Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A na reci "vestice" tek ne bi odgovarao jer nema potrebe to nije Bozja Rec..
Tek tu grešiš baš to je Božja reč. ,,22:18 Veštici ne daj da živi.,,
Nisi odgovorio na ono prvo pitanje ko pogreši Jovan ili veštica?
Evo prve:
1 U 11 glavi Otk.ćitamo kako će iz usta DVOJICE PROROKA izaći oganj i spaliti neprijatelje njihove a veštica uči da je oganj spalio proroke dakle obrnuto želim objšnjenje ko je pogrešio Jovan u prorokovanju ili veštica u učenju?
Opet preterujes, navodis citat: "vestici ne daj da zivi" a jednak mu je "oko za oko i zub za zub" na sta je Isus rekao "ne branite se oda zla, nego ako te ko udari po desnom tvom obrazu, okreni mu i drugi", dakle navodis citate koji se odnose na teokratsku drzavu izrael, i nemaju veze sa Hriscanskom erom, Hristos je govorio protiv toga..
Ovaj gornji navod ne bi komentarisao, jer ponavljam otkrivenje se "tumaci" i ne znaci da je to pogresno tumacenje samo zato jer si ti drugacije protumacio..
Sto se tice drugog navoda tj. citata, tamo se ne govori o "deset zapovesti" koje "prestaju" da vaze, vec se govori o "slovu koje ubija"(sto se odnosi na formalno drzanje zakona) i "duhu koji ozivljava", sto se odnosi na drzanje zakona verom, uz pomoc Hristovu koji u nama zivi. Taj "zakon duha" "ostaje".
Fariseji su drzali zakon formalno, smatrajuci da ce ih dela spasiti, a Hriscani drze zakon verom, ne oslanjajuci se na dela vec na veru, jer verom gledaju u Hrista koji je taj zakon odrzao, i oni ako i ne da odrze opet su spaseni milošću, a ne delima..
Zato se i kaze da je taj zakon starog zaveta "bio sa manom" i zato se drugom trazilo mesta.
Taj zakon, "zakon dela" prestaje " ali "duhovni zakon bez dela" ostaje. O tome Pavle govori.
I Avram se opravdao bez dela, i razbojnik na krstu bez dela, miloscu i verom u Hrista.
A onaj koji drzi takav zakon "zakon duhovni", i sam "nije pod zakonom više jer prirodno drzi ono sto je po zakonu, jer Hristos u njemu zivi, i on "ne moze gresiti" i Bog mu "ne uracunava grehe" jer se miloscu spasava "Hristovom zrtvom" to je ono sto David govori, da Bog takvom "ne uracunava grehe". U tom smislu mozemo reci da "nema zakona", jer ga Hruscanin prirodno drzi i zakon je deo njega samog. Do tada su "zapovesti bile zapisane na kamen" a sada su "zapisane na srcu". U tome je velika razlika.
Pogresno razumes sve ovo..
Mozemo sutra analizirati svaku rec Pavlovu i stihove koje si citirao i videti da Pavle ovde ne govori o ni o kakvom ukidanju zakona, vec da ga je on i sam drzao, jer Hriscani nisu " bez dela zakona" i Pavle rece "pokazi mi veru svoju bez dela svojih a ja cu ti pokazati veru svoju iz dela svojih". Dakle ima zakona i ima dela zakona, ali on govori protiv misljenja da "dela spasavaju" sto su fariseji verovali a neki u 1. veku takodje se vratili na staro, oni gube Hrista, jer ne veruju u "slobodu kojom ih Hristos oslobodi od dela zakona".
To je i ovde govorio u navedenim citatima i gotovo svugde o tome govori. "Delima zakona se niko ziv nece spasiti".
Ti pogresno razumes Pavla, kao i mnogi drugi.
Hajde da te jedno zamolim...pročitaj sve ovo iznadšto si napisao i reci šta je pesnik želeo rećia da se ne nasmeješ samom sebi.
Molim te nemoj se meni tako obraćati kao sudija ako misliš dalje samnom komunicirati.
To što Laki i ja imamo to je naša stvar kad tebe prozovem ti se javi,sem ako si Adv.onda možeš uskočiti i početi odgovarati na pitanja jer još ni na prvo niko ne odgovara valjda zbog mnogo svetosti ne mogu i evo ponavljam pitanje jer nekome memorija izlapi preko noći:
Evo prve:
1 U 11 glavi Otk.čitamo kako će iz usta DVOJICE PROROKA izaći oganj i spaliti neprijatelje njihove a veštica uči da je oganj spalio proroke dakle obrnuto želim objašnjenje ko je pogrešio Jovan u prorokovanju ili veštica u učenju?
Sve ovo superNisam ti ja sudija.. Ja ti govorim za tvoje dobro zato sto gresis, i zato sto treba lepo da komuniciramo u Hriscanskom duhu svi, a ne da dozvolimo onom drugom da nas iskusava, jer i Pavle je rekao: "svakom odgovori u duhu blagosti.. čuvajući i sam sebe da i ti ne budes iskusan" rekao je na jednom mestu, parafraziram..
Zasto ostre i grube reci prema Laodikeji ili bilo kome?
Ja ti govorim za tvoje dobro, jer Bog rece da cuvamo svoju bracu.
Valjda mogu da izrazim svoje neslaganje sa ovim nacinom komunikacije..
Necu ti vise ovo pominjati da se ne naljutis, a ti ako mislis da treba da se rugas, rugaj se i dalje "vestici", a Pavle rece: “Neka se... vika i pogrdan govor ukloni od vas ” , (Efescima 4:31).
Nisam ja nista izmislio, imas kroz ceo NZ..
Kazes da sam ja smešan ili kontradiktoran u tumacenju ovog stiha, sta god, pa ako jesam protumači sta je to pesnik tj. Pavle, zeleo reci. I sta sam ja pogresno izrekao?
Ja sam mozda nejasan jer ne mogu sa mobilnog da citiram i pricam na brzinu uzimajuci ceo kontekst Biblije, pa tebi nije jasno...
Trebao sam postupno..
Ne zelis samnom o toj temi, pa sto si me onda pitao?
Vas dvojica necete zavrsiti do sudnjega dana raspravu, logicno je da sam se ubacio jer o ovoj temi znam, i zanima me gde si ti našao da adv. uce da se "delima zakona spasavaju"?
Ako si to tvrdio?
Ma sve pet , svetije bolje jasno na mobilnom , nego meni i ovakima kao ja da ide i preko MarsaJa sam mozda nejasan jer ne mogu sa mobilnog da citiram i pricam na brzinu uzimajuci ceo kontekst Biblije, pa tebi nije jasno...