Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne možeš na osnovu svoje pretpostavke donositi ovakve zaključke - da te neko smatra psihijatarskim slučajem zato što ne prihvata tvoje argumente, pa otuda i ti imaš pravo da mu vratiš istom mjerom?!

Nisam ja pojašnjavao zašto bi imao "pravo vratiti", nego sam pojasnio zašto ono ne bih drastično razumijevao.

Uvijek postoje izuzeci, ali ovdje se treba držati pravila, a ne izuzetaka!

Govorio sam da i eventulna uvreda nije dokaz da onaj tko je uvredu izrekao nema argumenata.

Da, oni koji nisu Napoleonom opsjednuti, povremeno diskutuju o njemu, a oni koji su njime opsjednuti, to čine neprestano.

U pravu si, ima nešto u ovome.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nisam ja pojašnjavao zašto bi imao "pravo vratiti", nego sam pojasnio zašto ono ne bih drastično razumijevao.
Mislim da se ovdje ne radi o načinima razumjevanja - uvreda se jedino može tako i razmjeti, kao uvreda. A ja, kada bih "drastično" razumjevao sve što bi se u vašim raspravama moglo okarakterisati kao uvreda, odnosno, kada bih se strogo držao Pravilnika foruma, ogroman broj vašh postova bi bio pobrisan.

Govorio sam da i eventulna uvreda nije dokaz da onaj tko je uvredu izrekao nema argumenata.
A kako onda objašnjavaš da neko, i pored toga što je valjanim argumentom dokazao svoju tvrdnju, osjeća potrebu da još i izvrijeđa svoga oponenta?! Kako bi se mogao nazvati takav postupak?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoje valjani argumenti protiv Ellen White, već pokušaji da se vađenjem iz konteksta i izvrtanje njenih izjava veštački stvore navodni argumenti koji govore protiv.

Urednik Jurivaka je napisao: "A kako onda objašnjavaš da neko, i pored toga što je valjanim argumentom dokazao svoju tvrdnju, osjeća potrebu da još i izvrijeđa svoga oponenta?! Kako bi se mogao nazvati takav postupak?"

Ovaj urednikov komentar je upravo dokaz da ne postoje nikakvi stvarni argumenti u ovoj stvari, jer kada bi postojali - tada ne bi bilo potrebe da se upućuju uvrede kada se na te navodne argumente daju kontraargumenti koji ih obaraju.

Ali uvrede su upravo proizvod ljutnje zbog shvatanja činjenice da su ovi navodni argumenti onih koji ih iznose - bez ikakvog stvarnog činjeničnog temelja koji bi ih podkrepili, već se lako razotkrivaju, i to gnevi protivnike i oni pribegavaju silom manjeg otpora a to su uvrede.

Zašto ja nikada lično nisam uputio uvrede protiv Rimokatoličke ili neke druge crkve, ili autoriteta koji ih vode, kada se iznose različite neistine od strane onih koji ovim crkvama pripadaju, već uvek sačuvam svoje dostojanstvo i unutrašnji mir.

Ovo je upravo stvar lične duhovnosti i posvećenja, a objašnjava se u tome - da ako neko piše o religioznim temama u ime Boga i nadahnuću Božjim Duhom da iznese određenu stvar, tada on u tim trenutcima mora stvarno biti nadahnut od samog Boga da tu stvar iznese na dostojanstven način i u duhu jevanđelja.

Ali kao što vidimo, ovde se ta neka navodna istina iznosi na tako prljav, sarkastično ironičan način, i to još praćen jasnim duhom mržnje i netrpeljivosti, ili neozbiljnosti.

Ne znam šta bi sa psiholoke strane rekao jedan psiholog ili psihijatar kada bi čitao ove diskusije i koga bi stavio na koju stranu, ali bez obzira, neko ne mora biti bolestan da bi sve ovo činio, već isključivo nameren da se svesno namerno tako ponaša...a pitanje koje se postavlja je sledeće, kako neko može svesno nešto činiti - a pozivati se na Boga koji u čoveku putem vere proizvodi sasvim suprotne efekte opisane u jevanđeljima?

Pozdrav!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Lakiću ponovo sudiš saberi se malo i vrši posao koji ti Bogd dade,moli za zdravlje bolesnih a učenje pusti da Duh Sveti vodi i onda neće biti datuma a taj posao nije tebi dati zato ne uči jer si u Korejevoj samovolji kao i Jelena.
"Jelenin dućan" ima sve, sve se u njemu može naći.
Ako ne vjeruješ meni, moraš vjerovati Jeleni. Jelena kaže da "njezin rad nosi pečat Božji".

