Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Što kažeš na činjenicu da te 'tripin prijatelj i tvoj vjerski guru akademik Miloš' naziva - "osobom nepreporođenog Ja", "osobom nepobeđenog vlastitog gneva" te "osobom nečiste savesti"? Zar nije nezgodno da te vlastiti guru ovako ponižava? Ili, kako si za gurua mogao odabrati čovjeka o čijim stavovima očito nemaš pojma?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Što kažeš na činjenicu da te 'tripin prijatelj i tvoj vjerski guru akademik Miloš' naziva - "osobom nepreporođenog Ja"

Ne, to si ti rekao. On svakako ne etiketira ljude na taj način. Ništa ne razumeš, ma koliko čitao nešto i imao formalno znanje. Jer ti kao pravi Balkanac ne možeš složeno gledati već isključivo onako sirovo i uprošćeno. :).

Dakle, Miloš govori o pobudama kod većine antitrinitaraca ali on ne govori o svakom pojedinačno adventisti koji ne priznaje koncept "Trojstva". Moram stalno da ti razrešavam složene stvari, pa dokle? Zar ne možeš sam ništa složeno shvatiti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Moram stalno da ti razrešavam složene stvari, pa dokle?

Nema tu ništa složeno, sve je prosto k'o pasulj. Čuj Miloša:

Duh savremenih adventističkih antitrinitaraca je veoma sličan duhu Jehovinih svjedoka. ... Oni najčešće kritikuju zabludu površnim argumentima koji ne pomažu zavedenom da shvati svoj problem, a često u odsudnom momentu, zbog svog nepobeđenog gneva, nemaju čistu savest da ukor iznesu lično osobi kojoj je potrebno izneti ukor. (Miloš Bogdanović, Džordž Najtova kriza identiteta)

Što kažeš na činjenicu da te 'tripin prijatelj i tvoj vjerski guru akademik Miloš' naziva - "osobom nepreporođenog Ja", "osobom nepobeđenog vlastitog gneva" te "osobom nečiste savesti"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ništa on ne kaže po tom pitanju. Objasnih. Prosto nije, složeno je. Naravno ko nije naučio da čita složeni algoritam ostaje na prostom tumačenju. A tada svašta može čitati..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoću, i nemam "anti"..vi imate to "anti"(vakser, globalista, tehnokrata...) sve ste nešto "anti" što ukazuje da se borite na pogrešan način. Mi ne treba da smo "anti" već za nešto. Vi obično ste "protiv" jer imate buntovan duh.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoću, i nemam "anti"..vi imate to "anti"(vakser, globalista, tehnokrata...) sve ste nešto "anti" što ukazuje da se borite na pogrešan način. Mi ne treba da smo "anti" već za nešto. Vi obično ste "protiv" jer imate buntovan duh.

Tako je. Vi ste samo jedan anti - ANTIKRIST.

Ne odgovaraš, pa te moram još jednom pitati. Što kažeš na činjenicu da te 'tripin prijatelj i tvoj vjerski guru akademik Miloš', kao subotarskog antitrinitarca, naziva - "osobom nepreporođenog Ja", "osobom nepobeđenog vlastitog gneva" te "osobom nečiste savesti"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja nemam ništa "anti". Ja govoriom ZA.

Jednom je premijer Đinđić opisao karakter Balkanca u Srbiji gde kaže da su ga ljudi često znali pitati:"a protiv koga smo..hoćemo da znamo ko su nam neprijatelji da se borimo protiv njih"? Premijer je znao odgovoriti kontrapitanjem:"recite mi ZA koga ste a ne protiv koga ste"...Dakle, hajde da mi budemo "za" dobro i da se za to borimo a ne večito "protiv". Počnimo od sebe, radimo na sebi pa ćemo tada biti sretni našim uspehom a ne nezadovoljni tuđim promašajem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, hajde da mi budemo "za" dobro i da se za to borimo a ne večito "protiv". Počnimo od sebe, radimo na sebi pa ćemo tada biti sretni našim uspehom a ne nezadovoljni tuđim promašajem.

Ne ide. Ne ide jer se ne možemo dogovoriti što je dobro. Nama kršćanima je sodomija strašno zlo, a tebi i ostalim pederima upravo je to protunaravno orgijanje najveće dobro.

Ne odgovaraš, pa te moram još jednom pitati. Što kažeš na činjenicu da te 'tripin prijatelj i tvoj vjerski guru akademik Miloš', kao subotarskog antitrinitarca, naziva - "osobom nepreporođenog Ja", "osobom nepobeđenog vlastitog gneva" te "osobom nečiste savesti"?

Natrag