Zašto onda "milijuni adventista i ti lično" niječete da je nakon 1851. godine nešto izbacivano i skrivano iz spisa Ellen White? Lijepo smo vidjeli da je ipak izbacivano i skrivano, dakle, "milijuni adventista i ti lično" ili niste dobro proučili spise Ellen White ili ste indoktrinirani. Dakle, nisam ja neiskren i naivan, nego ste "milijuni adventista i ti lično" neuki, neiskreni ili zavedeni.
Dakle, ti se kao pojedinac u odnosu na ovih milione Adventista iz 250 zemalja - od kojih ima ljudi različitih profila, intelektualaca, lekara, prosvetnih radnika, lingvista, naučnih radnika, i običnih ljudi - postavljaš kao nepogrešivi tumač spisa Ellen White.
To je nadmenost koja prevazilazi sve okvire ljudskog.
Dakle - Stvarnoslap, nije problem u ovim ljudima - već upravo u tebi koji sa namerom potpuno pogrešno predstavljaš spise Ellen White, koristeći se svim raspoloživim sredstvima - ćak i svesnim iznošenjem neistina, jer je ne moguće da neko iznosi nešto pozivajući se na određene citate Ellen White, a da ne vidi odgovore koji se upravo u tim citatima jasno vide.
Ovo se objašnjava jedino činjenicom - da taj koji te odgovore vidi, da se on nada da drugi te odgovore neće videti jer ne poznaju suštinu onoga o čemu oni govore.
Prema tome - istina je da ti iznosiš pojedine citate, ali im potom daješ svoje lično tumačenje, i tako izlaziš iz prave suštine onoga o čemu oni govore, već svesno namećući svoje lične teorije o čemu navodno oni govore.
Ja lično nisam došao do saznanja da je Ellen White prepravljala svoje spise.
Da li je to neko činio nakon njene smrti - izostavljajući neke njene radove, ja to ne znam, jer činjenica je da su spisi Ellen White u njeno vreme bili samo rukopisi koji su kasnije pretočeni u knjige, i da li je nešto izostavljeno ili ne - to je stvar onih kojima je Ellen White dala autorsko pravo da te rukopise štampaju u vidu knjiga.
Ponavljam - ja nisam došao do saznanja da su Adventisti svesno namerno neke stvari izbacili jer se u njima navodno nalaze greške, a ako je toga kojim slučajem i bilo (da se pojedini rukopisi ne uvrste u njena dela) - onda se to činilo u trenutcima selekcije tematskih spisai radi lakšeg razumevanja onoga o čemu je ona pisala.
Nemoguće je braniti neistinu i biti miran. Ipak ti preispitaj svoj "savršeni mir".
Tačno, i upravo ti svesno braniš neistinu.
Nije u pitanju SAMO moj mir - već zajednica sa Bogom u kojoj osim mira postoje i mnogi drugi rodovi i svedočenja Duha.
Što se mene tiče, nemaš nikakvo pravo ono što ja iznosim svrstavati "ovdje ili ondje", i zato nemoj to više činiti. Ja baš niti u jednom trenutku nisam napisao, niti dao naslutiti, da ja nastupam kao "Božji glasnogovornik", da ja svoje čine "pravdam i pripisujem Bogu". Sve što znam o Ellen White i o ASD, i sve što sam ovdje iznio o njima, isključivo sam saznao čitajući ono što su sami pisali i ostavili kao trajno svjedočanstvo. Dakle, još jednom, ja nisam kao Ellen White imao "viđenja" u kojima mi je Bog pokazao Jelenine besmislice, nego sam ih pronašao u njenim spisima i ovdje iznio. Sve te njene besmislice još uvijek su u tim njenim spisima, i u to se može uvjeriti svaki istinoljubivi čovjek.
Ponavljam - istina je da ti iznosiš pojedine citate, ali im potom daješ svoje lično tumačenje, i tako izlaziš iz prave suštine onoga o čemu oni govore, već svesno namećući svoje lične teorije o čemu navodno oni govore.
Dakle - ti nisi ništa pronašao u samim citatima Ellen White - več si njenim citatima pridodao svoja lična tumačenja, da oni navodno govore o tome što ti tvrdiš, i ako je slučaj sasvim drugačiji.
Sve što si izneo su tvoja lična tumačenja citata Ellen White i dodavanje nečega o čemu ona nije pisala.
Logično - ako te ne nadahnjuje Božji Duh, onda te nadahnjuje onaj suprotan, jer se to jasno vidi u tvojim rečima, ironičnoj neozbiljnosti, neistinama i izvrtanjima..itd.
Činjenice, ne samo da smijemo, nego moramo iznositi. A činjenica je da je Ellen White optužila potpuno nedužna čovjeka. Spada li i ovo u "ispoljavanje duha istinske ljubavi i zalaganja za spasenje drugih"? A hoće li ovakve činjenice nekome biti na osudu to uopće nije moja stvar. Ja nikada nikome nisam ni sudio niti presuđivao, to jedino može Bog.