P.S. "Ili pečat Božjeg neprijatela", dodaje sama Jelena.
Opet odaješ sam sebe. Hoćeš reći, ako Ellen White nije zamjena za Boga, onda je to stvarnoslap. Ništa od toga, jedino vama adventistima Jelena može biti zamjena za Boga, i "Jelenina riječ" zamjena za Božju riječ.
Koje su to gluposti...Slap tumači,ništa on ne tumači već citira vešticu i pita čuješ li šta je veštica napisala a ti si taj koji tumači i prevodi nam kako ono što piše ne znači baš tako već nešto drugo kako te nije sramota?

Onoga ko otkriva citatima ko je zapravo Jelena ti oslovljavaš satanskim duhom a sebe koji braniš laži nazivaš Božjim Duhom...Draganče zašto ne odeš malo kod psihijatra bilo bi korisno,a ovo što radiš je najbolji način da ljudi vide koliko je opasna dogma i razne lažne proročke organizacije.

Zašto ja nikada lično nisam uputio uvrede protiv Rimokatoličke ili neke druge crkve, ili autoriteta koji ih vode, kada se iznose različite neistine od strane onih koji ovim crkvama pripadaju, već uvek sačuvam svoje dostojanstvo i unutrašnji mir.

A jeste navalili na tu Jelenu , a Laodikeja ima pravo da brani ono u što vjeruje , i nigdje nije nikog nazivao bolesnikom , odkad sve ovo pratim nisam uspjela pročitat daje ikog u nečijoj religiji nazvao čarobnjakom ,ili vješticom . Njegovi su komentari uvjek završavali sa Božjim blagosovom .
Ovo je Laodikeja ljepo napisao citiram:"Zašto ja nikada lično nisam uputio uvrede protiv Rimokatoličke ili neke druge crkve,već uvek sačuvam svoje dostojanstvo i unutrašnji mir.

Zato Laki nedaj se sa svoje ceste mira i ljubavi
i ljep pozdrav

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tako je sele mir postoji kod Boga i u osobama kojima Bog daje mir i to stvarni mir a on oslobađa čoveka od ropstva a sve dok je rob nema mir jer nema istinu a Istina je Isus.
Vidiš,satanase nije predstavio neprijateljem Evi i Adamu već umilno i tobož zabrinuto sve dok im nije ponudio laž dakle isto čini preko Jelene a sledbenici iste takođe imaju isti nastup o tome sam ti već pisao i upitao koliko poznaješ učenje prevaranata i rekla si da ne poznaješ pa evo ti prilike da se bar malo upoznaš i uporediš nastup Božjih proroka koji nazivaju lažne zmijskim porodom a Ilija zakla Valove lažnjake dok sa druge strane zmija LUKAVO I UMILNO LASKA ko radi ispravnu stvar od njih?

Pogledaj čovek slepac pita dvojicu kuda da ide i jedan tihi umilan glas mu laskavo kaže da ide samo pravo dok mu drugi viče da krene desno nazivajući onog lažovom koji je bolje postupio prema slepcu?
Prvi ga je lagao jer nastavljanje da ide pravo ode u provaliju dok skretanje u desno vodi sigurnom stazom.
Mene ovde uopšte ne zanima način izražavanja već istina i kad oni što istinu zastupaju kritikuju laž onda to nije u redu a kad laž ustaje protiv istine inaziva je satanizmom onda je OK,e nije,tako ne može ili ćemo terati do kraja ili ćutati obe strane.

Ako je tema otvorena sa svrhom da se nešto otkrije onda treba to i učiniti i normalan čovek bi bio zahvalan za trud i predočavanje laži i suočavanjem sa istinom.Koga interesuje razumeće i znaće a koga ne zanima neka takve teme preskoči i čita one druge.Ilija se sarkastično ismeva Valovim lažnjacima i nije ukoren već Bog ognjem potvrdi svog proroka.

Ne postoje valjani argumenti protiv Ellen White

Ova izjava i izjava da je Adolf Hitler najveći humanitarni radnik su dve velike istine za bolesne.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Amin, ovo je prava slika forumaškog otpada i satanizma pojedinaca.

