Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemas ti blage veze ni sa Ellen White, ni sa njenim zivotom, vec samo lazes i izmisljas.

Lupas samo gluposti, a od tebe nema da se cuje nikakva tema o Hristu i spasenju, o ljubavi Bozjoj, ili bilo sta drugo iz biblije.

To pokazuje tvoj duh, i tvoje namere.
Prazan si i ogoljen ko suvo drvo bez roda.

Ali, to je tvoja stvar.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nemas ti blage veze ni sa Ellen White, ni sa njenim zivotom, vec samo lazes i izmisljas.

Ja sam samo citirao nju i muža joj. Muž joj kaže da je pila vino, sama otkriva da je pila i žešća alkoholna pića, likere, te također sama svjedoči o teškim mukama kroz koje je prolazila pokušavajući se osloboditi teške ovisnosti. Naravno, apstinencijska kriza nije bila posljedica odvikavanja od sokova, nego od alkohola.

Dakle, ne tvoja pretpostavka, nego citat od nje gde pominje alkoholno vino.

Evo ti gore u odgovoru Laodikeji. Muž joj svjedoči da je pila vino, ona svjedoči da je pila likere (15 - 30% alkohola) i na koncu sama svjedoči o svojoj teškoj ovisnosti, tako teškoj kakvu može izazvati samo ovisnost o alkoholu i pokušaj oslobađanja od te ovisnosti.

Tijekom protekle godine dana gospođa White je, u tri ili četiri navrata, osjećala veliki umor i slabosti u jutarnjim satima. Jedan takav slučaj bio je u vrijeme sazivanja skupštine u Johnstown-u, Wisconsin. Kako bi ublažila te mučne slabosti ona je odmah nakon ustajanja uzimala jedno jaje s malo čistog domaćeg vina, možda jednu žlicu, i ona je smatrala da to nema nikakve veze s uzimanjemopojnih sredstava, o čemu ona govori u svojim spisima. Tijekom protekle godine dana ona je uzela možda jedan "pint" vina. (James White; Advent Review and Sabbath Herald 17. ožujak 1868. god.)

"Osjećala sam potrebu za jakim likerom, ali nije bilo ničega u kući osim soka od grožđa." (Ellen White, Manuscript Releases Volume Twenty-one, p. 114, paragraph 1)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Možeš li od nje citirati nešto? Ona nam je izvor. Gde je pomenula alkoholno vino?
A Džejms svakako podrazumeva ono što i ona kada govori o vinu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Možeš li od nje citirati nešto? Ona nam je izvor. Gde je pomenula alkoholno vino?
A Džejms svakako podrazumeva ono što i ona kada govori o vinu.

Tako je. I ovdje se njih dvoje potpuno slažu u izjavama. Muž joj James White priznaje i svjedoči da je pila vina, dakle alkoholna pića. A ona sama priznaje i svjedoči o svojoj teškoj ovisnosti i mukama koje je prolazila prilikom apstinencije i pokušaja oslobađanja od ove svoje teške ovisnosti, tako teškoj kakvu može izazvati samo ovisnost o alkoholu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je. I ovdje se njih dvoje potpuno slažu u izjavama.Muž joj James White priznaje i svjedoči da je pila vina, dakle alkoholna pića.

Pa navedi, upravo to čekam da navedeš njen citat gde kaže da je u pitanju alkoholno piće. Ona pominje samo neopojno vino. Teorije zavere i tvoje lične pretpostake o opojnom ostaju dogod ne navedeš njen citat gde pominje alkoholno vino.

Izvoli, navedi da razmotrimo. Ako navedeš, rado ću prihvatiti tvoje tumečenje. Citat molim..ili da pređemo na drugu temu...ovde si dosta slab.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To su Stvarnoslap sve tvoja izvrtanja tudjih reci, dodavanja, pretpostavke, i lazi, i to zacinjena vadjenjem iz konteksta.

Ja sam na to sve dao odgovore. A ti cini sto ti je volja, i bavi se i dalje glupostima, umesto da ispunjavas Hristov nalog da propovedas jevandjelje.

A i kako bi, kad ti sa jevandjeljem veze nemas, vec si ispunjen demonima, i sluzis ocu lazi sotoni, a njemu je iskljucivi cilj da se bori protiv istine, i pokusa da diskredituje Bozje sluge, one u proslosti, ali i danas.

Verujem da ti za to sto radis imas i materijalnu korist od svojih sefova Jezita.
Jer kome je vekovna preokupacija da se bori protiv istine nego Jezitima, koje na to obavezuje Jezuitska zakletva.
A tebe same reci i duh odaju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam na to sve dao odgovore. A ti cini sto ti je volja, i bavi se i dalje glupostima, umesto da ispunjavas Hristov nalog da propovedas jevandjelje.

Evanđelje = Radosna vijest, a najradosnija među njima je vijest da je Bog žrtvovao svoga Sina jedinca koji je svojom smrću na križu otkupio svakog čovjeka sve do svršetka svijeta.

Antievanđelje je naučavanje utemeljiteljice tvoje subotarske sekte Ellen White, i čitave sekte, da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike, da je Bog tada odbacio čitavi pokvareni svijet i da je tada završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I na tu tvoju laz je vec odgovoreno.

Ali satanistu odgovori i demanti ne zanimaju, vec da lazima klevece.

Dakle.

Tako kako si ti to predstavio - izvrnuvsi njene izjave, i vadeci ih iz konteksta, taj tvoj pokusaj moze nekog da prevari, nekog neupucenog koji ne zna sta je ona stvarno pisala.

Dakle, ona je pisala o onim ljudima koji su u vreme kada je Bog dao svetlost o Isusovoj posrednickoj sluzbi u Svetinji nad Svetinjama - tu svetlost odbacili, i onemogucili da Isus za njih posreduje, i da ih spasi.

Ona to u nastavku i potvrdjuje kada kaze "ISUS JE JOS MILOSRDNI POSREDNIK NAD DOMOM BOZJIM"

Dakle, i ovaj put si sebe razotkrio kao izvrtaca njenih reci.

Isus spasava, ali one koji mu se potpuno predaju, i zive u skladu sa njegovom recju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali satanistu odgovori i demanti ne zanimaju, vec da lazima klevece.

Srami se, zato što istinu iznosim sotonistom me nazivaš.

Tako kako si ti to predstavio - izvrnuvsi njene izjave, i vadeci ih iz konteksta, taj tvoj pokusaj moze nekog da prevari, nekog neupucenog koji ne zna sta je ona stvarno pisala.

Ništa ja nisam izvrnuo. Uostalom, sami tvoji subotari priznaju i kažu da je skoro čitavo desetljeće naučavala bogohulnost kako je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike. Ako se ne ispričaš za vrijeđanje i nazivanje mene sotonistom, citirat ću to iz vaše adventističke literature.

Natrag