Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A sta ce tebi njena literatura kada nisi Adventista?

Ja nemam katolicku literaturu osim Katolicke biblije.

To razotkriva tvoje namere.

Sto se tice predhodnog komentara, sto napisah napisah.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A sta ce tebi njena literatura kada nisi Adventista?

Prvo - ne kupujem ja vašu subotarsku literaturu, sve ti je na internetu.

Drugo - da si ti pročitao i proučio što je alkoholičarka i bogohulnica sve napisala, ne bi ričući lavovi odvukli u njezin tor.

Ja nemam katolicku literaturu osim Katolicke biblije.

Nemaš katoličke literature, ne čitaš je, ali laprdaš i gluposti pričaš i o Katoličkoj crkvi i o katolicima.Ti si isti kao da se netko hvali kako nema Bibliju i kako nikada iz Biblije nije pročitao ni jedan redak, a onda čitavi svijet uvjerava kako je Biblija najgluplja i najopasnija knjiga, a da su kršćani koji su je iznjedrili kanibalisti - jedu Kristovo tijelo i piju Kristovu krv.

Sto se tice predhodnog komentara, sto napisah napisah.

Koga briga za tvoj komentar, i kome on nešto znači. Činjenice su bitne, a činjenice kažu da je Ellen White bila teška ovisnica o alkoholu. I ona i muž joj svjedoče da je pila alkoholna pića, vino i likere, a ona sama opisuje svoje strašne apstinencijske muke. Sama kaže - "nitko nije mislkio da ću to preživjeti".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja o Katolicima i ne pisem, i ne napadam ih sumanuto kao ti Adventiste, i Ellen White.

Svoje zakljucke temeljim na bibliji, i proveravam cak i ono sto govore i pisu Adventisti.
A o Katolicima i drugima sam ingformisan iz prve ruke od Katolika, potom iz istorijske literature, koju imam u posedu licno, ili sa interneta, kao i iz danasnjih desavanja u religijskom svetu - koji su ispinjenje biblijskih prorocantava o kraju sveta i Hristovom dolasku.

A ti da sa Bogom i Hristom imas neke veze - ti se ovako sigurno ne bi ponasao, lazuci, izvrcuci, vadeci iz konteksta..itd.
To je duh sotone.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja o Katolicima i ne pisem, i ne napadam ih sumanuto kao ti Adventiste, i Ellen White.

Vi subotari morate vjerovati, jer vas je 'proročica' tako poučila, da smo mi katolici "kurvini sinovi" a da je naša Katolička crkva Kurva (Bludnica). Ako ovako ne vjerujete i po svijetu ovo ne zarglašujete onda niste pravi EGWisti.

Svoje zakljucke temeljim na bibliji, i proveravam cak i ono sto govore i pisu Adventisti.

Kako možeš pomiriti Bibliju, Radosnu vijest da je Isus umro za sve ljude do svršetka svijeta, i skoro desetogodišnje naučavanje Ellen White i ostalih pionira ASD, da je 22.10.1844. završilo spasenje za sve grešnike i da od 22.10.1844. Isus više ne posreduje za grešnike!?!?!?

A o Katolicima i drugima sam ingformisan iz prve ruke od Katolika, potom iz istorijske literature, koju imam u posedu licno, ili sa interneta, kao i iz danasnjih desavanja u religijskom svetu - koji su ispinjenje biblijskih prorocantava o kraju sveta i Hristovom dolasku.

Iz toliko izvora se informiraš o katolicima, a sve krivo o katolicima znaš. Potpuna si 'truba' po ovom pitanju. Ali ništa čudno, 95% stvari ti je nepoznato i iz povijesti Adventizma i onoga što su učili i vjerovali. Tko god sazna istinu o subotarima, bježi od njih. Potpuno isto kao i kod Jehovinih svjedoka.

A ti da sa Bogom i Hristom imas neke veze - ti se ovako sigurno ne bi ponasao, lazuci, izvrcuci, vadeci iz konteksta..itd.
To je duh sotone.

Ja ništa slagao nisam. Žena je bila alkoholičarka, i ja za to nisam kriv. Čitaj čovječe, i prihvati Istinu jer će te Istina spasiti, a ne Ellen White.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isto i Biblija tvrdi kao i sestra Vajt.

Otkrivenje 21,27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi jagnjeta.

1. Korincanima 14,20 Braćo! ne budite djeca umom, nego pakošću djetinjite, a umom budite savršeni.

Matej 5,48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski.

