Taj koji ti je rekao za Ellen White ( ako ti je uopšte rekao ) da je veštica -zasigurno nije Božji glas, jer Bog takve stvari na taj način ne otkriva ljudima - koristeći se takvim izrazima, već ti to govori sam sotona, to je ono u šta me Gospod osvedočava.
Što se tiče Lisabonskog zemljotresa - tu nismo pogrešili ni Ellen White ni ja, već se cela ova stvar sagledava u istorijskom kontekstu vezanom za Božju crkvu i njenu misiju objave jevanđelja, kao i vremena kraja i Hristovog dolaska koji je trebalo da se dogodi već u onom vremenu - pod uslovom da crkva obavi misiju koja joj je poverena, a to je - da objavi svetu ovo vreme kraja i pozove ga da se pripremu za taj čas.
Naime - Lisabonski zemljotres se dogodio 1. 11. 1755 godine.
( Ovaj datum je bitan jer je Bog danas otkrio neke pojedinosti u vezi ovog broja 111 ).
Dakle, Lisabonski zemljotres jeste u ono vreme bio događaj koji je predstavljao direktni znak otvaranja šestog pečata i početka događaja koji su trebali obeležiti poslednje vreme i Hristov dolazak koji je trebalo da se dogodi već u onom vremenu
Bog je u periodu nakon ovog Lisabonskog zemljotresa (tačnije 1844 godine ) podigao crkvu poslednjeg vremena sa misijom objave početka suda Božjeg i Hristovog drugog dolaska u slavi - koji je trebao da se dogodi 1890 godine.
U ovom periodu od Lisabonskog zemljotresa1755 godine - do 1844 odnosno 1890 godine - trebalo je da se odigraju svi događaji opisani u šestom pečatu.
Ali - pošto crkva nije obavila misiju koju joj je Bog poverio - on je morao da odloži svoj dolazak na određeno vreme, tako da i događaji nisu mogli da teku po Božjem planu - već četvorica anđela i dalje zadržavaju četiri vetra koji predstavljaju događaje poslednjeg vremena i sudove Božje.
Ono što je Bog danas otkrio je to - da on neće više odlagati vreme kraja i Hristovog drugog dolaska - već da je on lično ustao sa svog prestola i da će sam završiti delo objave jevanđelja preko nebeskih znakova i preko izabranih oruđa koja je podigao 2001 godine kao reformni pokret u tom cilju, i objaviti istinu u ovom vremenu.
E sad - pomenuta pojedinost vezana za ovaj broj 111 je sledeća, ako se od 1890 godine kada je Hristos trebalo da dođe po drugi put, računa 111 godina - dolazi se u 2001 godinu kada je Bog podigao reformni pokret u svojoj crkvi i objavio mu da je on lično ustao sa prestola da revnuje za svoje delo i završi ga u ovom vremenu.
Takođe - od Lisabonskog zemljotresa 1755 godine do 1844 godine kada je Bog podigao crkvu poslednjeg vremena - prošlo je 89 godina, što je vezano za mene lično koji sam od Gospoda pozvan na službu vesnika i propovednika jevanđrelja u ovom delu reforme, jer je od smrti prvog vesnika Adventne crkve Ellen G White 1915 - do 2004 godine kada sam lično od Gospoda pozvan na ovu službu ( kao naslednik Ellen White ) prošlo tačno 89 godina.
Takođe - od rođenja moje bake 1922 godine do 2011 kada su odpočeli sudovi Božji na planetu zemlju - prošlo je 89 godina.
Dakle - svi događaji su trebali da se odigraju već u onom vremenu od 1755 i Lisabonskog zemljotresa do 1844 odnosno 1890 godine kada je Hristos trebalo da dođe po drugi put, ali je vreme njihovog ispunjenja odloženo.
Bog otkrio da on neće više odlagati događaje i da će se oni odigrati onako kako su opisani u šestom pečatu sa početkom 2011 godine kada su odpočeli sudovi Božji, i Hristos doći u ovom vremenu i okončati istoriju greha na planeti zemlji..Amin!