Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kakav je to "duhovni pisac"

Kakvi bi ljudi bili danas kada bi se držali njenih principa, razmisli. Koliko bi danas hrišćani imali zdraviji duhovni život i rast. Ne znam šta fali ovim rečima:

"Hrišćani raspolažu mnogim izvorima sreće i sa nepogrešivom tačnošću mogu reći koja su zadovoljstva ispravna. Oni mogu uživati u razonodama koje neće opterećivati um ili kvariti dušu i ostaviti žalostan trag uticaja koji razara sampoštovanje i zatvara put korisnosti", Temelji srećnog doma, 82 glava.

"Umesto molitve i spominjanja Hrista i onoga što je sveto, sa usana svetovnih ljudi čuće se besmislen smeh i prazne reči. Oni žele da se dobro zabave. Njihove zabave počinju u besmislenosti, a završvaju se u taštini", -II-

Evo nađi manu u ovim savetima. Ali zadrži se samo na ovome. Šta kažeš? Da li se slažeš da hrišćani ne treba da ispoljavaju užasavajući podsmeh i da pričaju besmislene stvari u svakodnevnom životu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kakvi bi ljudi bili danas kada bi se držali njenih principa, razmisli. Koliko bi danas hrišćani imali zdraviji duhovni život i rast. Ne znam šta fali ovim rečima:

Evo nađi manu u ovim savetima. Ali zadrži se samo na ovome. Šta kažeš? Da li se slažeš da hrišćani ne treba da ispoljavaju užasavajući podsmeh i da pričaju besmislene stvari u svakodnevnom životu?

Ponudi je onda "New age" pokretu, scijentolozima, "vitalistima" - modernim idolopoklonicima tijela i zdravlja, koji hrle u teretane i grozničavo biraju što će pojesti. Osim toga, proročica vam je i pristalica eugenike, pa je nudi i 'prodaji' takvima.

Mi kršćani imamo svoga Boga, pravog Boga Isusa Krista, i molim te kani me se i prestani maltretirati nudeći pijanduru i 'brakolomku'.

P.S. A znaš li zašto je bila ostavila muža pred kraj njegova života?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šta je loše rekla? Kažeš "malteretiram" što sam naveo dva citata. A ti kada navodiš njene citate ti ne malteretiraš? Znači, kada je negativno pisanje o njoj tebi je to vrhunac znanja, a kada se navede nešto od nje što se konkretno tiče njenih duhovnih pogleda je po tebi malteretiranje?

Ovo je inače o Elen Vajt..dakle, hoćeš nam dati svoje viđenje ovih tekstova? Da li se slažeš sa onim što kaže ili ne? Trebamo li biti oprezni da ne iskvarimo svoj duhovni život svetovnim zabavama? Šta misliš?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je inače o Elen Vajt..dakle, hoćeš nam dati svoje viđenje ovih tekstova? Da li se slažeš sa onim što kaže ili ne? Trebamo li biti oprezni da ne iskvarimo svoj duhovni život svetovnim zabavama? Šta misliš?

Kad prođemo i apsolviramo one njezine "đavolske" tvrdnje, kako su roditelji s puno djece krivci za degeneraciju čovječanstva, osvrnut ću se i na njezine citate koje si ti postavio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sada me zanima šta misliš o ovim citatima.

Da li se ti kloniš lošeg društva željnog zabave?

Zanima te što ja mislim o tim citatima? OK, ali zasluži odgovor.

Kad prođemo i apsolviramo one njezine "đavolske" tvrdnje, kako su roditelji s puno djece krivci za degeneraciju čovječanstva, osvrnut ću se i na njezine citate koje si ti postavio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnosla se naravno ne kloni loseg drustva, jer s kim si takav si.

A on je pokazao i pokazuje kakav je.

Tesko Bogu sa takvim ljudima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zanima te što ja mislim o tim citatima? OK, ali zasluži odgovor.

Ja sam koliko se sećaš tebi odgvorio i na to što si ti pitao. Pa si mi rekao:"ma baš me btiga za tvoj odgovor". Ali odgovorio sam ti u vezi neodgovornosti roditelja, o kojima Elen piše. E pa sa ovim što sam sada postavio od Elen te podstičem da je bolje upoznaš. Jer tvoje nerazumevanje onoga što si pitao za onaj citat od Elen, i proističe iz nepoznavanja duhovnih razmišljanja. Nemaš iskustvo duhovne borbe, mogu primetiti. Zato ne razumeš Elen. Ti si čini mi se u duhovnim borbama kako bih rekao kao "pod staklenim zvonom"...generalno vaša crkva vas ne uči tome, štedi vas tako što vas razmazuje kao neodgovoran roditelj dete, kada vam govori "ma nemojte vi nešto mnogo tu da ispitujete..mi vam kažemo dovljno je da ispoštujete formu pobožnosti i vi ste dobri vernici"...ali vas vaša zajednica ne uči da se borite pritiv greha u sebi..prosto vas mazi i štedi. Zato masa vas ne poznaje šta su to duhovne borbe, šta znači svakodnevno umirati sebi, šta znači odupirati se plimi greha svakodnevno jer zna da većina to ne može da izdrži. I onda vi ste naučili da ispoštujete formu i umirite savest, ali u dubitni duše mir koji proističe iz pobede nad grehom ne nalazite.

