Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve sam pokazao na primeru. Umesto da podržavaš rađanje puno dece kada postoje pravi uslovi za to ti se pozivaš nerazumno za reči pisma koje takođe iskrivljuješ gde se poziva na rađanje,a samim tim ti sauestvuješ u delikvenciji te dece i njihovim bolestima.

Lažeš k'o đavlina. Podmećeš mi nešto što nema nikakve veze s onim što sam ja bilo kada i bilo gdje ustvrdio. Citiraj me, sljedbeniče oca laži, ako si ti u pravu.

Elen upravo govori o ovome poput Margaret Singer...

Hvala Dragom Bogu. Jer samo te je Bog 'navukao' da sam očituješ istinu koju pokušavaš sakriti. Dakle, Ellen White nije kršćanka, nego, kao i Margaret Sanger, "eugenička rasistica". Zato ti i ne možeš odgovoriti na moj zahtjev, da mi citiraš Bibliju gdje Isus ili apostoli tvrde da su roditelji koji imaju veći broj djece krivci za degeneraciju čovječanstva i da krše šest Božjih zapivijedi, kako to tvrdi Ellen White. Ali, zato ja tebi citirati "eugeničare rasiste" i pokazati svima da je Ellen White njihova sljedbenica, a ne sljedbenica Isusa Krista. :mig:

problem velikog rađanja dece u XIX veku kada obe žive, i vide do čega to dovodi, kada ne postoje adekvatni uslovi za to a ti uskačeš ko oparen i van konteksta ih osuđuješ što smeju da kažu "hej pa ako nema uslova za odgoj nemojte rađati puno dece, jer to kasnije vodi u delikvenciju,bedu i bolesti". Dakle, ti u potrebi da optužiš(ne da sagledaš stvari kako jesu) zapravo samo sebe optužuješ. Staješ na stranu stvaranje delikvencije i bolesti. Ne valja ti to što radiš.

Sada ću ja tebi najzornije pokazati na čiju stranu je stala tvoja 'proročica eugenička rasistica:

Margaret Sanger: Najnesposobniji da ponesu teret rase najbrže se množe … Fondovi koje bismo trebali koristiti za povećanje standarda naše civilizacije usmjeravaju se prema održanju onih koji nikada nisu ni trebali biti rođeni.

Francis Galton (utemeljitelj Eugenike): Država bi trebala rangirati ljude, tj. djecu, prema kvaliteti brakova. Oni nevaljali (unworthy – nedostojni da žive) jednostavno će se segregirati u samostane, gdje se neće moći ploditi i množiti.

Francis
Galton: Ne bi li se ljudska rasa mogla na sličan način popraviti…. Nije li moguće riješiti se nepoželjnih, i multiplicirati poželjne?...Ne bi li čovjek mogao evoluciju uzeti u svoje ruke?... Ono što priroda čini slijepo, polako i bez milosti, mi bismo mogli učiniti brzo, blago i s uvidom.

Francis Galton: Kada bi samo dvadesetinu troškova i muka potrošenih na poboljšanje rasa konja i krava koristili za poboljšanje ljudske rase, kakvu bi galaksiju genija mogli stvoriti!

Ellen White: Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva .
--------------------------------

Sve je jasno. Sve ovo dolazi sa đavlije strane. Ovdje je i objašnjenje zašto će, osamdesetak godina kasnije, sljedbenici Ellen White (Adventisti sedmog dana) u nacističkoj Njemačkoj prihvatiti Hitlera gotovo kao Mesiju, podržavajući sve zakone koje je donijela nacistička Njemačka. Evo, citirat ću dokaz i za ovu svoju tvrdnju, da 'sluga sotonin' ponovo ne nasrne na mene, pa nekoga tko čita dovede u zabunu.

Kada je politika eugenike ozakonjena u nacističkoj Njemačkoj, adventističke publikacije napadale su protivnike „Eugeničkih zakona“ i ušutkivale ih. Sterilizacija je bila samo prvi korak u ovom rasnom napadu, a sljedeći korak uključivao je eliminaciju onih za koje se smatralo da su opasni elementi za njemački genetski fond. Oni koji su se protivili eutanaziji bili su katolici i luterani, dok su adventisti bili nijemi. (Blaich).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Lažeš k'o đavlina. Podmećeš mi nešto što nema nikakve veze s onim što sam ja bilo kada i bilo gdje ustvrdio.

To proizilazi iz onoga što govoriš. Nisi rekao tako, ali si rekao to isto na drugi način tj. plod je tvog negiranja onoga što Elen govori. Opet tipčno balkansko-tradicionalističko uprošćavanje stvari, bukvalizacija. Dakle, to što ti nisi tako rekao direktno, rekao si indirektno. Zašto? Zato što optužuješ Elen Vajt i Margaret Singer što ukazuju na posledice nerazumnog rađanja dece u uslovima kada za to ne postoji pravilan rezon, i ti onda dakle pošto inistiraš na tome da se deca u nehumanim uslovima ipak rađaju koliko god neko poželi, jer tobože rečeno je:"rađajte se i množitie se", ti postaješ saučesnik u posledicama koje proizilaze iz takvog nerazumnog rađanja a to je delikvencija i bolesti.

Dakle, jesi to rekao ali na drugi način a to opet zato što ti je jedini cilj da nađeš neku rečenicu od Elen (kao što su fariseji hteli Isusu da Ga uhvate u reči) i da je optužiš i onda u svojoj neveštosti sam upadaš u zamku koju si za drugog ispleo. To je rezultat tvog nerazumnog i nerezonskog napada na nju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li Jovan kelrsi 1 Bozju zapovest.

Smatram da ne, jer saznanje o Isusovoj prirodi ne spasava.

Bitno je verovati u Biblijskog Boga Jahvea, i ne stvarati druge zemaljske izmisljene Bogove.

A ako neko ne razume Isusovu prirodu - ne bi time trebao ni da se bavi.

On treba da veruje u Isusa kao spasitelja i posrednika pred Ocem.

To je dovoljno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je Isus Bog, a Jovan to niječe pa mu se ne klanja kao Bogu, onda Jovan krši 1. Božju zapovijed. A kršeći prvu, najvažniju, Božju zapovijed, dobiješ 'kartu za pakao'.

Bog je nebeski Bog Jahve.

A akcenat biblije nije na Isusovoj prirodi, vec na njegovoj spasonosnoj ulozi.

A tako dakle. Ni tebi Isus nije više Bog. Svi subotari prelaze u Raselaše. Tako i treba, Raselaši su mlađi a otrovni su kao i subotari.

A klanjanje svecima koji nisu Bog se ne krši zapovest? :).

Citiraj mi KKC. :)

A sada se temi vraćamo:

U stara vremena Bog je ljudima govorio preko proroka i apostola. U ovim danima On im govori preko Svedočanstava pisanih Njegovim Duhom. (Svjedočanstva za crkvu, Vol. 4)

Više puta i na više načina Bog nekoć govoraše ocima po prorocima; konačno, u ove dane, progovori nama u Sinu. (Heb, 1,1-2)

Pogledajte kako 'proročica' izjednači sebe, svoje spise, i Isusai!?!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nego kako to ne kršiš zapovest poštovanjem svetaca i klanjanjem u crkvi njima a ja kršim što pošujm Isusa koji ima Božanski autoritet dat Mu od Oca?

Natrag