Sadrži li i onaj Jelenin ukor nedužnom Daniels-u "elemente praćene ispoljavanjem sile Božje"? Zar je optuživanje nedužnih ljudi zaista "sijanje dobrog sjemena u ljudska srca"?
Na ovo je već odgovoreno, ali ti namerno zatvaraš oči kako bi ovde prikazao kao da nije.
Dakle, sam ukor koji je u ovom slučaju uputila je bio opravdan, ali je on bio upućen pogrešnom čoveku a ne onome kome je trebalo.
Dakle, njena pogreška je bila u tome, što je postojala čvrsta osnova da se ovaj ukor uputi određenoj osobi, ali je on bio upućen drugoj osobi.
Kakav je to Bog koji je izgleda samo tebi dao dar prepoznavanja duhova?
Ja nigde nisam napisao da je SAMO MENI dat ovaj dar, već je on deo duhovnih darova koje Bog daje svojoj crkvi, odnosno posvećenim ljudima.
"A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike" ( 1 Korinćanima 12. 10 )
Cilj iznošenja nekih riječi je zaista važan, ali ako riječi nisu istinite sve pada u vodu.
Tačno, i ovde upravo sve vreme vidimo tvoju neistinitu interpretaciju citata Ellen White i događaja koji su se odigrali 1844 godine a vezani su za Milerov pokret i Adventiste - koje ona opisuje u svojim svedočanstvima.
Dakle, ti sve te događaje iznosiš, ali ih potom tumačiš na svoj način da bi dokazao svoje lične teorije o navodnom promašaju Milerovaca i Adventista u čemu nema ničeg istinitog što bi bilo vođeno Božjom rukom sa određenim ciljem, a stvari su sasvim drugačije i one se mogu svrstati u sledećim tačkama:
1. Sam Bog je pokrenuo Milera da proučava proročanstvo iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje koje govori o vremenskom periodu od 2300 godina koje se završava u oktobru 1844 godine kada po samim navodima u proročanstvu treba da odpočne očišćenje Svetinje.
2. Miler je koristeći se istorijskim kontekstom - ispravno protumačio ovo proročanstvo, odnosno - kada ovaj period od 2300 godina počinje i kada se završava, ali je pogrešno protumačio samo mesto događaja koji je trebao da se odigra nakon ovog perioda.
Naime, on je verovao da je Svetinja koja treba da se očisti zemlja, i da će tada Hristos doći na zemlju da je očisti vatrom, i da tada prestaje vreme Božje milosti za svet i da će verni ući u Božje carstvo.
Okupljeni oko Milera su ovo verovali.
Ellen White kasnije opisujući ove događaje - piše i o veri onih okupljenih oko Milera, da je prošlo vreme Božje milosti za svet i da će se proročanstvo ispuniti i Isus doći po drugi put.
3. Nakon isteka ovog perioda u oktobru 1844 godine - dogodilo se veliko razočarenje onih koji su bili okupljeni oko Milera, i mnogi su napustili ovo stanovište, a oni koji su ostali - njima je Bog otkrio pravo značenje - šta je Svetinja i gde se ona nalazi i šta znači pojam čišćenja Svetinje, da je Isus u oktobru 1844 godine izašao iz prvog odeljka nebeske Svetinje i zatvorio vrata, a ušao u drugi odeljak Svetinje - takozvanu Svetinju nad Svetinjama otvorivši vrata, i u nju ušao da obavi završno delo posredovanja za čovečanstvo, i da tada počinje očišćenje nebeske Svetinje nad Svetinjama,
Oni koji su napustili Milera, oni su odbacili ovu svetlost o očišćenju nebeske Svetinje i Isusovoj posredničkoj službi, i zatvaranju vrata Svetinje i otvaranju vrata Svetinje nad Svetinjama, i tim odbacivanjem ostali iza zatvorenih vrata onemogućivši da Isus obavi posredničko delo za njih u drugom odeljku.
Ellen White kasnije piše o ovim ljudima kao odbačenim, jer su oni prethodno odbacili ovu svetlost i onemogućili Isusu da za njih obavi posredničku službu.
Dakle, Stvarnoslap - meni nisu potrebna tvoja lična nemetnuta tumačenja praćena tvojim ličnim začkoljicama o navodnoj istinosti ili ne istinosti onoga što je zapisano, jer ja imam kontekst događaja koji su opisani u samim svedočanstvima, i oni sami govore o čemu se tu radi, i hvala Bogu što je sve čisto i prečisto..Amin!
Još nešto za kraj.
Čoveku Hrišćaninu je dat zadatak da u novozavetnom periodu objavljuje jevanđelje o spasenju u Isusu Hristu.
Hrišćaninu ovo treba da bude priritet u životu.
Za razliku od toga - ti o ničemu drugom ne pišeš osim o drugima, napadajući ih i iznoseći navodne pogreške drugih.
To je potpuni promašaj i nepoštovanje ovog osnovnog biblijskog principa koji treba da krasi Božji narod.
Želim ti sve najbolje!