Otkrivenje 14,5 I u njihovijem ustima ne nađe se prijevara, jer su bez mane pred prijestolom Božijim.

I đavo je citirao Bibliju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti uopste ne obracas paznju na odgovore koji ti se postavljaju, koji ruse sve tvoje gnusne lazi.

Nastavi lagati, kao sto si sve nalagao i u svom poslednjem komentaru, i u svim prethodnim, to je tvoja stvar.

Pokajaces se uskoro, i obratiti, ili ces odbaciti i taj poslednji Bozji licni poziv naruzivsi ga, sto ce biti za tebe sud koji ces sam sebi poznjeti.

Sretno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti uopste ne obracas paznju na odgovore koji ti se postavljaju, koji ruse sve tvoje gnusne lazi.

Nastavi lagati, kao sto si sve nalagao i u svom poslednjem komentaru, i u svim prethodnim, to je tvoja stvar.

Pokajaces se uskoro, i obratiti, ili ces odbaciti i taj poslednji Bozji licni poziv naruzivsi ga, sto ce biti za tebe sud koji ces sam sebi poznjeti.

Sretno.

Lažni proroci i lažne proročice vode u pakao, a ne u raj. A vaša proročica Ellen White bijaše jedna od najlažnijih, jer vam je i sekta utemeljena na notornoj bogohulnosti, jer su skoro desetak prvih godina naučavali da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.

Evo ti i dokaza:

Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana

Tko su adventisti sedmoga dana?, Nancy J. Vyhmeister

Pioniri koji su se sastajali na subotnjim i biblijskim konferencijama pri kraju tisuću osamsto četrdesetih dugo su i s molitvom proučavali Bibliju da odrede ispravne doktrine. Smatrali su da moraju biti u skladu s Biblijom. Istodobno su se bojali pozvati druge da im se pridruže, smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. U međuvremenu se promijenilo stajalište pionira o mogućnosti spašavanja drugih, zahvaljujući brižljivom proučavanju Biblije, viđenjima Ellen White o vijesti koja treba obuhvatiti cijeli svijet i obraćenju ljudi koji nisu bili dio pokreta iz 1844. “Zatvorena vrata” su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” i misionarska revnost male skupine potaknula ih je na propovijedanje i naučavanje u svim istočnim državama.
----------------
Pogledajte!?!?!?!? Adventistički pioniri čitavih osam godina (od 1844. do 1852.) vjeruju i naučavaju strašnu bogohulnost - naučavaju da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike, a grešnici su svim osim njih nekoliko pionira i nekoliko stotina ljudi oko njih okupljenih. Pazite što kaže sama Nancy Vyhmeister (adventistička profesorica s najpoznatije adventističke obrazovne institucije - Andrews University) - "Adventistički pioniri su se bojali pozvati druge da im se pridruže, smatrajući da su vrata spasenja zatvorena", i bijaše tako čitavih osam godina - sve do 1952. Ovo kaže adventistička profesorica, a ne ja, a kada ja ovu činjenicu i istinu o Adventistima i njihovim počecima i temeljima samo ponovim i iznesem na ovom forumu, Laodikeja me desetak puta nazove "zvijer ispunjena legijom demona".

Naravno, ja ću istinu ponavljati, jer čovjeka može osloboditi i spasiti samo Istina, a suprotno Istini lažni proroci ljude vode u vječnu propast.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve si ti to zamutio i izvadio iz konteksta.

Dakle 1844 zatvorena su vrata Svetinje, a otvorena su vrata Svetinje nad Svetinjama, gde je Isus u odredjenom trenutku poceo da posreduje za ceo svet.
Ellen White svedoci da je Bog to otkrio odmah nakon 1844 godine.
Ja sam te citate svojevremeno vec prilozio iz knjige rani spisi.

Odbaceni su oni koji su odbacili ovu svetlost o Isusovom posrednistvu u Svetinji nad Svetinjama, jer su ostali iza zatvorenih vrata Svetinje.

Sve ostalo naglabanje nezavisnih izvora su puka misljenja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve ostalo naglabanje nezavisnih izvora su puka misljenja.

Kao prvo, zašto bi nezavisni izvori bili neprihvatljivi?

Kao drugo, ako nisi vidio, ja nisam citirao nikakav "nezavisni izvor", nego sam citirao vašu adventističku profesoricu sa Andrews University, Nancy Vyhmeister, koja potvrđuje da je Ellen White, zajedno s ostalim pionirima Adventizma sedmog dana, čitavih osam godina (1844.-1852.) naučavala strašnu bogohulnost da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.

Natrag