Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tebi je smisleno da deca rastu u bedi i da budu zdrava. Pa nadam se da bi to posavetovao svakom roditelju da deca treba da rastu u bedi. Ja bi ih ipak savetovao kao Elen.

Laku noć.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nula. Ocjena za ovo je 0. A i s ocjenom 1 se propada. Dođi na popravni.

A da vidiš da nisam 'kurva' i da te na popravnom neću namjerno srušiti, evo ti unaprijed pitanje koje ćeš dobiti da se možeš dobro i na vrijeme pripremiti.

Dakle, ako imaš argumente za obranu ove bogohulnice, izvoli iznijeti recentna medicinska znanstvena istraživanja koja potvrđuju da je "degeneracija čovječanstva" posljedica postojanja obitelji s puno djece, kako to tvrdi Ellen White. Čak ću ti se i ispričati zbog ovoga kako sam ti nazvao proročicu, ako mi priložiš ovakve znanstvene medicinske dokaze.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane.

Greh je tog coveka Stvarnoslapa i pogledati, a ne sa njime voditi diskusiju, sta sve pise i laze i nas i Boga u oci.
Jer to je tezak sprdac, lazov, hulnik, sotonski sluga...

Oprosti sto tako pisem, ali revnujem za slavu Bozju, a i za Isusa koji je isterao prodavce iz hrama kaze "REVNOST ZA KUCU TVOJU IZJEDE ME.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nula. Ocjena za ovo je 0. A i s ocjenom 1 se propada. Dođi na popravni.

Ne znam o čemu pričaš, sam sebi daješ slavu, sam sebe uzdižeš...ne znam na osnovu čega. Kao dete neko.

Elen je upravu...veliki broj dece posredno dovodi do prokletstva. Ne zato što imaju puno dece...kako si ti izvrnno. Elen ne govori o tome. Imati puno dece ali i uslove za život te dece je sasvim ok. Nego puno dece othranjene u neadekvatnim uslovima može dovesti do degradacije pre svega duhovne(delikvencija...) ali i fizičke(bolesti..). To govori i Marget Singer.

Ne znam što se i dalje javljaš kada je sve razjašnjeno. I savim pogrešno si se pozivao na zapovest "rađajte se.." kada Elen ne govori o nerađanju...sve si promašio. Zato sam te uputio na pravu adresu za kritiku a to je monaštvo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jovane.

Greh je tog coveka Stvarnoslapa i pogledati, a ne sa njime voditi diskusiju, sta sve pise i laze i nas i Boga u oci.
Jer to je tezak sprdac, lazov, hulnik, sotonski sluga...

Oprosti sto tako pisem, ali revnujem za slavu Bozju, a i za Isusa koji je isterao prodavce iz hrama kaze "REVNOST ZA KUCU TVOJU IZJEDE ME.

Ništa nisi pogrešio Laodikeja.

Hvala ti Bože za razotkrivanje i istine i lažova koji tu istinu pokušavaju sakriti, a sve one koji istinu razotkrivaju, baš kao mene ovdje, sprdačima, lažovima, hulnicima, sotonskim slugama nazivaju.

Zatim, ova dvojica su ovim svojim reakcijama dokazali upravo ono što ja čitavo vrijeme tvrdim - da EGWiste u zajednici ne okuplja Bog, nego ih okuplja njihova 'proročica' Ellen White. Laodikeja kaže Isus je Bog, Jovan tvrdi Isus je samo čovjek, ali pogledajte kako su na mene nasrnuli zajedničkim snagama kada sam im razgolio istinu o proročici. Ne napadaju se oni međusobno, iako Jovan vrijeđa Laodikejina Boga Isusa, što znači da njihov Bog, dakle ni Laodikejin, nije Isus nego Ellen White.

Ne znam o čemu pričaš, sam sebi daješ slavu, sam sebe uzdižeš...ne znam na osnovu čega. Kao dete neko.

Elen je upravu...

Oprosti, ali ove tvoje primjedbe su na razini teško retardirane osobe.

To govori i Marget Singer.

A je li ti ovo neka boginja, ili se i njoj objavljivao neki demon?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne znam što se i dalje javljaš kada je sve razjašnjeno.

Tako je. Sve je razjašnjeno. Zato mi idemo dalje s programom, a ti kada savladaš 1. lekciju slobodno se pridruži.

Dakle, slijedeći "Jelenin biser" je ovo:

U umu počinje devet desetina bolesti. ..... Čovjekovu konstituciju ponekad potkopava kajanje zbog grijeha izbacujući um iz ravnoteže. (Ellen White; Um, karakter i osobnost)

Sir 18,21: Ponizi se prije nego se razboliš, i kad si pogriješio, pokaj se.

Dj 3,19: Pokajte se dakle i obratite da se izbrišu grijesi vaši pa od Gospodina dođu vremena rashlade te on pošalje vama unaprijed namijenjenog Pomazanika, Isusa.
--------------------------------------------------

Kao što vidimo, Ellen White uči potpuno suprotno Bibliji. U Bibliji nalazimo: Ponizi se prije nego se razboliš, i kad si pogriješio, pokaj se – Bog nam savjetuje da se kajemo kako bismo bili zdravi, :) a Jelena uči da kajanje zbog grijeha izaziva bolesti. Što mislite? Kome je vjerovati, Jeleni ili Bogu? Zatim, tko bi mogao biti "Jelenin šaptač" koji je poučava baš suprotno onome kako nas Bog poučava i savjetuje?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Seciraš izjave Elen Vajt bez smisla i konteksta. Samo sam to pokazao. Ništa drugo.

Ovo drugo što si naveo od EGW je još lakše za razumeti. Čovek koji se stalno kaje za isti prestup, znači da ga nije pobedio a trebao je. Time osećaj krivice izjeda dušu, umesto da se ne vraća više na taj greh. To su oni što se "lažno" stalno kaju a zapravo u srcu nisu pobedili greh.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo sta kaze Gospod za takve kao sto je Stvarnoslap:

"Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svjetlost a od svjetlosti mrak, koji prave od gorkoga slatko a od slatkoga gorko.
Teško onima koji misle da su mudri, i sami su sebi razumni.......
Koji pravdaju bezbožnika za poklon, a pravednima uzimaju pravdu" ( Isaija 5. 20 - 23 ).

Natrag