Mene ovaj Laodikejin "lični stav" niti vrijeđa niti brine niti iznenađuje. Ne vrijeđa me jer maksimalnu dozu uvrede od adventista primite čim s njima uđete u diskusiju o religijskim temama. Naime, za adventiste svi kršćani, osim njih, su "kurvini sinovi". Katolička Crkva je "Kurva" a sve druge Crkve su "Kurvine kćeri". Tako ih naučila Jelena. Ovo gore od Laodikeje me ne brine, jer za to neću ja Bogu polagati račune nego onaj tko je to izrekao. I na koncu, ovo o "otpadu i satanizmu" me ne iznenađuje, jer što drugo preostaje jednom adventisti kada ga suočite sa kristalno jasnim činjenicama o nastanku i naučavanju Adventista sedmog dana. Navest ću samo u kratkim crtama:

1. "Profulali" Yom Kipur za čitav mjesec dana. Yom Kipur 1844. nije bio 22.10., nego 23.09. i po rabinskom i po karaitskom kalendaru.

2. Proričući kako će 22.10.1844. Isus doći na Zemlju (Sudnji dan) Mileriti su, koristeći Matejevu parabolu o "ludim djevicama", naučavali kako se 22.10.1844. "zatvaraju vrata" i kako tada završava vrijeme pokajanja za grešnike. Iako Isus nije došao na Zemlju, "nesretnici" okupljeni oko Ellen White i pionira ASD i dalje nastavljaju naučavati "teoriju zatvorenih vrata". Zato su i dobili naziv "Door Shutters" - zatvarači vrata.

3. Hvataju se za slamku i koriste Crosier-ov tekst o Svetištu, koji je Jelena pronašla u "lanjskim novinama". Sam Crosier svjedoči da je ta njegova priča o Svetištu isključivo imala ulogu opravdati teoriju zatvorenih vrata. I Crisier će napustiti ovu teoriju o Svetištu.

4. Ovo bogohulno naučavanje, koje je iznjedreno iz skandalozne pogreške, adventiste će vrlo brzo dovesti u nove probleme. Naime, kako su godine prolazile i djeca im odrastala, suočili su se s problemom kako vlastitu djecu "ugurati kroz zatvorena vrata". Zbog toga su vrata morali malo odškrinuti.

5. Vrata odškrinuta za djecu adventisti će morati još malo više otvoriti kada im se djeca pođu ženiti i udavati. Nevjeste i zetovi ipak su malo krupniji od djece.

6. Ellen White i pioniri ASD prihvatili su Bates-ovu teoriju kako će Isus "sedam godina čistiti nebesku Svetinju". Dakle, počeo je u listopadu 1844. i završit će u listopadu 1851. godine. Ovaj period prepun je tekstova i Ellen White i James-a White-a i Joseph-a Bates-a o tome kako je "22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je Bog tada odbacio pokvareni svijet".

7. Približavanje isteka sedam "Bates-ovih godina", te potreba da se u spašene "uguraju" vlastita djeca, zetovi i nevjeste, natjerat će Ellen i James-a Whit-a da odbace ovo bogohulno naučavanje. Naravno, tada su se suočili sa još većim problemom, što napraviti sa svim onim tekstovima u kojima su pisali da je "22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet". Tako će početi "klistiranje" spisa Ellen White. Najprije će 1851. objaviti rad "Experience and Views" (Iskustvo i pogledi), u kojima će objaviti Jelenine spise iz kojih su izbačeni svi "škakljivi" dijelovi koje je trebalo sakriti i od tadašnjih i od budućih adventista. Kasnije će se ti spisi objavljivati kao knjiga "Rani spisi". Sve ovo činit će uz znanje i "blagoslov" ljudi iz samog vrha crkve ASD.

Evo, kada jednog adventistu suočite sa svim ovim, i kada mu jasno predočite da dokaze za sve ovo nalazimo u spisima Ellen White i ostalih pionira ASD, potpuno je jasno zašto ostaje bez argumenata i zašto mu ostaje jedino ono što je i Laodikeji ostalo - sve ovo proglasiti "otpadom i satanizmom".

P.S. Sve ovo ujedno otkriva i razlog Laodikejina pokušaja da diskusiju sa merituma teme prebaci na "diskusiju o uvredama".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naime, za adventiste svi kršćani, osim njih, su "kurvini sinovi". Katolička Crkva je "Kurva" a sve druge Crkve su "Kurvine kćeri". Tako ih naučila Jelena.

Stvarnoslap, nigde Adventisti ne iznose ovo na ovakav način kako si ti to predstavio, već u kontekstu 17 poglavlja otkrivenja koje govori o ženi bludnici - mati bludnicama, tumače kao na istorijski prikaz Rimokatolicizma i crkava koje sa njim prave kompromis u Ekumenizmu.

