Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Antonijadz sve su to lepe reči ali postoji i ono kušjte duhove i nauke đavolske i još piše kako je naša borba protiv sila tame i ovde je imaš pred sobom tu borbu i umesto da prihvatiš svetost Božje reči i staneš na stranu istine ti si kapitulirala i tako tama zavodi druge a možda i tebe prevari jer baš tamo gde su mile reči tamo zmija čuči.

I Jovan se i Ilija podrugivali lažnjacima da ne treba po ramenu da ih tapšemo i braćom nazivamo buntovnike?
Nije svako za borbu protiv sila tame zato takvi neka bar ćute ako im nije stalo da istina pokaže tamu i prevaru i nadvlada ih.
Kome je do istine taj za Boga radi.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postovanje svima ucesnivcima foruma,
vec duze vremena nisam mogoa da se javljam na forumu i vrlo sam se iznenadio kad sam procitao diskusuju ove teme na poslednje dve stranice.

Loadikeja, ja bih ti savetovao da na onakav bezonbraznok i prostakluk koji iznosi TARAMANA, on ne zasluzuje da mu se da bilo kakav odgovor. Ja postujem svacije misljenje iako je suprotno omome, ali ipak svi smo pozvani da odrzim dostojan stepen ljudske kulture i da se ne izrazavamo kao bezboznici. A oni koji sebi uzmu takvo pravu, njih samo treba ignorisat, jer oni ne tarze istinu, nego iznose svoju izopacenost.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Postovanje svima ucesnivcima foruma,
vec duze vremena nisam mogoa da se javljam na forumu i vrlo sam se iznenadio kad sam procitao diskusuju ove teme na poslednje dve stranice.

Loadikeja, ja bih ti savetovao da na onakav bezonbraznok i prostakluk koji iznosi TARAMANA, on ne zasluzuje da mu se da bilo kakav odgovor. Ja postujem svacije misljenje iako je suprotno omome, ali ipak svi smo pozvani da odrzim dostojan stepen ljudske kulture i da se ne izrazavamo kao bezboznici. A oni koji sebi uzmu takvo pravu, njih samo treba ignorisat, jer oni ne tarze istinu, nego iznose svoju izopacenost.

Bog te blagoslovio i podario svaki dobri dar i veru.

1.Možda ćeš ti moći da nam pomogneš da čujemo koji zemljotres je znak otvaranja šestog pečata Jelenin (Lisabonski) ili Laodikejin iz 2011 u Japanu?

2.Sigurno nam možeš kao verujući čovek učtivo objasniti kako se mogao otvoriti šesti pečat a da se nebo nije otvorilo?

3.Za tebe jedno specijalno pitanje,ko diže nedelju kontinenet (SAD) ili čovek bezakonja?

Nadam se da ti ne balansiraš između dve Adv.zajednice i da ćeš braniti učenje HAC
i nama pomoći da shvatimo Jeleninu premudrost jer ćeš nam odgonetnuti
4.Kako i Jovan i Jelena da su u pravu dok različita proroštva daju pa Jovan najavi kako će PROROCI spaliti neprijatelje dok kod Jelene NEPRIJATELJI spaljuju proroke ko od njih dvoje dade lažno proroštvo?

Stvarno,pa gde si ti Marčelo nema te a Lakić se upleo u sopstvenu mrežu pa mu treba pomoć kad ono se čuje truba i galop...evo je konjica da reši stvar.Dobro je da si tu sad bar imamo od koga čuti odgovore.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, sama možeš videti da se ovde već duže vreme plasira ideja od strane pojedinaca na forumu - da sve što nije u skladu sa njihovim verskim ubeđenjima - da je to od đavola i da je ne istina.

Ujedno - ti pojedinci koji sve vreme plasiraju ovu ideju imaju međusobo različita gledišta po mnogim pitanjima, ali i pored toga njihov zajednički cilj i udruživanje su u svakom slučaju okrenuti protiv Adventizma sa ciljem da Adventizam proglase lažnim i da ga diskredituju, i to po modelu "neprijatelj mog neprijatelja je i moj neprijatelj" i to čine na jedan vrlo grub način - koristeći se svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima.

