Antonija, sama možeš videti da se ovde već duže vreme plasira ideja od strane pojedinaca na forumu - da sve što nije u skladu sa njihovim verskim ubeđenjima - da je to od đavola i da je ne istina.
Ujedno - ti pojedinci koji sve vreme plasiraju ovu ideju imaju međusobo različita gledišta po mnogim pitanjima, ali i pored toga njihov zajednički cilj i udruživanje su u svakom slučaju okrenuti protiv Adventizma sa ciljem da Adventizam proglase lažnim i da ga diskredituju, i to po modelu "neprijatelj mog neprijatelja je i moj neprijatelj" i to čine na jedan vrlo grub način - koristeći se svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima.
To što oni rade nema veze sa ikakvom borbom sa lažnim naukama koje navodno postoje u Adventizmu, već imaju isključivo sebične ciljeve.
Sve što Adventizam propoveda je zasnovano na bibliji i tu nema ničega tajnog, i svako može da sam to proveri ako uporedi ova učenja sa biblijom, a ova učenja sam i ja lično postavljao ovde na forumu u temama "27 Adventističkih verovanja" i "velike istine biblije"
Sto se tiče naše grešnosti - istina je da se svi rađamo kao grešnici i da tu grešnost sa godinama povećavamo - ali čovek ne mora ostati u stanju greha do kraja svog života ako to sam ne želi, jer svakom čoveku je data mogućnost da upozna istinu o Bogu koja je zapisana u njegovoj reči i koju Duh Sveti otkriva svakom iskrenom čoveku koji čita sa željom da ovu istinu upozna.
Upoznajući Boga kroz reč Božju - čovek upoznaje i samog tvorca i ostvaruje jednu prisnu zajednicu sa njim, a ostvarivanjem te zajednice omogućava čoveku da izađe iz stanja greha i da postane pravednik, da postane sličan Isusu koji je živeo savršenim bezgrešnim životom.
Čovek ovo ne može da postigne sam svojom silom - ali se čoveku koji verom pristupa Bogu i ostvaruje prisnu zajednicu sa njim daje sila Svetoga Duha koja ga menja iznutra, menja njegovo srce i misli i oslobađa ga od greha i njegove sile, i omogućava da čovek tako prirodno ispunjava Božju volju i da zivi u skladu sa svakom Božjom zapovešću, sto se u bibliji naziva "novorođenje Duhom Svetim.
Sledeći biblijski tekstovi govore o tome:
"I ovo je obećanje koje čusmo od Njega i javljamo vama, da je Bog videlo, i tame u Njemu nema nikakve.
Ako kažemo da imamo zajednicu s Njim a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine.
Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.
Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama.
Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde" ( 1 poslanica Jovanova 1. 5 - 10 )
"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.
I svaki koji ovaj nad ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.
Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog" ( 1 poslanica Jovanova 3. 1 - 10 )
Dakle - čovek može predajući se Bogu dostići savršenu pravdu u ispunjavanju Božje volje, i biti ispunjen rodovima koje duh rađa u ljudskom biću kroz čovekovu zajednicu sa Bogom - ljubavlju, radošću i mirom, strpljivošću, krotošću, uzdržanjem, milošću i milosrđem..i ostalima, koje će se pokazati u svakodnevnom životu i odnosima sa ljudima.
Ja moram ovo reći - ovo što pojedini ovde čine, pokazuje da nikada nisu doživeli stvarno obraćenje i novorođenje od Duha Svetoga, jer ništa ne pokazuje da se ovako nešto ikada dogodilo u njihovim ličnim životima i verskom iskustvu.
Ovo ne govorim da bi nekoga uvredio - već upravo suprotno - da podstaknem da se savest tih pojedinaca probudi, i da učine nešto po tom pitanju.
Antonija, tebi lično želim da ti Bog da Duhom Svetim da prepoznas istinu, i da jednom u svom zivotu dozivis stvarno iskustvo koje proizvodi zajednica sa Bogom.
Pozdrav!