Meni je iskreno žao ako ova stavka Adventističkog verovanja nekoga vređa, ali Hrišćanin ne može težiti da ugodi i Bogu i svetu, već je Hrišćanski prioritet uvek govoriti istinu, i ako je ona ponekad bolna, ona ranjava da bi iscelila i povela putem spasenja.

Evo, kada jednog adventistu suočite sa svim ovim, i kada mu jasno predočite da dokaze za sve ovo nalazimo u spisima Ellen White i ostalih pionira ASD, potpuno je jasno zašto ostaje bez argumenata i zašto mu ostaje jedino ono što je i Laodikeji ostalo - sve ovo proglasiti "otpadom i satanizmom".

Ovo je gruba insinuacija, jer upravo je na sve navode protiv Ellen White odgovoreno.
Problem je upravo suprotan, da se svi ovi kontraargumenti svesno odbacuju i u nedogled se postavljaju isti komentari i pitanja na koja je već odgovoreno, kako bi se navodno prikazalo da nikakvi kontraargumenti nisu ni dati.

To što ti Stvarnoslap činiš jeste autentični satanizam, jer te njegov duh ispunjava - što se jasno pokazuje u tvojim rečima i načinu pisanja, i u kilometarskim komentarima ispoljenim bezobzirnim besomučnim napadima i ispoljavanju neprijateljstva protiv Adventista i Ellen White.

Pitanje je da li se ti uopšte moliš Bogu, jer ono što činiš nema veze sa ispoljavanjem Božje sile i Duha ljubavi.

Neka ti je Gospod u pomoći.

------------------------------------

Što se tiče ostalog u vezi prethodnih komentara Taramane i Antonije - vrlo je bitno kako se nešto iznosi, da li u duhu jevanđeoske ljubavi i zalaganja za spasenje ljudi, ili pak suprotnim principima - ispoljavanjem mržnje i protivničkog duha, vikom drekom, neozbiljnošću i podsmehom, ironijom..itd.
Razlika između ovih dva principa se lako prepoznaje.

Što se tiče priče o mojoj navodnoj laskavoj neistinoljubivosti - ovo je upravo zamena teze i optužba koja ne stoji na čvrstim biblijskim temeljima, i proizvod je svesnog izmišljanja pojedinaca sa ciljem da bi se stvari prikazale onakvim kakve one nisu, odnosno - da se one negativne osobine koje se jasno pokazuju u pojedincima na forumu i njihovim rečima i odnosu prema drugima - prikažu u pozitivnom, a stvarni rodovi duha koji se pokazuju u mojim rečima i ophođenju - prikažu u negativnom svetlu.

Niko ne može znati potpuno šta je u nečijem srcu, ali ponekad su neke stvari tako očigledne, da ne treba neka velika mudrost da se raspoznaju, u rečima koje čovek izgovara, boji glasa i vedrini same fizičke pojave, nastupu i ophođenju prema drugima, Hrišćanskoj posvećenoj ozbiljnosti..itd..

Biblija u pogedu ove jasne razlike kaže sledeće:

"Jer svi pogrešujemo mnogo puta. Ali ko u reči ne pogrešuje, onaj je savršen čovek, može zauzdati i sve telo.
Jer gle, i konjima mećemo žvale u usta da nam se pokoravaju, i sve telo njihovo okrećemo.
Gle i lađe, ako su i velike i silni ih vetrovi gone, okreću se malom krmicom kuda hoće onaj koji upravlja.

A tako je i jezik mali ud, i mnogo čini. Gle, mala vatra, i kolike velike šume sažeže.
I jezik je vatra, svet put nepravde. Tako i jezik živi među našim udima, poganeći sve telo, i paleći vreme života našeg, i zapaljujući se od pakla.

Jer sav rod zverinja i ptica, i bubina i riba, pripitomljava se i pripitomio se rodu čovečijem;
A jezik niko od ljudi ne može pripitomiti, jer je nemirno zlo, puno jeda smrtonosnoga.
Njime blagosiljamo Boga i Oca, i njime kunemo ljude, koji su stvoreni po obličju Božijem.
Iz jednih usta izlazi blagoslov i kletva. Ne valja, ljubazna braćo moja, da ovo tako biva.
Eda li može izvor iz jedne glave točiti slatko i gorko?
Može li, braćo moja, smokva masline rađati ili vinova loza smokve? Tako nijedan izvor ne daje slane i slatke vode.
Ko je među vama mudar i pametan neka pokaže od dobrog življenja dela svoja u krotosti i premudrosti.
Ako li imate gorku zavist i svađu u srcima svojim, ne hvalite se, ni lažite na istinu.
Ovo nije ona premudrost što silazi odozgo, nego zemaljska, ljudska, đavolska.
Jer gde je zavist i svađa onde je nesloga i svaka zla stvar.

