Nemoj mene učiti, ne priliči. I šta sada si se uhvatio za Ciriško jezero?
Opet ništa ne razumiješ. Boli mene 'ona stvar' i za Ciriško jezero i za tebe i za pedere cijelog svijeta. Tako da znaš. Mene ovdje jedino,
ponavljam - jedino - interesira odakle je Ellen White dobila one rečenice kojima opisuje Ciriško jezero. Ellen White za sve što je napisala,
tvrdi ona sama - došlo je izravno od Boga - "kao dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Manuscript 29, 1887. god). Ja sam pokazao i dokazao da ih je prepisala oa
James A. Wylie-a". Ako možeš, dokaži da je ovo netočno???
Jesi vidieo kakavi si ti neverovatan čovek? Uzela deo koji govori o Ciriškom jezeru i sada je po tebi plagiajtor? Momak, stvarno si zaludeo u svojim optužbama. Hajde malo odmori se, stvarno nisi dobro sa ovakvim uzaludnim naporima.
Baš sam nevjerojatan, jel'da. Ne vjerujem da je prepisala od
James A. Wylie-a". Evo, junačino, "
nezaludeli čoveče", pitam tebe: Je li Ellen White onaj tekst
prepisala od James A. Wylie-a"?
Kao tipičan tradicionalista i balkanac ti sve površno razumevaš i njene reči opet po ko zna koji put tumačiš van konteksta.
Ovdje je potpuno nebitno što u tekstu piše. Ovdje je jedino važno odakle je onaj tekst dospio do Ellen White. Zato te ponovo pitam: Je li Ellen White onaj tekst
prepisala od James A. Wylie-a", ili joj je taj tekst
Bog otvorio u viđenju??? Molim odgovor.
Doći od Boga ne znači bukvalna recitacija od Boga..kao što ni proroci u Torah i Jevanđelju nisu imali sve napismeno, već nekada se radi o nadahnuću za istraživanje, nekada o direktnoj inspiraciji poruke date od Boga a opisane svojim rečima i retko kada je to diktat.
Ne pravi svoju proročicu
lažljivicom. Srami se. Ona tvrdi baš suprotno ovome što si iznio.
Ona kaže:
U tim pismima koja sam napisala,... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Dakle, nema nikakvog posredništva.
Bog njoj ne šalje knjige James A. Wylie-a" i drugih autora, niti joj ostavlja linkove za te knjige ili youtube uratke. Zatim, Bog je ne upućuje da ide do drugih ljudi i da se raspituje kod njih i onda piše.
Nego, jasno da jasnije ne može biti, Ellen White tvrdi:
"Ono što je Gospodin meni pokazao, ja sam to vama napisala". Točka.
O kako si naivan sa tvojim pisanjem..pobogu čoveče. Šta je sa tobom, a gde traćiš svoj pirodni intelekt na ovakve površne stvari. De u ime svog intelekta koji imaš, nemoj više ga kompromitovati koještarijama od zaključaka. Poštedi svoj ugled, molim te.
Ne laje ćuko zbog sela, nego zbog proročice. Razumijem te. Kako braniti ovakvu kleptomanku i manijakalnu plagijatoricu. Znaš li da zadnjih godina, baš zahvaljujući internetu koji je omogućio da ljudi saznaju kakva vam je 'proročica' bila, drastično opada broj mlađih ljudi u tvojoj subotarskoj sekti. E pa vidiš, ti koji su pobjegli iz sekte, stvorili su sami sebi priliku da se otvore Bogu i da pronađu pravoga Boga.