Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo uzgred još jednog lepog citata od Elen Vajt, o čistoti duhovnog života:

"Na svakom skupu zbog zabave, gde se oholost uzdiže ili popušta apetitu, gde se čovok navodi da zaboravi Boga i izgubi iz vida večne interese, sotona vezuje dušu svojim lancima", Za kakav se odmor opredeljuje hrišćanin, neprilični skupovi.

Dakle, Elen kao na skeneru uviđa vezu između zabava koje izgledaju neposvećenim bezazlene i oholosti koja se postiče na istim. Da li ovo može da uvidi neposvećen čovek? Ne postoji takva mogućnost.

Ne možeš me fascinirati izjavama žene koja je bila zadojena okultno-rasističkim idejama i deologijama. Zaista, samo takva osoba može tvrditi da su roditelji koji imaju veći broj djece krivci za degeneraciju čovječanstva. Nađi mi, molim te, i citiraj iz Biblije gdje su Isus ili neki od njegovih apostola ustvrdili ovakvo nešto.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pišem da i drugi vide ko je Elen, ona prava Elen.

Evo prave Ellen White.

Razum treba diktirati broj djece. Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva (Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga peta, str.47-48)

Citiraj mi Isusa ili apostole gdje tvrde da su roditelji koji imaju veći broj djece krivci za degeneraciju čovječanstva i da krše šest Božjih zapivijedi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti iznosi svoje slobodno. Elen tu želi dobro deci i porodici. Ti si taj koji ne želi jer stavom da je bitno samo rađanje a ne i uslovi života zapravo podržavaš stvaranje uslova za delikvenciju i bolesti kod dece, o čemu i Elen govori. To tako rade neodgovorni roditelji. Ne znam zašto to radiš ali ne razmišljaš očigledno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si taj koji ne želi jer stavom da je bitno samo rađanje a ne i uslovi života zapravo podržavaš stvaranje uslova za delikvenciju i bolesti kod dece,

Zašto lažeš slugo sotonin? Citiraj moje riječi gdje sam ja ovo tvrdio, što mi ti podmećeš - da je bitno samo rađanje.

A nakon toga citiraj mi Isusa ili apostole gdje tvrde da su roditelji koji imaju veći broj djece krivci za degeneraciju čovječanstva i da krše šest Božjih zapivijedi. Ili priznaj da očito - Kroz pero Ellen White progovara sam sotona. Zaista, samo sotona može tvrditi ovo što tvrdi Ellen White.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa ti Elen stalno stavljaš u pogrešan kontekst pa ja tebe nisam nazvao "sluga sotonin" a ti stalno njoj spočitavaš tvoje lažne insinuacije. Upravo Elen govori o neodgovoernim roditeljima koje ti podržavaš da samo rađaju a ne obezbede uslove deci. I onda dolazi do delikvencije i bolesti. Dakle, ti jedini ovde širiš dezinformacije i učitavaš ih Elen Vajt. Znaš ti dobro to. Ali eto stalno moraš izaći poražen iz diskusije kada ti se ukaže na greške, umesto da svoj prirodni talenat ne traćiš tako nisko. Znaš kako Hristos kaže za talente:"uzeće mu se i ono što ima"..Dakle, ne traći talenat i bistrinu na gluposti, već počni pisati nešto konstruktivno. Ostavi se Elen Vajt i laži o njoj. Piši nešto iz domena svojih duhovnih uzora. To je bolje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.

Umesto sto traci duhovne talente na gluposti pisuci o Ellen White, stvarnoslapu bi bilo bolje da pise o svojim duhovnim uzorima, ili eventualno nesto o svom licnom iskustvu u veri, i duhovnom uzrastanju, saznanjima iz reci Bozje.

Jer nas nece spasiti tudje pogreske ako ih neko ima a mi se njima bavimo, vec nasi licni duhovni uspesi i ciljevi koje smo dostigli.

To ces nas opravdati na sudu, a ne tudji navodni neuspesi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa ti Elen stalno stavljaš u pogrešan kontekst pa ja tebe nisam nazvao "sluga sotonin"

Ne. Nigdje ja nju ne stavljam, a pogotovo ne u pogrešan kontekst. Ona se sama svojim stavovima legitimirala i prokazala. Iz njezinih tvrdnji posve je jasno da je bila zaražena eugeničko-rasističkom ideologijom. Njezine izjave o krivnji roditelja s više djece za degeneraciju čovječanstva i njihovom kršenju čak šest Božjih zapovijedi, dolaze izravno od Sotone. A sotona ih je podvalio preko Charlesa Darwina i njegova nećak Francisa Galtona, inače utemeljitelja Eugenike, koja je bila inspiracija i temelj za zloglasne Hitlerove rasne zakone i silna zla koja će iz toga proizići. Tako da znaš, proročica ti nije od Boga nego od Zloga.

a ti stalno njoj spočitavaš tvoje lažne insinuacije. Upravo Elen govori o neodgovoernim roditeljima koje ti podržavaš da samo rađaju a ne obezbede uslove deci. I onda dolazi do delikvencije i bolesti. Dakle, ti jedini ovde širiš dezinformacije i učitavaš ih Elen Vajt.

Citati, citati će sve reći. Vidjet će svi u kakvo je 'krasno društvo upala', strpi se malo. :):)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nigdje ja nju ne stavljam, a pogotovo ne u pogrešan kontekst.

Sve sam pokazao na primeru. Umesto da podržavaš rađanje puno dece kada postoje pravi uslovi za to ti se pozivaš nerazumno za reči pisma koje takođe iskrivljuješ gde se poziva na rađanje,a samim tim ti saučestvuješ u delikvenciji te dece i njihovim bolestima. Elen upravo govori o ovome poput Margaret Singer...problem velikog rađanja dece u XIX veku kada obe žive, i vide do čega to dovodi, kada ne postoje adekvatni uslovi za to a ti uskačeš ko oparen i van konteksta ih osuđuješ što smeju da kažu "hej pa ako nema uslova za odgoj nemojte rađati puno dece, jer to kasnije vodi u delikvenciju,bedu i bolesti". Dakle, ti u potrebi da optužiš(ne da sagledaš stvari kako jesu) zapravo samo sebe optužuješ. Staješ na stranu stvaranja delikvencije i bolesti u društvu. Ne valja ti to što radiš.

Poslednja izmena:
Natrag