To što oni rade nema veze sa ikakvom borbom sa lažnim naukama koje navodno postoje u Adventizmu, već imaju isključivo sebične ciljeve.

Sve što Adventizam propoveda je zasnovano na bibliji i tu nema ničega tajnog, i svako može da sam to proveri ako uporedi ova učenja sa biblijom, a ova učenja sam i ja lično postavljao ovde na forumu u temama "27 Adventističkih verovanja" i "velike istine biblije"

Sto se tiče naše grešnosti - istina je da se svi rađamo kao grešnici i da tu grešnost sa godinama povećavamo - ali čovek ne mora ostati u stanju greha do kraja svog života ako to sam ne želi, jer svakom čoveku je data mogućnost da upozna istinu o Bogu koja je zapisana u njegovoj reči i koju Duh Sveti otkriva svakom iskrenom čoveku koji čita sa željom da ovu istinu upozna.
Upoznajući Boga kroz reč Božju - čovek upoznaje i samog tvorca i ostvaruje jednu prisnu zajednicu sa njim, a ostvarivanjem te zajednice omogućava čoveku da izađe iz stanja greha i da postane pravednik, da postane sličan Isusu koji je živeo savršenim bezgrešnim životom.
Čovek ovo ne može da postigne sam svojom silom - ali se čoveku koji verom pristupa Bogu i ostvaruje prisnu zajednicu sa njim daje sila Svetoga Duha koja ga menja iznutra, menja njegovo srce i misli i oslobađa ga od greha i njegove sile, i omogućava da čovek tako prirodno ispunjava Božju volju i da zivi u skladu sa svakom Božjom zapovešću, sto se u bibliji naziva "novorođenje Duhom Svetim.

Sledeći biblijski tekstovi govore o tome:

"I ovo je obećanje koje čusmo od Njega i javljamo vama, da je Bog videlo, i tame u Njemu nema nikakve.
Ako kažemo da imamo zajednicu s Njim a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine.
Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.
Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama.
Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde"
( 1 poslanica Jovanova 1. 5 - 10 )

"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.
I svaki koji ovaj nad ima na Njega,
čisti se, kao i On što je čist.
Svaki koji čini greh i bezakonje čini:
i greh je bezakonje.
I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
Koji tvori greh od đavola je,
jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog"
( 1 poslanica Jovanova 3. 1 - 10 )

Dakle - čovek može predajući se Bogu dostići savršenu pravdu u ispunjavanju Božje volje, i biti ispunjen rodovima koje duh rađa u ljudskom biću kroz čovekovu zajednicu sa Bogom - ljubavlju, radošću i mirom, strpljivošću, krotošću, uzdržanjem, milošću i milosrđem..i ostalima, koje će se pokazati u svakodnevnom životu i odnosima sa ljudima.

Ja moram ovo reći - ovo što pojedini ovde čine, pokazuje da nikada nisu doživeli stvarno obraćenje i novorođenje od Duha Svetoga, jer ništa ne pokazuje da se ovako nešto ikada dogodilo u njihovim ličnim životima i verskom iskustvu.
Ovo ne govorim da bi nekoga uvredio - već upravo suprotno - da podstaknem da se savest tih pojedinaca probudi, i da učine nešto po tom pitanju.

Antonija, tebi lično želim da ti Bog da Duhom Svetim da prepoznas istinu, i da jednom u svom zivotu dozivis stvarno iskustvo koje proizvodi zajednica sa Bogom.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Dakle - čovek može predajući se Bogu dostići savršenu pravdu u ispunjavanju Božje volje, i biti ispunjen rodovima koje duh rađa u ljudskom biću kroz čovekovu zajednicu sa Bogom - ljubavlju, radošću i mirom, strpljivošću, krotošću, uzdržanjem, milošću i milosrđem..i ostalima, koje će se pokazati u svakodnevnom životu i odnosima sa ljudima.

