A u knjizi "Rani spisi" pise "da je Bog ovu istinu otkrio dvojici brace par dana nakon 1844.
Onda još gore i po nju i ostale sektaše. Bog otkrio istinu, a ona i 'pioniri' još osam godina nastavili naučavati bogohulnost da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.
P.S. Vidim da ti ni ne znaš što sve Ellen White piše u svojim ranim spisima.
I nije Ellen White nista naucavala, jer nije bila ni ucitelj ni propovednik, vec devojka od 17 godIna.
U međuvremenu, prve adventističke vođe, kao što su Joseph Bates, Ellen Harmon i James White, prihvatile su – sukladno svom vjerovanju u skoro uskrsnuće – biblijsko učenje o uvjetnoj besmrtnosti i smrtnome snu. (
Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana)
Kao što možeš vidjeti, sekta ti službeno i zvanično naučava i deklarira
potpuno suprotno tvojoj tvrdnji da Ellen White nije bila ni učitelj ni propovjednik. Evo ti ovdje upravo Ellen White, uz Josepha Batesa i Jamesa White smatra se jednom od prvih adventističkih vođa naučavatelja. Ona, zajedno s ostalim pionirima ASD,
iznjedrila je i opečatila sve ono što su kao vjerovanja prihvatili Adventisti četrdesetih i početkom pedesetih godina. Tko to niječe, taj se protivi Bogu, kaže Ellen White. Dakle, ti Laodikeja, ako joj niječeš autoritet utemeljiteljice i učiteljice Adventista sedmog dana, ti onda nasrćeš na samoga Boga - tako tvrdi Ellen White.
Cak i da je tako kako ti tvrdis - to bi se moglo objasniti time da je tada crkva bila u nastajanju, i da je Bog postepeno otkrivao istine, pa i istinu o Isusovom zatvaranju vrata Svetinje, i otvaranju vrata Svetinje nad Svetinjama.
Ahahahha. Tako dakle!? "Čak i da je tako", veliš. Je, baš je tako, vjerovali su i naučavali bogohulnost. A to može biti samo od sotone, i bilo je. A što sotona ima zajedničko s Bogom? Zaista, treba biti luđak pa najprije povjerovati, a nakon toga treba biti luđak i drznik pa ljude uvjeravati da je Duh Sveti u 19. stoljeću podigao "
nekakve američke kukuruzaše" koji su naučavali i širili najstrašnije bogohulnosti - na primjer,
bogohulnost da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je toga dana završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.
"S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)
"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. (James White, Present Truth, 1850. god.)
Dakle, ipak si ti tu nesto smuckao.
Vidiš da su ipak smućkali tvoji pioniri i utemeljitelji tvoje sekte. Vidi kako se "
bogohulni trojac" - Ellen White, Joseph Bates, James White, potpuno slažu u naučavanju strašne bogohulnosti i svetogrđa. Svo troje potpuno jednako bogohuli, ovako:
Ellen White:
Prolaskom vremena 44.-te, grešnici se više ne mogu obratiti,
Ellen White:
Pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama.
Joseph Bates:
Jeseni 1844. godine zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet.
James White:
U jesen 1844. god. prestale su sve naše molitve za grešnike i naš rad za svijet bio je zauvijek završen
Ti treba da ucestvujes u tvom Katolickom obredu, i da gledas svoje spasenje, a ne da se bavis drugima, jer ono od toga ne zavisi, jer ne treba suditi da ti ne bude sudjeno.
Ja upravo upozoravam sve katolike, a i druge ljude koji ovo čitaju, da znaju kakvog će "đavlinu zajašiti" nasjednu li vašim subotarskim podvalama. Ako se koji subotar iz toga zla izvuče, saznajući ovdje pravu istinu o vama subotarima,
hvala Dragome Bogu.