Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali eto čak i da mašti dozvolimo da se radi o alkoholu, ako za godinu dana popije i celu pintu(nešto manje od pola litra-4,73 decilitra) , pa jel to onda alkoholičarka?

Ne treba nam mašta kad su činjenice tu. Dakle, pila je vino. Dodajmo ovome da je pila ocat, koji je u to vrijeme imao otprilike 3.5% alkohola, skoro k'o pivo, zatim dodajmo da je pila likere (kordiale) za koje vidjesmo da mogu imati 15%, 30% pa čak i 40% alkohola. Baš karasno. I zaista, okreni, obrni, 'proročicu' otrijezniti ne možeš.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pola litre alkohola godišnje tebi pijanstvo. Ok, onda su većina stanovništva alkoholičari(ako pustimo mašti da je u pitanju alkohol, premda ona tvrdi da nije).

Što se sirćeta tiče, ne kaže koliko je pila tog sirćetnog pića...to ne možeš računati. I to je važilo za 1911 godinu ali ne kaže da je to navika iz prethodnih godina.

Kordiali su voćni a ne alkoholni(a i da su alkoholni, nemaš podatak koliko je toga pila i kada, niti stoji da je od toga bila ovisna)

Jednostavno, nemaš ama baš nikakvih argumenata osim mašte.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ps. Usput, još čekam da nam prezentuješ praksu kada nekog boli srce da pije alkohol, ili kada ima želudačnih problema da ga leči likerom(sa velikim procentom alkohola) .

Mašta može svašta.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I stvarnoslap meni soli pamet da ja nekoga mrzim.
A on kipti od mrznje, prema neistomsljenicima, i ljudima, i to ne samo prema zivima, nego i mrtvima, u ovom slucaju Ellen White.
Vredza, ponizava, besni, skrguce zubima, izmislja lazi, i gadosti, sa nadom da ce mu neko poverovati zatvorenih ociju, a potom to pokusava da sakrije pod plastom plemenitih ciljeva.

Ali, kao sto i Ljubisa Samardjic, koji glumi policajca Caneta u jednom domacem filmu - kaze Slavku Stimcu koji glumi domca Peru "PERO UHVACEN SI"

Tako isto i Stvarnoslap, nikako da sakrije svoje zle postupke, vec konstantno biva uhvacen na delu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A on kipti od mrznje, prema neistomsljenicima, i ljudima, i to ne samo prema zivima, nego i mrtvima, u ovom slucaju Ellen White.
Vredza, ponizava, besni, skrguce zubima, izmislja lazi, i gadosti, sa nadom da ce mu neko poverovati zatvorenih ociju, a potom to pokusava da sakrije pod plastom plemenitih ciljeva.

Ali, kao sto i Ljubisa Samardjic, koji glumi policajca Caneta u jednom domacem filmu - kaze Slavku Stimcu koji glumi domca Peru "PERO UHVACEN SI"

Tako isto i Stvarnoslap, nikako da sakrije svoje zle postupke, vec konstantno biva uhvacen na delu.

Misliš, ako mene ocrniš da ćeš spasiti 'proročicu' alkoholičarku od sramote? Nećeš, ona je bila alkoholičarka zato što je pila alkoholna pića i postala teška ovisnica o alkoholu, a ne zato što sam ja dobar ili loš.

Nego, Laodikeja, ti si licemjer, i to licemjer najtežeg kalibra. Prije si tvrdio da je i najmanja konzumacija alkohola i od Boga nedopustiva i za zdravlje pogubna, a evo sada, kad je vaša 'proročica' bogohulnica u pitanju, tvrdiš da njoj konzumaciju alkohola i Bog dopušta i da alkohol koji ona konzumira na zdravlje najblagotvornije djeluje. Licemjer si nad licemjerima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Svaki argument mu je izbijen i podrobno objašnjenje dato.

Ovo argumenti koje iznesoh neka svako koga interesuje istina pribeleži, zbog sebe. Pa kad zatreba, uvek postoji odgovor.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo argumenti koje iznesoh neka svako koga interesuje istina pribeleži, zbog sebe. Pa kad zatreba, uvek postoji odgovor.

A ti kažeš argumente!?!?!? A gdje su ti argumenti? Misliš na ono da alkohol šteti srcu, pa gdje bi ga 'pametna proročica' pila. :mig: Ovo ti nije argument, nego besmislica i glupost. Osim toga, evo ti i brat (ne po Isusu nego po 'proročici' alkoholičarki) na kraju priznao da je ono vino koje je pila Ellen White zaista bilo alkoholno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Alkoholno vino, to je po ukusu jedna najodvratnija i najsmrdljivija tvar, uporedjena sa bludnistvom, grehom, duhovnom i telesnom letargijom..i svime zlim.

Tijekom protekle godine dana gospođa White je, u tri ili četiri navrata, osjećala veliki umor i slabosti u jutarnjim satima. Jedan takav slučaj bio je u vrijeme sazivanja skupštine u Johnstown-u, Wisconsin. Kako bi ublažila te mučne slabosti ona je odmah nakon ustajanja uzimala jedno jaje s malo čistog domaćeg vina, možda jednu žlicu, i ona je smatrala da to nema nikakve veze s uzimanjem opojnih sredstava, o čemu ona govori u svojim spisima. Tijekom protekle godine dana ona je uzela možda jedan "pint" vina. (James White; Advent Review and Sabbath Herald 17. ožujak 1868. god.)

Natrag