Zato sam ti i rekao da se vidi da nemaš iskustva duhovne borbe, i onda kako ćeš razumeti kako se sve greh manifestuje i na koji sve prikriven način kada nisi naučio da se boriš sa njim onako kako to Hristos kaže? Zato ne razumeš ni Elen. Pomažem ti da shvatiš šta je duhovna borba i da ona nije samo spoljašnja forma obreda..pričest, celivanje krsta, moltiva svecima itd...ne razumeš šta znači raspinjati se svakodnevno grehu. Mučno je to...ne može to svako. Ili pobegneš ili ostaneš i pobediš. U vašem sistemu napravljeno je tako da svi ostanu jer nema borbe...

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Znate šta gospodo ako neko laže lako ga je provaliti. ALI ako neko smješa laž u istini i istinu u laži ondak se dobiju veliki rezultati u impresioniranju lakovernih. Kao što i ćorava koka potrefi neko zrno tako i sestra nam Helena Wajat ima svoje svjetle momente. Ali kada počinje da prodaje svoju propagandu onda vidiš da je u suprotnostima sa Biblijom. Ako se sećam u jednoj svojoj knjizi piše kako Bog ne može da prihvati duše robova jer se oni "plaše samo biča svojega gospodara." Zanimljivo. Ali kada naidđeš šta o robovima kaže Apostol Pavle to je u suprotnostima sa "učenjem" sestre Wajat. Pa tako Paja kaže da: "Neka svako ostane u onome u čemu je pozvan. Tako i rob ako može da bude slobodan bolje je da ostane rob....." Naravno kako bi rekao moj sestrić adventista:"Nije to kako Pavle kaže već KAKO propovednik to protumači objasni." Tako i sestra nam Wajat prodaje svoje tumačenje kao nekakvu istinu....

Ja se nikada nisam družio sa "društvom" i ceo život sam sam. Samoća ima dvije prednosti prva je da si sam a druga je da nijesi sa drugima tako da nemam problema da sedim sam na Plutonu ili Titanu ili Veneri bez ikakvog društva. I lepo je to mislite na Hrista.... Mada mene više zanima da li Hristos misli na MENE ako je ISTINA da je došao radi "mene" u šta ja ne verujem tako da je mišljenje na njega ne bitno ali to važi za mene ne i za vas. Adventisti najviše cene druženje bre ali izmedju sebe i uvek su u društvu. "Samo da se družimo."

Sećam se kada sam bio 1995g u Adventistički Teološki fakultet u Biogradu bio je jedan dečko sa tamburicom sa dve devojčice i oni tako šlatko pevaju da mi je bilo muka od glume. Kasnije pošto imam pristup tetkinom emailu. Brat adventista Pavle piše svojoj majci da Petar (njegov rodjeni brat) ima "da leti" iz kuće jedne na selu i da ona majka neće da vidi unučiće "jer je postao ljubomoran na njega." E TOOOOO to je prava adventistička bratska krćanska ljubav koju sam video. Ništa se ne može sakriti i sve se otkriva. Ne bih se ja zanosio sa osobom koja je: " Čvrsto sam vjerovala da će Hristos doći 1844g, a kada nije došao mnogi adventisti otpadoše od vjere." Osoba koja nije čitala Bibliju u kojoj Hristos SAM lično i personalno i bez trikova rječi kaže da NIKO bre NIKO ne zna tačan datum njegovog dolaska osim Oca. Samo ta rečenica govori sve o sestri Wajat dalje se ne mora ni ići. Pozdrav gospodo. Oprostite mi čim čujem za sestru Wajat odma me neko uzbuđenje uvati pa ne mogu da odolim.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Elen piše. ... postavio od Elen te podstičem da je bolje upoznaš. ... ne razumeš Elen.

Zato sam ti i rekao da se vidi da nemaš iskustva duhovne borbe, i onda kako ćeš razumeti kako se sve greh manifestuje i na koji sve prikriven način kada nisi naučio da se boriš sa njim onako kako to Hristos kaže? Zato ne razumeš ni Elen. Pomažem ti da shvatiš šta je duhovna borba i da ona nije samo spoljašnja forma obreda..pričest, celivanje krsta, moltiva svecima itd...ne razumeš šta znači raspinjati se svakodnevno grehu. Mučno je to...ne može to svako. Ili pobegneš ili ostaneš i pobediš. U vašem sistemu napravljeno je tako da svi ostanu jer nema borbe...

Za razliku od tebe, moj Spasitelj je Bog, moja Crkva je Crkva moga Boga i imam mnoštvo svetih koji su na Nebu, i svima njima se najizravnije mogu obraćati i moliti se kako za pomoć u teškoćama nošenja svojih zemaljskih križeva tako i za vječno spasenje. I uz sve ovo, što imam ti meni nudiš, kao "savetnika za praktičnu dohovnost", samoproglašenu proročicu koja je bila bogohulnica, alkoholičarka i brakolomka. Nemoj ovo više činiti. Smatrat ću to najdrskijom i neoprostivom uvredom.

Natrag