- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ti Slape stvarno nemas pojma niti o adventistima, niti o EGW.
Ne muči tebe moje neznanje, nego ono što je naučavala Jelena. Zato ćemo mi o Jeleni i njenom naučavanju.
Trazio sam od tebe da mi das "citat", gde pise da su oni "promenili ucenje"??? I sta si mi ti dao? Nista! Citavih 7 godina ucili su da "je Bog odbacio gresnike i zatvorio vrata" a ti nemas ni jedan citat da su posle toga promenili ucenje i da je "Bog otvorio vrata".
Točno, čitavih sedam godina Jelena je, zajedno sa drugim pionirima ASD, učila da je Bog odbacio grešnike, a onda su svi zajedno to bogohulno naučavanje zamijenili drugim bogohulnim naučavanjem. Tražiš citat da su učili jedno a onda drugo!? Ima Jelena u "svom dućanu" baš sve, i ostadoše za njom najprljaviji tragovi. Vidi kako Jelena ostavi trag i o zatvorenim i otvorenim vratima:
"Razumijevanje otvorenih i zatvorenih vrata, na stranicama 34-37, dobila sam 1849. godine. Primjena Otk. 3,7-8 na nebesko svetište i Kristovu službu za mene je bilo potpuno novo. Nikada nisam čula da je bilo tko iznio ovakvu ideju." (dodatak na" Experience and Views", str 2)
Vidi kako Jelena ipak nešto zna i o otvorenim i o zatvorenim vratima. Pogledaj, još se hvali i ponosi s tim kako se takve bogohulnosti nije nitko sjetio prije nje. Na zdravlje!
A zasto nemas? Zato sto "AD CRKVA TO NIJE UCILA"( kazem crkva, jer postoji razlika izmedju crkve i milerita koji su se nazivali adventisti). Ti si obe spojio u isto, i predstavio AD crkvu i njihovo ucenje tako da su sve to oni tvrdili o "zatvorenim vratima" i "odbacivanju grešnika " a nisu, vec oni oko Milera.
A vidi što je učila:
Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)
"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
"Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)
Vidi što naučava još 1851. godine!? "Vrijeme spasenja prošlo", "Bog odbacio pokvareni svijet", "zatvorio vrata 1844.". Hoćeš li još citata da vidiš kako su joj učili i "pajdaši", James White i Joseph Bates?
Besomučno izmisljas.
Ja samo citiram. Tebi se u tvom očaju ovo može činiti i bjesomučnim, ali što ja mogu kad su Jelena, James White, Joseph Bates i još neki pioniri ASD bjesomučno pisali kako je 22.10.1844. završilo Isusovo posredovanje za grešnike i kako je Bog tada odbacio pokvareni svijet. Zato su ih u žargonu i nazivali "Zatvarači vrata" - "Door Shutters".
EGW cak i da je u to verovala kao sledbenik Milera, ona je tada bila dete, i prosto je nemoguce, da je ona ucila za nadahnuto to o "odbacivanju gresnika i zatvaranju vrata", ona pise "nakon razocarenja".. I kad piše o tome, ona pise "sta su Mileriti verovali a ne AD crkva", adventisticka crkva "menja pravac verovanja", EGW ga menja..
Jelena piše i iznosi svoje stavove, vidio si gore. I ne piše to samo "nakon razočaranja", nego tako vjeruje, piše i naučava još 1851. godine.
Zato su svi ovi citati i ono sto si ti do sada postavljao ciste lazi, i tako su iskonstruisani da daju pogresnu sliku o istoriji. Sve je izvuceno iz konteksta.. Ovo je neki manipulator na nekom sajtu ili knjizi sastavio, a ti si našao za pogodno stivo, i pises da bi diskreditivao adventiste..
Nekoliko puta si ponavljao kako su "svi tvoji" adventisti. Možda je tvoj bjesomučni očaj posljedica straha za njihovu sudbinu, ali ako ti je stalo do njih, onda im pokušaj otvoriti oči i suoči ih sa bogohulnostima koje je naučavala Jelena.
Ti nikada nisi citao EGW dragi moj i nemaš pojma o njoj, samo ponavljas jedno isto kao papagaj...
Provjeri sam ono što sam ja citirao.
A ono gore sto si napisao je opet izvuceno iz konteksta i ne dokazuje nista, ali posto pisem sa mobilnog i ne mogu da citiram, odgovoricu drugom prilikom..
Dokazuje baš ono što u tim citatima piše. A piše da je "Vrijeme spasenja prošlo", "Bog odbacio pokvareni svijet", "zatvorio vrata 1844.".
A dotle daj mi citat o promeni ucenja o "otvaranju vrata"???
Eno ti ga gore.
A ako nemas(a nemas), tu ce se videti da si lazov.
Zašto sam ti ja specijalno mrzak? Nerijetko se hvališ kako ti nikoga ne bi nazvao lažovom, a onda ti se "omakne" baš kad se meni obraćaš. Je li i to posljedica bjesomučnog očaja zbog "razgolićenja proročice" i njenih bogohulnih naučavanja?