A koja je premudrost odozgo ona je najpre čista, a potom mirna, krotka, pokorna, puna milosti i dobrih plodova, bez hatera, i nelicemerna.
A plod pravde u miru seje se onima koji mir čine"
( Jakov 3 poglavlje )

Sa druge strane - vera i ljubav kao rod vere se ne glumi, ona ili postoji ili ne postoji u čoveku, i njeno postojanje ili ne postojanje pojedinačno može širiti dva diametralno različita uticaja, ili pozitivan ili pak negativan.

U ovom pogledu biblija kaže sledeće:

Jer nema drveta dobrog da rađa zao rod; niti drveta zlog da rađa dobar rod.
Jer se svako drvo po rodu svom poznaje: jer se smokve ne beru s trnja, niti se grožđe bere s kupine,
Dobar čovek iz dobre kleti srca svog iznosi dobro, a zao čovek iz zle kleti srca svog iznosi zlo, jer usta njegova govore od suviška srca"
( Luka 6. 43 - 45 )

Takođe - biblija ne dopušta ovu vrstu kompromisa, već jasno odvaja dela đavola od dela Božjih, i njihovih diametralno različitih manifestacija koje se mogu ispoljiti u čoveku i kroz njega.

"Zato vam dajem na znanje da niko ko duhom Božijim govori neće reći: Anatemate Isusa; i niko ne može Isusa Gospodom nazvati osim Duhom Svetim" ( 1 poslanica Korinćanima 12. 3 ).

"Odgovori Mu Jovan govoreći: Učitelju! Videsmo jednog gde imenom Tvojim izgoni đavole koji ne ide za nama: i zabranismo mu, jer ne ide za nama.
A Isus reče: Ne branite mu; jer nema nikoga koji bi imenom mojim čudo činio da može brzo zlo govoriti za mnom.
Jer ko nije protiv vas s vama je" ( Marko 9. 38 - 40 )

Sigurno će uvek postojati oni koji će onima koji ljube istinu više od svega pokušavati da napakuju negativne pobude iz koji čine određena dela i prirodno ispoljavaju rodove vere.

U ovom pogledu - biblija ove pokušaje jasno osuđuje:

"Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svetlost, a od svetlosti mrak, koji prave od gorkog slatko a od slatkog gorko.
Teško onima koji misle da su mudri, i sami su sebi razumni.
Teško onima koji su jaki piti vino i junaci u mešanju silovitog pića.

Koji pravdaju bezbožnika za poklon, a pravednima uzimaju pravdu" ( Isaija 5. 20 - 23 )

U ovom pogledu ja imam savršeni mir, i znam šta je u meni, i šta govorim i iz kojih pobuda, a svako nek se moli Bogu pa neka vidi kakav je njegov odnos prvenstveno sa Bogom, i kakvi rodovi iz tog odnosa ili njegovog nedostatka proizilaze, pozitivni ili negativni.

Što se tiče predhodnih diskusija - ja tvrdim da se ovde isključivo i to sa svesnom namerom pogrešno predstavljaju spisi Ellen White i sama njena ličnost, i to na način koji sam već više puta opisao - vađenjem pojedinih citata iz literarnog i istorijskog konteksta i njihovo prikazivanje u pogrešnom svetlu, kao i svesno iznošenje neistina, i zataškavanje odgovora koji se šalju time što se u nedogled postavljaju ista pitanja i primedbe, kao da na iste te u prethodnim komentarima nije ništa odgovoreno.

Molimo se Bogu da uvek gajimo pozitivan duh i duh ljubavi u odnosima sa svim ljudima, čak i prema onima za koje smatramo da idu pogrešnim putem, jer jedna reč izgovorena sa ljubavlju učiniće više pozitivnog - od hiljadu negativnih izgovorenih sa zajedljivošću i neprijateljskim duhom.

Pozdrav!.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap, nigde Adventisti ne iznose ovo na ovakav način kako si ti to predstavio, već u kontekstu 17 poglavlja otkrivenja koje govori o ženi bludnici - mati bludnicama, tumače kao na istorijski prikaz Rimokatolicizma i crkava koje sa njim prave kompromis u Ekumenizmu.