Točno , bez obzira kojoj vjeri pripada , trebao bi biti ovakav kako si gore naveo , i onda bi svjet bijo puno bolji

Ja moram ovo reći - ovo što pojedini ovde čine, pokazuje da nikada nisu doživeli stvarno obraćenje i novorođenje od Duha Svetoga, jer ništa ne pokazuje da se ovako nešto ikada dogodilo u njihovim ličnim životima i verskom iskustvu.
Ovo ne govorim da bi nekoga uvredio - već upravo suprotno - da podstaknem da se savest tih pojedinaca probudi, i da učine nešto po tom pitanju.

Dobro znamo na koga si mislijo ,ali ipak nemogu vjerovat daje zlo namjeran , ima Taramana i dobri vrlina

Antonija, tebi lično želim da ti Bog da Duhom Svetim da prepoznas istinu, i da jednom u svom zivotu dozivis stvarno iskustvo koje proizvodi zajednica sa Bogom.

Hvala vam na ljepim željama , i tebi želim sve naj bolje

To što oni rade nema veze sa ikakvom borbom sa lažnim naukama koje navodno postoje u Adventizmu, već imaju isključivo sebične ciljeve.

Treba se držati samo svoga vjerovanja ,i tuđe poštivati , i onda si Bogu naj miliji ,a vi to upravo činite .
Elen Vajt je žena koja je vjerovala u Krista Boga , i nije zaslužila dajese vređa i ponižava

pogledati
http://serbianforum.org/threads/dok...vanje-sa-prevodom.578917/page-16#post-1714269

http://serbianforum.org/threads/dok...vanje-sa-prevodom.578917/page-16#post-1714264

http://serbianforum.org/threads/dok...vanje-sa-prevodom.578917/page-16#post-1714273

Pozdrav

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je čovek iskren u svojoj veri i živi najpoštenije u svetlosti koju poseduje u tom trenutku jer zbog okolnosti nije u mogućnosti da upozna veću - ja verujem da takav čovek neće biti izgubljen.

Što se tiče pojedinaca koi pišu negativno - Bog zna srce i pobude iz kojih nešto činimo. pa neka on sudi.

Za sve ostalo ti zahvaljujem.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dobro znamo na koga si mislijo ,ali ipak nemogu vjerovat daje zlo namjeran , ima Taramana i dobri vrlina

Nisi u pravu ja sam veliko zlo i ne popravljivo nema goreg od mene.
Zamisli samo kakve ja sve gluposti pitam i to još koristim Božju reč da bi pitao glupost kao recimo ko izjavi pogrešno Jovica ili Jelenče...ili kako se mogu zla izlivati pre otvaranja neba i takvih gluposti imam koliko hoćeš a to sve otkriva lažnjake i kako onda da kažu koju umilno o meni...ne mogu jer oni laskaju samo onima koje mogu zarobiti.

Vidiš da je opasno komunicirati samnom takvom zloćom od čoveka koji nije učtiv niti slatkorečiv i ne trpi lažne učitelje i lažne proroke.Čekam Marčela da osvetla obraz Adv. jer ako on neće koće?
Naravno da je ovo bolno ali takav je put iscelenja i povratka Bogu jer sene može služiti Bogu i Jeleni.

Za Marčela moram ponoviti jer oni čim ne vide odmah zaborave:

1.Možda ćeš ti moći da nam pomogneš da čujemo koji zemljotres je znak otvaranja šestog pečata Jelenin (Lisabonski) ili Laodikejin iz 2011 u Japanu?

2.Sigurno nam možeš kao verujući čovek učtivo objasniti kako se mogao otvoriti šesti pečat a da se nebo nije otvorilo?

3.Za tebe jedno specijalno pitanje,ko diže nedelju kontinenet (SAD) ili čovek bezakonja?

Nadam se da ti ne balansiraš između dve Adv.zajednice i da ćeš braniti učenje HAC
i nama pomoći da shvatimo Jeleninu premudrost jer ćeš nam odgonetnuti
4.Kako i Jovan i Jelena da su u pravu dok različita proroštva daju pa Jovan najavi kako će PROROCI spaliti neprijatelje dok kod Jelene NEPRIJATELJI spaljuju proroke ko od njih dvoje dade lažno proroštvo?

Mare nećeš me valjda i ti osloviti satanom zato što ti pokazujem da je veštica lažov.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, iz tvog ponašanja na forumu i odnosa prema drugima ne može se zaključiti drugačije osim onoga što si i sam potvrdio za sebe.

