Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ti kažeš argumente!?!?!? A gdje su ti argumenti? Misliš na ono da alkohol šteti srcu, pa gdje bi ga 'pametna proročica' pila. :mig: Ovo ti nije argument, nego besmislica i glupost. Osim toga, evo ti i brat (ne po Isusu nego po 'proročici' alkoholičarki) na kraju priznao da je ono vino koje je pila Ellen White zaista bilo alkoholno.

Vreme je za novu temu. Ovo ti slabo ide :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odavno svaki segment razrešismo, samo ne volim da se vraćamo na jedno isto usiljeno.

Svaki deo je razjašnjen, zašto i kako. Tako da očekujem da pređemo na nešto drugo. A ti imaš pravo da to odbijaš da prihvatiš, ali šta ćemo onda? Da te ubeđujem, nema potrebe.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ellen White je pila alkohol ali u tvojim kosmarnim snovima.

A ti ces sa tom i svim drugim lazima koje ovde iznosis na sud Bozji, ako se ne pokajes, i ne prestanes da lazes.

Ko se opija nego svestenici vasih crkava, koji to i ne kriju, vec pijani i vrse sluzbe u crkvama.

Mene licno je pijani pop fizicki napao i psovao me, a vise puta sam vidjao pijane svestenike.

Dakle Pero, nije Hriscanski lagati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Alkoholno vino, to je po ukusu jedna najodvratnija i najsmrdljivija tvar, uporedjena sa bludnistvom, grehom, duhovnom i telesnom letargijom..i svime zlim.

Tijekom protekle godine dana gospođa White je, u tri ili četiri navrata, osjećala veliki umor i slabosti u jutarnjim satima. Jedan takav slučaj bio je u vrijeme sazivanja skupštine u Johnstown-u, Wisconsin. Kako bi ublažila te mučne slabosti ona je odmah nakon ustajanja uzimala jedno jaje s malo čistog domaćeg vina, možda jednu žlicu, i ona je smatralada to nema nikakve veze s uzimanjem opojnih sredstava, o čemu ona govori u svojim spisima. Tijekom protekle godine dana ona je uzela možda jedan "pint" vina. (James White; Advent Review and Sabbath Herald 17. ožujak 1868. god.)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.
To sto si citirao - ja sam i sam potvrdio, da je ona zbog odredjene mucne slabosti - jedne godine uzimala ujutru po jednu kasicicu vina.

James White kaze da je to na Godisnjem nivou u toku te godine bio 1 pint, sto iznosi manje od pola litre.

Dale, to je bio jedinstven slucaj te godine zbog bolesti koju je te godine imala.

Dakle LAZES I IZVRCES.

Za razliku od toga vasi svestenici piju alkohol na veliko, i vino i rakiju, i propagiraju konzumiranje istih.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako je.
To sto si citirao - ja sam i sam potvrdio, da je ona zbog odredjene bolesti uzimala ujutru po jednu kasicicu vina.
A ovde pise samo u tri cetiri navrata.

Dakle LAZES.

Dakle, ne lažem. Evo, upravo si ti potvrdio da je konzumirala alkoholna pića, ovdje vidimo vino.

Ovome još treba dodati da je pila ocat, u kojem je bilo također alkohola, i još na kraju dodajmo da je po vlastitom priznanju pila likere, koji sadrže 15-30% alkohola a neki čak 40% alkohola. Znajući sve ovo uopće ne čudi da je upala u tešku alkoholnu ovisnost o kojoj i sama svjedoči.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam dao jasan nedvosmislen odgovor na citat koji si sam postavio, i na osnovu reci Ellen i James White.

A tvoje tvrdnje i opaske su samo tvoje, izmisljene u tvom kosmarnom umu.

Evo ponovo tog mog predhodnog odgovora.

""To sto si citirao - ja sam i sam potvrdio, da je ona zbog odredjene mucne slabosti - jedne godine uzimala ujutru po jednu kasicicu vina.

James White kaze da je to na Godisnjem nivou u toku te godine bio 1 pint, sto iznosi manje od pola litre.

Dale, to je bio jedinstven slucaj te godine zbog bolesti koju je te godine imala.

Dakle LAZES I IZVRCES.

Za razliku od toga vasi svestenici piju alkohol na veliko, i vino i rakiju, i propagiraju konzumiranje istih""

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle LAZES I IZVRCES.

Ako lažem ja onda lažeš i ti. Ja sam tvrdio da je Ellen White pila vino koje sadrži alkohol, a ti si to potvrdio, dodavši samo da je to bilo rijetko. Dakle, ti moju tvrdnju nisi opovrgnuo, dapače, ti si moju tvrdnju potvrdio.

Odavno svaki segment razrešismo,

Evo vidiš da se Laodikeja sa mnom slaže i da potvrđuje moju tvrdnju da je Ellen White alkoholno vino. I ti si to shvatio, samo te sramota priznati. Ne znam zašto se sramiš alkoholizma proročice, osim ako nju ne smatraš božanstvom. Ne znam, ali vjerojatno nije ugodno znati da ti je boginja alkoholičarka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije PILA vino, vec je izimala jedne godine po jednu kasicicu ujutru, zbog odredjene bolesti slabosti.

Jovan je pokazao da se u originalu teksta ne radi o vinu.

I apostol Pavle je savetovao Timotija da zbog odredjene stomacne bolesti uzme malo vina.
I to je u kontekstu biblije bilo jedno posebno spravljano vino bez alkohola nazvano "DIBOS" koje su jevreji koristili kao lek zbog svoje blagotvornosti.

Nemoj lagati vise da bi nekog u svakom slucaju oblatio, jer stetis samom sebi, drugima ne.

Poslednja izmena:
Natrag