Ovo je dobar znak. Danima mene prozivaš da sam lažov, a sada od Jelene praviš lažljivicu. Vidi što Jelena piše:
Ovo pitanje adventisti nisu razumeli 1844. godine. Pošto je prošlo vreme u koje je Spasitelj bio očekivan, oni su i dalje verovali da je njegov dolazak blizu; smatrali su da je za njih nastupio kritičan momenat i da je pred Bogom završeno Hristovo posredovanje za čoveka. (Ellen White, Velika borba, poglavlje "U Svetinji nad svetinjama")
Vidi, sama Jelena tvrdi suprotno ovoj tvojoj tezi. Tvrdi da su i nakon 22.10.1844. vjerovali "da je pred Bogom završeno Hristovo posredovanje za čoveka".
Ne upravoi je suprotno, da ti samo to tako želiš da prikažeš da ja navodno činim ono što mi namećeš, i želiš time da se izvučeš iz ćorsokaka i prikriješ moje prethodne odgovore.
Naravno da su i nakon 1844 godine jedno određeno vreme verovali u to, do trenutka kada je Bog otkrio puninu svetlosti.
Evo mog ptethodnog odgovora:
Okupljeni oko Milera jesu verovali da će Isus doći 22. 10. 1844 godine, i u tom smislu da prolazi vreme milosti za svet i da će tada doći kraj sveta, ali kada je nakon velikog razočarenja Bog otkrio punu Svetlost i pravo značenje proročanstva iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlja o očišćenju nebeske Svetinje - tada Adventisti nisu više verovali u ono što je Miler objavljivao - pogrešno razumevši pojam Svetinje.
Od tada Adventisti objavljuju svetu ovu istinu koju im je sam Bog otkrio - da je Isus posrednik u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama i da prinosi zasluge svoje žrtve i prolivene krvi za čovečanstvo, i da mi ovim događajem živimo u vremenu preadventnog suda kada će se odigrati poslednji događaji i Hristov drugi dolazak u slavi.
Pustimo mi sada Millera. Sada je potpuno bjelodano da su Ellen White i pioniri ASD vjerovali i naučavali nešto najbogohulnije, vjerovali su i naučavali da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet. O ovome je riječ, a ne o Milleru.
Ti si pominjao Milera a ne ja, ja sam samo dao odgovor.
U vezi odbacivanja sveta odgovor je dat:
2. Miler je koristeći se istorijskim kontekstom - ispravno protumačio ovo proročanstvo, odnosno - kada ovaj period od 2300 godina počinje i kada se završava, ali je pogrešno protumačio samo mesto događaja koji je trebao da se odigra nakon ovog perioda.
Naime, on je verovao da je Svetinja koja treba da se očisti zemlja, i da će tada Hristos doći na zemlju da je očisti vatrom, i da tada prestaje vreme Božje milosti za svet i da će verni ući u Božje carstvo.
Okupljeni oko Milera su ovo verovali.
Ellen White kasnije opisujući ove događaje - piše i o veri onih okupljenih oko Milera, da je prošlo vreme Božje milosti za svet i da će se proročanstvo ispuniti i Isus doći po drugi put.
3. Nakon isteka ovog perioda u oktobru 1844 godine - dogodilo se veliko razočarenje onih koji su bili okupljeni oko Milera, i mnogi su napustili ovo stanovište, a oni koji su ostali - njima je Bog otkrio pravo značenje - šta je Svetinja i gde se ona nalazi i šta znači pojam čišćenja Svetinje, da je Isus u oktobru 1844 godine izašao iz prvog odeljka nebeske Svetinje i zatvorio vrata, a ušao u drugi odeljak Svetinje - takozvanu Svetinju nad Svetinjama otvorivši vrata, i u nju ušao da obavi završno delo posredovanja za čovečanstvo, i da tada počinje očišćenje nebeske Svetinje nad Svetinjama,
Oni koji su napustili Milera, oni su odbacili ovu svetlost o očišćenju nebeske Svetinje i Isusovoj posredničkoj službi, i zatvaranju vrata Svetinje i otvaranju vrata Svetinje nad Svetinjama, i tim odbacivanjem ostali iza zatvorenih vrata onemogućivši da Isus obavi posredničko delo za njih u drugom odeljku.
Ellen White kasnije piše o ovim ljudima kao odbačenim, jer su oni prethodno odbacili ovu svetlost i onemogućili Isusu da za njih obavi posredničku službu.
Nisu neistine nego riječi iz usta Ellen White, James-a White-a i Joseph-a Bates-a. A ima ih na desetine, zar ih je malo? A ponavljanje? Kada vama adventistima nije teško po stotinu puta ponavljati laži, otkud meni pravo da šutim o istini?
Neistine Stvarnoslap neistine, i ti si toga svestan.
I ne postoji na desetine navodnih istina, već ne postoji ni jedna istina koju ti iznosiš - već se ti hvataš za slamku nekom tvojom subjektivnom istinom koju si sam kreirao u svom umu - obmanjujući sve na forumu, i iznoseći je po stotinu puta, i očekujući da ti se isto toliko puta na nju ne odgovori.
Pitanje je suprotno - ko ti daje pravo da iznosiš neistine.
Čak šta više - ko ti daje pravo da iznosiš i istine protiv drugih ako one kojim slučajem postoje?
U ovom slučaju - sve je neistina što iznosiš o Ellen White i Adventistima, ali ja razumem tvoju mržnju i poriv da se u svakom slučaju boriš protiv Ellen White i Adventista, ali to nema nikakve veze sa Bogom.
Što će meni ili bilo kome tvoj odgovor? Osim toga, ja te ništa nisam ni pitao, zašto mi odgovoraš. Ja sam citirao što su pisali Ellen White i pioniri ASD a ljudi znaju čitati i razumijevati.
U ovome se i razotkriva tvoja skrivena podmukla namera, da iznosiš monolog i to po stotinu puta, očekujući da ti se njega ne odgovori.
Sačuvali ljudi originalni primjerak publikacije "A word to the Little Flock", vidi ga:
http://serbianforum.org/threads/adventisti.131946/page-423#post-1442145
???
Ona crvena rečenica je izbačena iz svih izdanja nakon 1851. godine. Probaj je naći u svojoj knjizi Rani spisi. Zašto je izbačena?
Stvar je u tome što ti na sve gledaš sa negativne strane - stvarajući svoju ličnu umišljenu teoriju zavere.
Ako je nešto tokom stvaranja knjiga i publikacija izbačeno, to ne znači automatski lošu nameru da bi se prikrile neke pogreške (kako ti i teoretišeš), već upravo iz razloga da bi se omogućilo bolje razumevanje, a i iz razloga da se protivnicima ne bi omogućilo da i istinu okrenu u laž.
Ja lično imam više otkrivenja koja sam primio od Gospoda - koje nikada javno neću objaviti jer se tiču nekih pojedinosti koje nisu upućene svetu, već su lične prirode i vezane su za pojedince i crkvu, i upravo bi njihovo objavljivanje okrenulo sve protivnike ovog sveta protiv Adventizma, ne zato što se u njima nalaze greške, već zato što su neke stvari koje Bog otkriva - upućene samo određenim pojedincima, grupi, ili instituciji.
Prema trome, neke stvari se jednostavno ne trebaju objaviti, a to ne treba da pokreće ljude da stvaraju teoriju zavere.
Ali nažalost - danas je protivnika Adventizma toliko koliko i ovih teorija zavera, i kada bi se na sve ove teorije odgovaralo, čovek ne bi imao vremena za ništa drugo - osim da ceo život sedi i piše protiv ovih lažnih teorija.
Sve stoji. Na svoju sramotu upravo svjedoče Ellen White, James White i Joseph Bates svojim vlastitim riječima. Sramotu i bogohulnosti su mislili sakriti izbacivanjem dijelova teksta iz spisa Ellen White, ali nije išlo. I hvala Bogu da nisu uspjeli sakriti te svoje bogohulnosti i sramotu.
Sve stoji na tvojim ličnim klimavim nogama, i ništa nije onako kako tvrdiš, jer si sve izokrenuo i predstavio u pogrešnom svetlu.
Ja sam te razotkrio, a hvala Bogu što i drugi uviđaju tvoje namere..
Pozdrav!