Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ništa ti nisi odgovorio jer da jesi čuli bi ko je pogrešio u proroštvu Jovan ili veštica i čuli bi čiji početak otvaranja 6.og pečata je tačan tvoj ili vešticin.Jesam čuo jasno šta mi je rečeno i to Biblijskim nazivom veštica.
Kadti odgovoriš na to pitanje ko pogreši Jovan ili tvoj lider sve će biti jasno i znaćeš da je glas istinu rekao o veštici sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taj koji ti je rekao za Ellen White ( ako ti je uopšte rekao ) da je veštica -zasigurno nije Božji glas, jer Bog takve stvari na taj način ne otkriva ljudima - koristeći se takvim izrazima, već ti to govori sam sotona, to je ono u šta me Gospod osvedočava.

Što se tiče Lisabonskog zemljotresa - tu nismo pogrešili ni Ellen White ni ja, već se cela ova stvar sagledava u istorijskom kontekstu vezanom za Božju crkvu i njenu misiju objave jevanđelja, kao i vremena kraja i Hristovog dolaska koji je trebalo da se dogodi već u onom vremenu - pod uslovom da crkva obavi misiju koja joj je poverena, a to je - da objavi svetu ovo vreme kraja i pozove ga da se pripremu za taj čas.

Naime - Lisabonski zemljotres se dogodio 1. 11. 1755 godine.

( Ovaj datum je bitan jer je Bog danas otkrio neke pojedinosti u vezi ovog broja 111 ).

Dakle, Lisabonski zemljotres jeste u ono vreme bio događaj koji je predstavljao direktni znak otvaranja šestog pečata i početka događaja koji su trebali obeležiti poslednje vreme i Hristov dolazak koji je trebalo da se dogodi već u onom vremenu

Bog je u periodu nakon ovog Lisabonskog zemljotresa (tačnije 1844 godine ) podigao crkvu poslednjeg vremena sa misijom objave početka suda Božjeg i Hristovog drugog dolaska u slavi - koji je trebao da se dogodi 1890 godine.

U ovom periodu od Lisabonskog zemljotresa1755 godine - do 1844 odnosno 1890 godine - trebalo je da se odigraju svi događaji opisani u šestom pečatu.

Ali - pošto crkva nije obavila misiju koju joj je Bog poverio - on je morao da odloži svoj dolazak na određeno vreme, tako da i događaji nisu mogli da teku po Božjem planu - već četvorica anđela i dalje zadržavaju četiri vetra koji predstavljaju događaje poslednjeg vremena i sudove Božje.

Ono što je Bog danas otkrio je to - da on neće više odlagati vreme kraja i Hristovog drugog dolaska - već da je on lično ustao sa svog prestola i da će sam završiti delo objave jevanđelja preko nebeskih znakova i preko izabranih oruđa koja je podigao 2001 godine kao reformni pokret u tom cilju, i objaviti istinu u ovom vremenu.

E sad - pomenuta pojedinost vezana za ovaj broj 111 je sledeća, ako se od 1890 godine kada je Hristos trebalo da dođe po drugi put, računa 111 godina - dolazi se u 2001 godinu kada je Bog podigao reformni pokret u svojoj crkvi i objavio mu da je on lično ustao sa prestola da revnuje za svoje delo i završi ga u ovom vremenu.

Takođe - od Lisabonskog zemljotresa 1755 godine do 1844 godine kada je Bog podigao crkvu poslednjeg vremena - prošlo je 89 godina, što je vezano za mene lično koji sam od Gospoda pozvan na službu vesnika i propovednika jevanđrelja u ovom delu reforme, jer je od smrti prvog vesnika Adventne crkve Ellen G White 1915 - do 2004 godine kada sam lično od Gospoda pozvan na ovu službu ( kao naslednik Ellen White ) prošlo tačno 89 godina.

Takođe - od rođenja moje bake 1922 godine do 2011 kada su odpočeli sudovi Božji na planetu zemlju - prošlo je 89 godina.

