Znam,da nebi prihvatio i da ti dam citat gde ruši poglavarstvo jer ti imaš ogromne predrasude a glumiš iskrenost i to je žalosnije stanje od zavedenog Laodikeje kojeg mi je iskreno žao dok si ti u gorem položaju jer ne želiš znati zato što nećeš istinu.Da si iskreno tražio istinu odavno bi ti pročitao da Jelena ukida poglavarstvo ali ti si tu u ulozi prikolice pa kud traktor pogazi tud i ti gaziš jer te vuče Jelenin duh pobune.
Sad jos i imam predrasude i glumim iskrenost?
I jos sam u gorem polozaju nego Laodikeja?
A istinu necu, nego mi je drze da zivim u lazi?
Jao meni?
Taramana da li ti stvarno verujes u ovo sto si napisao?
Znas da to nije istina u vezi mene, i tamo gore sam ti sve napisao o sebi i vise nego sto sam morao, jer svi citaju na forumu, pa i nije dobro pisati sve o sebi, ali to sam uradio zato da bih ti pokazao svoju iskrenost, a ti si to okarakterisao kao neiskrenost? Zaista me iznenadjujes..
U životu nisam sreo Pravoslavca koji brani vešticu a njene laži su suprotstavljene Pravoslavlju....svašta danas ima.
Ja sam ti rekao zasto je to tako, postoje stvari koje ja ne mogu da prihvatim, a postoje stvari za koje smatram da su adventisti u pravu, a ovo za Jelenu je sasvim logicno da me interesuje s obzirom na moju povezanost sa njima i posto tamo imam rodjake, cesto se pitam u vezi te crkve da nije to istina? ..
Mozes ti misliti sta god zelis o meni, to ne igra nikakvu ulogu ovde i mi se ne bavimo samnom vec sa Jelenom.
Napisao sam ti ovo gore da vidis da ja zaista zelim odgovor i da sam iskren, ali tebi to ne vredi..
Zašto ti lepo ne odeš u Jelenine đake kad već sve lepo poučava,zašto se kriješ iza nekog krštenja bebe u pravoslavlju kad gaziš pravoslavno učenje braneći vešticu.
Ti si opasan neki glumac.Nedavno sam imao priliku da razgovaram sa jednim monahom-sveštenikom i on Adv. naziva jeres a ti ispravom naukom.
Ne krijem se ja ni iza koga i ni iza cega, niti glumim, vec govorim otvoreno sa tobom.
Cim te covek malo pritisne ti ospes paljbu po licnosti, zasto to radis?
Ja nisam nigde rekao da si ti neiskren ili da se pretvaras, cak sam te vise puta i branio i od Slapa i od drugih, kod Laodikeje uveravajuci ga da si ti iskren, znas da ono sto govoris o meni nije istina, a nabacio bi mi svasta..
Da samtidao citat gde veštica ukida poglavarstvo ti bi rekao:vidiš nije rekla ,,od sad čovek više nije glava ženi,, jer zaista nije tako formilisala rečenicu i eto opravdana jer jer samo tom formilacijom bi bila kriva a ako napiše malo drugačije onda je OK.ti si lukaviji nego sam i pomislio.
Nisam ja lukav ni najmanje, nego ja znam da ona to nigde nije izjavila.
A ovo sto generalna radi i postavlja zene za pastore nema nikakve veze sa njom. Ipak ja znam mnogo vise nego sto ti zelis da predstavis i ti si toga svestan, i zato mi i ne das da govorim, jer znas da takvog citata nema, a ovde eto vidimo sada i tvoje priznanje da ona to nigde nije izjavila.
Zasto izmisljas i podmeces? Nisam ja lukav nego ti.
Ja sam ti cak i poverovao da postoji takav citat, zasto si me slagao?
Rekao si mi da ne izmisljas i ja sam ti poverovao, ocekujuci citat, cak stavise prizeljkujuci ga, jer to bi resilo i moje nedoumice, ali ti si me slagao.
Sad kao ''nije ona tako formulisala'', nego je ''malo drugacije formulisala'', znam ja dobro sta je ona rekla i koji ces ti citat upotrebiti ovde, a koji nema nikakve veze sa poglavarstvom, jer je u pitanju izvrtanje, i ona tamo uopste o poglavarstvu i ne govori, i ti si svestan toga i zato i ne smes da potavis taj citat! Jer znas da to nije istina!
Veštica je učila menjajući značenje Pavlovih reči kako više nema razlike u spasenju između Jevrejina i Grka ni roba i gospodara (Jevreji su verovali da se siromah i neuk ne mogu spasiti zato im ide priča o bogatom i siromašnom)Isus im ruši predrasudu a veštica to prikazuje rušenjem poglavarstva i kaže da su isti čovek i žena i nemaviše muško i žensko to je plagijator i lažni učitelj..
Svi mi znamo sta ove reci znace u bibliji i da se tu ne govori o poglavarstvu vec o spasenju, znala je to i Jelena, a ti ako ne izvrces, postavi njene reci da vidimo kako to ona ''rusi poglavarstvo''.
Ja bi zaista voleo da ti se izvinim, da priznam da gresim i da zavrsim ovaj razgovor, jer iskreno, nije mi do nastavljanja, sve me to iscrpljuje..
veštica to prikazuje rušenjem poglavarstva i kaže da su isti čovek i žena i nemaviše muško i žensko
Dokazi da je ona svojim tumacenjem ovoga stiha ''porusila poglavarstvo'' i dokazi da je ona tu ''govorila o poglavarstvu a ne o necemu drugom''? Molim citat?