugom''? Molim citat?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nisam ja lukav ni najmanje, nego ja znam da ona to nigde nije izjavila.

Zasto izmisljas i podmeces? Nisam ja lukav nego ti.
Ja sam ti cak i poverovao da postoji takav citat, zasto si me slagao?

Rekao si mi da ne izmisljas i ja sam ti poverovao, ocekujuci citat, cak stavise prizeljkujuci ga, jer to bi resilo i moje nedoumice, ali ti si me slagao.
Sad kao ''nije ona tako formulisala'', nego je ''malo drugacije formulisala'', znam ja dobro sta je ona rekla i koji ces ti citat upotrebiti ovde, a koji nema nikakve veze sa poglavarstvom, jer je u pitanju izvrtanje, i ona tamo uopste o poglavarstvu i ne govori, i ti si svestan toga i zato i ne smes da potavis taj citat! Jer znas da to nije istina!

Svi mi znamo sta ove reci znace u bibliji i da se tu ne govori o poglavarstvu vec o spasenju, znala je to i Jelena, a ti ako ne izvrces, postavi njene reci da vidimo kako to ona ''rusi poglavarstvo''.
Ja bi zaista voleo da ti se izvinim, da priznam da gresim i da zavrsim ovaj razgovor, jer iskreno, nije mi do nastavljanja, sve me to iscrpljuje..

Dokazi da je ona svojim tumacenjem ovoga stiha ''porusila poglavarstvo'' i dokazi da je ona tu ''govorila o poglavarstvu a ne o necemu drugom''? Molim citat?

Slavko,ti prvo tražiš citat ali navodiš da bude onakav kakvog ti želiš da čuješ jer baš takav citat ne postoji isto kao što ne postoji citat gde Isus kaže: ,,JA SAM BOG,, već to jasno govori u drugačijoj forulaciji.
Pošto Isus to nereče na način kakav tebi treba onda ti On nije Bog ista stvar je i kod veštice.
A lukavstvo je tražiti diktiran tekst po tvojoj želji umesto saslušati i sagledati šta je učila.
Ti neznaš nitisi pročitao njene knjige i igraš igru nekog zaštitnika plagijatora a ništa o njenom učenju neznaš jer bi u suprotnom bio veoma loša osoba kad bi ostao pri tvrdnji da znaš a neznaš.

Pustiti Slapa i Laodikeju sad ja sa tobom razgovaram o veštici jer si se ubacio i postavljam ti pitanja da vidimo tvoje znanje o Adv.učenju a ti meni kažeš da su moja pitanja smejurija a to je sve Biblijski povezano i trebaš reći verovanje veštice pošto znaš učenje i tvrdišda je Božji glas ta veštica onda odgovori na postavljeno i tako ćeš svoje nedoumice sam rešiti kad naučiš šta veštica uči.

Dakle:
1.Ko je imanom i prezimenom dozvolio dau ckvi žene budu starešine i rukopoloženi propovednici-učitelji?
2.Da li se Lisabonskim zemljotresom otvorio šesti pečat?
3.Zašto dva proroka nisu osobe već Biblija?
4.Da li Jovan reče istinu da će proroci spaliti neprijatelje ili je Jelena u pravu da neprijatelji spališe proroke?
5.Kad je oglašena poruka drugog anđela?
6.Kad je počeo sud?
7.Ko prvo ustaje mrtvi ili se prvo živi preobražavaju?
8.Da li je Jakov imao 12 sinova i da li su svi bili muški i da li njihova imena pominje Jovan u Otk.?
9.Ko diže nedelju Amerika ili čovek bezakonja?
10.Šta je žig zveri?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postovanje Taramana,

Procitao sam diskusiju izmedju tebe i Merea i cudim se da ipak ima neko ko misli da je korisno diskutovati sa tobom.

Ti neprestano nazivaj Elen Vajt pogrdnim imenima kao sto su: vestica, lazni prorok, lazni ucitelj, plagijator i neki prevarant koji ivrce Bibliju, njene spise nazivas nogpisi, a ipak se javljas na ovoj temi kao iskren sagovornik koji bi zeleo da saznas istinu.

Post jos nisi nijedanput nazvao Elen Vajt ni njenim pravim imenom niti recju koja joj pripada, sa kakvim ceiljem si dosao na temu ADVENTISTI I ELEN VAJT?

Posto si do sda u svim svojim izjavama izrazio sav svoj bes protiv adventista i EGW, i neprestano je nazivas pogrdnim imenima, ti ne zasluzujes da sa tobom iko diskutuje u ovoj tem zato sto si unapred izrazio svoje misljelje i istresao svoj bes, pa cemu onda diskusija kad si ti unapred izneo svoj zakljucak.
Neka za tebe adventisti i EGW budu ono sto ti zelis da budu, nisi ti jedini neprijatelj istine, fariseji su i Isusu i Njegovim ucenicima pripisali epitete koji im nisu pripadali, pa ipak nisu bili u stanju da poniste Hristovo iucenje.

Ti se predstavljas kao bivsi advenbtista, prema tvojim izjavama, sam sebe demantujes, jer nijedan bivsi adventista se tako ne ponasa. Mene si nekoliko puta pozvao, naravno pogresnim imenom, i pozvao me da odgovaram na tvoje besmislice i predpostavke, misis da ja nemam precega posla. Sa iskerenim ucesniucima u doiskusiji uvek zelim da izmenim misljelja o bilo kojoj temi, ali sa sagovrnikom koji u svakoj recenici izrazava svoj bes i neodolujivu mrznju, ja nemam sta da diskutiujem.
Ti nisi procitao spese Eelen Vajt i zsato i neznas sta onbu pise i sta je ucila, a predstavljas se na forumu kao neko ko poznaje sustinu njenih spisa.

Zbog svega tog, ne vidima da ima ikakve potrebe da oko tog gubimo vereme, jer nisi upoznat sa onim o cemu diskutujes. Ti sakupljas smece sa tudjeg bunjesta i to serviras kao svoje, a nemas pojma sta to znaci.

Zato sa moje strani si slobodan, mozes da izjavist sta god hoces i za tebe neka bude tako, jer ti to i zelis pa neka ti bude, a ja ne nalazim nikakvu potrebu da ti dokazujem bilo sta, jer unapred znam da ne trazis istinu nego, iznosis svoje izopacenu miljenje.

Ipak, zelim ti sve najbolje

Natrag