Dakle - svi događaji su trebali da se odigraju već u onom vremenu od 1755 i Lisabonskog zemljotresa do 1844 odnosno 1890 godine kada je Hristos trebalo da dođe po drugi put, ali je vreme njihovog ispunjenja odloženo.
Bog otkrio da on neće više odlagati događaje i da će se oni odigrati onako kako su opisani u šestom pečatu sa početkom 2011 godine kada su odpočeli sudovi Božji, i Hristos doći u ovom vremenu i okončati istoriju greha na planeti zemlji..Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pusti baku i šerpei lonce nisi mirekao ko jelažno prorekao Jovan ili veštica o dvojici proroka?(zašto uvek zaboravišda mi otkriješ tajnu ko je od nih lažnjak da znam?)

Nisi mi rekao koji datum je pravi a koji lažni za otvaranje šestog pečata vešticin ili tvoj ili ste oboje lažnjaci...slušam:

,,2011 godine kada su odpočeli sudovi Božji, i Hristos doći u ovom vremenu i okončati istoriju greha na planeti zemlji.,,

Baš divno,a reci mi Slavko kako to Jovan prevari nas i reče da se prvo nebo mora otvoriti i da će to SVI pozemljari videti pa tek posle idu čaše zala....reci mi nešto o Jovanu šta ti misliš zašto nam sve naopako rekao u odnosu na vešticu i tebe?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovor ti je dat i u prethodnom i u ranijim komentarima, ali ti se ponašaš kao ti nije odgovoreno.

Svaki događaj koji je zapisan u šesto pečatu će se ispuniti kontinuirano u ovom vremenu - pa i otvaranje neba.
Prvi od ovih elemenata je veliko tresenje zemlje.

Ne laže ni Jovan, ni Ellen White, ni ja - već upravo ti iznosiš neistine i upućuješ lažne optužbe koje su proistekle it tvog ličnog shvatanja biblije.

Pusti druge da veruju u svoje, a ti veruj što god želiš.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Rekoh ja da tvoja vera kako krave lete za tebe je istina dok je ostalom svetu neistina.
Tako i Jelena Bela ima istu veru u leteće krave pa pitam jel osnovan moj zaključak da treba psihijatrija.
Pitam te osnovne stvari a ti pobeže kao sapun nećeš jasno da kažeš kako može šesti pečatdva puta da se otvara jednom po Jeleni jednom po tebi i dva zemljotresa da obabudu znak iste stvari dok je vremenska razlika između njih jedan i po vek...

Onda kažeš da se Jelenin datum ispunio a nije se nebo otvorilo...kako Mirko,kad lepo pišeda se pri otvaranju šestog pečata nebo otvori i taj događaj vide SVI POZEMLJARI a ti i tvoj duhovni lider to nemate u svojoj šemi bez obzira šta Jovan pisao.
Mirko ti si akrobata zar ne i žongliraš govoreći čitaocima kako i Jovan i Jelena pa i ti istinu govorite...to jednostavno tako ne može biti jer su vaše izjave različite i zato ponovo pitam ko od vas laže?

Kako može Jovanov zapis biti istinit a istovremeno i Jelenin kad on tvrdi da će PROROCI spaliti neprijatelje a Jelena uči da NEPRIJATELJI spališe proroke?
Neznam jer na netu nemam uvid da li razgovaram sa bolesnom osobom jer i iz duševnih bolnica mogu preko neta pisati pa te molim da se više ne uključuješ ako misliš davati takve neverovatne izjave,kadti bude bolje i lekari otpuste onda se javi jer ovako smetaš da ljudi racionalno i pri normalnoj svesti mogu razgovarati.

Niko tebe ne krivi tvoj nivo je tu gde je ali pokušaj shvatiti da drugima to nije spojivo kao tebi i darazličite izjave nisu iste i za druge ako za tebe jesu.Odmori se,niko tebe ne mrziveć žali.Neka bi tiBog podario ono što nemaš kako bi mogao shvatiti šta je razlika a šta isto i šta je istina a šta prevara.
Nedavnosam čuo da postoje verski opsednuti tipovi koji nemaju racionalni način razmišljanja i žao mi je zbog takvih osoba ali nebih više gubio vreme sa takvima jer se to teško leči a njima objasniti da krava ne leti je nemoguće.

Ko želi nek izvoli sretno mu bilo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zahvaljujem na uvredi da sam psihijatrijski duševno bolesna osoba, sve dok mi drugi upućuju uvrede a ja imam mir od Gospoda i ne vraćam zlo za zlo - znam da sam na dobrom putu.