:roll::roll::roll::roll::roll:

Meni je iskreno žao ako ova stavka Adventističkog verovanja nekoga vređa, ali Hrišćanin ne može težiti da ugodi i Bogu i svetu, već je Hrišćanski prioritet uvek govoriti istinu, i ako je ona ponekad bolna, ona ranjava da bi iscelila i povela putem spasenja.

Ne vrijeđa ona nikoga, nego samo adventiste čini smiješnima.

Ovo je gruba insinuacija, jer upravo je na sve navode protiv Ellen White odgovoreno.

Na sve si ti "odgovorio", točno, samo što ni jedan argument nisi imao kojim bi branio sve one adventističke besmislice i bogohulnosti.

Problem je upravo suprotan, da se svi ovi kontraargumenti svesno odbacuju i u nedogled se postavljaju isti komentari i pitanja na koja je već odgovoreno, kako bi se navodno prikazalo da nikakvi kontraargumenti nisu ni dati.

Rekoh i ponavljam, baš niti jedan argument nisi iznio. Jedini tvoj "argument" je, kako si ti navodio, "tvoj lični stav", a tvoj lični stav nije nikakav argument niti bilo kome što znači.

To što ti Stvarnoslap činiš jeste autentični satanizam, jer te njegov duh ispunjava - što se jasno pokazuje u tvojim rečima i načinu pisanja, i u kilometarskim komentarima ispoljenim bezobzirnim besomučnim napadima i ispoljavanju neprijateljstva protiv Adventista i Ellen White.

A ti nisi ništa mogao opovrgnuti iz mojih "kilometarskih komentara". Nisi mogao jer nisi imao niti jedan argument. Jednako kao što ni sada nemaš ni jedan argument da je ono što ja činim "autentični satanizam". Ti ćeš opet reći da je to "tvoj lični stav", ali, još jednom, tvoj lični stav niti je argument niti bilo kome što znači.

Pitanje je da li se ti uopšte moliš Bogu, jer ono što činiš nema veze sa ispoljavanjem Božje sile i Duha ljubavi.

O ovome možemo na nekoj drugoj temi.

Što se tiče predhodnih diskusija - ja tvrdim da se ovde isključivo i to sa svesnom namerom pogrešno predstavljaju spisi Ellen White i sama njena ličnost, i to na način koji sam već više puta opisao - vađenjem pojedinih citata iz literarnog i istorijskog konteksta i njihovo prikazivanje u pogrešnom svetlu, kao i svesno iznošenje neistina, i zataškavanje odgovora koji se šalju time što se u nedogled postavljaju ista pitanja i primedbe, kao da na iste te u prethodnim komentarima nije ništa odgovoreno.

Tvoje tvrdnje i "tvoji lični stavovi" su potpuno irelevantni. Za svoje tvrdnje bi trebao imati argumente, a ti nemaš baš niti jedan.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Rekoh - insinuacije, ali to je tvoja lična stvar.

Ja ti želim da postaneš istinoljubiv, a ne da ostaneš u ovom stanju koje dovodi do toga da iznosiš ovakve neistine, jer sve što si do sada napisao - to su tvoja lična zaključivanja koja namećeš drugima, pogrešno predstavljajući ono što je napisano u spisima Ellen White vađenjem iz konteksta i prikazivanjem u potpuno pogrešnom svetlu.

Pozdrav i Bog te blagoslovio!

http://serbianforum.org/threads/adventisti-i-elen-vajt.581374/page-33#post-1702389

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
------------------------------------

Što se tiče ostalog u vezi prethodnih komentara Taramane i Antonije - vrlo je bitno kako se nešto iznosi, da li u duhu jevanđeoske ljubavi i zalaganja za spasenje ljudi, ili pak suprotnim principima - ispoljavanjem mržnje i protivničkog duha, vikom drekom, neozbiljnošću i podsmehom, ironijom..itd.

Neću ja reći štati misliš kojeg su duha Ilija koji sarkazmom pokazuje Valovima prevarantima da su lažnjaci i čovek kolje te lažnjake ti reče čiji je to duh jer te nije strah Boga već veštice zato Božje nadahnuće nazivaš satanskim.Jovan krstitelj naziva sveštenstvo i narod zmijskim porodom i ne laska kao ti i njega smatraš satanskim duhom jer nije laskav kao neki Adv.
Zatosu veštice i lažnjaci sveti koji su napisali i rekli ono što u normalan razum ne može stati.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag