Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jesi, napustio si Krista Boga. Ako nisam u pravu, zaniječi ovo što ja tvrdim i ispovjedi ovdje pred svima: Ja Jovan Prezviter ispovjedam da je moj Spasitelj i Bog je Isus Krist.

Ja sam sam rekao ono što ja mislim. Znam ja govoriti, znam ja pisati, tako da ti ne moraš to činiti umjesto mene. Dapače, odričem ti pravo da to činiš umjesto mene.

A što se Ellen White, samo ću ponoviti - one njezine dvije gornje izjave koje si citirao, plod su njezinog prihvaćanja, u to vrijeme vrlo popularne "Teorije društvene degeneracije". Ta teorija, osim što je protubožja, pokazala se i poprilično neznanstvenom. Upravo je Eugenika na neki način izrasla iz toga, a onda su Teorija degeneracije i Eugenika zajedno bile temelj ideologije nacističke Njemačke, koja je zapravo đavolska.

Ne znam kako neko može biti protiv ovih saveta EGW. Ako se smatra uzornim hrišćaninom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo pitam, šta ima loše uzdržavati se od lošeg društva i svetovnog ponašanja? Slediš li i ti ova načela ili si isti kao svet? Zar to nije najvažnije i zar to nije dokaz da slediš Hrista?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Što bi ti to bilo "svetovno ponašanje"? I kakvo je "nesvetovno" ponašanje?

U pogledu načina govora, ponašanja, stremljenja...u svemu. Elen govori i o nezgrapnom smehu što pokazuje duhovno stanje čoveka. Mi recimo ovde na Balkanu praktikujemo grohotan smeh, sa puno ironije..u svemu smo neumereni a ne smerni. Da li hrišćanin treba da bude baš takav, umeren u svemu..a primeren u rečima, delima?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U pogledu načina govora, ponašanja, stremljenja...u svemu. Elen govori i o nezgrapnom smehu što pokazuje duhovno stanje čoveka. Mi recimo ovde na Balkanu praktikujemo grohotan smeh, sa puno ironije..u svemu smo neumereni a ne smerni. Da li hrišćanin treba da bude baš takav, umeren u svemu..a primeren u rečima, delima?

Ellen White je zadnja koja može bilo kome "soliti pamet" i biti duhovni savjetnik. Bogohulnica, plagijatorica, alkoholičarka i brakolomka. Dakle, ako ovo možeš osporiti, probaj, a njezine 'citatiće" zašećeri i ponudi nekom drugom.

Dakle, kakva je to kršćanka koja ostavi muža u zadnjim godinam njegova života?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Manje više sve klevete. Ja sam ti dokazao u dve velike diskusije da ona nigde ne pominje alkohol niti je alkoholičar. Ako si hrišćanin zašto spominješ istu laž? Vidiš, to jedan hrišćanin ne radi. Muža nije ostavila i to je izmišljeno. Malo bolje prouči.

Ja bih da ovde navodimo tekstove koji nas ovde ka Bogu a Elen ima mnogo takvih tekstova. Tako da ova dva samo su prava riznica a da ne pričam o hiljadama takvih tekstova.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Manje više sve klevete. Ja sam ti dokazao u dve velike diskusije da ona nigde ne pominje alkohol niti je alkoholičar. Ako si hrišćanin zašto spominješ istu laž? Vidiš, to jedan hrišćanin ne radi. Muža nije ostavila i to je izmišljeno. Malo bolje prouči.

Ti misliš, kako nisi kršćanin da me možeš vrijeđati navodeći da lažem.Vama nekršćanima ne trebaju dokazi za ono što tvrdite, OK.

Ja bih da ovde navodimo tekstove koji nas ovde ka Bogu a Elen ima mnogo takvih tekstova. Tako da ova dva samo su prava riznica a da ne pričam o hiljadama takvih tekstova.

Jesu li tebe Jeleni tekstovi učinili "prijateljima sodomista" koji orgijaju na ulicama uz lik Isusa Krista? I kako možeš biti toliki licemjer, uzdržavam se od točnije karakterizacije, i tvrditi jedan put da je vrijeđanje Isusa na ulici dopustivo, jer je to "demokratsko pravo pedera", ali nije poželjno muslimanima vrijeđati Muhameda, tvrdiš drugi put. Dakle, licemjeru, gdje je kraj tvome licemjerju???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tako je, 'Raselašu'. Ni ja ne osuđujem Ellen White što je bila ovisnica o alkoholu, nego samo postavljam pitanje 'Jelenašima' - Zar je moguće da bi Bog za svoju proročicu izabrao najveću licemjerku, 'pijanduru' koja 'svoje ovce' plaši vječnim uništenjem budu li konzumirali alkohol (alkoholna pića) i u najmanjim količinama.

Ovo pitanje preformulirano postavljam i tebi - Zar je moguće da bi Bog izabrao najvećeg masončinu, kakav je bio Charles Taze Russell, da privodi ljude u Božje stado.

Ovo je zaista strašno, kada se ja probam staviti u položaj i vas subotara i vas raselaša. Pomislim, što bih ja mislio i kako bih se ja osjećao da netko nepobitnim činjenicama pokaže i dokaže da je Isus bio notorni alkoholičar i da je bio pripadnik nekakve židovske sotonske sekte. Zaista strašno, a upravo u ovakvoj situaciji ste vi i Jelenaši i Raselaši.

Ti si notorna neznalica. Ti nikada s Biblijom nisi bio niti u istoj prostoriji, a kamoli iz Biblije nešto pročitao. Zaista je skandalozno ovo što ti pišeš i izjavljuješ. Ti si ovdje pohulio na Duha Svetoga, najvažniju stvar si u blato i pod noge bacio.

I molim te, nemoj više o ovome na ovoj temi, prestani spamati temu.

Ma nemoj, 'slađane'!?!?!? To je bio 19. vijek, hoćeš reći, pa je nerealno i kurvanjski od mene tražiti da u to vrijeme Ellen White govori iz globalne perspektive, iz perspektive nekoga kome je sve jasno i vidljivo. Ali vidiš 'slađane', Ellen White, prema njezinoj vlastitoj tvrdnji, ne piše iz perspektive 19. stoljeća niti iz perspektive svojih ljudskih ograničenih vidika, Jelena piše - još točnije - Ellen White je samo 'pisaljka' koju Bog koristi da zapiše sve ono što joj On diktira. Ovo je Ellen White sama ustvrdila za sebe, i ovo svi vi subotari, prema tim njezinim riječima, vjerujete o njoj i njezinim spisima.

Evo te njezine izjave i tvrdnje:

Bog je govorio kroz ljudsko tijelo. Možda ćete reći da je ova komunikacija bila samo pismo. Da, to je bilo pismo, ali potaknuto Duhom Božjim, ..... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. V.)

Istina te ubija. Ne možeš podnijeti razotkrivenu istinu da ti je proročica bila bogohulnica, plagijatorica i alkoholičarka. Iskreno, pretpostavljam da ti nije lako suočiti se s ovom istinom, ali upamti - samo Istina spašava.
Cudni su putevi Bozji...
A kako te ne cudi da je jednog ubicu uzeo za apostola?,Mislim na apostola Pavla koji je ucestvovao u ubistvu ucenika Stefana,i zapovedao onima koji su hapsili hriscane i sprovodili ih u tamnice. Da li te i to cudi?
Jel te to cudi bas kao i fariseje sto je cudilo zasto Isus propoveda "gresnicima",jer eto oni ,kao i ti ste bezgresni?
A jel te cudi i
1. Kor. 6
9 Ili ne znate da nepravednici neće naslediti carstvo Božije? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,
10 Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstvo Božije neće naslediti.
11 I ovakvi bejaste neki; nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našeg Isusa Hrista i Duhom Boga našeg.
1. Kor. 5
9 Pisah vam u poslanici da se ne mešate s kurvarima;
10 I to ja ne rekoh za kurvare ovog sveta, ili tvrdice ili idolopoklonike; jer biste morali izići iz sveta.
11 A sad vam pisah da se ne mešate ako koji koji se brat zove, postane kurvar, ili tvrdica, ili idolopoklonik, ili kavgadžija, ili pijanica, ili hajduk; s takvima da i ne jedete.
Dakle Bog osudjuje nemoralno ponasanje ,ali takodje Milostivo Oprasta onima koji se iskreno kaju i daju plodove pokajanja.
Toliko o milostivom oprastanju koje vi ,bas isto kao i fariseji nemate ni trunke.Razmisli o tome,a na stranu ono sto su propovedali.Svi smo mi ljudi i svi gresimo,ali koristimo reci Izvini,Molim,Hvala...
U skladu sa tim Carls Rasel je govorio u skladu sa onim sto je procitao u Bibliji .Tako je procitao da vremena neznabozaca traju i za vreme Isusa Hrista,i citajuci Bibliju uvideo da treba da se zavrse 7 vremena iz Danilovog prorocanstva i tako dosao do 1914 godine za koju je smatrao da ce tada da ih Bog uzme na nebo i uspostavi Bozje carstvo i na zemlji....sto je delimicno tacno. Te 1914 je Isus postaje kralj u Bozjem kraljevstvu ,zbacuj sotonu sa neba ,i vlada zemljom usred neprijatelja svojih preko svojih podanika.

Natrag