"Blago vama kad na vas ljudi omrznu i kad vas rastave i osramote, i razglase ime vaše kao zlo Sina radi čovečijeg
Radujte se u onaj dan i igrajte, jer gle, vaša je velika plata na nebu. Jer su tako činili prorocima očevi njihovi...
Teško vama kad stanu svi dobro govoriti za vama; jer su tako činili i lažnim prorocima očevi njihovi
Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze;
Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vređaju.
Koji te udari po obrazu, okreni mu i drugi; i koji hoće da ti uzme kabanicu, podaj mu i košulju"
( Luka 6. 22 - 29 )

Amin!

Odgovor ti je dat:

http://serbianforum.org/threads/adventisti-i-elen-vajt.581374/page-42#post-1711578

http://serbianforum.org/threads/adventisti-i-elen-vajt.581374/page-42#post-1711943

Svako dobro i Božji blagoslov!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Slaviša pobogu pa tebe niko nemrzi već ŽALI.
Meni bi bilo draže da imam sagovornika kome logika funkcioniše a ja ti tu ne mogu pomoći.
Ti imaš kao i Js osobinu da čim im neko kaže da lažu jer to rade oni isti stih potegnu kao i satana i mogu se sa njim radovati što su otkriveni u laži kao i ti.

MNOGO bi bilo pametnije da si otvorio Bibliju i upitao nekog van bolnice da li su to iste stvari da proroci nekog ubiju ili neko proroke da ubije a potom pitaš da li znaju da se nebo već dva puta otvorilo jednom Jeleni jednom tebi i pitaj ih kako oni to nisu videli pa ako te bledo budui gledali znaj da te i oni mrze.

A nikakav ti odgovor nisi dao već samsebe vozaš sa posta na post i mene to više ne čudi znajući za novu dijagnozu.
Što se tiče toga koji duh i koga nadahnjuje pokazao si kad si poželeo Slapu smrt.
Ja NIKAD neistomišljeniku ništa loše ne mogu poželeti kao ni tebiveć mogu žaliti što ne služi Bogu.
Mislim da ćeš dalje morati naći nekog iz tvog ranga što bi prihvatio da krave lete pa se sa njim do mile volje raduj novoj veri gde je veštica kolovođa.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana - tvoje laži i insinuacije su prevršile svaku meru.

Kao prvo - ja nisam Stvarnoslapu nikada poželeo smrt, to je gruba i bezobzirna laž.

Ja sam se molio za slapa da ga Bog urazumi da ne piše onakve stvari kakve je pisao na jedan vrlo ružan način, ili da ga ukloni sa foruma.

Upravo je suprotno - da si ti ovde pozivao na klanje verskih neistomišljenika.

Tvoj sam način pisanja Taramana te odaje, i tu je sve jasno između tebe i mene - koga kakav duh nadahnjuje.

Šzo se tiče ostalog ' ako ti dati odgovori nisu dovoljni ' meni je žao zbog toga.

Pozdrav i svako dobro.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Kao prvo - ja nisam Stvarnoslapu nikada poželeo smrt, to je gruba i bezobzirna laž.

Ja sam se molio za slapa da ga Bog urazumi da ne piše onakve stvari kakve je pisao na jedan vrlo ružan način, ili da ga ukloni sa foruma.

Tvoj sam način pisanja Taramana te odaje, i tu je sve jasno između tebe i mene - koga kakav duh nadahnjuje.

Šzo se tiče ostalog ' ako ti dati odgovori nisu dovoljni ' meni je žao zbog toga.

Pozdrav i svako dobro.

Slaviša,ukloniti nekog je duhovnost zar ne i to tvoja duhovnost.
Nisam ja nikog pozivao niti klao već ti pokazivao primerom iz SZ kako su lažni završavali a Bog će izvršiti kaznu ne brigaj.
Dakle ja ne lažem niti meni smeš tako pisati.

Obzirom na tvoje stanje opraštam ti i ovde bi stao.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Jesam čuo jasno šta mi je rečeno i to Biblijskim nazivom veštica.
Kadti odgovoriš na to pitanje ko pogreši Jovan ili tvoj lider sve će biti jasno i znaćeš da je glas istinu rekao o veštici sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta.
Taj koji ti je rekao za Ellen White ( ako ti je uopšte rekao ) da je veštica -zasigurno nije Božji glas, jer Bog takve stvari na taj način ne otkriva ljudima - koristeći se takvim izrazima, već ti to govori sam sotona, to je ono u šta me Gospod osvedočava.
Baš divno,a reci mi Slavko kako to Jovan prevari nas i reče da se prvo nebo mora otvoriti i da će to SVI pozemljari videti pa tek posle idu čaše zala....reci mi nešto o Jovanu šta ti misliš zašto nam sve naopako rekao u odnosu na vešticu i tebe?
Ne laže ni Jovan, ni Ellen White, ni ja - već upravo ti iznosiš neistine i upućuješ lažne optužbe koje su proistekle it tvog ličnog shvatanja biblije.

Pusti druge da veruju u svoje, a ti veruj što god želiš.
Rekoh ja da tvoja vera kako krave lete za tebe je istina dok je ostalom svetu neistina.
Tako i Jelena Bela ima istu veru u leteće krave pa pitam jel osnovan moj zaključak da treba psihijatrija.Niko tebe ne krivi tvoj nivo je tu gde je ali pokušaj shvatiti da drugima to nije spojivo kao tebi i darazličite izjave nisu iste i za druge ako za tebe jesu.Odmori se,niko tebe ne mrziveć žali.Neka bi tiBog podario ono što nemaš kako bi mogao shvatiti šta je razlika a šta isto i šta je istina a šta prevara.
Nedavnosam čuo da postoje verski opsednuti tipovi koji nemaju racionalni način razmišljanja i žao mi je zbog takvih osoba ali nebih više gubio vreme sa takvima jer se to teško leči a njima objasniti da krava ne leti je nemoguće.
Slaviša pobogu pa tebe niko nemrzi već ŽALI.A nikakav ti odgovor nisi dao već samsebe vozaš sa posta na post i mene to više ne čudi znajući za novu dijagnozu.
Što se tiče toga koji duh i koga nadahnjuje pokazao si kad si poželeo Slapu smrt.Mislim da ćeš dalje morati naći nekog iz tvog ranga što bi prihvatio da krave lete pa se sa njim do mile volje raduj novoj veri gde je veštica kolovođa.

Čovjek stvarno nezna štobi na sve ovo rekao ??????????????

Zašto svi moramo biti ubjeđeni dasmo baš mi u pracvu . Odgovor je s velikim uskličnikom: «NE! Na nikakav način nismo bolji od drugi ljudi. Svi ljudi, religiozni i nereligiozni svi smo u vlasti grijeha. Čak i oni koji se pozivaju na zakon nalaze se pod prokletstvom, jer stoji pisano:' Proklet svaki onaj koji ne poštuje Zakon
vršeći sve što je u njemu napisano.» (Gal. 3:10).

« A ti koji se čvrsto oslanjaš na Zakon i ponosiš Bogom, koji poznaješ volju njegovu i koji, poučen Zakonom, znaš izabrati bolje; ti koji si uvjeren da si vođa slijepcima, svjetlo onima koji su u tami, odgojitelj nerazumnima, učitelj neukima jer u Zakonu imaš utjelovljenje znanja i istine... ti, dakle, koji drugog učiš, samog sebe ne učiš! Ti koji propovijedaš da se ne krade, kradeš! Ti koji zabranjuješ preljub, činiš preljub! Ti koji se zgražaš nad idolima, pljačkaš njihove hramove! Ti koji se ponosiš zbog Zakona, sramotiš Boga kršenjem Zakona! Zaista se – kako stoji pisano – ime Božje vašom krivnjom grdi među poganima.» (Rimlj.2:17-24)

Eto vidite kako nam govori Sveto Pismo u Poslanici Rimljanima:

Nema pravedna ni samo jednoga; nema razumna, nema nikoga koji traži Boga. Svi su zastranili, zajedno se pokvarili. Nema ni jednoga jedinoga koji čini dobro. Njihovo je grlo otvoren grob, jezicima svojim varaju, zmijski je otrov za njihovim ustima. Usta su im puna kleveta i gorčine.» (Rimlj.3:9-18).

Biblija je rječ Božja , znači Bog je i ovo rekao

„Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih, ne staje na putu grešničkom i ne sjeda u zbor podrugljivaca, već uživa u Zakonu Jahvinu." (Psalam 1:1-3)

Zato nije u redu da se podrugivate,i želite zlo jedni drugima, na kraju krajeva svi mi vjerujemo u istog Boga, i čitamo isto pismo

Natrag