Da su tvoje ponašanje i odnos drugačiji - zar bi neko imao razlog da ti nešto prigovori.

Evo upravo to dokazuješ a dokazao si i u svom poslednjem komentaru - da ne postupaš razumno, jer postavljaš svoja pitanja i opaske po desetine puta, i ako je na njih već odgovoreno i to više puta.

Ti sam zaključi da li je to tako, i kakav tvoj odnos i ponašanje proizilaze iz toga.

Evo ponovo tih odgovora.

Pitanje:

Odgovor:

Što se tiče Lisabonskog zemljotresa - tu nismo pogrešili ni Ellen White ni ja, već se cela ova stvar sagledava u istorijskom kontekstu vezanom za Božju crkvu i njenu misiju objave jevanđelja, kao i vremena kraja i Hristovog dolaska koji je trebalo da se dogodi već u onom vremenu - pod uslovom da crkva obavi misiju koja joj je poverena, a to je - da objavi svetu ovo vreme kraja i pozove ga da se pripremu za taj čas.

Naime - Lisabonski zemljotres se dogodio 1. 11. 1755 godine.

( Ovaj datum je bitan jer je Bog danas otkrio neke pojedinosti u vezi ovog broja 111 ).

Dakle, Lisabonski zemljotres jeste u ono vreme bio događaj koji je predstavljao direktni znak otvaranja šestog pečata i početka događaja koji su trebali obeležiti poslednje vreme i Hristov dolazak koji je trebalo da se dogodi već u onom vremenu

Bog je u periodu nakon ovog Lisabonskog zemljotresa (tačnije 1844 godine ) podigao crkvu poslednjeg vremena sa misijom objave početka suda Božjeg i Hristovog drugog dolaska u slavi - koji je trebao da se dogodi 1890 godine.

U ovom periodu od Lisabonskog zemljotresa1755 godine - do 1844 odnosno 1890 godine - trebalo je da se odigraju svi događaji opisani u šestom pečatu.

Ali - pošto crkva nije obavila misiju koju joj je Bog poverio - on je morao da odloži svoj dolazak na određeno vreme, tako da i događaji nisu mogli da teku po Božjem planu - već četvorica anđela i dalje zadržavaju četiri vetra koji predstavljaju događaje poslednjeg vremena i sudove Božje.

Ono što je Bog danas otkrio je to - da on neće više odlagati vreme kraja i Hristovog drugog dolaska - već da je on lično ustao sa svog prestola i da će sam završiti delo objave jevanđelja preko nebeskih znakova i preko izabranih oruđa koja je podigao 2001 godine kao reformni pokret u tom cilju, i objaviti istinu u ovom vremenu.

Dakle - svi događaji su trebali da se odigraju već u onom vremenu od 1755 i Lisabonskog zemljotresa do 1844 odnosno 1890 godine kada je Hristos trebalo da dođe po drugi put, ali je vreme njihovog ispunjenja odloženo, kao i sam Hristov dolazak.
Bog je danas otkrio da on neće više odlagati događaje i da će se oni odigrati onako kako su opisani u šestom pečatu sa početkom 2011 godine kada su odpočeli sudovi Božji, i Hristos doći u ovom vremenu i okončati istoriju greha na planeti zemlji..Amin!

Pitanje:

Odgovor:

Kao prvo - u šestom pečatu uopšte ne postoji otvaranje neba kao prvi znak otvaranja ovog pečata, već je prvi znak tresenje zemlje.

Dakle, odgovor je taj - da je prvi znak otvaranja šestog pečata "tresenje zemlje" a svi ostali znaci sadržani u šestom pečatu će se događati kontinuirano sa protokom vremena do kraja istorije sveta, a ne u jednom trenu.

"I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?"
( otkrivenje 6. 12 - 17 )

Pitanje:

Odgovor:

Nedelju će uvesti Rim sjedinjen u Ekumenskom savezu sa otpalim protestantizmom koji će je uzdići, a za to će upotrebiti svetovne vlasti u novom svetskom poretku ( SAD i Ujedinjene nacije ), koje će zakonom nametnuti ovaj dan kao obavezan za ceo svet.

Pitanje:

Odgovor i ujedno kontrapitanje na koje nije dat odgovor:

Taramana - koje je tvoje tumačenje teksta o dva svedoka, i da li će se ovaj tekst doslovno ispuniti u poslednje vreme - odnosno "da će se pojaviti dva proroka u poslednje vreme i da će propovedati u krpenim vrećama za krompir, i da će potom biti ubijeni, a potom vaskrsnuti i poleteti u nebo i spaliti ljude na zemlji"
Još nešto, ako bukvalno shvatimo ovaj tekst, onda moramo i svaki elemenat u njemu shvatiti bukvalno.

Dole je priložena projekcija bukvalnog tumačenja ovog teksta.

Dakle tekst za njih kaže:

1.
"Ovi su dve masline i dva žiška što stoje pred Gospodarem zemaljskim"

Oni su u bukvalnom tumačenju BUKVALNO dve masline ubrane sa drveta, i ujedno dva plamena vatre.

2.
"I ako im ko nepravdu učini, oganj izlazi iz usta njihovih, i poješće neprijatelje njihove; i ko bude hteo da im učini nažao onaj valja da bude ubijen"
Iz njihovih usta - odnosno iz stomaka izlazi BUKVALNO plamen vatre.

3.
"I gledaće neki od naroda i plemena i jezika i kolena telesa njihova tri dana i po, i neće dati da se njihova telesa metnu u grobove"
Biće ubijeni i njihova tela će biti na ulici tri dana i ljudi će gledati njihove leševe.

Svako može sam doneti zaključak da li je ovakvo bukvalno tumačenje održivo.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Lakiću pa čuli smo mi tvoja žongliranja sad ti malo odmori Marčelo će nam to objasnititi si premoren očiglednopa ne razlikuješ šta te pitam te pišeš o svačemu samo odgovore ne daješ.

Ona ti je jedan u nizu bisera kako se nebo neće otvoriti u 6-om pečatu a šesti se otvorio bez otvaranja neba...rekoh iz Jelenine kuhinje svakakve biljke idu u čorbicu.

SVE OVO Lakiću se mora desiti da bi se reklo da se otvorio šesti pečat:

6:12 I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, (ne planina li država ili neka oblast već kugla) i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
6:13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
6:14 I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
6:17 Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?

SVI stanovnici zemlje beže Lakiću jer SVI videše nebo otvoreno i Onoga što sedi na prestolu čuješ li ti Lakiću šta Jovica reče SVI.
Kad je ceo svet bežao po pećinama i kamenjarima i kad se nebo otvorilo Lakiću?
Kad se Lakiću cela zemlja zatresla?
Kad su zvezde nebeske pale na zemlju Lakiću?:bfghb::bfghb:

,,U ovom periodu od Lisabonskog zemljotresa1755 godine - do 1844 odnosno 1890 godine - trebalo je da se odigraju svi događaji opisani u šestom pečatu.,,
:bfghb:

Idi pitaj svoje učitelje pa nam reci odgovore a dotle odmori ne treba nam mantranje već jasan odgovor zato čekam Marčela on će to pošteno uraditi,vidiš kako je on neki fin momak zato slušaj njega i pravu nauku.Tifa vam otpeva šta stalno radite.

,,Nedelju će uvesti Rim sjedinjen u Ekumenskom savezu sa otpalim protestantizmom koji će je uzdići, a za to će upotrebiti svetovne vlasti u novom svetskom poretku ( SAD i Ujedinjene nacije ), koje će zakonom nametnuti ovaj dan kao obavezan za ceo svet.,,

:roll::roll::roll:
Čekamo Marčela.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sada svako neka donese zaključak za sebe na osnovu ova dva poslednja odgovora - mog i tvog, ko ovde stvarno diskutuje sa ozbiljnošću i u Hrišćanskom duhu i odgovara na pitanja, a ko je tu da samo izvrće date odgovore i iz njih donosi namerno pogrešne zaključke, i da se samo izmotava i zavitlava sa prisutnima.

Pozdrav!

Natrag